Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Triedenie odpadu - vie niekto prosím či do papiera pre zber a recykláciu patria aj papiere pokreslene pastelkami, vodovkami..? Ďakujem.

    Prosim vas, trosku panikarim odchadzame na dovcu ,karta od mbank bude normalne fungovat v zahranici v bankomatoch i pri platbe v obchodoch, este som ju neskusala mimo SR a nestiham vyhladavat .vdaka!

    Ako velmi potesi takyto Olaf za oknom ked sa doma trapime s horuckami...

    Pre moju malu Spievanku , 2 dni rucnych praci 🙂

    brulinka
    23. nov 2016    Čítané 2046x

    Recenzia : bezkontaktný teplomer Microlife NC 150

    Microlife NC 150 čelový bezkontaktný teplomer - hodnotím 1 výborný 

    • teplomer meria teplotu bez dotyku na princípe infračerveného snímania
    • najväčšie výhody:
      • rýchlosť merania cca 3s 
      • šetrnosť, možné použitie i v noci bez prebudenia spiaceho dieťaťa
      • presnosť +- 0,2 °C
    • modré osvetlenie miesta merania
    • svetelná a zvuková signalizácia (možné jej vypnutie) výsledku merania ( zelené/ od 37,5°C červené podsvietenie displeja)
    • sledovanie priebehu teploty , pamäť pre 30 nameraných hodnôt so záznamom času a dátumu
    • meranie teploty predmetov a okolia v rozsahu 0-100°C ( napr. teplotu detskej stravy, vody v kúpeli..)
    • ergonomický, zapadne do ruky , váha s batériami je 90g ( 2x1,5V batéria rozmeru AAA)
    • v balení plastové púzdro a zrozumiteľný návod
    • cena cca od 32€, záruka 5 rokov

     Testovali sme ho u detí i dospelých, v zdraví i v chorobe, pri 3 marodoch . Väčšinou sme merali u každého 2-3x  po sebe bezkontaktným, namerané hodnoty sme kontrolovali  ďalšími 1-2 teplomermi, meraní sme urobili skutočne dosť ( musím ale dodať že teplotu nad 38°C sme mali len 2x, ale správne zachytenú ).  Aj podľa návodu sa odporúča aspoň zo začiatku kým sa to naučíte , alebo pokiaľ nameraná hodnota nezodpovedá stavu dieťaťa, premeriavať  viac krát po sebe bezkontaktným, alebo aj iným spôsobom. Drvivou väčšinou sa odchýlka merania pri meraniach za sebou, alebo proti iným teplomerom pohybovala 0,1-0,2°C , max. do 0,3°C. Asi 2x za celú dobu testovania sa stalo, že sme zachytili o dosť vyššiu teplotu, než na akú dieťa vyzeralo, pričom hneď pri ďalších meraniach  už bola teplota o dosť iná, taká aká mala byť ( bolo to u malinkej , možno tie žilky na čielku... ) Takže celkovo tento teplomer považujem za dostatočne spoľahlivý a presný pre naše bežné použitie.  Meranie je ozaj jednoduché a veľmi rýchle, skutočne nie je  nijak obťažujúce ani zdĺhavé ním premerať teplotu aj 2-3x po sebe.  

    Správny spôsob merania nájdete aj tu : https://www.youtube.com/watch?v=VsxrCKwGO-o    . Pri malinkom pohyblivom, alebo podráždenom chorom dieťati to nie je vždy také ľahké ako na videu, ale stále je to takto pre všetkých jednoduchšie a príjemnejšie.

     Ďalší dôležitý aspekt jeho používania je, že hlavne deťom tento spôsob merania teploty oproti iným  veľmi vyhovuje. Nemusia byť v čase choroby či spánku ešte viac stresované nepríjemným, či zdĺhavým meraním, vyzliekaním, budením. Ja som rada, že mám väčší prehľad o ich teplote ( pri chorobe meriame teraz oveľa častejšie ) a môžem aj spokojnejšie spať, alebo zasiahnuť liekmi, zábalmi ak je to nutné. Vďaka osvetleniu miesta merania sa ľahko používa i za tmy, zvuková signalizácia je jemná, neprebudila ani spiace dieťa. Je možné ju aj vypnúť, ale deťom sa veľmi páči aj interaktívnosť teplomera, že im odpípa koniec merania, aj farebne ukáže výsledok.

