Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
@denis19 plavání se zatím dělá doma, je to plavání od 6 týdnů života, chodí mi sem lektorka, první lekce jsou doma ve vaně a to dokud mimčo nedosáhne na dno vany, pak zjistí, že se může odrážet a už se nesnaží a musí se docházet do velké vany a pak do bazénu. Dneska měl Péťa plavání po 14 dnech, protože jsem mu nechtěla dráždit ten ekzém a je tam znát, jak je starší, tak byl o hodně šikovnější než minule. A hlavně už vnímal zvířátka nalepené na vaně, bylo to super.
U jídla sice usnul, ale pak, když jsem ho dala na odkrknutí a do postýlky tak se probral a docela trvalo než zabral, ale teď už spí v patře v ložnici ve své postýlce a já mám jen zaplou vysílačku. Sice se pořád mele, asi má sny a promítá si dnešní zážitky z vany🙂 Začala jsem Péťu dávat do ložnice do postýlky, do teď se mnou spal v obýváku na rozložené sedačce, ale přišlo mi, že už byl docela neklidný, když hrála telka a nemohl pořádně zabrat, myslím, že už chce na spaní klid.
@kacka81 jasan kačko, vše se poddá a bude mít sourozence a zase se Kačenka posune úplne nekam jinam!!!!
@gabulik77 tak to je super to plavání, já se chystám s malou na kurz od listopadu(novembra) 😀
a jak teda spinkal Péťa?
@lucia.kl máme to na SR, i tu u nás chodí paní domu na lekce,ale na to se já nedala,ale jdu na ten kurz jakjsem psala...začni,pokud jsou holky zdravé, už ted , je to lepší....
Dobré ránko, hlásím, že jsem do středy slaměná vdova. Manžel už odjel na služebku do Ostravy. Nám se bude stýskat 😢 Odpoledne jdeme na návštěvu ke kamarádce, tak to bude veselejc a za chvíli jdu na kávu k sousedce 🙂
@denis19, tak až doberu ten můj přípravek, tak si půjdu koupit ten zinkosol. Vyzkoušet se má vše.
My jsme koupili plastovou krabici na hračky v Jysku za 299kč. Vypadá jako mašinka a je navíc na kolečkách. Jinak mám v plánu polepit krabici od Pampers... Je dost prostorná.
@kacka81, děkuju za zabál na vlasy. Dnes si majolku hned koupím a vyzkouším to. Je to děs, jak vlasy padají. A to co nevypadne, tak zase vyškubne malej.
Dívala jsem se na fotečky. Moc pěkné. Kačenka už je pěkně velká slečinka a tobě to s bříškem moc sluší.
Tak ty balonky jsme dostali taky. To s nima bude pěkný bordel 😀
@gabulik77, Péťa je roztomiloučký. Koukám, že ty děti jsou všechny stejné. Když malého koupu ve velký vaně, tak h to taky více zmůže. To bude asi tím, že tam má více vodičky 🙂 Jinak ze všeho nejvíc ho baví, když se může koupat s tatínkem a cákat a cákat.
Na zbytek zareaguju později, jdu na kávu.
dobré rano prajem, dneska sme sa zas vyspinkali do piatej 🙂
@denis19 tak ja pôjdem na ten kurz teraz od novembra, to už budú mať 4 mesiace a u nás sa začína tak, ja ho mám priamo v centre kam som chodila, tak to máme 5 min. od baráku, akurát mm tam so mnou nechce chodiť, tak budem zháňať vždy niekoho k druhej babule 😠
no my sme ešte vetrovky nevytiahli, baby sú stale len v body a vo svetríku alebo teplejšej mikinke a zatial im to stačí, taká zima tu cez deň nieje, a ked bolo 9 stupňov, tak som ich dala ešte pod deku a zavrela do fusakotašky alebo do fusaku, teplučké su stale, takže ešte obliekať teplejšie neplánujem, oni sa hrozne hnevajú ked su naobliekané a je im teplo... no a čo robia kôli čiapkám, hrôza, my sme totiž čiapky nenosili, až teraz ked sa ochladilo pod 15 stupňov...
