icon

Má dieťa najskôr štvornožkovať či sedieť?

vasjar
30. sep 2023

Ahojte, už si nepamätám, ale ako to je? Co je skôr? 4nozkovanie alebo sedenie?

Strana
z2
andreakotesova
30. sep 2023

@marhulka13 som rada, ze v tom nie som sama 🤣🙂

aurora33
30. sep 2023

@marhulka13 ale ja som nikde nepísala že ten kto nestvornozkuje je mimo. Len jednoducho toto je automatika, ktorú má každý jedinec v sebe.

marhulka13
30. sep 2023

@aurora33 ale čo urobíš keď z nejakého dôvodu duwta niektorú fázu bud preskočí alebo vynechá?

slavomira236
30. sep 2023

@vasjar moja najstarsia ma 24 nestvornozkovala vobec..dalsi dvaj ano

vasjar
autor
30. sep 2023

@nevenka co je to pupocny pruh?

aurora33
30. sep 2023

@vasjar hernia

aurora33
30. sep 2023

@marhulka13 Pokiaľ dieťa túto fázu preskočí (čo by nemalo ale ak ano je to ukazovateľ toho, že niečo nie je ok) dá sa k tomu spätne vrátiť. Napr formou hry. Stvornozkovanie je dôležité nie len preto že sa správne zapájajú a posilňujú svaly brucha a chrbta a hlboké stabilizačné svaly, zároveň aj tým že dieta strieda pri pohybe naraz pravú ruku a lávu nohu a naopak, zapájajú sa aj mozgové hemisféry, čo ma vplyv napr na písanie, držanie ceruzku pera a podobne.

ivangeline
30. sep 2023

sikmy sed..plazneie/lozenie a sedenie..

arasidka123
30. sep 2023

@vasjar 🤣 ja mám deti 4 a teda ani jedno nestvornozkovalo..začali až keď sa postavili na nohy 😉 teda ani teraz najmenšia, čo za chvíľu bude mať rok, nestvornozkuje..

2006_1211
30. sep 2023

@vasjar naša začala stvornozkovat a teraz si niekedy sadne lalae tiež tak šikmo ma pol roka

majlo1234
30. sep 2023

@aurora33 podpisujem sa pod tvoj prispevok, na slovensku chyba povedomie o zdravych pohybovych vzorcoch batoliat. Ludia to proste nepovazuju za potrebne, lwbo ano, vsetky deti sa skor ci neskor rozchodia. Ale nedostatocne pevne svalstvo a nespravne pohybove vzory sa ukazu neskor.

Cize deti nemusia stvrnozkovat, ale maminky by mali vediet, ze je to sucast spravneho vyvinu a malo by si tym dieta prejst

aurora33
30. sep 2023

@majlo1234 ďakujem 🙂 áno, suhlasim, väčšina mamičiek sa uspokojí s tým, že skôr či neskôr sa naučia všetky deti chodiť, ale za akú cenu. Potom tu často citam témy: mám vyskocenu platničku, bolí ma chrbát, z ničoho nič ma seklo…. Pričom to absolútne nie je z ničoho nič.

pininka1
30. sep 2023

@aurora33 to čo píšeš sú tabuľkové predpoklady ktoré nefungujú u všetkých ako ani iné veci. Deti máju prvý zub okolo 6 mesiaca, môj mal už v 3 dva zuby. Nedávala som ho sedieť, nesvornozkoval, ale sa postavil a začal chodiť na 10 mesiacov. Je to inteligentný chalan bez jediného problému v skole, čistý jednotkar od začiatku. Mladší syn stvornozkoval ako 5 mesačný, pritom bol predčasne narodený a sledovaný na neurológii, na 9 mesiacov už chodil sam
. Ukážkovo si na rozdiel od brata sadal zo 4roch. Tiež mi každý hovoril ze nemôže tak skoro chodiť, no keď začal sam, už asi sotva ho posadím naspäť aby nechodil.

aurora33
30. sep 2023

@pininka1 js nepíšem nič o tabuľkách. Čítaš, čo som písala? Ja som nikde nepísala nič čo majú robiť deti v ktorom mesiaci.

majlo1234
30. sep 2023

@pininka1 nejde o tabulky, ide o spravny vyvin. Napriklad plazenie sa nesleduje, nema taky vplyv na pohybovy a neuro aparat ako to spominane stvornozkovanie.

aurora33
30. sep 2023

@pininka1 inac tvoj príspevok je úplne o tom ako človek nevie citat s porozumením. Nauc sa to prosim ta.

mikadooo
30. sep 2023

@vasjar je to individuálne, nie je na to nejaká norma. Oboje je ok. Dôležité je, aby oboje vedelo robiť, je jedno v akom poradí 🙂.

pininka1
1. okt 2023

@aurora33 hlavne ze ty vieš všetko najlepšie. Ja som písala o tom, že nie každé dieťa musí stvornozkovat a ma zdravý následny vyvin, pričom ty si celý čas písala ze to musí byť. No nie, nemusí.

aurora33
1. okt 2023

@pininka1 malo by, načítaj si niečo o tom 🙂 prečo to asi odporúčajú všetci odborníci? Jasne že iné mamičky sa budú utešovať tým, že nemusia, ale faktom je, že je to prirodzene a čo je prirodzene, to je najlepšie ☺️

Strana
z2