    Mamičky začiatočníčky, alebo veľmi pedantné mamičky/oteckovia určite ocenia aj funkciu merania teploty predmetov a okolia, do ktorej sa teplomer prepne jednoducho stlačením tlačítka naboku. Umožní im kontrolovať napr. teplotu vody vo vaničke, mliečka vo fľaši, či teplotu v miestnosti.

    V reakciách mamičiek objavujúcich sa v blogoch na statusoch o testovaní tohoto teplomera som sa okrem pozitívnych recenzií iných jeho užívateliek, stretla i so silnými negatívnymi reakciami, že tento teplomer im namiesto vysokej  horúčky nameral na čele teplotu oveľa nižšiu, následne rektálnym teplomerom namerali vysokú teplotu . 

    V jeho návode je uvedené: "V prvej fáze horúčky sa môže prejaviť základný fyziologický efekt volaný vazokonstrikcia, ktorá sa prejavuje studenou pokožkou. Teplota zaznamenaná pri používaní bezdotykového teplomeru môže byť v tomto prípade neobvykle nízka. Ak výsledky merania nezodpovedajú stavu pacienta, alebo sú neobvykle nízke, zopakujte meranie po 15 minútach, alebo prekontrolujte výsledok iným vhodným teplovým teplomerom." Keď je studená pokožka na čele, teplomer skrátka nemôže namerať správnu teplotu.  Takže toto môže byť jeho slabina. Na druhej strane, vy ako rodič poznáte svoje dieťa a keď už siahate po teplomere, tak väčšinou už aj tušíte čo tam približne bude. Preto ak by vám nameraný výsledok nesedel s tým ako sa vám dieťa zdá - rozpálené, lesklé oči, malátne, plačlivé, nechce jesť, hrať sa, má triašku , zimnicu  atď. , premeráte teplotu aj inak ako bezdotykovým teplomerom , aby ste mali istotu a je to.

    Nám sa počas testovania horúčka u malej vyskytla 2x, aj som si to kontrolovala druhým spôsobom merania a bezkontatný ju zachytil správne!!! Myslím si, že keby mi horúčku bezkontaktný náhodou aj neukázal, naopak by ukázal o dosť nižšiu teplotu, tak by som to zo stavu malej vedela odlíšiť a premerala by som si ju aj inak, aby som mohla zasiahnúť. Presne tak ako mamičky, ktoré túto situáciu kritizovali.

    Aj napriek vedomosti o tejto jeho slabine má tento teplomer pre mňa i pre deti  stále veľmi silné stránky, ktoré iné kontaktné nemajú, kvôli ktorým bol vyvynutý a pre nás rodičov  užitočný, svoju funkciu si spĺňa veľmi dobre a z doterajších skúseností za seba môžem povedať, že pri bežnej chorobe urobím cca 95-100% meraní práve ním, v prípade pochybností ( možno tých zvyšných 0- 5 % meraní ) potrápim deti radšej ešte aj iným teplomerom a stále  budeme všetci oveľa spokojnejší, ako keby sme museli robiť 100% meraní kontaktným teplomerom.    

    V minulosti sme už mali negatívnu skúsenosť s iným čelovým teplomerom, ktorý bol absolútne  nespoľahlivý . Skončilo to jeho reklamáciou a ja som už  ďalším podobným neverila a iný nehľadala, preto som aj k testovaniu  tohoto Microlife NC 150 pristupovala s opatrnosťou. Našťastie reputáciu bezkontaktným teplomerom radikálne vylepšil. Takže netreba hádzať všetky teplomery do jedného vreca. Môžem ho odporučiť. Aj výrobca si za ním stojí nadštandardne dlhou záručnou dobou.