icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
16. sep 2010

😀 😀 😀 @lucia.kl tak to je famoooozní!!!!! a delala jsi doma mrkev či jste koupili v lahvičce? ptám se ,protože už také dávám jinou stravu než mléko a zatím to delám doma,ale jsem asi lenoch 🙄 a když si to delala doma, dej recept 😀 u nás včera byl na programu brambor a nemel veliký úspech. jsem zvedavá co reknou holky dnes na další várku mrkve...neboť u nás první dva dny chutnala a potom už až tak ne 😲 a jsi dobrá, že prdíš na všechny poučky a dala jsi holkám mrkev už ted, máš mé sympatie v tomto ješte vetší jako doted 🙂
@gabulik77 tak ako noc? pohoda? u nás se to dala, teda bylo super a také spala behem dne dosti,ale asi je to skutečne tím pršícím počasím...ted ješte hají slečinka a fakt s tema prdíka a vším kolem jen vydržet, to se vše zlepší a mám pocit gabi, že i tobe je už podstatne lépe, že?
@l.u.c.i.e a co nové u vás?

l.u.c.i.e
16. sep 2010

Dobré ránko,

@gabulik77, to je fajn, že je nemoc zažehnaná... Péťovi snad bolení brzo přejde. Spinkal v noci?

@lucia.kl, jééé, ta je krásně špinavá... To už se ve 3. měsících můžou příkrmy?

@denis19, u nás není nic nového... Vše při starém 🙂 Malej teď má zrovna škytavku, tak mu jdu dát cucnout mléčka 🙂 Jinak později půjdeme ven.

denis19
16. sep 2010

@l.u.c.i.e no to znám škytavku 🙂 naše se na tom baví jako blázen,když jí má 🙂 a ted rve na lustr,asi ho chce chytit či co 🙂 🙂 🙂 Jo a čistou zeleninku mphou deti od tretího mesíce,dle starých dobrých knih,ted by Te za to udupali pod černou zem! Ale dítko na UM potrebuje zmenu 🙂

l.u.c.i.e
16. sep 2010

@denis19, aha, to jsem nevěděla... My máme začít s příkrmy až od 6. měsíce. No a jak Karolínce chutnají nové chutě?

denis19
16. sep 2010

lucko,ale myslím si,že ano,ale paradoxne ji nejvíc chutná červená repa 😀

l.u.c.i.e
16. sep 2010

Tu nemám ráda do dnes.

denis19
16. sep 2010

No to má rád málokdo 🙂 a mezi nima má dcera. Co dnes plánujete s matýskem?

l.u.c.i.e
16. sep 2010

Plánujeme prochajdu. Konečně tu neprší, tak doufám, že to vydrží. Přitom nakoupíme, pak uvařím a nakonec půjdeme na návštěvu ke kamarádce. Taťka dnes přijde domů až večer, tak co doma, že? Co vy?

lucia.kl
autor
16. sep 2010

@denis19 my sme včera kupili vo flaštičke mrkvičku, sa mi to nechcelo robiť doma 😝 ale budem robiť určite, no recept neviem, mne povedali len uvariť a rozmadžchať alebo na pare spraviť, no ked budem mixovať dokopy to len bude zábava.

@l.u.c.i.e kojene deti môžu už od štvrteho mesiaca prikrm, tym mu neubližiš, a aj v obchode predavaju všelijake kašičky a aj zeleninku ovocie od ukončeneho štvrteho mesiaca.

l.u.c.i.e
16. sep 2010

@lucia.kl, nám říkali v porodnici i mudra, že až od 6. měsíce. Tak my máme ještě čas 🙂
Jak se máme?

lucia.kl
autor
16. sep 2010

no ja červenú repu zbožňujem 🙂 ja mám dnes od detí fraj, až do nedele sa stará mm 😀 tu dnes prší ☹

lucia.kl
autor
16. sep 2010

@l.u.c.i.e baby sa mujú dobre, ja mám plný nos a bolí ma hlava, no ale aspoň som si dnes ráno pospala 🙂

l.u.c.i.e
16. sep 2010

@lucia.kl, jejda, tak kurýrovat...

