icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
1. okt 2010

@lucie.kl ano to je ono to co chci i já do kočárku, už musím ten sporťák vytáhnout a obkreslit a @l.u.c.i.e mantynel je nádherný!!!!!
@lucia.kl také chci takový, jdu omerit postýlku!!!!!!! možem???? 🙂

denis19
1. okt 2010

@l.u.c.i.e vidíš já ti ríkala, že musíš dát s manželem služby.... 😀 jsem hotová lékarka no a s nasivinem fakt opatrne, zbytečne mu ho nedávej, radeji odsávej a zkus homeopatika 🙂 http://www.lekynainternetu.cz/p/viburcol-cipky/ to já doporučuji každému a je to dle mne super!!!!

lucia.kl
autor
1. okt 2010

@denis19 jasné že môžeš 🙂 a akej farby? tiež takej žltej ako bude vreckár???

denis19
1. okt 2010

@lucia.kl ne ne . to bych chtela asi do ružova, jak má povlečení, jdu to zmerit, ale nejak se mi rozbrečela karolínka asi dnes nahání prdíky 😀 pripájím foto jak jsme šli ven 😀 je v tom overalu po sestrence neodolatelná 🙂

lucia.kl
autor
1. okt 2010

@denis19 pošli mi do IP e-mail adresu a ja ti pošlem taky nakres aj s čislami a len mi tam doplníš centimetre, bude to rýchlajšie a budeš vedieť čo presne potrebujem...

lucia.kl
autor
1. okt 2010

@denis19 ok, kuknem sa po nejakej ružovej, ak môžeš tak si prosím fotku toho postelného, či svetlejšiu alebo tmavšiu ružovú mám zháňať, potom ťi aj podla rozmerov aj podla latky dam vedieť cenu.. ale cca 15-18€

l.u.c.i.e
1. okt 2010

@denis19, vím, říkala mi to doktorka, že Nasivín dávat jen vyjímečně...

@lucia.kl, možná ti napíše jedna holčina do IP. Moc se jí líbil tvůj mantinel a chtěla by ho taky, neva?

denis19
1. okt 2010

@l.u.c.i.e tak preji dobrou a pohodovou noc i bez nasivinu 🙂
@gabulik77 a jak bojujete vy???
@lucia.kl tebe se neptám neboť ty jsi musela holky nekomu hodit na krk, aby jsi mohla prlnit naše prání, co? sedíš za strojem a makáš..predpokládám!!!!

lucia.kl
autor
1. okt 2010

@l.u.c.i.e nie neva, ja budem len rada 🙂
@denis19 no väčšinou robím, keď baby spia alebo po večeroch, ránach, resp ked zoberie mm deti von, už v tom mam prax, tak to netrvá dlho, aj tá podložka čo som šila dnes mne trvala max pol hodku, akurat ja si z nej teraz ešte robim tašku do kočika a podložka nazad to bude až ked začnú baby chodiť....
jo a ešte som sa chcela spýtať, tú krátku časť na mantinel chceš na pravo, tak ako to má Lucie alebo na lavo??? neviem ako máš otočenú postielku...

lucia.kl
autor
1. okt 2010

tak idem ja si kuknuť panelák, tak sa majte a prajem krásnu dobrú noc, budúci týždeň iedm zháňať látky, tak dúfam, že sa Lucie tá holčina sa do vtedy ozve, nech nechodím na 15x 😀

denis19
1. okt 2010

@lucia.kl tak jak to má Lucie....pesne..no jsi šika šmika holka!!!!! A jdu konečne na mail, Karolínka usnula ješte pred jídlem a holky, ona mi ted na jeden šup vypila 50ml čaje!!!!!Nevím jestli si myslela, že to je mléko?????To se mi ješte nestalo!

