Môj 22-mesačný syn sa čudne hrá
Ahojte, moj syncek ma 22 mesiacov a niekedy mi pripada, ze sa cudne hraje, mozno iba ja mam mylne predstavy o tom, ako sa ma hrat chlapcek.
⛔Odrazadlo, hojdacku a kolobezku nemusi. Jedine, ak ho tlacim ja. Od smykacky sa boji. Radsej by vyliezol opacnym smerom, ale pustit sa dole to nie. Ked bol mensi, tak to este ho aj bavilo, teraz uz nie. Nema rad lego. Detska kuchyna ho nebavi, jedine robit bordel v nej. Takisto aj v nasej, vysypat veci a potom davat vrchnu cast hrnca, na hrnce. Ked mu dam varesku nech uvari, tak na 5 sekund zamiesa ochutna a odhodi. Nevie poskladat puzzle. A pcha veci na rozne miesta, napriklad ma detsku pracku a kde treba dat prasok da prasiatko. U susesov mu dam detsku panvicu a radsej s nou utecie akoby "varil" .
⭐S cim sa aj pohraje, je plastelina, robime kolaciky a krmi plysakov a nesie aj manzelovi. Vie sparovat drevene figurky s obrazkami, do smetiarskeho auta dava vselico mozne a tlaci ho. S autickami s ahraje tak, ze ich tlaci. Ked uvidi nejaky pristresok, tak je to garaz. Aj si otoci svoje kresielko a krici, ze garaz. Skryje sa pod perinu a krici ze bunker. Mame pastelky, z ktorych mozme postavit vezu, teda davaju sa do seba, a radsej ich postavi akoby kreslil. Teda, aj si nieco pokresli a povie super 😅, ale hned ich spaja. Este rad vysava aj s nasim aj s vlastnym, kosi doma travu, tlaci kocik. Mojka plysaky a babiku (chlapceka), dava im aj jest, chlapcekovi este hovori, ze spinkaj. A este ked sa s nim mojka, tak sa pozera na mna, ci ho sledujem. 😆
Susedkin syncek je v hre brutal podla mna, je mladsi. Vari, telefonuje, vrta, na odrazadle ide, na kolobezke ide, neboji sa nicoho. Urcite u neho tie akoze hry su sipnejsie ako u mojho. Nevadi to?
Tolko mi napadlo
Dakujem
@mimi16 zas dalsia, co by nemusela komentovat...
Načo porovnávaš svojho syna s cudzím? A ešte sa zdúvaš. Nemusí byť každé dieťa dokonalé a presne podľa učebnice. Škoda slov.
@mimi16 Preto sa pytam od skusenejsich mamiciek, aby poradili.
Môj starší skladal v tom veku puzzle a rýchlo napredoval, v 2.rokoch skladal 40 kusové. Naučil sa abecedu a čísla, ale s pochopením počtu, nielen odrapotať ako básničku. Teraz má 3r9m a začína písať a počítať príklady na + a -. Popritom autá zaraďuje do kolóny cez celý byt. Na odrážadle mu to vôbec nejde. Ani raz mi nenapadlo, že by bol autista, asperger, ani mimoriadne nadaný. Normálne decko, čo ho bavia skôr logické úlohy a miluje autíčka. Mám aj mladšiu dcérku vo veku tvojho syna. Puzzle ju nebaví, ani pexeso, ani abeceda. Zato má perfektnú slovnú zásobu, je chápavá, chce byť samostatná. Čo som so synom trénovala dlho (napr jedenie s lyžičkou, pitie z pohára, obliekanie nohavíc), jej ide takmer hneď. Sú rozdielni a úplne zdraví. Čo ich baví, to rozvíjame, ostatné aktivity ponúkam z času na čas, či ich to s odstupom bude baviť, ale nenútim. Podľa mňa máš úplne normálne dieťa a nevidím na tvojom popise ani jednu divnú vec.
@nekonecna_katastrofa Dakujem Ti krasne, ze mi napisala!
Sranda s vami mamicky 🤦😂
Úplne normálne dieťa, len dvojročné. Užívaj si ho trochu a nehľadaj probleia diagnózy tam kde nie sú
Máš zdravé dieťa, veľa zdravia prajem!
