Mám dať dcérku do škôlky pred ďalším pôrodom?
Ahojte. Momentalne som v 15tt, datum porodu mam 1.4., dcerka bude mat vtedy dva roky a 10 mesiacov. Viem, ze su zeny, ktore tuto situaciu riesia bez vacsieho vahania tym, ze daju starsie dieta do skolky a venuju sa potom len malemu. Sama uvazujem, ci ju od januara aspon na doobedie nedat do sukromnej skolky (alebo jasli), aby si ako tak privykla skor, nez sa nam narodi druhe. Nie som vsak presvedcena o tom, ci je to spravne. Mam pocit, ze by bolo asi pre dcerku lepsie, keby bola s nami doma, zzila sa so svojim surodencom, necitila sa odstrcena. Vnutorne nie som na to pripravena dat ju tam, aj ked casto mam pocit, ze kolektiv by jej prospel. Na druhej strane sa bojim, ako to s dvomi detmi budem zvladat. Neviem si napr. predstavit, ze druhe dieta bude ako dcerka, ktoru som musela uspavat len hodinovymi prechadzkami v kociku. Dcera by predsa nemohla so mnou takto chodit. Proste mnozstvo situacii mi napada, pri ktorych mam pocit, ze skolka by bola riesenie. No potom zasa uvazujem, ze odtial bude nosit choroby, navyse to bude zaciatkom roka, co tiez nie je dobre pre novorodenca. Takto sa krutim dokola vo svojich uvahach🙂 Ake su vase skusenosti? Ako ste vyriesili tuto situaciu pri cca 3rocnom vekovom rozdieli? Dakujem vopred za odpovede

@brulinka dakujem pekne za odpoved, ja by som ju dala asi radšej tak neskôr keď bude mat cca 3,5-4 roky, neviem ale tak to cítim a myslím že aj ona bude na to zrelšia.Len som sa bala aby o niečo neprišla alebo to nebolo potom pre nu ešte horšie keď pôjde neskôr. Ale čo sa týka šikovnosti myslím že na to že ma dva roky toho vie strašne veľa, pozná už aj farby je na urovni 3-4 ročného dieťaťa čo sa týka rozumu 🙂 preto si skôr myslím že o nič nepríde keď ju dám neskôr, len som potrebovala počuj nejaký názor 🙂 navyše myslím že by tam bola nešťastná ona ma takú menej smelu povahu keď si porovnám s inými deťmi, len toto sa bojím ako to zvládnemdoma z dvoma detmi 🙂 Ale napísali ste to veľmi pekne a veľmi by som si chcela detičky užiť a mat krásne spomienky na to keď boli male predsa len keď už pojdem do práce ten čas bude s nimi iný a to už človek potom spat nevráti 🙂 Dakujem