drndapetka
2. okt 2010

Ahojky, omlouvám se, že Vám jsem lezu, ale jsem už úplně bezradná Jsem po prvním IVF, které dopadlo úspěšně. OPU byla 23.8. a ET 28.8. Trápí mě průběh těhotenství.....Mám na Vás otázečku

11.den po ET(8.9.) mi z krve zjistili hCG 189. 14.9. jsem byla na UTZ u svého gynekologa, kde mi povrdil těhotenství v děloze - jeden gestační váček. 24.9. jsem byla na potvrzovacím UTZ ve svém CAR - pan doktor viděl na UTZ jednu choriovou dutinku s embryonálním polem, avšak zatím bez srdeční akce, tak si mě pozval na další kontrolu. Tentýž den večer jsem ale začala krvácet tmavě hnědou (starou) krví- krvácení bylo sice jednorázové a hned ustalo ve špinění, ale i tak jsem letěla do nemocnice, tam si mě nechali.V ambulaci při příjmu viděla mudra to samé, co doktor ráno.Hospitalizace proběhla v pořádku - špinění ustalo (zašpiním jen při zavádění Utrogestanu ), hCG stoupalo, i když pomaleji ( hodnoty: 25.9. - hCG 9996, 27.9.- hCG 14 200, 30.9.- hCG 19 502).Při propuštění z nemocnice , tedy 1.10.2010 mi byl udělán UTZ, kde byl vidět gestační váček o velikosti 14mm s plodem dle CRL 5+5tt. Panu primáři se to zdálo o.k. a prý mám chodit na kontroly než se objeví srdíčko

.Mě ale zaráží stáří plodu - podle ET by bylo skoro o 2 týdny mladší Myslíte, že tento průběh těhu je normální? Může se při IVF stát, že stáří plodu nebude odpovídat výpočtu stáří dle ET? Stalo se to některé z Vás?Nebo je to špatně a srdíčko by už dávno mělo být? bolesti nemá, už nešpiním.....Může nastat potrat i bez komplikaci?

Moc Vám děkuji za názory a odpovědi

lucia.kl
autor
2. okt 2010

@drndapetka žiadne stresy, ja som mala srdiečko až v 6tt + niečo, oni počítajú vek embrijka podla poslednej ms, takže to vychádza zhruba tie dva týždne, takže je všetko v poriadku.....

lucia.kl
autor
2. okt 2010

@drndapetka jo a držím peste na bezproblémové tehulkovanie 🙂

denis19
2. okt 2010

@drndapetka lucia má pravdu, je to tak a s nejakým počítáním si nedelej hlavu, stejne si mimko udelá co chce a vyklube se kdy chce 😀 tké preji hodne zdaru.
@lucia.kl máš mailika,ale bylo to náročné, má to strašne komplikovaný tvar....je to samý oblouček, zúžení rozšírení, tak jsem to pojala jako vložku do kočíka 😀 😀

l.u.c.i.e
3. okt 2010

Ahojky, hlásím, že už je nám lépe. 🙂

@lucia.kl, uvidíš, zda se ozve. Znáš to, je nadšená, pak si to rozmyslí... Za to už viděla mantinel moje mamka a byla z něj hotová, jak se jí líbil... 🙂 Mám tě pochválit... 🙂

@drndapetka, já jsme taky kolem 6tt krvácela hnědou krví a srdíčko se objevilo hned za 2 dny. Neboj se, vše je normální... Bezproblémové těhu přeju 🙂

@denis19, nechala jses inspirovat a taky si necháš ušít mantinel? To je dobře. Fakt je Lucinka moooc šikovná.

lucia.kl
autor
3. okt 2010

ahojte, nejak je tu pusto dnes....
čo sa podarilo Alexe dnes, som ju dala na bruško a ona sa pretočila na chrbat a potom to urobila ešte raz, tak som zvedavá 😀

gabulik77
3. okt 2010

ahoj holky zdravím

@denis19 u nás nic nového, dnes měl v noci Péťa zase pořád bolení, takže se manža moc nevyspal:(
hele holky přestala jsem převářet kojeneckou vodu, může to malému udělat větší bolení???

