icon

Mám nechať dieťa vyplakať?

sisimatus
7. máj 2017

Ahojte mamičky .Chcela by som počuť váš názor. Malí bude mať 17 mes. no už ma unavuje ho uspávať na rukách alebo sedieť pri ňom nezaberá to na neho smeje sa my a asi cvičí jogu a pilates pred spaním ,už som sa dala aj na metodu nechať ho vyplakať aj to chvíľu išlo no bol chorý a už je to zas jak pred tým :( a nedokážem ho zas počúvať ako plače a ja už som unavená:( ako ste na tom vy nechať vyplakať alebo nie?dakujem

andisko
8. máj 2017

mne sa este paci, ked niekto povie, ze ved ani dospelakov netreba uspavat, tak naco deti, nech sa naucia zaspat same a basta. a my dospelaci sme sa kedy naposledy rozplakali preto, ze sme dostali na tanier rozok nakrajany na kolieska a nie cely ako sme chceli (a nepovedali)? a kedy sme sa naposledy praskli o zem, ked muz povedal, ze trebars nova sedacka sa kupovat nebude? :D a mnoho ineho... deti su stvorenia ovladane emociami, u nich ma rozumova, logicka zlozka ovela mensie zastupenie.

sykorkauhliarka
8. máj 2017

autorka je smiesna ze zalozi diskusiu na propagaciu vyrevania..a ked jej to tu neodsuhlasime utoci.....👏 to si na co zalozila aby si provokovala ? nelutujem ze som uspavala moje dieta ..nic mi neuslo..a pri druhom sa budem snazit vyhnut chybam a ked bude treba zas budem nosit den noc....lepsie chvilu ponosit ako kolika ;) ...ale ten kto nezazije to nikdy nepochopi...a matere prr 150 rokmi nosili na pole deti v koncovych plachtach potom ich zavesili do hojdacky doma mali kolisku a spali na hromadke.....niekto je tu zase privelmi mudry

vroni
8. máj 2017

@sykorkauhliarka, kde? Ja tu od autorky vidim uvodny prispevok, podakovanie a dost. Blbne mi kon, miznu prispevky ci len neviem citat?

sykorkauhliarka
8. máj 2017

@vroni som si ju pomylila :D neviem preco som myslela ze je to sopka10

sykorkauhliarka
8. máj 2017

@sykorkauhliarka ma zmylilo ze jej na druhej strane dost ludi adresovalo odpoved

vroni
8. máj 2017

@sykorkauhliarka, to poznam, stava sa. Som sa len zlakla, ze mi uz nacisto slabne zrak a hlava odchadza 😂😂😂

ostorha
8. máj 2017

Moja matka toto vyrevavanie praktikovala sme traja surodenci pri prvom sa snazila najviac a je to aj vidiet moj najstarsi brat je najsebavedomejsi a najdravsi ,ja som prostredna ja uz som bola ovela menej cicikana, som kdesy v strede a moj najmladsi brat sa narodil s odstupom casu ja som mala 6 rokov matka v tehu aj pila aj fajcila nie nejak extremne ale ani stalo sa hlavne tie cigarety a po prode bola taka apaticka,ze môjho malinkého brata nechavala vyrevavat cele dni aj noci.Ja som ju suplovala ked sa to vôbec da povedat o 6 rocnom dievcati,uz aj ked bol vacsi 3-4 rocny tak maval zive tazke sny budieval sa velmi casto a moji rodicia krasne spinkali vstavala som k nemu najcastejise ja ,lebo mi to trhalo srdce obcas starsi brat.Nikdy nedoveroval rodicom ,ludom vseobecne okrem mna ,este aj ako 10 rocny prisiel rano ku mne do postele si lahnut,sebavedomie mal vzdy mizive,vzdy neisty pritom vysoky urasteny chlapec a casto mu hovorili ludia ty si cisty Tom Cruise,ale aj tak sebavedomie 0 bodov.Aj pSychiatricka mi povedala krasny je tan Vas brat ,skoda je ho ,Dokonca to zaslo az tak ze od 22 rokov zacal halucinovat a zasa som to bola len ja komu veril ze ano pojdes do nemocnice a ano podstupis elektro-konvulzivnu liecbu ,lebo kto nezazil nepochopi,Nehovorim ze to bolo len tym studenym rodicovskym odchovom lebo pri takychto poruchách isto zohravaju ulohu aj geneticke predispozicie ,ktore sa vsak v laskavom rodinnom prostredi,ktore posili bezpecie cloveka nemusie nikdy rozvinut,Takze za mna ano uspavanie,nosenie-klokankovala som veeelmi dlho,reagovanie na destky plac hociktoru dennu ci nocnu hodinu,ja som malu uspavala do pol roka na rukach a spievala potom spala medzi nami v manzelskej posteli pokial nesla do skoly,ale teraz ked je skolacka tak ano aj teraz sa idem k nej vecer do jej postele pomojkat pritulit,porozprava mi vela veci co ten den zazila,ja jej poskrabkam ,pomasirujem chrbat,citam rozpravku,ked sa mi nechce citat tak vymyslim pribeh a je to na nezaplatenie ked vidim ten blazeny usmev s a kym zaspava.A vidim to aj pri hrach s babikami ked ju z inej izby pocuvam a ona o tom nevie,ze sa to na nej v dobrom podpisalo ako krasne sa im prihovara,kolko je v nej laskavosti a jemnosti,bude raz uzasna maminka pevne v to verim.Minule sa ma prave toto pytala ked sme zaspavali a bolo pocut cez otvorene okno ulice detsky plac,ze mamka a preco to dietatko tak velmi place a tak strasne dlho,tak som je povedala mozno ho boli brusko a ona mi na to a nie je to preto ze je same v izbe a boji sa.......