denis19
16. sep 2010

@lucia.kl no já to delám stejne jak si psala, na páre a propasírovat,ale je to prča, mixovat to nejde je toho málo a to pasírování je vec 🙂

lucia.kl
autor
16. sep 2010

@denis19 a cez čo to pasíruješ??? nech viem, čo si mám zaobstarať, ja len neviem ako to bude s jablkom, banán sa dá v podhode

denis19
16. sep 2010

@lucia.kl pasírujem cez sitko, musí to být bud antikora nebo plast...na to pozor no a s jablkem já si počkám, neboť to trochu nadúva a to neriskuji, tak to začnu dávat až budou na programu zoubky jako hryzátko a bude. možná zkusím jablčné presnidávky.

gabulik77
16. sep 2010

ahojky holky, no u nás noc nic moc:( stále bolesti jako hrom, už zase přestal kakat, takže včera proběhla asi 3x rourka a vykakal se až dnes ráno. V devět hodin ráno jsem mu dala mléko, tak se pak zase kroutil a nakonec usnul a spí a já vařím gulášek a bramborové noky.
holky já slyšela, že kojené děti můžou příkrm od 6. měsíce a děti na UM již od 4. měsíce, tak nevím, ale je fakt, že lahvičky v krámě co prodávají jsou již od ukončeného 4. měsíce, každopádně se na to taky těším.
@denis19 a to nahrazuješ jedno mléko mrkvičkou, nebo více jídel, nabo jen tak po lžičkách zkoušíš a doplňuješ mlékem?

gabulik77
16. sep 2010

holky mám takovou otázku, dáváte dětem někdy dřív najíst (v mém případě třeba po 2,5 hodinách) aniž by měly hlad, když potřebujete někam jít a jídlo by vyšlo zrovna na cestu??? To mám otázky co?🙂

lucia.kl
autor
16. sep 2010

@gabulik77 no už som ro párkrát urobila, ale záleží aj od malého, či sa napapá, mne dnes napr alexa nechcela jesť ani po 4 hodinách, jednoducho nebola hladná...

gabulik77
16. sep 2010

@lucia.kl a od kdy ti jedi cca po 4 hodinách, mě to poslední dobou přijde, že si taky jí jak chce, někdy brečí dřív než po třech hodinách a někdy je mu to úplně jedno. Na dnešek třeba taky. Včera jedl naposledy večer po půl deváté a pak sice měl celou noc bolení, ale vždycky se kroutil pak zase usnul pak znova atd. ale úplně se probudil až po páté hodině ráno, takže jedl v půl šestý ráno, pak v děvět ráno a od té doby pospává střídavě s kroucením, ale hlad asi zase nemá, když hned po kroucení usne.

lucia.kl
autor
16. sep 2010

@gabulik77 my máme cez deň stále 3 hodinové intervaly, to len v noci majú 6 hodím a potom 4 hodiny medzi jedlami ale aj to je individuálne, niekedy si pýtajú po dvoch hodinách, takže nakrmim vtedy ked si pýtajú, či po dvoch, troch alebo 4 hodinách, moc to nesledujem..

denis19
16. sep 2010

@gabulik nenahrazuji mrkví ješte jedno jídlo, jen tak dávám jako predkrm a testuji co ji chutná a ať se seznámí s chutema i jinýma.....nahradit jedno mléko a to na obed, budu asi až tak za týden zkoušet už polévkou nebo nečím takovým, treba brambor s mrkví a tak.
u nás je pravidelnost v jídle, takže vám moc neporadím,ale vím, že dríve jako za dve hodiny by se UM nemelo dávat, neboť v bríšku ješte není natráveno a dát naší mléko dríve, kvuli treba cestování ,nepripadá do úvahy, nechtela by,anebo by i vypila,ale potom ve vajíčku vyblinkala! naše by jedla i treba po peti hodinách behem dne,ale já ji to nedovolím a každé čtyri hodky, max 4,5 ji dávám mléko a v noci po 6-7 hodinách, jak se začne probouzet ona nebo já 😀 a interval 4 hodiny už máme skoro mesíc a pul, od doby co pije UM ze 120ml vody.

