icon

Má moje dieťa veľa energie?

klobucik1
7. jan 2016

Máte skúsenosť s energickým dieťaťom?
Od narodenia mi dcérka toho veľa nepospala...cez deň pospí tak 2 - 3x max po polhodke, v noci zaspí o dvanástej, o ôsmej je hore, medzitým sa niekoľkokrát prebudí, či na papanie (kojím), či na zúbky, či len tak ala ,,dobili sa mi baterky, ideme sa hrať".
Už som z toho trochu zúfalá a hlavne unavená. Na noc dávam mliečko s kašou na pokojný spánok, no od narodenia mám pocit, že moju dcéru jedenie neunavuje, ale dobíja.
Zmení sa to niekedy? Prespí mi aspoň v noci niekedy dlhšie/ celú noc? Stačí jej ten spánok? ....aké sú Vaše skúsenosti...?

hradnapani
7. jan 2016

@klobucik1 nepises vek, ale zrejme mas normalne dieta, neboj. Zmeni sa to, ked vylezu vsetky zuby, ked skoncite s kojenim, atd vsetko dokopy. Treba to len vydrzat, ale casom to prejde 😉 Jej spanok staci (a to myslim, vazne, lebo o spanku deti mam co to nastudovane), ale tebe nestaci 😉 ona nema ziadny problem 😀

klobucik1
autor
8. jan 2016

Malá má 7,5 mesiaca. Tak verím, že sa to upraví. 🙂
Ďakujem.

mirkava
8. jan 2016

@klobucik1 ako keby som o mojom citala 😊. Mame uz 21 mespacov a stale zle soavame v noci sa budime a stale cakam ze sa to upravi 😉

hradnapani
8. jan 2016

@klobucik1 druhy polrok je casto dost narocny. Dieta sa budi aj preto, ze spracuva nove zazitky, vnima toho stale viac a viac, uci sa vela novych veci.

klobucik1
autor
9. jan 2016

@hradnapani
Aha, to je zaujimave. Clovek ma skor pocit, ze by mal dieta vycerpat zazitkami, no nenapadlo mi, ze to moze byt kontraproduktivne pre jej spanok. 👍🏼

belkare
9. jan 2016

my sme na tom podobne :ň malá má 20 mesiacov a tie nočné budenia horor...čítala som, že veľa sladkého spôsobuje nekľud v noci...aj moja však je mliečko s kašou na večeru a to neviem pripraviť "na slano" 🙂

katkakovac
9. jan 2016

Precitaj si knihu kazde dieta moze dobre spat a hlavne zaved ju do praxe. Je tam vysvetlene preco deti zle spia a ako im dopriat odpocinok, aby boli spokojnejsie. My sme u maleho zaviedli v 8 mesiacoch. Odvtedy spava vecer od 8 do 6 -pol7. Cez den od 12 do pol3. Ani zaspavanie nie je problem. Za 3 dni si zvykol na novy rezim, odvtedy si v noci dobre pospime. Cez den je ale ako strunka, beha, lieta, vylieza, spekuluje, unavi 2 dospelych. Ale to je jeho povaha a ja nemam dovod ho v tom obmedzovat. Ma 21 mesiacov, ked tak pustim spievankovo a na 20 minut mam pokoj. Ale na to mate este cas.

sense
9. jan 2016

no v Tom veku ani nasa toho moc nenaspala, a v noci tiez nie...potom mala fazy ze spala relativne dobre, potom zas katastrofa a uprimne bude mat tri a prespate noci by som vedela spocitat na jednej ruke... inak tak male dieta by som este zazitkami a vycerpavanim neunavovala , moze to byt viac kontraproduktivne ako produktivne rovnako ako kasa v noci....niekt. deti viac zatazi ako im pomoze k lepsiemu spanku...nam pomahal fixny rezim a Vela cerstveho vzduchu...