icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

lusinkaj
19. dec 2010

@lucia.kl tak mne vraveli ze staci kazdy druhy den ale potom som prisla nato ze fakt je lepsie ich kazdy den lepsie spia....a ked som u nasich nekupem ich lebo vanicku sa mi tu nechce nosit 😒

lucia.kl
autor
19. dec 2010

@lusinkaj je pravda, že lepšie po kúpaní zaspia, no a ked nemám možnosť kúpať vo vaničke tak použijem umývadlo, aj včera som tak kúpala, lebo sa mi nechcelo vaničku rozkladať 😀 ale boly baby vygúlené z toho 😀 😀

majaja75
19. dec 2010

@lucia.kl ako si myslela dať piť v spánku. Moja ako spí tal sa mrví a občas zapišti, vydáva zvuke, pozriem na hodiny a keď zistim že je čas krmenia tak vstanem , dám flašu. Niekdey si pekne odgrgne a spinka ďalej, niekedy neodgrgne a potom sme hore aj 2 hod. Včera sme nevedeli večer zaspať boli sme hore do pol 11 a aj neskôr sa často budila. Uvidíme čo bude dnes večer 😖

majaja75
19. dec 2010

inak ja tiež kupem každý deň, aj mne sa zdá že potom lepšie zaspala-výnimka bola včera.

lucia.kl
autor
19. dec 2010

@majaja75 no ja som baby krmila okolo šiestej a potom som o siedmej dávala spať, a ešte som im o deviatej až pol desiatej strčila flašu do úst - nezobudili sa len ťahali mliečko a spali dalej. My v noci negrgáme, ale ked sme boli v tvojom veku, tak som toto ešte nepraktizovala, to som vždy vyberala z postielky a krmila normálne aby si aj odgrgli...

majaja75
19. dec 2010

@lucia.kl aha, a dokedy si bábo musí odgrgnuť?

lucia.kl
autor
19. dec 2010

@majaja75 tak práve mi zmizla celá odpoveď, tak idem písať nanovo 😠 😠

lucia.kl
autor
19. dec 2010

@majaja75 bábo by si malo odgrgnúť zakaždým, ale niekedy som čakala aj pol hodinu a nič, jednoducho nepotrebovali si grgnúť, no a večer som vyskúšala že čo to spraví, ono som začala hlavne kôli tomu, že ked sa mi zobudila jedna hladná, tak som nechcela budiť aj druhú, tak som jej len strčila flašu do pusinky a ona to celé stiahla, ale zo začiatku som bola nervúzna a pri každom zvuku som pochodovala k posteli, že či negrcá. toho že by sa zadusila zvratkami som sa nebála, to je len povera, dieťa to má nejak uspôsobené ale vysvetliť to neviem, neviem či som to čítala, či počula či nám to hovorili v pôrodnici...

gabulik77
19. dec 2010

ahojky holky všechny moc zdravím, ty jo to je nových stránek🙂 to nestíhám ani dočítat. Tak my jsme se dnes pokusili dát mrkvičku a byla to sranda 🙂 byla to jen zkouška tak uvidíme🙂 holky když jste začínali s příkrmem a snědli vám jen trošku dávali jste hned na dopucnutí mléko??? Péťa snědl jen pár lžiček a mrkvička byla všude. Jinak u nás vše při starém🙂

lucia.kl
autor
19. dec 2010

@gabulik77 no ahoj ty stratená 😀 hej hej dávala som babám vždy po polievočke aj mliečko, tak mi aj doktor odporučal, teraz mi spapajú každá 200ml polievočky, tak už len vodičku dávam,
my sme včera z meskom začali a predvčerom aj s jablčkom na olovrant...

douda
20. dec 2010

ahoj
Musím využít chvilky když spíme , v páteknám byl měsíc tak už máme 3630g a 53 cm 🙂 , o výkendu jsme měli na pilno na poslední chvíli doděláváme vánoční dárek snad bude Matýsek spokojenej , manža s taťkou to dělají do noci 🙂

douda
20. dec 2010
lucia.kl
autor
20. dec 2010

@douda ahoj. tak podla toho obrázku usudzujem, že je to niečo ako vláčik??? alebo? na tej fotke je to také malinké ☹ ale určite sa to malému bude páčiť, my sme s bratom fičali ako deti na legu, vláčiku a autodráhe, a teda mali sme všetko možné postavené a vždy cez celú detskú izbu 🙂

