Mám troch synov a je to pre mňa najväčší dar
Akurát pozerám, že je tu veľa tém, či si nechať druhé, tretie, štvrté dieťa....
A tak len mám potrebu napísať, že my máme 3 deti, troch synov a je to pre mňa ten najväčší dar na svete. Neviem to presne vyjadriť, ale narodením tretieho syna u nás doma všetko do seba zapadlo ako puzzle. Proste tam ten tretí človiečik akoby chýbal a v deň, ako sme sa vrátili z pôrodnice, bolo zrazu všetko kompletné. Asi pre každú rodinu je ideálny iný počet detí, u nás sú to tieto naše tri poklady. Bývajú aj ťažké chvíle, niekedy padám od únavy ešte skôr, ako oni zaľahnú do postele, veľakrát sa nám všetci traja v noci presťahujú do našej manželskej postele, niekedy sa hádajú, občas neposlúchajú 😝 Veď ako všetky deti. Ale neviem si predstaviť, že by som ich nemala.
Ak máte chuť, napíšte, ako to máte vy. 🙂
@mojkamojka a ty sa nauč byť menej vzťahovačná 🙂 Lebo je dosť jasné z príspevku charlie, že ten koniec vety neadresovala tebe ako výčitku voči TEBE... 🙂
@piacere no kedze bol adresovany mne tak som to brala tak, ze je pre mna, ma to svoju logiku 😉
A vôbec nepochopím, z akého dôvodu vlastne skĺza táto milá téma do oblasti financií... pretože ako čítam, tak čítam.. zakladateľka sa nikde nesťažuje, že by tých troch synov nevedela uživiť.... 🙂
@mojkamojka áno, bol adresovaný tebe, ale koniec vety bol "povzdych" a nie výčitka voči tebe.... čítať s porozumením by sa tu mal naučiť niekto iný.... a charlie to určite nebude 🙂
@mojkamojka Nuž hej, má to svoju logiku, ale nechtiac si sa tým usvedčila z toho, čo si vytkla jej - že nečítaš s porozumením.
@1katkas To bola veľká chyba začínať s témou peniaze 😀 .
Je jasné, že každý má iný životný štandard a niekto peniaze nemusí počítať a iný obracia každé euro, niekto si je tomu na vine sám a niekto má jednoducho v živote smolu a s peniazmi to nevie, aj keď sa snaží, stále žije len od výplaty k výplate. Už sa v tejto diskusii písalo, že dobrý rodič by mal myslieť aj na to, aby vedel uživiť a slušne vychovať svoje deti, t.z. aby sa dieťa mohlo rozvíjať po každej stránke, aby zvýšili peniaze aj na výlety, kultúru, krúžky, šport,....Ak niekto žije z dávok v hmotnej núdzi, tak by mal pouvažovať či si vôbec zakladať rodinu a ak ju už má, tak pre zmenu porozmýšľať ako sa z tej prekérnej situácie dostať - napr. tým, že jeden z rodičov sa obetuje a odíde zarábať do zahraničia, aj tu na MK je x takých rodín, čo takto riešia finančnú núdzu. Ale to je už zas úplne iná téma 😉 - tu išlo o to, že sme spokojné, že tie deťúrence máme ( a je šuma fuk koľko ich má alebo plánuje ktorákoľvek z nás) a tá spokojnosť a radosť okrem iného vyplýva aj z toho, že žijeme v dostatku (ideálna výška dostatku je pre každého samozrejme iná, aby zasa nedošlo k nedorozumeniu).
Tesme sa zo svojich deti ako to bolp uvodom ja som len vyjadrila priklad s oblecenim...takisto varenie no o jedno dieta viac vela toho nezje takze tiez tam nejako rapidne nenarastu vydavky
@charlie1980 ja som nezacala kolko miniem na oblecenie a pod. takze neviem co je na tom zvlastne
@piacere Tiež mám taký blbý pocit, že v očiach niektorých ľudí je mať tri a viac detí a byť pritom šťastný, minimálne akási podozrivá vec, ktorú treba spochybniť, preskúmať a otvoriť tým zaslepencom oči, že v skutočnosti sú nešťastné trosky, ktoré žijú z ruky do úst , nič nestíhajú a nič si nemôžu dovoliť.
