Moja známa bije svoje 2 ročné dieťa
AHOJTE MAM JEDNU ZNAMU,KTORA BIJE SVOJE DVOJROCNE DIETA. PADAJU FACKY,BUCHNATY PO CHRBTE,PO ZADKU..SNAZIM SA JEJ VYSVETLI
NECH TO NEROBI,ALE JEJ ARGUMENTY SU TAKE,SE TO DIETA JE NEESKUTOCNE PLANE,VOBEC JU NEPOCUVA,BIJE INE DETI,PLUJE,STALE JEJ UTEKA
NA HLAVNU CESTU POD AUTA ...PORADTE
@pink_lady tak tak, kto nema dieta "na divych hubach", nepochopi, skoda slov...
ked som tu to video zavesila do KS cca 2 tyzdne dozadu tak ma zdzubavali ze ho mam dat hned prec, ze preco ho tu ZASE niekto dava 😝
@sisaha no tak to je sakra rozdiel toto, co je na videu a nejake klasicke bezne capnutie po zadku preboha!
@sirinka mozno to video nasadil niekto, kto ju podozrieval z tyrania, ktovie? taketo spravanie mi sedi skor na pestunku, ako na matku...
@mandragora22 je tam pisane, ze to natocil jej priatel a video nasledne odovzdal policii...takze urcite to robil za tym ucelom...ale zrejme ten priatel nie je otcom toho dievcatka, lebo inac nepochopim, ako by to mohol dovolit a len sa prizerat, navyse dieta odobrali do pestunskej rodiny, tak ktovie...akeho ma otca....
@mandragora22 to ano, nebudeme porovnavat jedno plesknutie po zadku s tymto, ale ked zakladatelka pisala, ze dieta si pri priblizeni matky chrani rukami tvar, tam zrejme tiez nejde o jednu vychovnu po zadku..
@mandragora22 ja suhlasim s @anavila, capat po zadku ako vychovne je blbost, nic ju tym neucis. Tak male dieta nechape, preco je nebezpecne utekat na cestu, nevie si domysliet ten dosledok, ale ked ho ty zakazdym capnes, tak na tu cestu nebude utekat preto lebo je to nebezpecne, ale preto, ze sa bude bat capnutia. Takze to dieta vobec nenaucis, aby si to same uvedomovalo. Proste stale byt pri dietati a vysvetlovat, vysvetlovat, vysvetlovat...aj ked sa ti zda, ze sa to mina ucinkom, ver, ze sa to v dietati uklada a ked raz na to mentalne dozrie, tak sa bude podla toho spravat. A co je to nezvladnutelne dieta? take neexistuje, vzdy je problem najprv doma, v matke (moze mat matka potlacanu agresiu v sebe), partnerske problemy, jeden je nestastny a dusi to v sebe a potom to takto cez dieta vybuchne....alebo aj tebou spominana zla vychova, ale zla vychova nie je vychova bez capnutia, to pozor! ak niekto nevie urcit a dodrziavat hranice, tak ani to capnutie po zadku nepomoze, akurat bude dieta nasilie povazovat za samozrejmost. Vela rodicov, co poznam, tak sa detom len vyhraza, nerob to lebo ti to zoberiem, nerob lebo pojdes domov....ale skutek utek. Moja dcera bola aj je narocne dieta, tiez sa hadzala na zem na verejnosti, aj o hracky bol vzdy cirkus na pieskovisku a tak som ju upozornila, raz, dvakrat a na treti som ju vrieskajucu nalozila do auto/do kocika a sups domov. Ked sa hodila na verejnosti, tak som ju ignorovala a ignorovala som to aj doma a naozaj to zabralo. Neskor som ju davala sediet na schodik, nie za trest, ale aby sa ukludnila a popremyslala a ospravdlnila. Stacilo to urobit fakt parkrat a bol pokoj. Ale ja som musela byt kludna, razna a hlavne si STAT NA SVOJOM! potom capanie vobec netreba, to mi ver. Syna mam tiez divocha, od 10.mesiacoch lieta kao sarkan, vylezie aj na skrine, je to male tornado a uz vie robit aj naschval zle, teda ze si uvedomuje, ze robi zle, hodi siblsky usmev a caka, ako zareagujem 😀, ale som ho este necapla, aj ked je velmi sikovny a mudry, viem, ze capnutim ho nic nenaucim, nema sancu to chapat. Ale pri 7 rocnej dcere mi tak raz za rok ruka vyleti 🤐 , ale fakt je to raz-dvakrat za rok a viem, ze pomohlo, ale neschvalujem to a mrzi ma to velmi, snazim sa tomu uplne vyvarovat 😔 .
