icon

Majú dnešné deti dlhšie plienky kvôli výchove?

24. júl 2024

Ja nechcem nikoho súdiť ani moralizovať. Ale všímam si to často, že aj skoro 3 ročné deti nosia celý deň plienky a nepýtajú sa vôbec. Pričom sú to bystrejšie deti ako predchádzajúce generácie, aj veľkosťou väčšie, ale tie plienky majú dlho. Čím to je? Je to tá výchova čo teraz prevláda že kým dieťa samé niečo nechce nie je to a proste plienky idú dole až keď dieťa samo povie že ich nechce a že bude chodiť ma wc? Nemajú rodičia čas alebo dostatok trpezlovosti učiť dieťa bez plienok a ani nezačnú alebo to po pár dňoch vzdajú? Nejako im je to jedno a tie plienky proste vymenia? Ako mne to je jedno, len zase predsa sa v tej plienke pokožka parí, moč a také tiež nie je dobré na pokožku a nemyslím že je to dobré pre tie deti a v ich záujme že majú tak dlho plienky.

Strana
z4
vreckovka2
25. júl 2024

Autorka, ale preco by kazda matka mala vesat na nos niekomu, ze jej dieta ma nejaky problem a preto to neide? Moze im byt neprijemne o tom hovorit a tak to radsej zaobalia do niecoho takeho, ako si pisala. Ono vacsina deti naozaj ked pride vhodny cas, tak staci velmi malo a to dieta prakticky samo od seba odhodi plienky zo dna na den. A ten cas byva skor ako v 3 rokoch. Avsak zase som pri tom, ze kazde dieta je individualne.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
thoughtfulweirdo
25. júl 2024

Lebo dieťa, ktoré je na to zrelé, netreba "odplienkovavat". Obom deťom som vzala plienky až v čase, keď na to zrelé boli a hneď v ten deň fungovali bez "nehôd" a potrebu si riadili okamžite samé, bez pýtania, posadzania, pripomínania. Ale určite by bolo pre všetkých lepšie ich rok predtým týždne naháňať s nočníkom a utierať mláky 🤣

lonely66
Odpoveď bola odstránená
oblecenie99
25. júl 2024

@lonely66 Nechcelo sa mi scrollovat vyššie, pôvodne som chcela reagovať na autroku, ktorá tvrdí, že rodičia neskusaju. Nemám dôvod ti neveriť, ale úprimne ma to prekvapuje. Poznám istú skupinu občanov, ale na nich som nemyslela. Na druhej strane je X ďalších ľudí, čo sú schopní nafingovat častú chorobnosť na bežné detské choroby tak, aby mali narok na predĺžený rodičák, čiže prečo nie.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
25. júl 2024

@lonely66 tiež si myslím, že ten blok je aj z toho, že sa postupne prechádza z kašovitej na tuhú stravu, nebodaj príde choroba a dieťa sa málo hýbe a tie črevá sú lenivé a potom je to vylučovanie nepríjemné. Však aj dospelý človek sa na wc niekedy dosť natrápi a nie je to príjemné, ale proste vie ako to funguje, dieťa proste si to nevysvetlí a začne mu byť daná činnosť na nočníku alebo wc nepríjemná.

tiezjedna
25. júl 2024

každý skúsený urológ ti povie, že (hlavne nočné) odplienkovanie nie je vecou toho, že Jožko od susedov už v štyroch mesiacoch jedol sviečkovú, ale vecou vyzretej močovej sústavy. A práve to vyzretie je prudko individuálne.

vreckovka2
25. júl 2024

@lonely66 stojim si za svojim. Chybu spravila poradna. Skvely diagnostik si nenecha diktovat ani pravnikmi, lebo by svoje obhajil kdekolvek a kedykolvek.
Vies co, ja som s tym nocnikom tiez cakala kym bolo telo a hlava pripravene. A prislo to neskor ako v 2 rokoch. Lenze v tom obdobi prisiel aj zdravotny problem a nasledne blok. Co som si studovala, tak je lepsie pockat, kym dieta dozreje psychicky a najme fyzicky. A toto je velmi individualne. Ide to potom prakticky bez nehod. Dieta sa samo obsluzi - vyzlecie, dojde na nocnik, oblecie. Nevidim zmysel v utierani mlacok kde kade po dome. Vtedy za mna dieta nie je pripravene. Skusila som to raz, lebo vsak uz musi a nase dieta chytilo hysak, ze je mokre. Okamzite chcelo plienku. Nocnik nechcelo ani vidiet. Aj mi to vysvetlilo. Rozpravat vo vetach zacalo velmi skoro.

ibatanecnica
25. júl 2024

Autorka.podla mna to je pohodlnost a nic ine.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
denithestrange1993
25. júl 2024

Nechcem sudit,moralizovat,ALE 😂 tymto vzdy zacina kazde sudenie a moralizovanie. Pozri kazdy rodic musi najlepsie vediet kedy je cas. Osobne sme dieta odplienkovali presne na den v 2,5 roku a snazili sme sa o tom este pol roka predtym kvoli skolke. Niekto ma mozno inu situaciu,ze odplienkuje skor alebo neskor. Aj tak hlavne slovo ma v tom dieta ako bude reagovat.

vreckovka2
25. júl 2024

@lonely66 ano, ty mas taku skusenost. Ja mam vsak dieta ine ako ty. A aj ja mam cas aj trpezlivost. A venujem to najma dietatu 🙂.

simona92101
25. júl 2024

@lonely66 dcera mala taky blok ze sa bala sadnut aj na nocnik aj na wc.jednoducho pri kakani do nocnika ju raz 💩 asi podrazdilo konecnik,ona si to spojila asi so sedenim na nocniku a odmietala co i len pozriet na nocnik.zadrziavala,ani plienka ani nocnik,riesili sme to sirupom Dulcosoft a postupne opat skusili

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
ibatanecnica
26. júl 2024

@lonely66 tiez tomu.neverim. kto ma.v skole.plienky? Mam.kopu znamych- uciteliek a nikto z deti nema plienky. Jaj pozeram ze to v zahranici. No neviem pride mi to cudne

annm81
26. júl 2024

@ibatanecnica Samozrejme, že je to čudné, resp. hlúpy bulvárny článok. 1. v článku sa píše o štvorročných školákoch - niekde začína škola ako ju poznáme už napr. v 5. rokoch a súčasne sa to, čo poznáme ako predškolský ročník niekedy radí už pod pojem škola.
2. Hovorí sa tam presne o jednom pacientovi vo veku 11 rokov, ale prezentuje sa to ako pomerne bežne sa vyskytujúci prípad. (Už pojem pacientn naznačuje, že tam bude nejaký zdravotný problém, či už fyzický alebo psychický)
3. Hovorí sa tam o výletoch a dlhšom spánku, ergo o nočnej plienke.

Takže reálne to bude tak, že celý obrovský problém oproti minulosti je ten, že deti, čo sa za našich čias pocikávali aj v školskom veku, teraz spia v spodkoch a pyžamách, ktoré sú súčasne navrhnuté ako plienky. Teda dieťa, čo pred 30 rokmi zažilo na školskom výlete hanbu, lebo sa v noci pocikalo, alebo preventivne vôbec na výlet nešlo, lebo tú hanbu zažiť nechcelo, teraz na výlet ide a nikto o jeho probléme nemusí vedieť.

Strana
z4