icon

Mám nechať dieťa vyplakať?

sisimatus
7. máj 2017

Ahojte mamičky .Chcela by som počuť váš názor. Malí bude mať 17 mes. no už ma unavuje ho uspávať na rukách alebo sedieť pri ňom nezaberá to na neho smeje sa my a asi cvičí jogu a pilates pred spaním ,už som sa dala aj na metodu nechať ho vyplakať aj to chvíľu išlo no bol chorý a už je to zas jak pred tým :( a nedokážem ho zas počúvať ako plače a ja už som unavená:( ako ste na tom vy nechať vyplakať alebo nie?dakujem

sopka10
7. máj 2017

@stellasweet ty mas dieta? , ten obrazok je krasny a suhlasim , ale v praxi to nie je tak odlahcene ako na tom obrazku . 🙂

0silvia0
7. máj 2017

@sopka10 pre mnohe mamy je ovela tazsie pocuvat zufaly plac svojho dietata. Ovela prijatelnejsie im je dieta uspavat. Nemusia ho vlacit na rukach, staci si k nemu lahnut. Kazda to vnimame inak

sopka10
7. máj 2017

Ano viem a suhlasim , trhalo mi srdce ked mi dieta plakalo ale treba si aj uvedomit ze vas nikto neuspava na rukach , chodite spat sami a je to normalne a taktiez pre dieta je to normalne , diea si na to zvykne ked ho to naucime my same ze treba zaspavat na rukach, same od seba si to nevymysli... ale kedze dieta je stale tazsie a tazsie je dost narocne pre mamicku ho vlacit po rukach denoo denne... mali sme to iste ca do 9 mesiacov a vravim ruky mi skoro odpadavali kazdy den...a nebolo to prijemne ze pocuvas ako ho nechas vyplakat, ale som rada ze som to konecne spravila a mam pokoj a aj dieta. a taktiez lutujem ze som to nespravila skor a vobec ze som to malu vobec naucila..neviem naco ..taka hlupost

0silvia0
7. máj 2017

@sopka10 ale ved pisem ze netreba na rukach... staci rozpravka, pesnicka, trocha sa pritulit, pohladkat. Na rukach som nevlacila ani ja, mala som velke a tazke deti.

kvetinka_andrejka
7. máj 2017

Určite nenechávať plakať . Zbytočný stres pre dieťa a ešte viac sa peebudi čiže celý proces uspávania je na nič. Ak už nepomožu rady mamiciek treba si lahnut s nim do izby a pozrieť sa či napr. v izbe nie sú nejaké tiene od pouličnej lampy, ktorých sa dieťa boji.

monika15
8. máj 2017

@sisimatus sorry urcite nie !!! mam 2 deti som ich v zivote nenechala vyplakat... :(((
niekedy je to tazke ale preto sme mi mamy super mamy...
kde bude mat to dieta istotu ked bude plakat hodiny a mama nikde :(((((
sorry NO !!!

sense
8. máj 2017

Skusila som raz a nikdy viac....dieta som ale na rukach nenosila...drzala ale nenosila....a uprimnedoteraz chodims dverou spavat ona je v posteli a ja si na gauci v tej istej izbecitam ....a po chvili odchadzam...ale kedvymysla (resp testuje hranice)upozornim a ked neprestane tak odidem a dvere necham.otvorene

sykorkauhliarka
8. máj 2017

@sopka10 ked ta bolia ruky daj si do satky ....ale ja by som nikdy nekontrolovala za dverami ci nemodrie...no hovno by som v tme videla....a moje dieta sa zachadza cize urcite by modrala...

lolita555
8. máj 2017

Mna by zaujmalo preco to zeny robia,ze nechaju decka revat ako dieta same zavrete v izbe v tme ci s lampou vola matku najdolezitejsieho cloveka a ten sa nan s prepacenim vysere.dieta je vacsie a potom vyplakavaju ze dieta chce viac babku tatina....ako som pisala moj zaspava hodinu aj viac a nikdy nenechala sameho.tiez ma stve ze obcas nemam upratane a nalakovane nechty ale kaslem nato vsetko raz prejde..uzivajte si deti obdobie kazde jedno aj ked nie lahke pretoze to robi matku matkou

veronikaszabova
8. máj 2017

@sopka10 no mam dost... Az mi zle prislo :( kontrolovat, ci nemodra???? Chudatko dieta!

