icon

Mám problémy s chrbtom pri nosení malého

jaja23
7. dec 2018

Maly ma 5 mesiacov a vyse 7kg a uz ma neskutocne boli chrbat.Dviham ho ked ideme grgnut,uspavam ho na fitlopte,obcas sa ponosime..Nie len chrbat,ale aj kolena ma uz trapia,ako ho v noci dviham z kojacieho vankusa do postielky.Neviem ako to bude dalej,este je malicky a ja to uz ledva zvladam.Snazim sa ho uspavat aj na posteli,tapkam po ritke,ale zaspi tak iba niekedy.Mate s tym tiez niektora problem?Da sa s tym nieco robit?Lebo nosit sa musime.Mame aj nosic,ale nechce v nom byt..

zdenusa4
7. dec 2018

noo na to asi liek neexistuje..mala by si ho od toho pomaličky odnaúčať lebo bude stále ťažší a ťažší a teba bude viac a viac bolieť chrbtica...

st44
7. dec 2018

Skus ist k dr. Mozno ti chybaju nejake vitaminy

lula313
7. dec 2018

Kojiť a všetko robit po leziacky. Skontrolovat typ nosiča a jeho nastavenie, lebo on by mal vediet vahu rozložiť tak, že tá chrbat nebude boliet ani z 10kiloveho dietata.. a hlavne popracujte na normálnom zaspávaní, toto tlapkanie po ritke a fitlopta je čistá psychiatria, keď ti bez toho potom niekoľko rokov nezaspi, začni ho normálne ucit na postielku, kým sa to dá ešte zmeniť.

larisalarisa
7. dec 2018

Mňa prvé mesiace strašne boleli nohy... chodidlá....úplne príšerné....ale prešlo to....aj Vám to určite prejde...držím prsty....

jaja23
autor
7. dec 2018

@lula313 a ako sa uci na postielku?On spava v postielke v noci,ale vecer ho uspavame na rukach.Dakedy zaspal aj v kociku,ale v poslednom case nechce.Nechat ho vyplakat neviem,to napisem rovno.

zuzipolo
7. dec 2018

@jaja23 ahoj,ono to prejde časom si zvykneš na tú váhu,ja som trpela na chrbát..hlavne potom už nebudeš toľko nosiť na rukách..čo sa týka toho zaspávania,cez deň uspávam malú (7 mes.) tiež na fitlopte,budem to riešiť,ale ona otrasne spí cez deň takže to zatiaľ nechám tak,veď v noci ju stačí dať do postieľky a ona sa sama uspi,len cez deň nie..vyplakanie tiež neuznávam,to nie je výchova 🙂

jatva
7. dec 2018

Podla mna by ti dost pomohol nosic/satka. Su deticky, ktore ten kontakt vyzaduju viac.
No a pomalicky mozes zacat cvicit. Napr SM system si velmi chvalia. Pomoze ti to zrovnat a posilnit telo.

cestovanie7
8. dec 2018

Ahoj ja toto dobre poznam. Druhy syn ako mesacny ochorel a nedusil sa a zaspal len v nosici. Bol v nom cez den aj 6h a to fesak v 3m mal uz cez 6kg. Krize a nohy mi slo urvat kedze som si s nim nemohla sadnut ani lahnut lebo sa ihned zobudil. Riesenie bolo zacat cvicit. Cviky na posilnenie chrbta a drepy. Pisete ze nechce nosic tak predpokladam ze ho nosite na rukach. Tam pomoze aj spravna poloha nosenia. Skuste satku vyskusat alebo nosice, ktore su uvezovacie ako satka fidela napr. U nas sa od nosica odnaucil cca v 5m v lete bo mu bolo brutal teplo a zacal spavat v kociku. A pridajte vela vitaminov a aj pripravky na klby. Telo sa este spamatava z porodu, casom sa to same zlepsi, no mozete si trosku dopomoct uz teraz. Ked mozte oddychujte a zbehnite na masaz.