lusinkaj
20. dec 2010

@lucia.kl vazne??? 😀 tak to muselo byt zaujimave 🙂 😀tak dnes je tu svokra,pestujeeee deti a ja velkeeeeee upratovanie som hotova 😉 😒
stromcek hotovy 🙂 vianoce mozu prist....darceky som bola dnes dokupit uz len zajtra potraviny a hotovo 🙂

lucia.kl
autor
20. dec 2010

@lusinkaj a včera som zas kúpala v umývadle, ale teraz sa na tom už baby rehotali, že kde ich to kúpem 😀 po vianociach začínam používať sedačky a vaňu

lusinkaj
20. dec 2010

@lucia.kl tak ty im robis doma zabavku 😀
to sa uz moze v takom mes.tak kupat v tych sedackach? 😉

lucia.kl
autor
20. dec 2010

@lusinkaj tuším sú od 6m a baby už s dopomocou sedia, takže uvidíme ako budú v sedátku sedieť...

lusinkaj
20. dec 2010

@lucia.kl aha,super 🙂 no moje su uz obe hore.... 🙂

denis19
20. dec 2010

@lusinkaj
@lucia.kl vy píšete na všechny strany!

lucia.kl
autor
20. dec 2010

@lusinkaj u mňa sa práve baby vymenili, alexa je hore a nicol spinká, spanie v postielkach je super, len čo ju tam strčím, tak zaspí 🙂

lucia.kl
autor
20. dec 2010

@denis19 no udržujeme nažive obe fóra, ved sa nemôžeme od tialto úplne stratiť, to by bolo podozrivé 😀

lusinkaj
20. dec 2010

@lucia.kl luci tak to ti zavidim v dobrom...moje tam nespia..len vo vajicku co sa nato hnevam 😎 alebo na posteli,na gauci
ja neviem co mam robit 😒
co pouzivate baby na zadocek,aky krem??
a ma niektorej z vas malicka reflux???ja som taka nahnevna nato moj bianka to ma a velmi a tak jej to brani v spani..ona bez problemov hned zasi po papani ale ked jej uz ide hore mlieko sa prebudi a place 😒

lucia.kl
autor
20. dec 2010

@lusinkaj neboj luci, aj tvoje budú spať v postielkach. my nemáme reflux ani jedna, našťastie

lusinkaj
20. dec 2010

@lucia.kl tak to mas uzasneeeeeeeeeee ze nemaju 🙂
verim,ze budu spat 😉 😒

denis19
20. dec 2010

@lusinkaj naše má, nebo spíše mela, ale ne klasický reflux,ale jen dosti zvacela po jídle pri špatné poloze, nebo když jsme ji často nosili na rukách, ted je to méne,ale je to z času na čas, hlavne, když je na rukách...vtedy je to desné!

lusinkaj
20. dec 2010

@denis19 tak to je fajn..jedna spi a druhu ukladam 😒 😀 🙂 vyyyy??

denis19
21. dec 2010

@lusinkaj jé 🙂 to je super...že jedna spí a druhu ukldám a já četla kukám....tak si ríkám, to si moc neodpočine holka 🙂 🙂
My byly holky statečne večer samé, tak jsem si udelaly co bylo treba a slečinka už v pul osmé spinkala po tom nurofenu a spala celou noc, jen nad ránem jsem ji dala jídlo ve spánku, neboť si večere prospala 🙂

matelko1
21. dec 2010

ahojte 🙂
@lusinkaj ja pouzivam na zadocek sudocrem-perfektny,ani raz sme nemali prdelky zaparene,klop,klop
a ja kupem chlapcov kazdy bozi den od kedy sme dosli domov z nemocnice.oni uz cakaju a v teplej vode sa aj unavia a pekne spinkaju,vlastne alex celu noc a maxi sa budi,dnes bol raz hore v noci.

lucia.kl
autor
21. dec 2010

@lusinkaj ja používam na prdelky všetko čo mi príde pod ruku, striedam, teraz máme biodermu..

helenka12
22. dec 2010

@lucia.kl ahoj volala som do centra a žiadost mi schvalili mam saobjednat koordinatorke o lieky ,tam sa zaplati hned tych 1000 eur alebo postupne pocas celej procedry plaim nieco dik hela