icon

Mám troch synov a je to pre mňa najväčší dar

adeli79
5. apr 2016

Akurát pozerám, že je tu veľa tém, či si nechať druhé, tretie, štvrté dieťa....
A tak len mám potrebu napísať, že my máme 3 deti, troch synov a je to pre mňa ten najväčší dar na svete. Neviem to presne vyjadriť, ale narodením tretieho syna u nás doma všetko do seba zapadlo ako puzzle. Proste tam ten tretí človiečik akoby chýbal a v deň, ako sme sa vrátili z pôrodnice, bolo zrazu všetko kompletné. Asi pre každú rodinu je ideálny iný počet detí, u nás sú to tieto naše tri poklady. Bývajú aj ťažké chvíle, niekedy padám od únavy ešte skôr, ako oni zaľahnú do postele, veľakrát sa nám všetci traja v noci presťahujú do našej manželskej postele, niekedy sa hádajú, občas neposlúchajú 😝 Veď ako všetky deti. Ale neviem si predstaviť, že by som ich nemala.
Ak máte chuť, napíšte, ako to máte vy. 🙂

magimary
6. apr 2016

@panidia @alchemilkazltozelena alebo aj inak 😉
ja som od malinkého detstva túžila po veľa deťoch, rada som si ich chodila "mojkať", strážiť a varovať (zadarmo), vlastne už od svojich 10tich rokov som vždy niekoho "varovala"...
môj počet vytúžených sa po čase istej transformácie ustálil na 6tich deťoch...
teraz čakám piate.
vytúžené, už pred počastím milované... všetkými u nás doma...
a verte, že nie som jediná

/to len na margo ďalšieho zo zovšeobecňovaní, ktorého je v tejto téme na mraky...
nestačím sa diviť nad tým, prečo každý svoj názor považuje za ten najuniverzálnejší a všeobecne platný?.../

mima4
6. apr 2016

@mb269 no to je super, ze negativitu si nepripustas, a co realitu?
lebo to co ty vnimas, je neraz len urcity "obraz" podavany cez internet, ci cez ine prilezitosti, kde je vsetko krajsie a jednoduchsie...

tymto to pravdaze nechcem odradzat od 5 deti, len som reagovala na ten "pozitivny priklad z netu, a pod."

1katkas
6. apr 2016

Sukromna skupina by nemusela byt kebyze sem nepridu rypat zenske s 1-2detmi...ked sa mi nieco nepaci neleziem sem rypat.. SMUTNE ZE KVOLI TAKYM SA UZAMKYNAJU DISKUSIE...

mima4
6. apr 2016

@magimary jeeej, ani som nevedela, ze ste v ocakavani 🙂 tak gratulujem!

sazumak
6. apr 2016

Poznám viacdetné rodiny a žijú si skvele, je o ne postarané a je tam veľa lásky, nakoľko staršie pomáhajú starať sa aj o mladšie, podelia sa a pod. Do toho maminky stíhajú milión vecí a ich deti sú talentované v mnohých smeroch. Nech má každý toľko detí, na koľko sa cíti a o koľko sa dokáže postarať...

cammille
6. apr 2016

@alchemilkazltozelena
@panidia dievcata kazda sme ina, nemozte si mysliet, ze kazdy ma rovnaky pohlad na svet, kazdy ma ine moznosti, schopnosti, ine priority, ocakavania od zivota atd...my sme napriklad prveho syna mali velmi narocneho, malo spal, aj to iba na rukach, stale plakal, atd, a aj napriek tomu sme chceli dalsie deti 😊
@alchemilkazltozelena teraz napriklad traja naraz mi maju kiahne, a nejak to zvladam lepsie ako ked som mala len jedneho 😊 A hoci nie kazdy den je ruzovy, vnimam kazde nase dieta ako dar 😊 ...netreba vsetko sudit podla seba, kazdy mame svoj zivot 😊 To co je pre niekoho nepochopitelne, pre ineho je to samozrejme, to co je pre niekoho nezvladnutelne a na pritaz, niekto prave v tom vidi svoje poslanie a zivotne naplnenie 😊

cammille
6. apr 2016

@magimary vravis mi z duse !! 😊

magimary
6. apr 2016

@cammille aj ty týmto posledným príspevkom si presne vyjadrila to, čo som sa tu snažila napísať už niekoľkokrát...
že každý to má inak..
a tak je to dobré...
bola by nuda na svete, keby sme všetci všetko vnímali a mali rovnako 😉 🙂

