icon

Mám troch synov a je to pre mňa najväčší dar

adeli79
5. apr 2016

Akurát pozerám, že je tu veľa tém, či si nechať druhé, tretie, štvrté dieťa....
A tak len mám potrebu napísať, že my máme 3 deti, troch synov a je to pre mňa ten najväčší dar na svete. Neviem to presne vyjadriť, ale narodením tretieho syna u nás doma všetko do seba zapadlo ako puzzle. Proste tam ten tretí človiečik akoby chýbal a v deň, ako sme sa vrátili z pôrodnice, bolo zrazu všetko kompletné. Asi pre každú rodinu je ideálny iný počet detí, u nás sú to tieto naše tri poklady. Bývajú aj ťažké chvíle, niekedy padám od únavy ešte skôr, ako oni zaľahnú do postele, veľakrát sa nám všetci traja v noci presťahujú do našej manželskej postele, niekedy sa hádajú, občas neposlúchajú 😝 Veď ako všetky deti. Ale neviem si predstaviť, že by som ich nemala.
Ak máte chuť, napíšte, ako to máte vy. 🙂

fuska
6. apr 2016

Bola to @gretocka a ma iba tri deti. 😀 Tak jej verejne pochvala odo mna za milotu. 🙂

fuska
6. apr 2016

@alchemilkazltozelena Je to pravda, aspon u mna to tak bolo. Ale druhy porod som mala rychly, bezbolestny, bez nastrihu, bez epi, 3 kozmeticke stichy a porodila som 4,4 kg dieta. 😀 Takze tretieho porodu sa uz vobec nebojim. Uz aby to bolo. Este treba popracovat na tom babatku. 😀

dismonika
6. apr 2016

@rawmamka jeeeeeeeeeeeeej ďakujem si zlatá. Detičky máme po roku 2014, 2015 a 2016 🙂 Snažím sa byť pozitívne naladená, no nie vždy sa darí 🙂 No tento príspevok ma pozitívne naladil... mne osobne prišiel taký milý.

jurika
6. apr 2016

Nikdy som sa do ziadnej diskusie nezapojila,ale do tejto mam co povedat aj ja🙂 po dvoch detoch(chlapcoch)sme tretie dieta neplanovali,nakolko to osud zariadil inak🙂mame tretie a tiez chlapca.samozrejme starosti je viac,ale sme neskutocne stastni a hlavne vdacni ze ich mame a kazdy den dakujem za to,ze su zdravi,pretoze si myslim,ze je to najdolezitejsie co mame-zdravie.co by za to ini dali🙂

janickacrazy
6. apr 2016

@alchemilkazltozelena inak ti musím zase povedať taký mamičkovský paradox, pri prvom dieťati si myslí, že dve by nezvládla, pri druhom sa čuduje, čo robila pri prvom, ked musela mať predsa toľko veľa času, ked teraz to všetko stíha s dvomi a pri treťom? ťažká pohoda, nohy na stole, kávička, upratané, navarené a ešte aj záľuby opráši 😀 teda neviem, či to platí plošne, ale u mňa áno

adrika_77
6. apr 2016

@dismonika ja som velkým zastancom maleho vekoveho rozdielu, podla mna je to super 🙂 ja lutujem ze som tretieho nemala o rok skor... ako niekedy je to tazke,aĺe to su len minutky a hnev prejde.Zlati su velmi

fuska
6. apr 2016

@janickacrazy Ja mam tiez podobnu skusenost, az na to tretie. Ale z mojho okolia tu tvoju verziu potvrdit mozem.

dismonika
6. apr 2016

@janickacrazy poznáme :D :D :D - mne sa stalo raz pri staršej dcére (keď mala asi 2 mesiace), že až o 14:45 som si uvedomila, že som ešte neraňajkovala, nič som nestíhala. Teraz jeme raňajky všetky 3 naraz :D :D :D slečny sedia mne na kolenách... už mi aj vykukuje "pupek" a ja si popritom tiež uzobávam z chleba :D

danette
6. apr 2016

Veľmi pozitívna téma. Ja mám zatiaľ dve detičky, ale vo svojom okolí mam strašne veľa rodín kde majú tri deti, štyri a sem tam dokonca aj päť. Teším sa veľmi z každého dieťatka čo sa narodí v mojom okolí že mozno aj ono mi raz prispeje na dôchodok 😀 a že nedopadneme ako nemci alebo rakusania, ktorí sa mali už tak dobre že po niektorých uz ani sex asi nebavil, len kariéru robia všetci a deti majú maximálne jedno ak vôbec a musia si mladšie obyvateľstvo zháňať kade tade po svete. Cize každej mamičke čo porodí dieťa pre štát by mali ruky nohy bozkávať a nie posudzovať, či sa posmievať.