kristianka2255
8. máj 2017

ja by som nedokazala nechat dieta 'vyplakat' moj Kamko ked zacne plakat okamzite som pri nom.male deti inak komunikovat nevedia ako placom a urcite to dacim bude(boli brusko,hlad,zima,teplo, nevedia zaspat a su z toho nervozne atd)

sazumak
8. máj 2017

Naše dve dcérky boli predčasniatka, takže skôr som mala problém ich zobudiť na kojenie, ako uspať 🙂 Ale určite by som ich nenechávala vyrevať, ku staršej dcérke som si chodila ľahnúť, zaspala pekne a bez plaču a mladšia pri kojení. Kontakt matky a dieťaťa je podľa mňa veľmi dôležitý. Teraz majú 11 a 7,5 roka a vždy, keď je manžel v práci, tak spia pri mne, pravidelne v piatok si robíme "babský večer", kedy sa zahráme hry, len tak sa tuľkáme v posteli, rozprávame a myslím, že vzťahy máme zatiaľ veľmi pekné❤

anisamaneviem
8. máj 2017

Ja neroumiem vobec tejto debate ja viem ze nosit a uspavat deti na ruchach je narocne sama mam 165cm a 47 kg takze mam problem deti nosit ale su to MOJE DETI!!! A urobila by som pre ne vsetko len aby boli spokojne a ziadne z mojich deti nie je rozmaznane ani urevane.... a ked s odstupom casu pozriem na najstarsiu tak to na nej nezanechalo ziadne nasledky sama dosla na to ze uz je velka a zaspava krasne sama vo svojej izbe a tak isto aj s najmladsim skratka nas tie deti potrebuju.... a cuduj sa svete kedykolvek ich mozem nechat spat u babky a dedka a vobec neplacu za mamou..... kolko casu z vazho zivota Vam "unikne" kym by ste si mali uspat dieta???!!! Ved toto by mali byt tie najkrajsie a najdolezitejsie spolocne chvile ktore sa uz nikdy opakovat nebudu.... ked to vase dieta k vam lahne pritulka sa a citi vasu lasku rovnako ako vy jeho....

anisamaneviem
8. máj 2017

A este dodam KVANTUM kamaratiek, susediek a neviem kto este mi pravidelne hovori ako je vidiet ako sa lubime ..... ze ich deti sa takto nespravaju..... vzdy su to zeny ktore NECHALI VYPLAKAT......

anisamaneviem
8. máj 2017

@sopka10 ak pojdem prec z domu tak budu moje deti s niekym komu doveruju koho poznaju a maju radi..... a predstav si ani moja mama ci babka mna ani sestru nenechavali vyplakat dokonca moja 80 rocna babka ked som jej rozpravala o metode vyplakania sa tak sa chytala za hlavu!!!nechapem co je smiesne na materinskej laske.....

bluka2
8. máj 2017

Moji susedia bud nechavaju dieta vyplakat alebo ho tam deru z koze pol noci - neviem, kazdopadne neda sa to pocuvat ani vedla v byte, nieto este byt v 1 miestnosti ☹

sopka10
8. máj 2017

Pre mna za mna si robte co chcete , a dalej sa stazujte ze vas bolia ruky ....

bluka2
8. máj 2017

@ostorha Krasne, ako to robis s dcerou. Ja mam podobnu skusenost, vyplakat som ju nenechala nikdy a teraz ako 2,5 rocna, ked nejake dieta place, pride a pohladka ho alebo naposledy, ked mi nieco spadlo tak laskavo povedala, maminka, nic sa nestalo. A nie je nejaka makka, prave naopak..