Ja mám napríklad 44 rokov a doteraz nenávidím smykalky, vždy mi bolo zle na nej. Idem sa dať vyšetriť či nemám nejakú poruchu a hneď to poviem mojej mame, prečo to neriešila, namiesto toho si ma užívala a hrala sa so mnou aj v blate na dvore.
Môj syn je rovnako starý a keď je sám, nehrá sa. Chodí, behá, skáče, hádže vecami a prenáša ich na rôzne miesta. Keď má doma aj staršiu sestru, niekedy chce po nej opakovať a tiež si vytiahne bábiku, stavebnicu, ceruzky, ale vlastne nevie, čo s tým má robiť. Jeho jediná hra je stavanie autíčiek do jedného radu. A ešte staaaale plače a bojí sa všetkého nového oblečenia. Podľa opisu stereotypický autista, ale zatiaľ nevidím dôvod obávať sa, ani mi nikto nepovedal, že by som sa mala. Takže za mňa buď úplne v kľude aj ty 😄
22mesacne dieťa je naozaj malé aby sa hralo ukážkovo poslušne.. Bude robiť všetko naopak a aj tak sa bude hrať.. Keď mala moja dcéra 2r nosila som kočík odrazadlo v ruke..
V kočíku miesto bábiky sme vozili od babky Ježiška na kriziku..z návštevy sme u nej vymenili bábiku za Ježiška.. Aj tak som tlačila kočík ja😅
Neporovnavaj deti.. Ani tvoj muž isto nie je rovnaký ako susedkin muž..
Podla mna sa hra uplne normalne. Kazde dieta bavi nieco ine. Ty tiez nerobis to co vsetci ostatny. Jedno dieta bavi odrazadlo, tvoje dieta bavi stavat vezu z pasteliek. Aj my robime garaz zo vsetkeho kde sa auto vopcha. Normalna, roll play. Mas uplne normalne dieta. Moj pcha vsetko vsade, granule od psa ani by si neverila kde ich vsade poschovava a natlaci a jeduje tym psa. Ani by mi nenapadlo, ze sa hra divne.
Hra sa s tym co ho zaujalo, nepcham mu pastelky ked ho kreslit nebavi, a popritom ine dieta v jeho veku uz kresli koliecka a neviem co. Neporovnavaj.
@thoughtfulweirdo
@mk22
@srferreira Dakujem pekne maminky! 🙂 Naozaj mi odlahne pri takychto komentaroch. Som vdacna! 🙏🏼
@ankare ❤️
Nový trend 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ale ani sa nečudujem, keď mamičky čítajú somariny na internete...a namiesto vytešovania sa zo svojich deti, sa strachujú, či nemaju autizmus...chorá doba
@tanyag ja som to citala na instagrame od jednej pediatricky, pretoze sa pytali od nej na znaky, a ona okrem tych hlavnych spominala aj "CUDNU/ZLVASTNU HRU" a ano, zacala som v tejto teme hladat viac. Tak preto sa pytam na realne skusenosti maminiek, kedze porovnat mojho viem iba s 1 chlapcekom, ktory je prave v hre popredu, tak som nevedela, ci tieto u nas mozme povazovat za normalne
Autorka pre nas dospelych to moze byt cudna hra, lebo vieme, ze z pasteliek sa garaz nestava. Lenze take dieta ma este fantaziu, nepozna veci okolo seba tak ako my. Vari si sa ty tak nehravala? Ja som babikam davala misku s vodou, ze to maju bazen. Len ho nechaj nech sa hra ako chce a nenic mu tu krasnu, nevinnu detsku fantaziu.
Hlavne netreba porovnávať. U nas doma dvaja chalani, rovnaky vek. Jeden žihadlo na drazadle, fyzicky uplne zdatný, nebojácny. Teraz hra v detskom divadle. Druhy si sadol a skladal skladačky, na odrazadle podla mna nikdy poriadne nevedel a kym sme ho naučili bicyklovať, trvalo to pol roka 🙈🙈🙈. Doteraz sa hanbí pred ludmi. Cize urcite by som neporovnávala ziadne dieta. Vobec sa nemusis bat. Tvoj maly je uplne v poriadku.
@srferreira
@betulinka1 Dakujem vam, naozaj! ❤️

Zas ďalšia čo hľadá autizmus u svojho dieťaťa.