Má večerné pitie mlieka vplyv na kvalitu spánku dieťaťa?

mikavo
18. apr 2012

Ahojte, možno máte niektoré podobný problém ako ja. Dcéra takmer dvojročná pije stále večer pred spaním mlieko, cca 30 min pred nočným spánkom. Mám však pocit, že keď si mlieko pred spaním nedá, tak sa jej lepšie spí. Kedy naposledy papajú vaše deti pred spaním alebo pijú mlieko. Myslíte, že to pitie mlieka naozaj ovplyvňuje kvalitu spánku?

tinki
18. apr 2012

Dnes je mlieko alergén, moja dcéra má alergiu na mlieko a čo som si zisťovala čo všetko mlieko spôsobuje, tak napríklad, nespavosť, nočné pomočovanie, astmu, časté zápaly priedušiek, nádchy, laryngitídu, zahusťuje hlieny a u niektorých detí aj bolesti bruška..
Viac neviem, čo by som ti k tomu povedala. Nebýva malá často chorá?

strihalka
18. apr 2012

U me ano, lebo me strasne pali zaha vecer a bez mleka neusnu😀, jedine to mi to krasne zklidni a ja spokojene zaspim🙂
Ale chapu, ze tvoje otazka mserovala jinam 🙂

sampo
18. apr 2012

Moja má a 2,5 a tiež pred spaním ešte pije mlieko, lebo je to taký rituál pre ňu (teda dojčenské, nie kravské). A je to tiež tak 30 min.. no niekedy aj hodinu, podľa toho, ako sa jej chce spať. 😉

gonka
18. apr 2012

Moja takmer dvojročná dcérka tiež pije dojčenské mlieko, Dokonca ona ho pije tesne pred spaním už v posteli. A nespozorovala som, že by jej to nejako rušilo spánok.

dosa
18. apr 2012

moja starsia bude mat onedlho 6 a mladsi 3, kazde rano aj vecer vypiju 220 ml mlieka. vecer uz si bez toho nevedia predstavit zaspavanie a rano len co otvoria oci uz pytaju mliecko. klasicku veceru mame cca o siestej a mliecko piju po pol osmej, tesne pred spanim. so spankom sme doteraz nejake vazne problemy nemali... akurat ked by som ich chcela vysikovat do postele bez mlieka, tak sa vratia, ze sme zabudli mliecko...

anjelicek26
18. apr 2012

Udajne sa nema jest hodinu pred spanim, pit - tak vodu. Ale ci dieta lepsie spi? Na to ti odpovedat neviem. Väcsina komosiek dava detom mlieko pred spanim - a je to 50/50 s prespavanim a neprespavanim noci.. takze... podla mna je to stale individualne od dietata ku dietatu.. Moje deti kazdopadne po 2,5 roku mlieko uz dostavat nebudu. Teda dcerka odvtedy nedostava a maly tiez vtedy dostane posledny hlt 😉 Pekne navecerat, napit vodicky a do postele.

klincek
18. apr 2012

podla mna ma..u vacsiny deti skor pozitivny. ale su aj deti, ktorym to nevyhovuje - kamaratkina 2r dcerka chce na veceru len kasu, potom uz nic. ak ti mala pekne spi aj bez mlieka, tak jej ho vecer nedavaj, a keby jej predsa chybalo, tak skus mliecko zmenit, alebo jej ho davat trosku skor, aby jej pretravilo.

renatka100
19. apr 2012

Nasa nechce ziadne um ani kravske, na pred spanim nechce nic iba piskoty ☹ uz nechce jedavat ani ryzovu kasu zarobenu s vodou.

luciferkax
19. apr 2012

môj pije mlieko 1 minutu pred spaním a spinká ako maco do rána

tibinka22
19. apr 2012

Moja dcérka mliečko nepije asi 4 mesiace večer a spí tak isto ako aj pred tým keď ho pila, navečeria sa okolo pol siedmej normálne s nami, potom už iba pije čaj, vodu a o ôsmej ide spinkať, spí celú noc. 🙂

karap
19. apr 2012

Ja mam 2 vatsich drobcov [4,5 roka a 3 roky]a ti piju flasu mlieka pred spanim aj rano po prebudeni.Vecer sa im zaspava dobre a aj spia v noci v pohode.

danteska
19. apr 2012

u nas je to ako pislala dosa-maly pije mlieko aj rano a vecer a aj ked si nahodou vecer neda tak spi stale rovnako...rano otvori oci a uz pyta mnam-bez toho ani z postele nevylezie takze mu do postielky nosim mlieko a vecer ho pije tiez uz v pyzamku v postielke..

vinifred
19. apr 2012

..moji majú 5 a 6 ,sú prichystaní v posteliach a donesiem im hrnček mlieka,ráno aj večer..aj keď sa občas stane,že majú sýtejšiu večeru a dám im len čajík, spia rovnako..

mata1001
20. apr 2012

moj ma 21mes a mlieko papa tesne pred spanim okupany v posteli.vypije 210ml a spinka az do rana..