dai
6. apr 2016

@1katkas ale ty rozumies rozdielu medzi sukromnou skupinou a diskusiou? toto je diskusia... a napriek tomu aj ty nazory ine ako ten tvoj oznacujes za rypanie... chapes ze zaklad diskusie su rozdielne nazory?🙂 ak to nema byt o diskusii ale zdielani toho isteho nazoru tak nato je sukromna skupina... a ano - mas pravdu - preto sa uzatvaraju diskusie lebo niektori nechapu naco diskusie sluzia🙂

zuzitko74
6. apr 2016

@panidia Toto isté mi povedala aj známa, keď ma stretla tesne po pôrode s mojim prvým dieťaťom : ,,Však to s bábätkom nie je taká romantika, ako si si to predstavovala?" Ona mala v tom čase 15 mesačného chlapčeka a bolo z nej cítiť strašnú únavu a frustráciu. Snažila sa mi naprojektovať svoje pocity a ani si to neuvedomovala. A pritom s mojim malým to bola väčšia ,,romantika" než som si kedy vedela predstaviť, lebo som mala pomerne pokojné bezproblémové bábo a ja som bola nastavená na to, že sa nevyspím a nič nebudem stíhať.

briketa
6. apr 2016

@anjelicek26 nemyslim si, ze Ta to uz znova chyti lebo ako podrastu uz vsetci do inej fazy, kde sa da tesit z niecoho ineho a su ine druhy zabavy s nimi, lahsie sa chodi na tury a dlhe vylety a pod. pozvolne to babatkovske vyprcha. Ano su zlatucke, pochovam si, ale vecer si rada, ze si lahnes a vstanes az rano, ze uz aj niekto iny moze spravit ranajky a umyt riad a, ze mozes s nimi viest aj normalnu konverzaciu a daju sa im vysvetlit veci. A ako mi rozpravaju vtipy a Liam sa vie rehotat sam na svojich vtipkoch tak od brucha, to mam straasne rada. Az sa ide pocikat od smiechu na tom svojom patrocnom vtipe knock-knock who is there? :D

anjelicek26
6. apr 2016

@briketa tak my zo zdravotneho hladiska mame uz aj tak stopku, len tie romanticke poporodne hormony u mna este uplne nevyprchali ako Rosalie vidim 🙂 Ale presne na toto sa tesim, normalne sa vyspat (aj ked mala je fajn, budi sa len raz, max. dva krat pri zubkoch), nemusiet riesit plienky, nocnik, tonu bordelu pod stolom, horu pradla zo skolky a podobne... ja sa v podstate zacinam uz tesit a odratavat mesiace, kedy budem moct ist nazad do prace 😀

panidia
6. apr 2016

@charlie1980 Počkaj si kym nastupi syn do školky-školy,potom bude rad že doma sa nemusí s níkým bit a hádat či už o hračky alebo o hocičo iné...

charlie1980
6. apr 2016

@panidia Aj to patri k socializacii deti...

panidia
6. apr 2016

@magimary Pozri, obdivujem ta,tak ako všetky mamičky ktoré majú viac ako tri deti,ja by som to nedala-poznám sa.Ale aj tak si myslím že nie je v ludských silách-teda hlavne v tých ženských aby to prežila v zdraví-niekde sa to časom prejaví.Je to či už fyzicky alebo psychicky náročné a to nehovorím o mamičkách ktoré ešte aj pracujú.Ja konkretne pridem z práce utahaná ako kon/a to doslova/ a ked si predstavím že by som sa mala venovat trom-štyrom detom,učit sa s nimi ,varit im,hrat sa s nimi a to nehovorím ani o domácich prácach,tak skončím do mesiaca na psychiatrii.Možno su žienky ktoré prídu z práce v pohode a neunavené - majú energie na rozdávanie,ale myslím si že ich nie je vela.

panidia
6. apr 2016

@charlie1980 Možno.Pozri moj syn je jedináčik a keby si sa ho spýtala či mu niekedy chýba súrodenec tak ti odpovie že nie.Je celý den s kamaratmi /či už v škole alebo na krúžkoch/ a doma chce mat pokoj,nikto ho neotravuje a určite nič nestráda-za to ručím,je to spokojný teenager,ktorý to má možno aj v povahe že je taký aký je,neviem.

panidia
6. apr 2016

@cammille Samozrejme maš pravdu,detičky su dar,a preto je dobre že každý ich može mat tolko na kolko sa cíti 🙂

fuska
6. apr 2016

@panidia To preto, lebo nezazil surodenca. Ja ked vidim svoje deti, vidim dokaz, ze som svojim detom nemohla dat lepsi "darcek", ako to, ze maju jeden druheho.

dai
6. apr 2016

@fuska tvoje deti to potrebuju , jej mozno nie... niektori ludia su exttoverti ini miluju samotu...

