icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
8. nov 2010

@l.u.c.i.e i jedna moje známá kojí a už prikrmuje malého nutrilonem a to od konce tretího mesíce a pohodička.
@kacka81 máš jiný maraton holka,ale optarne!!!

l.u.c.i.e
8. nov 2010

Ahojky, jsme zpět z poradny.
Malej má 6873gramů a 66cm. Na noc máme začít dávat kašičku, aby se nebudil hlady. Takže máme nemléčnou kaši. Začnu mu jí ale dávat až od středy. Dneska po tom očkování se má prý u prsa utišit 🙂 Od příštího měsíce už začínáme s příkrmy, jelikož prý už mé mléko nestačí jeho potřebě.

denis19
8. nov 2010

@l.u.c.i.e hm,tak jsi dopadla presne jako ta má kamarádka, také kaši a príkrmy..je to asi standartní postup u jedlíku...no jsem zvedavá na naší váhu a výšku zítra a očkování......A jako jsi si porídila kaši značku a tak

l.u.c.i.e
8. nov 2010

@denis19, koupila jsem kaši od Hamé. Je toho spoustu a nevyznám se v tom. Uvidíme, jak mu bude chutnat. Je to s banánovou příchutí 🙂

denis19
8. nov 2010

@l.u.c.i.e no to je na začátek ten banán nejlepší,nebo rýžová, já mám rýžovou , bála jsem se banánu,ale ted ji delám i kokteil s banánem a pohodička drví ho i normálne lžičkou, jinaškrabkám a šup....a je mléčnou ji nemeli?

l.u.c.i.e
8. nov 2010

@denis19, mléčnou ještě nemáme. Musím odstříkat to své mléko. Jsem zvědavá, jestli dám 150ml dohromady. Ráno ano, ale večer ne.

denis19
8. nov 2010

@l.u.c.i.e mela by jsi mít na každé kojení 150ml?

l.u.c.i.e
8. nov 2010

@denis19, to nevím, ale asi jo. Zatím jsem vždy odstříkala max. 170ml ( vždy po ránu, jinak je to méně) a malej vypil cca kolem 140ml. Je to tak měsíc nazpátek. Ten měsíc jsme už neodstříkávala...

kacka81
8. nov 2010

@l.u.c.i.e no tak vydíš už začneš přikrmovat to je paráda. Jinak mi jsme také používali kaši ale malá mi tu banánovou moc nechtěla ale po medové se mohla zbláznit. A pak na noc jsem začla pužívat kaši "Sunarka dobrou noc krupicová s medem 250 g" a ta jí fakt mc chutnala. Jinak poradna vám dopadla dobře to je fajn. Mě čeká teď ve středu poradna pro mě a myslím že už mi budou natáčet i srdíčko. Jinak už máme fotky ze školky jsou fakt krásné. Pokud se mi povede dát do kupy scenr tak vám je sem dám

l.u.c.i.e
8. nov 2010

@kacka81, vůbec jsem to nečekala, že už s příkrmy začneme. Snad mu ta banánová příchuť bude chutnat 🙂 Uvidíme jaká bude reakce po očkování. Snad žádná. Minule taky nebyla... Teď si tu hraje v ohrádce s hračkami 🙂
Na fotky se těšíme. Snad ti půjdou naskenovat 🙂
Jo a 30. 11. půjdeme na vítání občánků 🙂

kacka81
8. nov 2010

Tak se mi to tak nějak povedlo ale jsem úplně vyřízená. Krám jeden 😠

lucia.kl
autor
8. nov 2010

@kacka81 krásne fotky a malá je fešanda 🙂
ja som kúpila rôzne kaše od nestle a ešte nejakej firmy, boli v akcii. teraz mám pripravenú že moja prvá kaša

kacka81
8. nov 2010

@lucia.kl tak uvidíš jak budou holkám chutnat 😉 a jak povedlo se ti stáhnout ty Hop Trop?

janina83
8. nov 2010

ahoj holky jak se vam dari??

denis19
8. nov 2010

@lucia.kl no já dala naší i nestlé mléko s kaší banánové a to ji teda jelo dole krkom 🙂

@kacka81 kačenka je už krásné velké devče!!!! kočndička!!! Nejak nám míchají hezké deti v tech CARech 😀
@janina83 u nás maximální pohodička a Ty?

janina83
8. nov 2010

@denis19 no celkem pohoda akorat jsem se chytila jak sem obcas na nervy 😅 nevim asi kuly tomu ze mam pred testama nevim snazim se na to moc nemyslet ale jak samy vite uplne to nejde... jinak jsem neco udelala a pak me to nejak zmohlo a sla do postele a spala jsem nekde 3 hod.. 😅

denis19
8. nov 2010

@janina83 normální stavy, neboj to prejde, budeš testovat i doma sama?

