Moja známa bije svoje 2 ročné dieťa
AHOJTE MAM JEDNU ZNAMU,KTORA BIJE SVOJE DVOJROCNE DIETA. PADAJU FACKY,BUCHNATY PO CHRBTE,PO ZADKU..SNAZIM SA JEJ VYSVETLI
NECH TO NEROBI,ALE JEJ ARGUMENTY SU TAKE,SE TO DIETA JE NEESKUTOCNE PLANE,VOBEC JU NEPOCUVA,BIJE INE DETI,PLUJE,STALE JEJ UTEKA
NA HLAVNU CESTU POD AUTA ...PORADTE
Určite to nenechaj tak. Ja by som to nemohla prehliadať. To dieťa sa brániť nevie a preto treba niečo robiť a pomôcť mu. A je veľa týraných detí, ktoré aj napriek tomu, že že im matka ubližuje ju majú veľmi radi. Také malé dieťa nechápe, prečo ho matka bije a nevie predvídať, kedy to príde a preto je neustále v strese a v pozore pred bitkou. Kedže máš s matkou blízky vzťah, tak jej to skús vysvetliť, skús jej pomocť tým, že jej dieťa vezmeš na hodinku dve, aby si ona oddýchla a ked sa do toho zapojí ešte niekto z blízkych a takto ju odbremenia, možno dokáže svoje dieťa nebiť. Ak by to však nepomohlo, tak by som to asi riešila bud psychologickou poradnou alebo aj sociálkou. Dieťa jej hned nevezmu, len bude pod kontrolou a keby sa to nezlepšilo, potom by to už ale bolo pre dieťa najlepšie, keby jej ho zobrali. Znie to kruto, ale tu treba pozerať na dieťa a nie na matku. Matka sa vie rozhodnuť sama a musí sa vedieť ovládať. Dieťa je bezmocné a takou výchovou si bude myslieť, že je to normálne a bude sa správať agresívne alebo bude utiahnuté. Ved ho zničí!!!
@anjelicek26 Presne tak. Na Slovensku je málo ľudí, ktorí chápu na čo je psychológ a majú mylnú predstavu, že ked pojdu k psychológovi, tak sú "blázni". A aj ked to už konečne chápu a hladajú tam pomoc, pretože z inej strany ju nedostanú, tak ich okolie odsudzuje. A najhoršie to je na dedinách a v malých mestách, kde každý každého pozná a všetci o sebe všetko vedia-len ked treba nikto nič nevidí a nerieši. Preto to treba zmeniť a nezakrývať si oči pred problémami, ale riešiť ich. Asi by mali vymyslieť aj psychologické testy, kde človek zistí, či je dosť silný a zrelý na to byť rodičom....
podla mna je kazde dieta dobre,ja som nikdy neudrela svoje deti ,obcas len pokricim,ale len niekedy a su velmi kludne,podla mna ked je kludny rodic tak aj dieta je take. no mam kamosku co maju 4 rocneho chlapca a tiez ho biju,vrieskaju za kazdu somarinu po nom a je este horsi potom,na dieta treba s kludom ,ale tak to zalezi asi aj od povahy rodica,kolko znesie
@smutnuckaaaa dostala si tu kopec všelijakých rád, nečítala som všetko, takže možno už niekto vyjadril to, čo chcem povedať ja. Mamička je možno unavená, keď to takto rieši. Samozrejme sa s ňou porozprávaj, ale najviac jej pomôžeš, ak to jej dieťa, teda tvoje kŕsniatko budeš brávať často von, alebo k sebe. Odbremeň maminku, aby si od dieťatka oddýchla. Skús jej ukázať, že to ide aj po dobrom. Nie každá sme ideálna a trpezlivá matka. Ja si myslím, že k týraniu až nedôjde. Len jej povedz, že čím viac bude dieťa biť, tým bude horšie. Ako mi k dieťaťu, tak ono ďalej. Ak budeme dieťatko rešpektovať, bude aj ono rešpektovať ostatných. Ešte niečo. Ak si dieťa všíma náš nezáujem, tak vystrája. Prečo? Lebo chce na seba upozorniť. Ak si ho nevšímame, ak sa hrá a chce aby sme si ho všimli, tak automaticky začne niečo vymýšľať, aby upútalo našu pozornosť.
Snáď toľko, ale nemyslím, žeby sa nejako radikálne zmenilo jej správanie. Možno by ešte pomohlo, vyvolať v nej pocit hanby.
@aliza hm, tak to mas pravdu. to skutocne zlyhala.... a myslim si, ze jej vychova bola ovela horsia, nez je ta moja, hoci niekedy po tom zadku naozaj dam 😒
Sranda, ze posledny prispevok od smutnuckej - zakladatelky je v nedelu podvecer: smutnuckaaaa "Tato tema sa zvrhla kam nemala.Prosim admina aby temu uzavrel " ....a maminy sa tu hadaju a hadaju a zakladatelky nikde... 😅...bud je smutnucka niekto kto tu funguje i pod inym nickom, alebo uz aj olutovala zalozenie temy 😅
@pink_lady nehadame sa, vymiename si nazory 😉 a je to aj k teme, kedze tema je o bitke, neviem, preco treba hned kazdu temu zatvarat, to je teraz nejaka nova moda alebo co? ved nechajte ludi slobodne diskutovat, pokial je o com. Bitie deti je velmi citliva tema a neda sa vyhnut emotivnejsim prispevkom.
