icon

Meníte plienku dieťatku pred alebo po dojčení?

27. máj 2024

Pred alebo po kojeni?

vevesh
27. máj 2024

Ked je potrebne🤔🤔🤔cize, ked sa pocika alebo pokaka a je jedno ci pred alebo po kojeni...🤷‍♀️

tanicka907
27. máj 2024

Ahoj, ak mas novorodenietko, tak sa pocas kojenia 10 99% pokaka, sanie v nich vyvolana kakaci reflex 🙂 🙂

syslik81
27. máj 2024

moja sa kojila kazdy chvilu a to by bobkovala cely den ... takze som ju prebalila ked bolo treba- bez rozdielu ci sa islo kojit alebo sa dokojilo ...

autor
27. máj 2024

Veď to že preBalím pred kojením keby náhodou zaspala ale skoro vždy sa počas kojenia pokaká takže musím prebaľovať znovu a vyrušovať ju.

tanicka907
27. máj 2024

No ano. Pocas kojenia sa pokaka, ale aj pri tom zaspi. Ja som dokonca prebalovala vzdy ked bola len pocikana ako novordeniatko. Mne to celkom aj vyhovovalo, ze sa zobudila, lebo malinko papala prvy mesiac, ale ako sa rozpala to bolo narocne.

Potom mi moja poradkyna (detska zdravotna sestra/dula) povedala, ze dietatku nevadi byt pokakane az po krk, ze tie hovinenka su len materske mliecko a ak som moc unavena a babatko zaspi, a ja s nim, tak mam prebalit, ked sa znovu zobudi. Ze im viac vadi to neustale utieranie ritky.

Takze prebaluj podla potreby.

luciaruz
27. máj 2024

Zo zasady pred jedlom. Cele by to vygrcala krby som ju prebalovala po jedle.

huxy
27. máj 2024

Pred 13 rokmi ma v nemocnici ako prvorodičku sestra učila, že prebaliť po kŕmení.

lucia13022023
27. máj 2024

No teraz prebalujem keď je pokakany, pred spaním a keď ma precikanu plienku, ale keď bol malé bábätko tak pred kŕmením ale boln na UM.

timea301196
27. máj 2024

Prebaľovala som vždy keď som zistila že bábätko je pokakáme, je mi jedno či spalo alebo nie nebudem ho nechávať predsa spať v hovienkach

vyrovnanaosoba
27. máj 2024

Novorodenca? Nerobila som nič iné, len krmila a prebalovala. Aj pred kŕmením, aj po. Aj v noci.

vyrovnanaosoba
27. máj 2024

@huxy aj mne bolo vykrikovane, že zbytočne míňam plienky. Ale moje dieťa, moje plienky, jeho pohodlie. 🤭 Ale naozaj som minula asi najviac plienok zo všetkých mamiciek, čo tam boli 😄

ivangeline
27. máj 2024

Pred. Po… keď sa pokaká…

tiika
27. máj 2024

Dojčila som ju na požiadanie. A teda, keby ju namiesto dojčenia začnem prebalovat, rev by bolo počuť na celú ulicu. Teda po nadojceni prebaliť a potom sa dojčila opäť s čistou plienkou, kedy castokrat zaspinkala.

beata_k
27. máj 2024

Po nadojceni. Ked sa zobudilo, tak som len douspala.

nurielka
27. máj 2024

Aj pred a aj po ked bolo treba, kedy ako, niekedy sa stalo že sa počas kojenia nepokakala a spokojne spala uz v cistej.

tamta
27. máj 2024

Nakolko pri dojceni vždy zaspí, tak pred. Počas dojčenia vsak nekakala nikdy.

autor
27. máj 2024

V porodnici ma tiez ucili ze pred papanim a ked sa pokadi ale bude spat mam nechat tak. Inak samozrejme tiez prebalujem ked sa pokaka, pocika

anna777115
27. máj 2024

Mne, vždy prízvukovali v pôrodnici, že prebaľovat po kŕmení sa nemá, lebo to spôsobuje vytláčanie mliečka, reflux a bolesti bruška, nakoľko dieťaťu dvíhaš nožičky a zatláčaš na bruško.

lenkakravcova
27. máj 2024

@tanicka907 teda to ti poradila zvláštne. Nejde o to či to babu vadí alebo nevadí ale skôr o to, že hovienko môže obsahovať rôzne baktérie. Napríklad baktériu e-coli, ktorá keď sa dostane do močovej trubice, môže spôsobiť aj zapal obličiek. Mne tak stačilo dcéru raz v noci neprebalit (nevedela som že sa pokakala, zaspala som pri nej ďalej) a skončila v nemocnici so zápalom obličiek. Takže toto by som neradila.

lenkakravcova
27. máj 2024

Ja zvyknem prebalovat pred dojčením. Potom keď dvihnem nôžky bábätku, tak sa mu zvracia späť. 😃 Našťastie moje nekakali pri dojčení.
Ak ti kaka tak to musíš asi inak.

nafka0483
27. máj 2024

Poradili ti velmi zle. Pokakane babo sa prebaluje hned. Nechci zazit ako to dokaze vyzrat jemnu pokozku babatka.

Moja sa pocas dojcenia nepokakala ani raz. Prebalila som po zobudeni a tak som dojcila.

andreatytler
28. máj 2024

Pokakane som menila hned, Pocikane nevadi ked nechas aj niekolko hodin. Snazila som sa prebalovat pred, aby pri kojeni zaspal a nemusela som uspavat a aby nevracal, ale casto sa budil hladny s krikom a musela som nakrmit este pred prebalovanim.

vevesh
28. máj 2024

@anna777115 dieta sa da prebalit aj bez zdvihania noziciek. Napriklad takym predcasniatkam nemozes dvihat nozicky vobec, dokym "nedobehnu " urcity cas za svojimi rovesnikmi.
Autorka, aj po kojeni kludne prebaluj-pozri si ako sa prebaluju predcasniatka (ako som vyssie pisala bez zdvihania noziciek).