@mandragora22 ja tiež nemojkam dieta po hlavicke a nepustim ho na cestu...ked sa ruca, pri ceste, kde chodia auta, tak ho vezmem na ruky, som predsa silnejsia ako on...a odnesiem ho "do bezpečia" alebo zaputam do kocika ked ho mam zo sebou a hotovo. A samozrejme vysvetlim zakazdym preco nemoze mamke utekat...
ty tu mas vzdy take specialne otazky, raz ze nechces dieta teraz toto....
@sisaha a toto este horsie ☹ http://www.topky.sk/cl/11/1309106/Syna---7--mla...
@ranya to si trafila klinec po hlavicke. zenska, ktora sa uz na zaciatku tehotenstva chce vzdat svojho dietata, tu bude mudrovat a odsudzovat zenu, ktora vynosila, porodila, a snazi sa vychovavat. hoci jej to nemusi ist vzdy tip-top 😉
@mandragora22 potrebuje zaujat asi....co ja viem...
@ranya tak tak
neprecitala som si diskusiu..len zaciatok, nejdem teda reagovat na vsetko, ale nda mi nereagovat na komenty typu : " nechaj to tak " neviam ako ostatne maminy ale mne sa dost zle prihliada na to, ak ine dietatko trpi a najma, ked vidim ze ma nauroticku matku ci otca a deti tymto trpia.. Co by som ja dala za to 15 rokov dozadu, aby niekto sa len pristavil pri nasich dverach bytu, zaklopal a nieco povedal na moju obranu.. Aby si ma zastal, ze ja som este dieta a nemozem vzdy nosit zo skoly same 1 tky, ze nemozem za to ked mi sem tam nieco ako 8 rocnej na sporaku prihori, alebo ze ma nemozu trestat za to, ze doma nie je dobre upratane, pripadne ze sme sa so surodencami pobili v ramci surodeneckych "bojov"..
@smutnuckaaaa to, co si popisla je velmi vseobecne napisane. niekedy sa deti spravaju akoby na truc.. a cim viac ich rodic tresta, tym viac na seba upozornuju takymto chovanim... stane sa, ze ruka ujde., nikto nie je 100%tny a niekedy vedia deti ozaj cloveka vytocit do nepricetnosti. ale sme ludia , nie zvierata a mame volu rozhodovat sa v kazdej situacii. pokial takto tresta svoje dieta na verejnosti pred ocami cudzich ludi.. co robi doma ?
ako je inak mozne ze ide o specialne dieta.... aj take su.... o nas si tiez isto ktovie co myslia ked nas vidia.... nas bude mat 4 a ked idem s nim do ba k lekarovi a pod... inam moc s nim nechodim tak musi byt priputani v kociku.. nastastie je maly a vyzera na dva a pol... ale proste je to o bezpecnosti proste ma problem s utekanim najma v neznamom prostredi, nedokaze odhadnut nasledky ... kludne mi vleti pod auto... odide s hocikym... v prepodnetovanom prostredi a aj z inych dovodov moze dostat zachvat a ukludnit ho neni jednoduche... a niekedy to veru moze divne vyzerat... ale proste mame diagnozu a ja neriesim... ale iny mozu riesit v kazdom pripade ja by som preto najprv odporucila sa opytat alebo v tomto priprade fakt zajst za psychologom aj s tou mamou aj s malym ved je to predsa krstna ... a riesit to...
dnes je tak vela deti ktore maju svoj specialny problem a diagnozu ale to na nich na prvy pohlad nevidno... tak ako na tych co maju telesne postihnutie a preto treba niekedy zvazit aj tuto moznost skor ako odsudime zamrmleme si poznamku o nevychovanom decku alebo nebodaj a verte ze nam sa to stava ideme dietatu brat dudel lebo podla nas ho uz mat nema a jeho mama ho potom z tohto zazitku dva dni dava dokopy...
a zasa su aj deti ktore prave vonku medzi druhymi v inom prostredi je to ich spravanie uplne ine prejavy horsie lebo maju divakov ... atd.. ako doma...