fuska
6. apr 2016

@dismonika Aj my jedavame vsetci spolu pri stole. Pekne sa jeden od druheho ucia. Niekedy aj somariny, ale vacsinou maju na seba pozitivny vplyv.

dismonika
6. apr 2016

@adrika_77 mňa občas na pár sekúnd prepadne myšlienka, (či bolo OK mať deti hneď po sebe), lebo sa nestíham slečnám naraz venovať - každá ma iné potreby. Prvej dcérke som sa venovala veľa... veľmi veľa a teraz mám niekedy pocit, že druhej sa už toľko nevenujem. Prvá vyžaduje kopec pozornosti a druhá sa vyhrá aj sama. Prvá je veľmi živá, zvedavá - má rada spoločnosť a ľudí, a druhá je pravý opak. No verím, že keď vyrastú budú z nich parťáčky 🙂

adrika_77
6. apr 2016

@dismonika n presne tak je to aj u nas,ale nemyslim ze je to vychovou alebo poradim,ale ktovie,u nas prvy musi byt vzdy prvý,je velmi sutazivy,aj ziarlivy,zivý energicky a druhy je skor tichsi,hanblivy,ustupcivy,no uvidime co bude este z tretieho 🙂 zatial je to sidlo,take nase male rozmaznanca

jolinka
6. apr 2016

@janickacrazy potvrdzujem 😉 prva narocne dieta, neustale na rukach, ja nic neporobene, v strese, pri druhej som pretocila kolieska na dvojku stupen, utriedila priority a to iste sme stihali ako s jednou.

Pri tretom sa dve hrali, ja na ihrisku na slniecku pohupujuc babetkom, tazka pohoda len tmave zimy boli narocnejsie.

stvrte som si uzivala lebo zvysok uz bol v skole a v skolke, mala som pocit ze som jednodetna matka s vykonom zvyknutym na 4. to ako prest z traktora na audinu 🙂

mb269
6. apr 2016

ach baby tak velmi sa mi pacia mnohodetné rodinky, velmi tužim po dvojickach, najlepšie by bolo 2x dvojicky !

charlie1980
6. apr 2016

@jolinka Ja som akurat hodila debatu s muzom 😄 Ze ked uz nestihneme dalsie, tak si adoptujeme aspon dve. Asi mu musim nechat precitat diskusiu, on proste nechape, ze tie deti sa potom nevychovavaju zvlast, Ale sa pripoja😄 Aspon ja si to tak predstavujem😄 Baaaaaaar by mi na sone povedali, ze dvojicky, lebo moj sen sa asi zacina rozplyvat😄😄😄

alchemilkazltozelena
6. apr 2016

@janickacrazy moze to byt pravda, pocula som ze je to tak, nemam sice odskusane ale ktovie co raz bude 🙂

To najma preto ze ich realne nemas..keby si vedela aka je to makacka zmenila by si nazor, segra ma tak viem o com hovorim ..@mb269

fuska
6. apr 2016

@charlie1980 To je pravda. S prvym dietatom je najviac prace. Kym sa clovek nauci vsetky tie "nepotrebne" drobnosti, ktore su tak dolezite pre dieta a jeho fungovanie. Riesit vybavicku, kocik. Papanie, psychomotoricky vyvin. Pri druhom som uz vsetko vedela, sice som svojmu dietatu tak dobre nerozumela, ako prvemu (to druhe je dost narocne a uplakane), ale beznu starostlivost som naozaj zvladala uplne super, uz ma nerozhodilo nic. Keby som vsetkym detom mala venovat tolko energie, kolko prvemu, asi by som scvokla. Nie je to o tom, ze dalsim detom by som sa venovala menej, ide o to, ze ma to stoji menej energie.

