Moje 26-mesačné dieťa nespí
Maminky, prosím o radu. Mala ma 26 mesiacov. Štvrté dieťa. Teda od mala som si dávala pozor na režim. Prvý rok krásne spala, nerátam nočné kŕmenia, proste klasika. Nikdy sme nemali problém so spaním. Na noc sme neriešili hranie, rozprávanie, hojdanie alebo iné uspavanie, proste sa napapala a zaspala. Vždy bola dobrý jednak, veľmi aktívna. Všetky 3 deti som si v priebehu 2 dní dokázala naučiť cca od 12-18 mesiacov spať samé metódou 3-5-7. U malej sme to neriešili, keďže nebol problém, akurát oproti ostatným, tým, že sme veľmi aktívni, sme si často o 20 lahli s nou. My na posteli, ona v postieľke. Vyskúšala som teda jeden deň odísť a bola to katastrofa, týždeň nočného budenia, uistivanie, či som tam. Teraz už cca 4 mesiace sa stáva večer katastrofou. Nielenze nespi cez deň.. Sem tam ju vypne, ale to tak 3 razy do mesiaca, naozaj sa nedá uspať ani od sledovať, že chce späť. Je ako perpetuum mobile, hranie, tancovanie, spievanie, varenie, pomáha vo všetkom, sama sa zapája.. Proste niekedy ju vypne do 2 min. Toto mi nevadí, ale večer, je to katastrofa. O 20 ideme spať, v dome kľud, dieťa vyzerá na spánok. Oblečiem pyžamo a začne besnenie, skáče po posteli, po nás, tlieska, dzavoce, potom chce papať, potom cikať (je komplet odplienkovana už polroka), potom stále mami, mami. 2 aj 3 hodiny trvá kým zaspí. Môžem sa tváriť, že spím, môžem ju dat k nám, do postieľky, rozprávať sa, hladkať, skúšala som všetko. Ale posledne 2 týždne už nespi asi aj z mojej nervozity. Odísť z izby už nemôžem, hystericky záchvat. V noci sa už budí na kŕmenie 4 tyzdne, ale povie len ham ham, spravím mliečko a spíme ďalej cca do 7.hod.s nikým iným nechce byť, len mami. Ale to zaspáva ie je pre mňa horor. Prosím o radu.

@evkakuk robi to len ked spi cez den, ci to nezavisi od nocneho spanku?