bluka2
8. máj 2017

@sopka10 Mne jedna ruka raz po noseni spadla na zem a druhu mam deformovanu 😉

diana20
8. máj 2017

@sopka10 keď som prvýkrát naučila syna samého zaspávať, tak plakal prvý večer asi 10 minút, druhý 5 a tretí už si pekne sám ľahol.. bolo to ľahké, takto ho nechať vyplakat.. ale keď som to chcela skúsiť druhýkrát , zavolala som si aj sestru na pomoc, lebo nie som na to dosť silná sama ho nechať vyplakat a plakal viac než hodinu a keď sa po piatich minútach zobudil, plakal ešte viac. To som si povedala dosť a nikdy viac ho nebudem hentak trápiť. Lebo toto bolo naozaj trápenie.. radšej si k nemu lahnem ja aj na hodinu, ako toto.. a keby aj tak tak veľmi reval, tak ho vezmem na ruky, radšej sa ja potrapim ako nechať jeho.. chcela som tým len povedať, že každé "nechať vyplakat" je iné, lebo niekto nechá vyplakat a dieťa place 10 minút a niekomu dieťa place hodinu aj viac.

lolita555
8. máj 2017

😅

fomelka
8. máj 2017

Je to isto ťažké a nás to čaká tiež ale tak ja sa už od pôrodu snažím nechať malého zaspávať buď v kolíske alebo v postieľke. Bolo mi doporučené aby som ho tak učila už od pôrodu, že si tak na to ľahšie zvykne. Nechcela by som sa totiž to dostať do bodu, že by som ho ťažkého uspávala na rukách

ostorha
8. máj 2017

@bluka2 Juj baby rada som,ze je nas tolko AMAZONIEK,ja som normalne zvazovala ci dat príspevok ci nebudem za nejaku mesuge matku.Mne to tiez ortoped zakazal,jednak som mala diastazu brusnych svalov plus pupocna hernia,uz 15 rokov ma trapi sedaci nerv a krizove stavce by trebalo operovat a vypodlozit titanom ci cim,no aj napriek tomu ten pud bol silnejsi ako vsetky varovania a napomenutia a nelutujem viem co to zanecha v ludoch ten emocny chlad a vojenska strohost,A nie je nad tie detske uprimne, zamatove rucky ked pohladia po tvary,moja tiez ked bola okolo 3 roku tak isla mamicka s dietatom v kociku a uz z dialky som videla ze male nie je ok,neviem presnu diagnozu ale typujem DMO ,dieta sa tocilo,mrncalo a ked prisla dcera a zacala ju hladkat po tvary tak sa to dieta v tych dotykoch doslova kupalo ,zavrelo oci a usmievalo sa a jeho mama povedala ze by take rucky potrebovali aj na doma.Aj svokra ked bola po operacii bedrového klbu tak ju mala poctivo masirovala,svokre az slzy .

sopka10
8. máj 2017

@fomelka presne , mate pravdu

sopka10
8. máj 2017

Aj tak si myslim , ze autorka chcela nazor na to ci nechat dieta vyplakat alebo nie . Nie nazor o nazore inych matiek .

stellasweet
8. máj 2017

@sopka10 Ano,mam😉

hankaop
8. máj 2017

Asi tak :D

sisimatus
autor
8. máj 2017

@sykorkauhliarka nechcela som provokovať len počuť názory iných a .Dakujem za koment

sisimatus
autor
8. máj 2017

@dagaz to áno máte pravdu že už od začiatku sme to mali tak robiť no nechcela som ho nechať plakať tak sa naučil na ruky no a teraz nieviem niekedy čo sním 🙂

sisimatus
autor
8. máj 2017

@eeffka to zaspavanie fungovalo asi tri dni a potom už nie 🙂

terkaka
8. máj 2017

Nikdy nenechaj dieta vyplakat..ono to ''funguje''..naozaj prestane plakat neskor alebo menej ale s tym ze stres preziva rovnaky ako keby plakalo. Vo viacerych psychologickych knizkach aj medicinskych sa na medicinskej urovni vysvetluje mechanizmus preco je to skodlive a to nie len na psychiku dietata (nauci sa ze ked vola o pomoc a place nik mu ju neposkytne...ma.pocity bezmocnosti a uzkosti) no je to skodlive aj fyzicky- pre rast imunitu a celkove zdravie dietata. Ak uz nevladzes ho nosit..alebo inak utisit..treba byt minimalne pri nom....alebo najst sposob ako inak bu sa dalo uspat. Vela stastia! tie deti za to stoja 🙂

sisimatus
autor
8. máj 2017

@monika15 to som tak zas nemyslela že ho nechať revať hodiny to by som nedokázala verte mi aj 1 minúta je dosť 🙂len sa už dakedy cítim jak psycho lebo plačem a vrieskam aj ja :(