l.u.c.i.e
8. nov 2010

@kacka81, to je krása. Kačenka je pěkná slečinka 🙂

Holky, první kaši malej dostane až v tu středu. Možná zítra pokud bude už po očkování fit. teď tu pobrekává a je zase mrzutý.

denis19
8. nov 2010

@l.u.c.i.e neboj to ho prejde, očkování není sranda..... 🙂 Matýsek je šikula a zítra bude fit. Luci,kdy ji budeš dávat tu kaši,myslím časove ?

janina83
8. nov 2010

@denis19 ano doma sama potom na krev

l.u.c.i.e
8. nov 2010

@denis19, no asi po koupání. Což je v tuto dobu. Proč? To nějak vadí?

denis19
8. nov 2010

@l.u.c.i.e no mne to nevadí, já to delám stejne,ale spousta maminek je zhrožená, že to zatežuje bríško,ale já kdybych naší dala kaši kolem páté, tak mi ted nic nesní a to si už fakt nemohu dovolit, to by jedla jen 3x za den!!!!

@janina83 a na kdy plánuješ testovat?

l.u.c.i.e
8. nov 2010

@denis19, mě to řekla přímo doktorka, že se kaše dává na noc... Uvidíme, jak jí budeme snášet.

lucia.kl
autor
9. nov 2010

dobré ráno prajem,
tak my sme dali tiež včera na večeru kašu, ale som sa najedovala, lebo cez dudel nechcela tiesť, tak som vzala prvé dudle čo sme mali a odstrihla som vrch - teraz majú velkú dieru 😀 😀 ale dala si len Alex, Nicol nejak nešla, ona mala zas nejaky záchvat večer, tak som ju nechala tak, no a výsledok, nicol bola hore o pol jednej a alexa až o piatej - a to už som budila lebo sa začala krutiť, a aj kôli prebaleniu. a ona svíčka mala úplne suchú plienku, tak som ju mohla nechať ešte spať, uvidíme do kedy potiahne zajtra ..

janina83
9. nov 2010

@denis19 prvni zkusim zitra na moje narozeniny pri nejhorsim budu sklamana jinak dobre ranko vsem

lucia.kl
autor
9. nov 2010

@janina83 neviem, či to neni skoro, ak dobre rátam, tak to budeš 8 deň od ET, ja som testovala 11 deň a mala som ducha, v podstate to bolo az v deň kedy som normalne mala dostať ms.

denis19
9. nov 2010

@l.u.c.i.e no já si také myslím,že se dává na noc,ale už jsem si pripadala jako debílek.
jinak hezké ránko! Dnes jdeme na očkování, u vás Lucko ok i ted?

@lucia.kl jako jsi udelala kaši....a s tím dudlem jsem ti to chtela poradi ,ale vidím,že jsi inteligentní matka 🙂 udelala jsi plnou kaši?

@janina83 zkus uvidíš, já testovala na 11. den a bylo to tam, to je vše indivindi, ale pokud tam nebude // tak hlavne nešil!

lucia.kl
autor
9. nov 2010

@denis19 kašu som robila 120ml vody a 6 lyžíc kaše, ale som to chutnala a bleee 😝 😝 mne tie detské veci nechutia 😝
ja som totiž nad dudlom špekulovala už na obed, keď som dávala mrkvovú polievku, nakoniec ju baby zjedli celú lyžicou a kakanie zatial v pohode, dokonca sa alex aj večer po kaši posr.... 😀 😀 a teraz tu kopú nohami a prdia vedla mňa 😀 😀

l.u.c.i.e
9. nov 2010

Dobré ránko,

holky, jak jste dělali poprvé kaši? Podle návodu má být hustá a podáváná lžičkou. To mě přijde napoprvé moc hustý. Říkala jsem si, že bych jí udělala řidčí, aby sem jí mohla dát do flašky... Co vy na to?

@janina83, zkusit to můžeš, ale čím déle tím lépe... Pak jsi akorát na nervy. Budu držet palečky, aby se zadařilo.

@denis19, včera byl více mrzutý a plačtivý. Usnul kolem 21hod a v noci se budil na kojení. Teď byl zase ukňouraný a teď usíná... Na pravým stehnu to má zarudnutý, tak jsem mu to chvíli chladila. Jinak ok. Jen už se těším až zase bude usměvavý.
Snad reakci po očkování budete mít taky dobrou 🙂

l.u.c.i.e
9. nov 2010

@lucia.kl, ahooojky. Jak se vede? Jakou kaši používáte?