Jsem zpět. Kafíčko bylo docela rychlé. Malej byl ospalý, tak jsme šli domů. Teď spokojeně spinká 🙂 No a já půjdu rozmrazit ledničku. Musím využít toho, že jsme po víkendu vyjezený a navíc když tu není manžel, tak ta lednice nemusí být plná 🙂 Pak uvařím, půjdu na prochajdu až se oteplý a v 15hod na návštěvu...
@gabulik77, suprové fota z plavání. Ani jsem nevěděla, že chodí lektorka na lekce domů...
Bude to asi blbá otázka, ale zajímalo by mě k čemu je to plavání dobré? Vůbec jsem totiž o tom neuvažovala...
Pěkný slunečný den přeju 🙂
@l.u.c.i.e plavání je výborné na motoriku, imunitu a psychický vývoj dítete a navázání kontaktu s jinými detmi a je dobré to, že tam mužou jen zdravé deti a rodiče, tudíž ti tam treba nechytne chripajznu jako v mama centru napríklad 🙂
naše slečinka také usnula pod hrazdičkou, já vyluxovala, vytreva, nahodila si na ksicht fasádu a asi vyraíme ven, už vylezlo sluníčko!!!! Lucko a proč jdeš varit, když jsi sama, využij veget ne???
@l.u.c.i.e tak to jsi hodná dcerka.... 🙂 Já dumám co zase na večeri mužíčkovi.....chci ted totiž do mesta na potulky a cestou si ho vyzvedneme z práce, tak abychom to meli rychle 🙂
Jinak my začínáme plavat od listopadu a už se teším, ješte nám ve stredu dají naušničky, tak verím, že to bude bez komplikací a hurá do bazénku.
ahojky holky, zdravím všechny. No my na to plavání budeme chodit jen chvilku, protože bazén tu nemáme a musela bych dojíždět 20 km a já se strašně bojím řídit, takže to asi dopadne špatně ☹ myslím, že doma budou tak max. ještě 2 lekce, pak budu docházet tady u nás do sportovního centra, kde je ta velká vana, tam budu ve vodě už s Péťou a tím to bohužel zakončíme, vlakem se mi dojíždět nechce, protože to by nevyšlo ani s jídlem.
Tak začínám pozorovat pravidelný rytmus u našeho Péti. Každé ráno vstává kolem šesté, pak usne a vstává kolem půl desáté a to si pak hraje pod hrazdou nebo v postýlce a přesně kolem půl dvanácté usíná🙂 to je super, už se to takhle opakuje několik dní. Sice usne tak na 1/2 hodinky, ale dobrý, pak si zase hraje chvilku a po jídle jdeme do kočárku a ven, kde většinou zase usne tak na 2 hodinky. Opoledne většinou blbne s manželem když přijde z práce, ale teď na něj vlezla choroba, tak si malého vůbec neužívá, vůbec k němu nechodí, aby něco nechytil....
@gabulik77 tak vidíš a je tu režim,dobré je to,že jsi si ho vypozorovala a ted se už bude jen lehce menit ten režim,na to bud pripravená,podle potreb Péti,ael je duležité, že jste na režim najeli a je to paráda. To plavání je škoda,že se Tinedá jinak,ale stále i takto lepší jako nic,že?
My se dnes cý den toulali venku , enboť tu je krásné babí léto, v noci sice pod nulou a ješe i z rána,ale jinak super. 🙂
ahojte.
aj my sme boli vonku čo sa dalo, je tu nadherne, a zas sme boli na nakupoch - platila babka 😀 tak maju baby každa po 3 body veľkosť 80 nohavice veľkosť 80 a sukničky veľkosť 80, veď zima dlhá pred nami, a ešte aj mm kupil taku zateplenu supravičku zelenu a žltu nohavice + kabatik ... tak na teraz až do pol roka...