denis19
3. okt 2010

@gabulik77 dáváš ji neprevarenou??? to by mohl být problém, u nás pomohlo, nekupovat kojeneckou vodu a preváret vodu z vodovodu.

gabulik77
3. okt 2010

@denis19 no už jsem ji ted zase prevarila, ale z vododovu se bojim, máme ji hrozně tvrdou, tak nevím, jestli by to bylo dobrý,

gabulik77
3. okt 2010

@denis19 dokonce denis dneska má už třetí stolici a docela dost řídkou tak nevím jestli to není taky po té nepřevařané kojenecké vodě. Normálně má tak jednu stolici max. dvě

lucia.kl
autor
3. okt 2010

@gabulik77 ja vodu preváram tak pol na pol, tú čo dávam teplú mám prevarenú a studenú ktorou dolievam mám neprevarenú, kupujem Lucku alebo drobčeka, čo netreba prevárať lebo nemá CO2. a myslím si, že keď prevaríš vodu z vodovodu, tak je to úplne v pohode, my ked sme boli deti, tak kojenecká balená voda nebola...

denis19
3. okt 2010

@gabulik77 u nás je také tvrdá voda, máme takový filtr na vodovodu co jako odstanuje nečistoty,ale ne tvrdost a prevárím ji a je to v pohode, začala jsem s tím ve tretím mesíci, už mne nebavilo stále myslet na kojeneckou vodu 😕 tak toho bych se nebála....
@lucia.kl a je pravda, že za nás nic takového nebylo a jsme tu!!! 🙂

lucia.kl
autor
3. okt 2010

@denis19 máš email - tie látky si si už pozrela???

l.u.c.i.e
4. okt 2010

Dobré ránko,

dnešní noc byla trochu pro mě únavná. Malej měl ucpaný noc a jak se snažil dýchat nosem, tak to bylo velmi hlasité... Když jsem ho prokapala, tak zase chrčel... No, hlavně, že spinkal. Sice ztěžka, ale spinkal. No a já ho jen poslouchala a nedokázala jsem pořádně usnout. Určitě znáte to velmi lehké spaní... 😅

@gabulik77, my převařujeme vodu z vodovodu. Ona ta kojenecká voda není zase až tak dobrá...

Holky, copak máte v plánu? My tento týden máme velmi volný 🙂 Takže flákačka... Jo a včera u nás byla kamarádka, tak nám udělala pár fotek na památku. Mrkněte do alba. Přidala jsem tam 2 fotečky. Máme jich více, ale nebudu je sem všechny dávat 🙂

gabulik77
4. okt 2010

@l.u.c.i.e krásné fotečky Lucko, hele a když dáváš malému mléko z lahve, kolik ti vypije? a kdy si začala dávat vodu z vodovodu, ale u tebe je to málo kdy ne, vždyť ty kojíš?

gabulik77
4. okt 2010

@denis19 no to je pravda, že za nás asi taky dávali vodu z vodovodu🙂 tak já počkám do toho třetího měsíce a pak asi zkusím normoš vodu.

l.u.c.i.e
4. okt 2010

@gabulik77, když dávám mléko z lahve, tak vypije 150ml+-, i když teď to možná bude více. Naposled jí měl před 14 dny... Vodu z vodovodu dávám když dělám fenyklový čajíček, ale to už je taky vyjímečně, jelikož už horka nejsou...

gabulik77
4. okt 2010

@l.u.c.i.e jo tak to je stejný mě taky Péťa vypije cca 150 ml a je o tři týdny mladší🙂

l.u.c.i.e
4. okt 2010

@gabulik77, a po kolika hodinách ti pije? Já mu dávám kdy si řekne. Někdy to je po 2hod a někdy i po 4hod. Je to individuální...