Moja 9-mesačná dcérka na nočníku plače
Ahojte kedy ste začali dávať deti cca na nočník zvládali to v pohode ? Máme 9 mesiacov dam dcéru na nočník a plače 🙂myslíte že ju to časom prejde? Ďakujem
@kika499 to nám chceš vážne nahovoriť, že doktorka na poradni na teba nakričala, prečo nedávaš dcéru na nočník? To by som teda chcela vidieť tú doktorku, ktorá by si dovolila nakričať na mňa, že nedávam dieťa v necelých deviatich mesiacoch na nočník, Hneď by som brala od nej kartu, sorry, ale toto ti neverím.
@aurorastone
to vies, my sme generacia uzasnych, do roka sme uz chodili sami a uz samozrejme aj zabudli, co to je plienka. Ze z nas uz davno nie su majstri sveta 😁 Tiez som som pocuvala, co som vsetko uz do roka vedela. Na mudre rady som odpovedala, ze ked mi maly sam povie, ze plienku nepotrebuje, zacnem tiesit. To si mala vidiet ten cirkus 😂
@kika499 ako sa da "DO" niekoho nakričať? 😂
A autorka, mne tiež dr "dovolila" v nejakom 7m dávať termix, pribinačika, piškotíka a pod "super vyživné veci pre 7m deti" ale riadila som sa svojim zdravým rozumom a nepočúvla som ju. A ani som nezaložila o tom diskusiu. Veď je jasné, že keď pri tom plače, nie je pripravená. To musíš vedieť aj ty sama. A hlavne, sedí už sama? Posadí sa sama keď je "zrelá" podľa pediatričky na nočník?
@svetlonos tie sa mi dostala, že či som šibnutá za niektoré veci co nemám v pláne robiť resp chcem počkať kým príde vhodný čas 🤦♀️🤷♀️ co už, snažím sa ignorovat
NEVERÍM!!! Ze na teba nakricalal doktorka!
NEVERÍM!!!
Ty si dilino 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Mohla si ju tam dať rovno v pôrodnici
Že na nočník. Moja má 10 mesiacov a ešte riadne ani nesedí🤣
Nechaj to na buduce leto, toto je ozaj priskoro
Hmm, v 9 mesiacoch ešte len skúšate nočník? V tom veku by už mala vedieť vyliezť na wc a spláchnuť po sebe. 😏
@evaachesa napísala tam, že na ňu doktorka na poradni nakričala, že prečo nedáva malú ešte na nočník, preto som jej napísala, že jej to neverím.
Joj, najlepsia cesta spravit decku traumu. Do 2 rokov je casu dost... znaky pripravenosti su: plienka je dlhsie sucha, vadi jej mokre, spinave, vie povedat aspon jednoslovne vyrazy, vie si stiahnut gate sama... Na nocnik NENUTIT, pri neuspechu alebo odmietani neprejavovat sklamanie.
@svetlonos Hej, moja kamoska ma tiez take zazracne dieta, ze v 9 mes. sa doplazilo k nocniku a zacalo dako naznacovat, ze chce kakat... od 1.5roka bez plienky, potom museli nosit vsade jeden a ten isty nocnik, lebo s tym to mala spojene... cudovala som sa, ze sa jej s deckom, co ani nevie chodit ani hovorit, chcelo toto riesit 🙏
@elizabet173 no tak to by som si aj ja pozrela. 😅 Buď si vymýšľa, alebo je jej pediatrička na hlavu. 🤦🏻♀️
@kika499 Prečo to robiš? Veď je len chvíľočku na tomto svete a už na ňu robíš nátlak. Moja malá ná teraz 8 🌙 a ani by ma nenapadlo ju dať na nočník. A staršie deti som tiež nedávala tak skoro a všetky chodia na wc bez problémov každý jeden chodil sám do týždňa. Aj to na nočníku boli len 2 až 3 razy a potom hneď wc. Skôr ako v nemali 2 roky som im nočník pod zadok nedala. Neponáhľaj nech si užije tú krásnu bezstarostnosť. Veď do dôchodku ďaleko kam sa bude ponáhľať 😅😅😅
@evaachesa myslím, že si vymýšľa, preto to zmazala
@aurorastone
Mne hned oco povedal, hadam nechces cakat kym ti sam povie niededy v 4 tokoch. Odpovedala som presne tak a opytala som sa, kolko deti on „odtrenoval“ na vc ked my sme boli take super a v roku sme zacali same od seba 😁 A boli sme porozpravani.
Teraz ma dva a pol a ked ma na to naladu, ide na vc, ked nie plienka. Ja urcite nemam cas chut ani naladu sliefit, co bez plienky ocura a rujnovat byt a zariadenie.
Prečo väčšina mamičiek nemôžete slušne napísať a nie hneď odsudzovať a podobne? Človek sa slušne pekne opýta a vy sa hneď do človeka pustite ..každá matka nech si robí podľa svojho uváženia ja som sa vás len slušne opýtala ale vidím že veľa mamičiek asi slušne a bez odsudzovania nevie odpisovať pekný deň
@kika499 posádzaš ju na nočník úplne zbytočne. V 9 mesiacoch vôbec nechápe, čo to je a na čo slúži. My sme s dcérou chodili do rizikovej poradne do cca 3 rokov a Dr. (pritom staršia pani) sa ma na predposlednej prehliadke (to mala dcéra niečo cez 2 roky) pýtala, či sa už zoznamuje s nočníkom. Že ona odporúča práve v tomto veku vysvetľovať, ukazovať....a postupne sa dopracovať k odplienkovaniu. Že nechápe, prečo mnoho matiek robí z toho súťaž, aby dieťa vykonávalo potrebu do nočníka čo najskôr.... Že dieťaťu musí dozrieť hormonálna, nervová a vylučovacia sústava a až potom,. keď je schopné VEDOME vykonať potrebu do nočníka má odplienkovanie zmysel. To, že ich rodičia na ten nočník musia posádzať a neustále byť v strehu, či dieťaťu netreba na wc, nie je odplienkovanie. Dieťa si tú potrebu musí uvedomiť samé.
Moja dcéra sa cca v 2rokoch zoznamovala s nočníkom, vedela na čo to je, ale nechcela....nenútila dom ju. Keď mala cca 2roky a 8 mesiacov, odplienkovala som ju za JEDEN deň (vtedy sa 2-3x pocikala a odvtedy už vôbec), potom mala plienku ešte na noc asi 2 mesiace, aj to už skôr len pre istotu....bolo to bez plaču, bez stresov jej aj mojich, bez nekonečného utierania mláčok kade tade po zemi...
Ak mal niekto pripomienky, že taká veľká ešte s plienkou, absolútne som neriešila, resp.som povedala, že Dr.vravela, že je úplne normálne mať plienky aj do 3rokov, pretože každé dieťa dozrieva ináč.

@nikpa slušne som sa opýtala nemusíš na tú hneď ukamenovat !