maaaaaaaria7
8. máj 2017

no ja som chcela obe deti a ak plače za mnou, neviem jej seba odoprieť..🙂. s radosťou jej pomôžem zaspať... jedna bude mať 5 rokov, druhá má 3 mesiace a spolu spíme.. pre niekoho nenormálne.. ja si to vychutnávam aj keď som nevyspatá.. otrepané ale - raz ma okašlú.. teraz si ich vychutnávam, dúfam, že to na nich nebude mať negatívny vplyv.. staršia sa ale bojí byť v izbičke, netuším prečo, skúšali sme lampičky, hračky, postavičky na steny.. - skúšali sme, nevyšlo.. vždy prišla k nám.. a ja ju preč nepošlem.. keď k dobrému spánku potrebujú "len" mňa, nech sa páči..
okrem toho je to individuálne.. jedno dieťa sa bezproblémov presunie do svojej postielky, druhé je citlivejšie... na staršej som skúšala "každé dieťa vie zaspať" a modrela, bola mokrá od slz, soplov, spotená, nepríčetná.. nikdy viac som to neskúsila... zmierila som sa rýchlo s tým že bude so mnou 🙂

emilia25
8. máj 2017

Tak ja malu rok supnem do postielky ked place max ju chytim za rucku postielku mam vedla seba a zaspi.ziadne uspavanie na rukach.mala dobre vie ze ked sa vypne telka ide sa spat niekedy zaspi sama ze sa sama prehadzuje az kym si nenajde spravnu polohu.a chalanov ked uspavam tak lahnem k nim poviem im rozpravku a zaspim s nimi.potom ma muz pride zobudit ten zas je pri malej.ked ma muz nocnu chalani ma strazia v nasej posteli.

vroni
8. máj 2017

Podla mna je nenormalne a totalne prastene nechat dieta vyplakat. Nedrncala som deti na rukach, lahla som si k nim, na 99% do pol hodiny zaspali. Nasa gymnazistka dodnes odmieta zaspavat sama (netreba vedla nej lezat ani ju drzat za ruku, ale nieco precitat - na tom nemilosrdne trva. Ked nie sme doma, zaspi aj bez citania) A co? Deti mame fakt len kratku chvilku, oni rychlo odrastu a my tu detsku rucku uz nikdy nebudeme moct drzat. Fakt netusim, co take ukrutne dolezite mi unika, ze musim nechat dieta same revat v postielke...

ivkakivka
8. máj 2017

Raz som to skúsila a vydržala som tri dni, ale keď som videla, že môj synček nechce ísť spať, lebo vie, čo ho čaká a že sa snažil radšej zaspať v obývačke, povedala som si dosť. Potom som si K nemu ľahla a on bol taký vďačný, že som pri ňom, že ani cucat nepotreboval. To som sa ho tou metódou snazila oducit od kojenia. A pri dcérke to spravím tak, že si K nej lahnem. Asi bude na začiatku nespokojná, ale už nebudem skúšať tu metódu. Ale inak, deti som nikdy na rukách nevlacila, mala som podušku na t kolenách a oni na nej ležali a tak som kojila. Keď zaspali, tak šup do postieľky. A keď sa v noci zobudili, šup do postele k nám a cucali po ležiacky 😀

kleopatra114
8. máj 2017

@nellita či je to to iste alebo nie , neviem .... každopádne robím všetko tak ako cítim . a keď cítim, že moje dieťa nie je Ok s tým , že má necíti pri sebe , tak si na tých 5 minut k nej ľahnem a sme spokojne a šťastne obe.

katkakovac
8. máj 2017

Poradim vytvorit lepsi zaspavaci ritual. Precitaj si knihu kazde dieta moze dobre spat. To nie je o vyplakavani, treba dieta naucit, ze zaspat vie samo. Ked uspavas na rukach, dieta si na to zvykne. Ked sa zobudi, je v strese, lebo nie ke tam, kde zaspalo. Ked tak pis IP

dagaz
8. máj 2017

@sisimatus nuz toto trebalo zacat riesit od narodenia. Moj syn od babatka zaspaval sam. Nakrmit pomojkat a hajde prec s izby. Ked bol starsi tak.pribudla rozpravka a po precitani odchod z izby. Mame 8 rokov a nikdy som ho neuspavala nenodila na rukach nelezala pri nom 2hod kym zaspi. Jedine ked bol chorucky tak som bola pri nom. Taketo zaspavanie je uzasne..v polke vety ostane ticho a je vybaveny😂. Ale zasa urcite toto na vsetky deti asi neplati..za seba..neviem ci by som mala to srdce nechat vyplakat dieta..jasne chvilu urcite ano ale neaku hodinu by som nezvladla.