@mandragora22 ona sa chcela vzdat dietata? musim pohladat temu 😀 no ako pises, kto taketo dieta nezazil, nepochopi 😖
nechapem preco sa stale potrebujete navazat do @mandragora22 , vy ju potrebujete stale sudit ako neviem aku zlu matku a ako nieco nezvladla... moja dcera dostala par krat po riti, ale nikdy v zivote to nebolo zo stratenych nervov, NIKDY... vzdy to bolo ako nasledok jej amoku z ktoreho sa sama nevedela prebrat, trocha som do nej hrkla a zbadala, ze nieco sa okolo nej aj deje a nie len ten jej amok... a ak si niekto dovoli tvrdit, ze capnutie prakticky po plienke, ktore ma asi taky bolestivy efekt ako priatelske pobuchanie po chrbate je nezvladnutie situacie, tak asi absolune nevie o com toci... daleko horsie nasledky ma ziapanie matky na dieta v amoku ako taketo hrknutie ked je matka absolutne v klude a chce dieta upozornit na to aby prestalo hystericit... a to veru viem posudit, lebo moja neuroticka matka ma vzivote nezbila, ale ziapat po mne to teda vedela a kedze som vyrastala v domacnosti aj so starymi rodicmi od ktorych som vynimocne po prdeli dostala, tak viem posudit ci to pre vas strasne hriesne capnutie po prdeli je az taky prehresok ako ked nejaka sice zasadova mamicka co necapne strati nervy a zacne ziapat... veru ziapanie ma na psychiku daleko horsi ucinok...
a neviem teda ale ked sa mi dcera okolo roka zacala hadzat o zem dozadu hocikde kde bola ci by to bolo o tolko efektnejsie nechat ju riadne si rozbit hlavu oproti par capnutiam... tyzden to skusala... odvtedy preslo par mesiacov a uz sa mi viac o zem nikde nehodila... hold, ale podla vas som urcite zla matka, co nezvladla situaciu a dieta ma zo mna strach... strasne extremisticke nahliadanie na vychovu, vidite bud len absolutne sa nedotknut dietata, alebo na druhej strane tyranie, zvlastne, ja som si myslela, ze svet je farebny a nie cisto cierno biely 😕
ja si nedovolim sudit vychovu inej matky, samozrejme teraz nehovorim o matkach co tyraju svoje deti, ale musime si vsetky uvedomit, ze kazda mame ine dieta a inu vychovu a kazde dieta ma iny temperament a ine veci na neho platia a taketo odsudzovanie mi pride strasne pritiahnute za vlasy...
inak si myslim, ze tema je vymyslena a autorka sa tu dobre na tom bavi ako sa jedna do druhej navazate...
je mi do plaču s tejto témy 😢 som zhrozená teba len prosím @smutnuckaaaa naozaj to tak nenechaj a aspoň ty to dieťa ochráň a pomož mu,keď jeho vlastná matka zlyháva!! 😔
Ani ja som nečítala všetko, ale pre tých, čo radia nestarať sa do toho a nechať to tak, dávam do pozornosti myšlienku, ktorú vyslovil Edmund Burke - "The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Vo voľnom preklade, jediná nevyhnutná vec pre víťazstvo zla, je nečinnosť dobrých ľudí.
@smutnuckaaaa podla mna je dobré,že sa do toho miešaš!! Nemám rada,ak sa bijú deti,po zadku je to ako tak normálne,ale po hlave a inde,ked sú modriny to nenávidím a ak matka na to nemá nervy tak by mala hladať pomoc!! súhlasim aj s ostatnými babami,že ak nepomože tvoja pomoc,skús socíálku,nezoberú jej dieťa,ale budú sa snažiť jej pomoct.
@mandragora22 ja som tiez matka.ja sama som nikdy od rodicov nebola telesne trestana.a nikdy som to nepouzila sama ako matka.prosim ta citas ty po sebe obsah prispevku?je dokazom toho,ze konas impulzivne a nevies sa kontolovat.inak by si reagovala inak.
takt isto reagujes aj na potreby svojho dietata?.ak mas hyperaktivne dieta/mas to diagnostikovane?/ tak to ti odbornik radil capat ho po zadku?asi nie ,ze?ani nebudem kometovat tie tvoje zelania smerom ku mne.je to detinske.ak tvoje dieta ma poruchu spravania tak je na mieste diagnostika nie bitie po zadnici.vidiet,ze potrebujes ty pomoc.zena ak chce byt matka musi byt vyrovnana.nesmu jej´´rupnut nervy´´.ak ano,treba aby vyhladala pomoc odbornika predovsetkym sama.
super matky nie su.v tejto suvislosti su len zrele a vyrovnane a zodpovedne matky.a tie svoje deti nebiju.ale miluju a vedia sa o jeho vychovu postarat inak ako capanim po zadku.
@smutnuckaaaa Včera si písala, že dnes pôjdeš za tou psychologičkou.. Dohodnúť kamoške termín... Bola si? Dalo sa dohodnúť?

len pre silne žaludky - pozrite si video v linku (trosku nizsie), ja som dokazala pozerat iba zaciatok, potom som to musela vypnut....
tej žene by som ruky odťala...
http://www.topky.sk/cl/11/1310170/VIDEO-sokoval...