@mojkamojka pred pár minútami si sa na tomto fóre teda sekla... či si to priznáš alebo nie 🙂 A ak už ti teda to porozumenie textu ide - ako tvrdíš - tak buď menej vzťahovačná 🙂 Pekný deň ti prajem....
@mojkamojka Každý sa občas sekne, to nie je hanba, hanba je, keď si to nevieme priznať.
@zuzitko74 pokial 3 viac deti planuju a su stastny tak ako fajn preco nie? ale nestastne trosky su podla mna tie ktore tu vecne vypisuju akoby nemali nic ine na robote pri 3 detoch ale nepriznaju si to ze su nestastne ved preco si priznat? mozno potrebuju uputat pozornost lebo nikto si ich inac ani nevsimne 😉
Bohaca, baby, tak pekne zacala tato tema 😄 Ja ze sa necham inspirovat 😄 Tolko stastnych zien pokope na MK sa len tak nevidi 😄 A hla, aj tu sa to sklzlo😄 Baby, o tyzden idem na 1.sono. V kutiku dufam, ze nam povedia, ze dvojky 😜 A budem aj ja medzi Vas patrit 😍 BTW. Prikladam rozpocet a okolnosti...mam 2,5r zloducha, Hypo nemame, muz podnika, celkom uspesne. Byvame vo vlastnom 3izb, mame sice aj 6izb., Ale ten je momentalne neobyvatelny, vzhladom k tomu, ze je to mezonet, mame 2 auta, jedno plne nevyuzite, okrem toho 1.byt prenajimame. Tak dufam, ze tie 3-4 deti mozem mat 😜
@charlie1980 😲 to si nemala.... spôsobíš srdcový kolabs a puknutie od jedu 😀
Dufam, ze ste porozumeli, ze tie posledne vety boli adresovane tym, ktore si na rozpocte zakladaju. O nic ine neslo.
@charlie1980 ja som pochopila 🙂 tie co nepochopili nech neoplati sa s nimi diskutovat
@charlie1980 No, neviem neviem, či môžeš mať až toľko detí. Mala by si to dať do sekcie otázky a zariadiť sa podľa toho, čo ti schváli väčšina dievčat tu na modrom koníku. Každý iný spôsob rozhodovania by bol od teba vrcholná nezodpovednosť. A ak si dovolíš byť za týchto okolností, ešte aj šťastná, tak si plne zaslúžiš všetky negatívne komentáre a podozrenie, že to tak nie je bude určite odôvodnené. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@piacere Ja verim tomu, ze ani ine deti z viacpocetnych rodin nechodia otrhane, spinave a hladne. Aj v skromnejsich podmienkach (naroky su individualne a kazdy ma nastavenu tu svoju latku). Aj naroky deti su individualne. Ked si spatne spominam na moje detstvo, nikdy som po materialnych veciach netuzila. Spominam si iba na toho fosforoveho ponika, co kedysi bol hit. Napriek tomu som mala stastne detstvo. Mojim najvyssim trestom bol zakaz ist von a na poliach, v parku vo vedlajsej ulici som ho cele prezila bez ujmy. Moj syn je presne taky isty...pohra sa, ale najvacsi zazitok je behat po vonku. Dufam, ze ani on nebude iny.
@fra 😀 😀 😀 😀 😀 výstižné do bodky 😀
@charlie1980 my mame napr. len v okoli dve "sockoidne" rodiny so spravnym zodpovednym poctom deti, 2kusy, keby oni prisli zverejnovat, ze mam 2 deti a som z toho happy, s velkou pravdepodobnostou by nikomu nenapadlo dumat, ci nie su nahodou slabsie prijmovi a ci tie deti vedia uzivit. 😨
@charlie1980 Prosím ťa čo je to úspešne podniká? Tzn. koľko peňazí Ti donesie domov? Ty máš len rodičák, predpokladám.
Som zvedavá, my podnikáme a začínam mať pocit, že som asi z Mesiaca čo sa týka peňazí tak sa pýtam.
Môžeš aj IP.
@charlie1980 ja ti prajem aj trojicky 😉 chvalit sa muz podnika je pekne a ty co robis okrem deti a domacnosti? 😀

@mojkamojka kluuuud, sak charlie narazala na cicusu, ze chce vediet o vydavkoch. 😉 😉