miriell
8. máj 2017

Nenechavat vyplakat. Dieta place, lebo mu nieco chyba alebo potrebuje. Ak potrebuje mamu, boji sa alebo sa len chce citit bezpecne a chce citit lasku, tak im to mame dat. Preto sme mamy, aby sme ich lubili a dali im bezpecie, ked ho potrebuju, a nie len vtedy, ked to vyhovuje nam. Pride cas, ked nas budu posielat prec od seba, lebo sa budu osamostatnovat a ten cas, kedy nas potrebuju bezvyhradne, je kratky - mozno 8-9 rokov. To, ze proces rastu dietata prebehne rychlo, zial nie je fraza a tak si to uzivajte teraz, aj ked unavena. Najdite si spolocne sposob, ako prezit zle fazy - ale zaroven, aby si dieta nevytvorilo nejake blokady do podvedomia z detstva, ze ho ta najdolezitejsia osoba - mama - nechavala plakat a odmietala mu dat pocit bezpecia.

mimka11111
8. máj 2017

milujem názory typu "vyplakať dieťa"....to sú výchovné metody s pred 150 rokov a výhovorky lenivých matiek, ktoré deti nikdy nechceli mať...😈..môže mi aj 1000 pediatrov povedať, že dieťa sa má nechať vyplakať a že sa nemá nosiť, že nemá spávať v posteli a podobné bludy, lebo bude napr. rozmaznané....svoje dieťa poznám najlepšie ja a takéto predpotopné názory si môžu všetci tí, ktorí ich obhajujú strčiť niekam!!!!....to dieťa plače, lebo mu asi niečo chýba a pochybujem, že také maličké bábätko dokáže cielene s rodičom manipulovať, len aby bolo tak, ako ono chce....mám síce len 3-mesačné bábätko, ale robím všetko tak, aby bolo spokojné....čo sa týka plaču, nikdy ho nenechávam vedome vyplakať, pretože aj bez toho sa naplače dosť.....a čo sa týka spánku, ukladám ho na spánok vtedy, ked chce spať, čo je u nás asi polhodku po každom papaní...sám sa pýta, ukladám ho do postielky, kde hned zaspinká, prípadne som pri nom len minimálny čas...ked sa chce uspať na rukách, tak ho na rukách nosíím a tak sa uspíme....v prvom mesiaci života bolo všetko iné a po troch mesiacoch života je zase všetko iné...ako sa drobček vyvýja, úprispôsobujeme sa situácii a ja zisťujem, že je stále viac samostatnejší.....stojí mi za to všetko aj bolavý chrbát, a taktiež prebdené noci a kruhy pod očami.....odsudzujem výchovu typu: prebaliť, nakrmiť, bachnúť do postielky a nech sa bábo učí samostatnosti, ved ked chce spať, tak nech spí.....tie detičky sú až príliš malé na to, aby už boli preč od mamičky.....a povedzme si narovinu, nie preto som chcela dieťa, aby som sa po jeho narodení flákala po baroch...

sopka10
8. máj 2017

Kazda matka ma vlastny nazor, ale s tym zaspavanim narukach si same robite zle, ved sa tu kazda druha na to stazuje ale paradoxne odmieta sa toho vzdat... tak naco tu pisete pototm ? ked si chcete takto sebe robit pracu navyse a ucit dieta a nespravne zvyky , rak si robte ..a tie ze zvyky z 150 rokov , ohch , a vas matka co ? vas nenechali vyplakat? a co zobreli ste alebo nebodaj si myslite ze vas matka nelubila lebo vas na rukach nenosila? smiesne, vsetci sme tym presli a zijeme. A diera 1-2 rocne si to aj tak nikdy pametat nebude ci ste ho uspali na rkach ci nechali vyplakat , nikdy si na to nespomenie, viete ako pracuje detska pamet ci? tak neviem preto nechat dieta vyplakat povazujete za nieco zle ? Plac ne normalna reakci ci? a vy sa ju znazite co ? vymazat zo zivota dietata ci co ? a ked napr. ochoriete a nebdete moct byt s dietatoom doma tak co ? nepojde vam spat lebo je tak naucene? smiesne

hankaop
8. máj 2017

Urcite nenechajte vyplakat. Bud ho vezmite na ruky alebo ho pohladkajte,kym lezi alebo si lahnite k nemu. Kludne tak,ze odidete a vratite sa,zas odidete a zas sa vratite,ked bude revat. Najdue si system,ktory spozna a bude v nom mat istotu. Ale same vyrevat do vycerpania urcite nie. Dieta reve od strachu a stresu za mamou,ono este nevie,ze ste vo vedlajsej izbe a prejdu roky na to,aby pochopilo,ze sa nemusi bat kazdeho vasho odchodu z izby.

