Máte skúsenosti s červenými fľakmi na koži dieťaťa ?

lenkac38
9. jan 2020

Ahojte, nemáte s týmto skúsenosť pri vašich deťoch? Nechápem zo dňa na deň sa mu to robí, raz sa to stiahne, potom to ma kade-tade 😒 suché červené fľaky. A to ho kúpem v ovsenom kúpeľi, bylinkách a natieram ho weledou. Nechápem naozaj.

kika831
9. jan 2020

@lenkac38 sice som sa s tymto nestretla, ale nemohlo by to byt prave kvoli bylinkam? Mozno prave tie mozu nadmerne vysusit, alebo ak je to nejaky tip ekzemu, tak mu bylinka alebo krem mozu este viac vysusovat ten ekzem. Ja by som asi skusila aspon na mesiac- cista voda a neutralny krem ( ja mam dobru skusenost s lipobazou repair z lekarne).

nikpa
9. jan 2020

@lenkac38 skus mu toto prestať toľko dávať do kúpeľa, stačí čistá voda pre malé dieťa.

snehulienka8
9. jan 2020

@lenkac38 nas ma podobne, okrem upravy stravy kozna lekarka razne odporucala prestat pouzivat ovseny kupel a akekolvek bylinky..mame specialny krem miesany v lekarni a do kupela a na natieranie tiez kozmetiku na predpis..ked je najhorsie tak aj fenistil kvapky..na predpis..

katarinka89
9. jan 2020

Ekzem

dextella14
9. jan 2020

Dieta ma atopicku dermatitidu
Weleda, ovos, bylinky - cele zle

Odporucam navstivit co najskor kozneho lekara a nastudovat si o ochoreni

Dr /dermatovenerolog/

katarinka89
9. jan 2020

@lenkac38 skus krem imunoglukan a natierat viackrat a obmädzit cokoladu

clarke
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hariet
9. jan 2020

ahoj, nas maly ma/mal cosi podobne, nasla som viacero tem kde sa to riesi a teda kazdy pise nieco ine 🙂ale ja mu na to davam Bepanthen SensiDaily a pomaha. Moze to byt tzv zimny ekzem a ma to vraj vela deti. Ja som ho kupala v cistej vode a spravilo sa mu to aj tak, nemyslim, ze to bude z toho v com ho kupes.

nini1010
9. jan 2020

Na 99 % ekzem.moja mala to mavala presne taketo aj na dotyk ako popisujes.Najlepsie zajst za obvodackou a potom koznou.To neradno skusat odvary a domacky liecit,ja som robila to iste a nepomohlo,ver mi.A kup len cistou vodou kym ju nevysetria.Hlavne to nesus!Kozna na to nasadi kremy a za den dva tam nic nema.Moja z toho nakoniec vyrastla.Najhorsie to bolo do 3 rokov.posledne 3 roky ma naozaj len minimalne.

clarke
9. jan 2020

Tiež súhlasím s vyssie je to asi ekzem /alergia na ten kúpeľ.preco ho nekupes v čistej vode? Odkiaľ máš taký recept... Deti hlavne malé sú veľmi citlivé a myslím ze by si sa takým veciam mala vyhýbať.. Ako keď máš z internetu ten kúpeľ... Však normálne v obchode predávajú pre mladé detičky nejake mydielka ktoré nie sú také škodlivé ako hento.. Už by som ho v tom nekupala a dala mu spraviť testy na alergie/ekzem a ku kožnej