charlie1980
6. apr 2016

@fuska No ved ja ho este dovtedy snad spracujem 😀😬 Ale nahneval ma😀😬 Vraj ked bude dalsi chlapec, tak nad tym este mozno pouvazuje😀😬 No co tam po pohlavi, do certa😀 Ja chcem vela deti😀

mb269
6. apr 2016

@alchemilkazltozelena viem co to obnasa, sesternica ma 5 detí a je to najstastnejsia rodina aku poznam, kamaratka ma dvojicky plus jedneho chlapca, vela vela mojich znamych maju viac ako 2 deti.
K tomu tu na MK sledujem jednu mamicku co ma dve dvojicky a videt na nej aka je stastna. Zalezi kto sa ako k tomu postaví. Ked raz tie deti chcem tak to bude pre mna radost a nie oštara

moncurienula
6. apr 2016

@mb269 ja pochadzam z 5tich deti a mozem povedat ze nikdy nam nic nechybalo.. medzi sebou sme sa stale hrali a nikoho ineho sme pomaly nepotrebovali kedze nas bolo tolko vela.. nikdy u nas ticho nebolo.. podla mna je super mat viacej deticiek

mima4
6. apr 2016

@mb269
jedno je to, co vidis, vacsinou kazdy clovek ukazuje tu pozitivnejsiu stranku veci a druhe je realita...ktora uz nemusi byt taka ako to clovek vidi ako si to predstavuje.

alchemilkazltozelena
6. apr 2016

@mima4 presne

mb269
6. apr 2016

@mima4 ja som večný optimista. negativitu si nepripustam a preto mam aj stastný život kde mi nič nechýba. Život mame taký aký si ho zariadime 😎

dai
6. apr 2016

@jana_eyre oki... takze klepkanie sa po pleci a este aj problem si to priznat - chapem🙂
@gretocka prave na taketo ucely su tu podla mna sukromne temy - tam sa zgrupuju ludia ktori maju podobne nazory, zaujmy a pod. a chcu si o tom hrkutat - aspon som mala pocit ze tak su sukromne skupiny charakterizovane... detto existuje nejaka charakteristika slova diskusia, co vidim ale ze vaecsine unika a citia potrebu aj z anonymneho fora si vytvorit facebook🙂

pozrite... kludne teda dalej sharujte ale nehrajte to na diskusiu ( tam su nazory ine ako moj vlastny vitane, nie hned oznacovane za rypanie a pod. )
beriem ze sme tu rozni a jednoducho ten kto sa nema komu inemu pochvalit tak to robi na anonymnych forach - este ze su🙂
krasny den

alchemilkazltozelena
6. apr 2016

@mb269 tak pozitivizmus ti velmi nepomoze keby napr. ti vsetky 4 deti naraz ochoreju a pod...nesplietaj hluposti o veciach v ktorych nemas skusenost...najprv vynos aspon jedno dieta porod ho vychovaj a potom sa mozes ako tak vyjadrovat o dalsich

mb269
6. apr 2016

@alchemilkazltozelena joj ty musis byt velmi zatrpknuta zena 😀

alchemilkazltozelena
6. apr 2016

@mb269 preco? Len pravdu som ti napisala a ta boli, viem..

panidia
6. apr 2016

@alchemilkazltozelena Presne tak,iné je dieta pomojkat na návšteve a iné ked ho musíš vynosit,porodit, vychovávat a zodpovedat sa zan.Každý chce vela detí kym nemá prvé a kým si nezažije na vlastnej koži čo to obnáša,potom už nechce tých vysnených 5,ale iba dve-alebo dokonca jedno 😀

alchemilkazltozelena
6. apr 2016

@panidia presne si to vystihla, nemam co dodat je to tak

charlie1980
6. apr 2016

No ale to uz zachadzate do extremu a poukazujete na nevyhody viacdetnych rodin (ze ochoreju vsetky deti naraz). Ano, aj to patri k tomu, bohuzial...no ja tak isto vnimam, ked mi ochorie aj to jedno co mam...nakoniec, pozitiva a negativa najdeme aj v tych najvacsim extremoch, nie len co sa deti tyka. Ja vnimam dost negativne, ked moj syn miluje deti a spolocnost a doma zatial nema "s kym". Dokonca si mysli, ze cely svet sa okolo neho musi tocit. Takze v tomto smere by bolo jedno dieta pre mna urcite malo.