fuska
6. apr 2016

@dai Oni to nepotrebuju, pre nich je to benefit. A myslim, ze vo vseobecnosti je lepsie, ak clovek nevyrasta sam. Lebo zrazu sa dostane na intrak na strednej alebo vysokej, neskor mozno na private a zrazu sa musi niekomu prisposobit. A nikomu nie je samemu dobre na svete. Vzdy je lepsie, ked po smrti rodicov maju surodenci oporu jeden v druhom. Suhlasit nemusis. 🙂 Pisem, ze to plati vo vseobecnosti.

mamanikka
6. apr 2016
Používateľ mamanikka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamanikka.

Babulky ja si ani neviem predstavit ze by som nemala moje dve deticky, a keby bola moznost tak este kludne by som jedno brala.. ale vsak este nie je nic nemozne, mozno aj bude 🙂 deti su radost, laska, ale jasne ze aj trapenie ale to vsetko k zivotu patri

panidia
6. apr 2016

@mamanikka Ty si zlatá,ked sa cítiš na tretie dietatko-prečo nie?

alchemilkazltozelena
6. apr 2016

@cammille dobre ze som dala poockovat malu proti kiahnam uff 😎

panidia
6. apr 2016

@fuska Ahoj,vieš v dospelosti sa tí istí surodenci ,možu aj nenávidiet,nikdy nemáš istotu že si budú aj neskor rozumiet.Na toto by som sa moc nespoliehala,ale rešpektujem tvoj názor.A čo sa týka toho prisposobovania na intraku alebo priváte,tam si myslím že záleží aj od povahy človeka,niekto može vyrastat aj s piatimi surodencami a ked je tvrdohlavá povaha tak sa tažko prisposobí hocikomu...

fuska
6. apr 2016

@panidia Ahoj. Vies, ze som pisala "vo vseobecnosti"? Vidis to tam, vsak? Dokonca je to tam dvakrat. Je to prirodzene, preto vo vseobecnosti. Samozrejme. Z jedinacika ale i z dietata, ktore pochadza z mnohodetnej rodiny moze vyrast psychopat a vrah. Zalezi od povahy...

valy
6. apr 2016

@panidia vsetko sa moze stat, ale vacsina dospelých ludi, co stretavam, ma so súrodencami dobry vztah a velmi si v dospelosti pomahaju.

jana_eyre
6. apr 2016

@dai vies, ked uz mas tu potrebu vysvetlovat vsetkym, co to je "diskusia", tak aj ja ta poucim..

nachadzame sa virtualne na modrom koniku, v sekcii forum.. forum znamena priestor, miesto, kde mozno prejavovat vlastne nazory, volne diskutovat.. volna diskusia znamena - nezavazna diskusia, tj. moze sa tu zalozit akakolvek tema, ktora niekoho zaujme - ci uz pozitivna, alebo negativna..

je tu par pozitivnych tem nieco ako "existuju stastne manzelstva, ako ste sa zoznamili s partnerom" a podobne - neviem preco mas pocit, ze na fore na modrom koniku by mali existovat iba diskusie, ktore sa venuju nejakym problemom a automaticky si tam musia argumentovat strany s opacnymi nazormi..

a subjektivny nazor /co je podmienka k dobrej diskusii/ kto chce kolko deti, alebo ako je spokojny, si tu kazda vyjadrit mohla a nikto to nikomu nebral - co bolo zrejme aj zamerom autorky otazky..

ale nevidim ziaden subjektivny nazor v otazkach "kam tie deti rodite, z coho ich zivite, 3-4 deti su vela fyzicky, aj psychicky (a to teda diskuterka nepisala ako pre nu, ale zovseobecnujuco pre vsetkych)"

a jednou z podmienok tohto fora je "nemá sa odsudzovať konanie, názory iných ľudí alebo skupiny ľudí".. takze v tomto tieto prispevky rypave boli - ak to ty tam nevidis, naozaj neviem, ci tak rada diskutujes, alebo to o sebe len tvrdis..

fuska
6. apr 2016

@jana_eyre Ty si nezmar. 😀 Fandim ti.

jana_eyre
6. apr 2016

@fuska co uz - je to moje hobby 😀 a vdaka..

valy
6. apr 2016

@jana_eyre inak ja suhlasim s tym, ze tri deti su dost fyzicky aj psychicky, napriek tomu sa to zvladnut a zorganizovat da (vela zalezi od individuálnej situacie, rozni ludia riesia rozne problemy), stoji to zato a vzdy, ked vyriesim nejaky problem, tak sa citim silnejsia