Moja známa bije svoje 2 ročné dieťa
AHOJTE MAM JEDNU ZNAMU,KTORA BIJE SVOJE DVOJROCNE DIETA. PADAJU FACKY,BUCHNATY PO CHRBTE,PO ZADKU..SNAZIM SA JEJ VYSVETLI
NECH TO NEROBI,ALE JEJ ARGUMENTY SU TAKE,SE TO DIETA JE NEESKUTOCNE PLANE,VOBEC JU NEPOCUVA,BIJE INE DETI,PLUJE,STALE JEJ UTEKA
NA HLAVNU CESTU POD AUTA ...PORADTE
najhorsie ze vsetci chcu od toho ruky prec: mam znamu ktora dala kamaratku na socialku koli tomu ze ta doticna odchadzala od dietata sa zabavat: teraz je pod kontrolou a zatial sa snazi.
@irriss Ja som na MD, takže toho chlapca vídam, len keď ho mama vedie do školy a celú cestu reve: Verono, pohni sa! Ale môj muž navrhol, že sa porozpráva s otcom tých detí. On je vraj v pohode, ale ak naozaj bije aj jeho, tak neviem, či dačo porieši. Ale veď zahnať by sa na ňu mohol...
@pink_lady pomohlo mi par znamych 🙂 a situacia bola vazna
Zlyhanie mamicky,ktora do seba vstupila????Uvidime zatial krici,ale neudrie.Neviem ako doma ked s nimi nikto neni,ale boji sa ze jej maleho vezmu.Uvidime
@smutnuckaaaa tak známy alebo psychologicka? Kedze pises ze ste mali sedenie 😅
@pink_lady znami vybavili sedenie u istej pani psychologicky v nasom meste
@smutnuckaaaa zmena spravania je na dlhe lakte, bohuzial jedno sedenie so psychologickou casto nestaci, tam je potrebna dlhodoba podpora , hlavne okolia....zauzivane vzorce spravania sa tazko menia...hlavne u dospelych.
Je ale dolezite, aby matka chcela zmenit spravanie a nebit svojho chlapca, nie zo strachu ze jej ho vezmu, ale zato ze to robi pre jeho dobro a sama si to zela...toto by jej mala vysvetlit psychologicka... 😉
a ked sme uz u psychologii mozno niekomu pomoze maly prehlad sposobov akym si ludia ospravedlnuju bitie deti 😒 😒 😒
1, Prenesenie viny na dieta...aby sa clovek necitil vinny ze udrel dieta, zdorazni jeho "vinu" opisom hroz co vykonalo, samozrejme naschval a vedome...a preto MUSELO dostat
2. Schovanie sa do davu, podla hesla "Ked to robia vsetci, je to normalne"...nasleduje vypocet rodiny a znamych co tiez biju, takze je to asi OK. [mmch tato tuzba po splynuti s davom, nevycnievat, plodi aj na MK kopu tem s nazvom "mamicky ja to robim tak, najde sa niekto kto to robi rovnako?" ]
3. Odrazenie pripadnych vycitiek okolia, argumentovanim skusenostami, ktore kritik nemoze zazit. .. "keby si mal take dieta ako ja, tiez by si bil' ,
4. Spetne ospravedlnenie vychovy rodicov " aj mna bili a som slusny clovek"
5. Argumentaciou, ze im bitka "funguje"....ale to ze nieco funguje, neznamena ze je to spravne ..
- zalezi na tom aky ma rodic ciel , ci dlhodoby Vychovat dieta aby respektovalo urcite pravidla zato ze su dobre a spravne...alebo kratkodoby. Dosiahnut poslusnost zo strachu "ja poviem, ty spravis"
6. Dieta ma ma rado a je stastne aj bitkou ...laska dietata k rodicovi je tak silna, ze casto ani tyrane ci opustene deti nedaju dopustit na svojich rodicov... 😕
v kazdom pripade vacsina rodicov nebije deti preto ze MUSI ale preto ze MOZE ☹ ☹ dieta je fyzicky slabsie a zavisle na rodicovi, spravanie ktore by sme si nedovolili na dospeleho cloveka nam u dietata prejde..