0silvia0
8. máj 2017

@sopka10 dieťa plačom komunikuje so svojim rodičom a potrebuje primerané reakcie naň. Ak sú naplnené všetky biologické a emocionálne potreby dieťaťa, vtedy sa dieťa naučí dôverovať rodičom a vtedy nastáva ten pravý vzťah medzi rodičom a dieťaťom. Revúce dieťa nedostáva žiadnu odozvu, vie, že si musí poradiť samo a rezignuje. Rezignované dieťa nedostáva emocionálnu väzbu, ktorú potrebuje v konkrétnom dôležitom vývinovom období. To nie je o tom, či si na plač dieťa spomenie, ale o tom, že v podvedomí sa mu ukladá informácia, že darmo sa bude snažiť komunikovať s rodičom, ten ho aj tak nevypočuje a dôvera je narušená. A vtedy, keď dieťa ešte nie je emocionálne nastavené si pomôcť samo, si pomôcť samo už musí, lebo volaný rodič neprichádza aby upokojil jeho emocionálne potreby.

Samozrejme si to všetko netreba mýliť s opičou láskou. Opičia výchova je jedna vec a kontaktná výchova vec druhá.

sipopa
8. máj 2017

ja este len cakam babatko ale neviem si predstavit, ze by som mala len tak stat za dverami a pocuvat ako place, asi by mi to trhalo srdce, mozno uz potom bude hovorit ked budem unavena a nevyspata a budem chciet aby zaspalo bez toho aby som ho musel nosit na rukach alebo vozit v kociari. teraz mi to ale pride take "krute". ale ved da sa tomu predchadzat ked od zaciatku budeme dbat na to aby si na taketo veci nezvykalo

mamutka
8. máj 2017

Nechať vyplakat je proti prírode, nie je to nič normálne. Každý zivocisny druh, ktorý by toto robil by bol odsúdený na zánik. Revuce mlada priláka predatora, nepriateľa a ten pozere nie len mladé. Matka co by toto kedysi praktizovala by bola asi rýchlo poriesena. A ze to museli niekedy urobiť ženy, čo šli po pôrode makať na pole v nedávnej minulosti? Mozme hádať, či hej, Sak si brali dieťa do šatky a pod.... Ja každej matke čo nechá vyplakat doporučujem, aby šla rovnakou cestou, nech si dobre poplace pred spaním, nevyfuka si nos, nech ho má fajn zasopleny a tak zaspi. Určite sa zobudí strašne svieza po krásnej noci plnej kvalitného spánku. Ja to vidím tak, ze je normálne ak deti zaspavaju s plačom vo vojne, žiaľ. Inak mi to normálne nepríde.

diana20
8. máj 2017

@sopka10 každé dieťa je iné a dobre vie, čo potrebuje. Môj syn spával už pekne sám, zaspával sám vo svojej postielke a zmenil sa, proste potrebuje cítiť, že som pri ňom.. moja mama nechávala moju staršiu sestru vyrevat, mňa a mladšiu už potom nie a koľkokrát som ju počula povedať, že to ľutuje.. a vidno to aj na ich vzťahu, moja sestra naozaj nedoveruje rodičom tak, ako my mladšie a nič im nehovorí, nie sú si blízki zatiaľ čo ja a mladšia sestra hovoríme mame všetko... detská pamäť vieme ako funguje, ale nikto nevie ako funguje naše podvedomie.. práve v ňom vznikajú najväčšie psychické bloky a nemusíš ani vedieť prečo kedy vznikli.. a naozaj dieťa aj keď si na to nespomenie, tak to môže mať následky...

0silvia0
8. máj 2017

veď aj dospelí majú svoje emocionálne potreby. Potrebujú, aby ich partner vypočul, potrebujú rozhovor, pocit lásky a tepla. Predstavte si, že potrebujete pohladiť, upokojiť, miesto toho vám partner zhasne v izbe, pôjde spať do obývačky, lebo sa mu momentálne nechce upokojovať vaše emocionálne potreby. Nemá náladu vás objať ani nič iné. Milá predstava, však?

lolita555
8. máj 2017

@emilia25 ved to je super je jedno ako a ci place ze nie je na rukach ale nie je sama si tam pri nej😍

lolita555
8. máj 2017

som strasne rada ze je vas vela mamiciek ktore nenechaju krpceka plakat

sticker
emilia25
8. máj 2017

@lolita555 tiez jej aj spievam vtedy sa upokoji pritom ju hladim stojim vedla postielky pokial nezaspi.hlavne ked idu zubky a sme viac mrzute.

lolita555
8. máj 2017

👍