baby práve zaspali, idem rýchlo tie nové veci poprať 🙂
Ahojky holky, tak koukám že i vy jste si dnes užívali krásného počasí. Mi také, vařeno jsem měla ze včera tak jsme se vydali i do mrazivého rána asi tak na hoďku. Pak jsme byli doma po obědě jsme šli na kávu ven a když odjel muž na odpolední tak jsme se s malou vypravily na louku pouštět draka a jsem nějaká vyfoukaná malá už spinká taky jí to dalo asi zabrat. A já se vypravím asi zachvíli 🙂 Jinak i vy se koukám připravujete na vánoce mi už máme nakoupeno už jen nějakou maličkost a bude. A zachvilku začnem péct 😀
@kacka81 tak babí léto tahá ven každého, je fantasticky venku 🙂 Naši to také zmohlo, tolik čerstvého vzduchu, už hezky spinká v postýlece a také jí plánuji následovat, jen mi ješte musí doprat pračka a je to hotovo 😲
Vánoce polehoučku dávám dokupy,abych nebyla opet v šoku 24. prosince 😀 ,ale není to ješte vše,ale zase času ješte dosti 🙂
kde se toulají ostatní devčata?
@denis19 no ja som prala, 2x 😠 😠 lebo sa mi tie nové vecičky aj hned stihli pofarbiť 😠 😠 ešteže máme domestos, už sme okúpané, napapané a v postielkach, už len cucanie palcou je počuť, no a mňa dnes večer zas čaká žehlenie a čistenie jablk na výživu, mi ujo doniesol, ako sa teším 😀 😀
a idem ti tie fotky sem nahádzať, už to mám nafotené, len som akosi nestíhala, lebo sa mi vtedy baby zobudili ako som to písala 🙂
@lucia.kl vecičky jsou moc hezké a to žluté jste kde kupovali? Hm,ale ty kalhoty a sukne jsou také super!!Proste vše je paráda!!! Aholky fajn vytuhly pod hrazdičkou..to se naší stává také.....
Hele kolik už máš té výživy? Vím, že jsi držitelkou dvojčat,ale preci jen 😀 😀 😀
U nás je dnes porádná zima, hmla, že není videt další panelák a slečinka stále spí.....od večera pul osmé a to dnes bez prestávky.....jen co jsem si ji ráno v pet, jak mnž odešel do práce šupla k sobe do postýllky 😀
@gabulik77 a @l.u.c.i.e co dnes???
@denis19 to žlté majú u nás pri dome, v takom lacnom obchode, okolo 5€ tam vychádzajú vecičky na zimu, aj zimné bundičky také flaušové som tam kúpila za 5€ ale už dávnejšie, ak chceš môžem sa spítať mm čo to stálo a kúpiť ti, ja mám toto 4-6m ale majú aj väčšie...
no a tej víživy mám tak asi 15 pohárikov, nejak málo na to kolko jablk vždy ošúpem 😠 ale aspoň nemusím kupovať, a viem, že je to úplne čisté a z domácich jablk..
u nás slniečko svieti, tak zas vyrazíme do ulíc 😀
a moje baby dnes spali do šiestej...
Dobré ránko,
včerejšek byl super. Pěkně jsme si ho užili a velmi rychle utekl... Jen ta noc byl trošku náročnější. Malej vyžaduje prso po 2 hodinách a mě se nestačí dělat mléko. Teď tu kňourá, tak já se ozvu později, až usne.
@lucia.kl no práve, víš, že jsou to domácí jablčka ,ale já když koupím v obchodáku,kdo ví co to je, tak radeji koupím skleničku zatím,ale naši by už mohli na rok mít i vlastní urodu a to bude super. Lucka to žluté v nejakém čísle 80 bych brala pro Karolínku ahlavne to není drahé......hele naše ted nosí bodýčky 74 z tesca 6-9mesícu, tak jestli Ti to pomuže, tak bych tomu byla ráda a barvaje mi jedno, je to takové teplejší oblečko na ven, dobre jsem si to všimla?
@denis19 hej, hej, nohavice sú úplne že zateplené a kabátik je tak na body pod neho - teda aspoň pre nás, ja baby moc neobliekam. alebo len tielko pod to a nejakú bundičku navrch...
tak to tam pôjdem kuknúť a kúpim, asi to chceš na teraz že??? tak pozriem tú 80, majú to tak číslované...
ja idem hodiť sprchu a vyvenčiť psa, baby mi zaspali ale za chvílu budú pýtať jesť....

holky jdu si natáhnout nohy k Tv. I vám přeji příjemné odpočívání. Luci tobě ať to žehlení rychle odbívá. Denis ty si jdi udělat čas pro sebe... A všem vám přeji klidnou aby broučkové hezky spali a nechali maminky odpočinout papa možná zítra