Deti sa nedelia na tie ktore sa bit Musia a ktore Nemusia ...to je vzdy VOLBA RODICA ako ich bude vychovavat
Kazdy ma na to iny nazor.Aj mna by to velmi trapilo keby som to pocula :( to dieta to pre nieco robi,podla mna zla vychova.No ale to uz ona musi vediet.Ja by som jej to ale splechla do oci,neznasam ked vidim ako mamy alebo otcovia biju svoje deti.Ja som bola tiez ako mala bita,a veru bezdovodne.Nikdy nato nezabudnem ☹ a voci rodicom mam doteraz taky blby pocit.Svoje dieta bit urcite nebudem budem sa ho snazit vychovavat tak ako bol vychovavany moj priatel,v zivote na nho nrzdvihli ruku ani na jedneho surodenca mal krasne detstvo na ktore spomina do dnes a co ja?Len na krik a plac.Mala som sice vsetko co som chcela ale na to sa vykaslat radsej by som zila v chudobe a mala detstvo na ktore by som mohla stastne spominat!
@jolinka ale tie sedenia budu pokracovat dalej.Nikto nenapisal ze sa jedna o jedine sedenie
@smutnuckaaaa
Sice jsi nenapsala, ze bude jen jedine sezeni..
ALE jedno jedine sezeni u psychologa se stalo nejen Zazrakem pri objednani ze dne na den, ale i Zazrakem pri zmene chovani "matky" ze dne na den..
t.j. Zazraky a hned 2 se staly pres noc...
a noc je prilis kratka..nejen na Zazraky😉
@smutnuckaaaa vsak ok, treba pokracovat dalej...
bohuzial, i z vlastnych skusenosti viem, ze odhodlanie zmenit veci dlho nevydrzi...staci jeden tazky den, stres...a uz clovek ide v starych kolajach...
oducit sa od bitia deti sa da skoro prirovnat od oducania od drogy...jeden den abstinencie je super, i na druhy to ide...zvitazi ale ten, kto vydrzi ovela ovela dlhsie a prestane mat i chut. 😉 🙂
@smutnuckaaaa no suuuuper, zazraky sa deju aj v dnesnej dobe a aj na SLovensku 😅 úžasne!!! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 žasnem, som v nemom úžase 😵
@irriss zabila si to 😅 mozno by nebolo odveci to posunut do toho maleho statu na uzemi krajiny v ktorej zijes na posudenie 😵
@smutnuckaaaa nehnevaj sa..ale ja by som urcite zakrocila..povedala by som jej nech sa laskavo spamata,alebo zavolam na nu socialku..nech sa uvedomi..necitala som to cele..nerobi mi to dobre 😒 .ja nechapem,ako sa mozu ludia na taketo nieco pozerat a nic s tym nespravit.. ☹ ignorovat..vsak ide o deti.. ☹
@anjelicek26 Mas uplnu pravdu.Deti nie su majetok.To je chyba vsetkych ludi,do toho co sa nemaju starat sa staraju a do podstatnych veci ako tyranie deti ,tak to nie.Ako sa maju tie deti branit same?!
Deti nie su majetok.To je chyba vsetkych ludi,do toho co sa nemaju starat sa staraju a do podstatnych veci ako tyranie deti ,tak to nie.Ako sa maju tie deti branit same?!
Je to strašné.. ja si pamätám že naša mama nás ties dosť mlatila.. bolo nás doma 5 .. a vždy jej už rupli nervy. Ona už mala také nervy že kým nevidela krv neprestala.. na mojej sestre dokonca zlomila metlu.. a na brata raz pri chystanú dreva na zimu také nervy dostala že chytila sekeru a naháňala ho po dvore brat sa tak zľakol že ušiel do lesa a vrátil sa až vnoci keď už mama spala.. je síce pravda že nás bolo veľa a mali sme veľké finančné problémy .. ties každý z nás bol extrém.. ale myslím si že to mohla riešiť aj inak.. mám z toho traumu a ja svoju dcérku v živote neudriem a ak áno tak si ruky odseknem 😢 sú deti ktorým stačí vysvetliť alebo ich za dobré odmeniť .. deti by bolesť cítiť nemali môj nazor
A ešte chcem dodať že deti si všetko pamätajú a raz to rodičom vrátia .. v takej forme že ich na starobu hodia do starobinca alebo nechodia za nimi keď už majú vlastné rodiny .

@tkmama
Podle mne je chyba i na strane ucitelek..voli tu nejlevnejsi, nejhorsi a nejjednodussi formu.."neresi to"..to dite je jim jedno..a pritom vedi ze uz to delala s prvnim ditetem..toto je vazne na socialku
Nevis, jak je na tom ted chlapec? Neni nahodou u Tebe ve skole? Ja jen, kvuli informacim, ze by ses mohla dozvedet od kolegu vic.. 😉