Tiež si myslím,že dieťa je v poriadku...problém má matka, mala by sama vyhladať pomoc..:(
@pink_lady ja viem, len si vyzyvala admina na uzavretie temy, preto som reagovala. A co sa zakladatelky temy tyka, nuz, tazko sa hlada pravda, kedze stale je to tu viac menej anonymne a clovek v podstate moze napisat, co len chce. Aj keby si to len vymyslela, mozno to pomoze inym, ktori taketo veci zazivaju a nevedia, co robit. Niektore dievcata sa tu otvorili a zdoverili so svojimi traumatickymi zazitkami z detstva....maju moj velky obdiv za to a urcite to malo zmysel, aj pre ne, ze takto verejne o tom dokazali hovorit, je to ista forma terapie a zaroven vzacne informacie pre druhych. takze ja si myslim, ze aj ked zamer pri zakladani takejto temy nebol 'koser', aj tak taketo temy maju svoj prinos.
@aliza
😉
admin nema silu ani moznost cist vsechno, je treba ho upozornit jinak, nez "volanim" jako @pink_lady ..
takze to urcite bylo myslene "nadnesene" i to tak ber 🙂 😉
Obcas dojde ke slovnim nehodam..a nekdy se timto da predejit...aby se to nerozjelo...a ze zdrave vymeny nazoru - ke slovni bitce"
Ver tomu, kdo zada o uzamceni, zavreni apod..nevola hlasite 😉
@smutnuckaaaa, nech ide s dietatkom k psychologicke a ak ju vytacaju aj ine veci, nech riesi najprv seba. Viem ako deti dokazu neskutocne vytocit. Aspon jej to pride luto, ked si dieta zbije, ci nic? Toto je hrozne. POchopim, ze jej ide dieta na nervy, tak nech ide od neho prec ked ma nervy.
@mandragora22 uz som sa ospravedlnila
@aliza dala som dvojbodku a uvodzovky ... 😅 ci som mala dat aj presnu stranu a zdroj? 😅 ako sa to robi pri diplomovkach a dizertacnych pracach? 😅 aleok nechajme to tak 😕
@irriss uff dufam ze su v poriadku 😉 ale ja svoje dieta netlcem hoc ja som bola 😀 aj ked mi obcas vyleti ruka po zadku alebo po ruke...v krajynch rieseniach...ale nie tak aby malo modriny ako som ja ako decko obcas mavala 😅
@anjelicek26 dakujem, ze si to sem napisala. mala som podobne detstvo plne bitiek, ale nik mi to neveri. moja mama je vzdelana, pohostinna, mila, ... proste dokonala zena. poslednych 10 rokov sa uz pomaly i ja presviedcam, ako ma presviedcali 2 psycholozky, ze to ani nebola pravda. bitky si dnes uz nepamatam, ale ten moj strach mi zostal dodnes. samozrejme nie z bitky, ale taky velky neurcity strach mam stale. moju mamu bijaval jej otec, sama mi to nepovedala, len teta a ujovia, ze 3 dni nemohla chodit do skoly, ked ju zbil. ona nas nie az tak velmi. ale povazuje to za normalny vychovny prostriedok. pyta sa, preco detom necapnem, ked prilis vystrajaju a ja ze nemozem. ked capnem, mne sa vtedy vsetko vracia, vsetky tie bitky co som dostala.
2x za rok i mne ujdu nervy, ked je toho na mna vela a ked poviem 3x, uistim sa, ci dieta pochopilo a potom zbijem. je mi to luto. potom sa ospravedlnim a vysvetlim, co sa stalo. citala som, ze je to horsie. ale pre mna nie, mne chybalo, ze sa mi moja mama nikdy za nic neospravedlnila. potom sa mi casto stava, ze moje dieta pride za mnou a ospravedlni sa za to, ako sa chovalo.
este raz vdaka, ze si to napisala, sice sa mi vratili vsetky spomienky, ale pomohlo mi to. ja ked poviem nejakej kamoske, ze nenavidim svoju mamu, tak sa zhrozi a povie, ze je to moja chyba. ze mamy musime lubit za vsetko co pre nas urobili. nedari sa mi este vyhybat sa jej, aj ked ona je dovodom, preco som nezostala v bratislave, kde sa mi celkom pacilo a darilo. odstahovala som sa o 500 km dalej. zial, ona pride kedy chce, staci jej 1 telefonat mojim detom a oni ju samozrejme pozvu.
@pink_lady dvojbodka sa dava za tym, koho citujeme 😉, cize za smutnuckaaa, kedze tu si citovala...ja len, ze ked narazas na jazykove schopnosti druhych, tak by trebalo pozriet aj na tie svoje. A jednoducho ten tvoj prispevok-citaciu, som si zial, vysvetlila inak, kedze nie je interpunkce spravne. Svoju chybu som priznala, nemam k tomu viac co dodat.

@mandragora22 skutocne dobro sa nikdy v zlo neobrati 😉. To, ze niekto neda dietatu hranice a choro na nom lipne, nie je dobro. Podla toho, co pises, tvoja svokra vychovu absolutne nezvladla a nie je to tym, ze nedala po zadku.