byla jsem dnes devčata ve meste,koupila nejaké teplé polodupky malé, bodýčko, nejakou hračku a 50€ fuč 😲

gabulik77
16. sep 2010

díky za odpovědi holky a ještě se vás zeptám převáříte ještě kojeneckou vodu na mléko?
@denis19 no tak Péťa pije mléko ze 120 ml už docela dlouho, je to vlastně celkem 133 ml, ale někdy dá 110 a někdy 120. Pod 100 je to někdy v noci, to nemá moc hlad, ale pravidelnost u nás rozhodně není. Vždycky večer koumám jak to udělat s koupáním a posledním jídlem, každý den to vychází skoro jinak, vůbec nemáme pravidelnost:(

denis19
16. sep 2010

@gabulik77 no u nás ta pravidelnost také prišla pozvolna a až jsem se na to vyprdla a nesnažila se v tom tu pravidelnost mít, tka jsem zjistila, že je to pravidelné. Já si totiž zapisuji presne kdy a kolik sní,kdy je stolice a jaké léky či kapky ji kdy dávám a podle toho jsme to zjistila, ž ej eto pravidelné 😀 A já vodu už neprevárím asi tak od pulky tretího mesíce a delá ji to i lépe na žaludek, nezvrací mi zdaleka tolik jako pred tím. Gabi, ty jsi dávala ty kapky biogia či jak se jmenují a dáváš je ješte?

gabulik77
16. sep 2010

@denis19 ty kapky bioGaia jsme dávali asi cca 5 dní a měl tak strašně hustou stolici, že to byly úplné provazy a strašně dlouho musel tlačit:( i když jsem dala rourku. Takže teď nedáváme žádné kapky, vysadila jsem i ten sirup Duphalac (projímadlo) a zase měl problémy se stolicí. Včera jsem mu 3x dala rourku a stolici měl až dnes dopoledne. Přes den jsem mu dávala po troškách fen. čajík a odpoledne měl sám od sebe stolici další, ale až na zádech, nevím jestli to je tím, že včera neměl žádnou. Ale jinak se celý den kroutí jak paragraf. Jinak si taky píšu v kolik jedl a kolik toho vypil. Denis a ty počítáš dávku mléka podle toho z kolika ml je vody, nebo tu celkovou i s mlékem, jako např. když děláš ze 120ml, tak já zapisuju 133ml, protože se to navýší o to mléko a zapisuju si, že vypil 133.

l.u.c.i.e
17. sep 2010

Ahojky,

@gabulik77, sice kojím, ale řekla bych, že mi malej jí pravidelně cca po 2,5 až 3 hod. V noci vydrží i 4hod.

@denis19, jojo, nákupy znám moc dobře a vždy je pak prázdná peněženka... Ach jo 🙂

A copak dnes máte v plánu?

denis19
17. sep 2010

ahoj holky!
my jsme dnes byli na plicním, vše v porádku a vyvinuto, tak phoda.
@gabulik77 zapisuji 133 166 tak jak je ten objem i s mlékem, presne jako ty. Gabi, pokud dáš malému rourku treba dopoledne aon se dopoledne nevykadí, tak to není zácpa,mel by se v zásade po rource vykadit hned.....spíše jeho trápí jen prdíky a s tím i ta stolice se vleče,ale možná mu dobre zabere ten fenykl, jak píše,my ho treba nemužeme.
@l.u.c.i.e a to dnes jdu s nákupy ješte pokračovat 😲 jedem k rodičum a mnž mel tu čtyricítku, tak nejaké šampáno a dárky pro netere...no to bude pruvan 🙂

l.u.c.i.e
17. sep 2010

@denis19, to mám radost, že je vše v pořádku. Jen tak dál 🙂
Jsem zpět z nákupu a další penízky fuč. Teď taky začínají u nás obdodí narozenin a svátků... Kde brát furt nápady, že?
Užijte si oslavu. My příští rok budeme slavit manželovu 30, mamky 50 a Matýskovo 1 rok 🙂
O víkendu budu slaměná vdova. Manžel jede za strejdou a bratrancem do Náchoda... Strejda bude mít narozky 🙂 Takže v sobotu přijde mamka, přinese oběd a prý si bude užívat Matýska 🙂 Já budu mít relax 😀

denis19
17. sep 2010

@l.u.c.i.e tak to bude fajn víkend, ne? mamka bude s Matýskem a Ty mužeš mít chvilku jen pro sebe 🙂 Mne mamka stále premlouvá ať jim nechám Karolínku u nich,ale nejak stále nemám odvahu, kdyby bydleli tu kousek,male je to 100km...tak se nejak nejdu rozhodnout,ale asi spíše ne 🙂
Jo a všichni dr nás chválí, že na malé ani stopy po predčastném narození, tak jsem ráda, jen aby to tak bylo i dál.

l.u.c.i.e
17. sep 2010

@denis19, jojo, už se těším. Naložím se aspoň na hodinu do vany s nějakou pěknou knížkou 🙂
Karolínka je bojovnice hned od začátku. Jsem ráda s vámi, že je všechno jak má být a doufám, že to bude i nadále.