icon

Moje 4-mesačné bábätko už druhý deň nespinkalo

3. apr 2023

dobry den, mam stvor mesacne babatko a dnes uz druhy den cely nespinkal. Mali ste to aj vy? Co mam robit aby spal? Vcera ked zaspal tak spal dnes do desiatej, rano papal raz.

pukina
3. apr 2023

to bude zrejme 4 mesacna regresia. treba skusat kde zaspi, spanok je pre jeho vyvoj v tomto veku velmi dolezity. nosic,kocik, hocikde kde moze co i len na chvilku zaspat pocas dna.zatemnit miestnost. mate vytvorene nejake rutiny pred spankom? ak nie vytvorte si, aj na denny spanok - napriklad prebalit, nakrmit, pomojkat a uspat.

andreatytler
3. apr 2023

To kolko hodin bdie? 8 hodin? A ked je hore, tak je spokojny, alebo place?
Cize v noci spal kolko? 12-14 hodin? Ak ano, tak to je priemerny pocet hodin ktore deti v tom veku spia ale rozlozene medzi nocnym a dennym spankom.
Ako ho normalne uspavas cez den? Aky mate rezim?
V 4 mesiacoch nastava prva spankova regresia a spanok sa velmi narusi. Vela detom treba pomoct zaspat.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mareka49
3. apr 2023

To je dosť divne.
Napíš teda od kedy do kedy mal nocny spánok.
Podľa mňa 4 mesačne babo by malo spinkať 3 krát minimálne počas dňa.
Nosič kočiar cumlík.
Véd musí byť hotove

autor
3. apr 2023

Doteraz sme mali rezim, ráno vstal, napapal sa a zaspinkal do cca 10tej od desiatej bol hore dve hodinky, napapal sa a spinkal cca 3 hodinky(na prechádzke), potom cvičenie, hrali sme sa a po papani znova spánok, potom kúpanie a spánok okolo 21.00 medzitým 7 alebo 8x papanie mm. Včera a dnes úplne iné dni, ako som písala vyššie, nechce spinkat. Aj keď uložím do izby, zatienim, ležím pri ňom ale vôbec zaspať nie a nie 😒 asi niečo robím zle

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
patricia_11111
3. apr 2023

A plače? Či je kľudný? Skusila si mojkacika? Moja dcérka tiež nechcela spinkať alebo nevedela ako keby zaspinkat cez deň. Keď som ju kocikovala tak sa mi stále celom nalepila na bok kočíka. A keď som jej dala mojkacika na tulenie pekne spinkala

autor
3. apr 2023

Je úplne kľudný, usmieva sa, mojkacika ma.

mikitilik29
3. apr 2023

Skúšaj kočík vonku. Dieťa potrebuje spať 😏

mareka49
3. apr 2023

Ak dobre rozumiem, tak spal do 15 cca a potom znova o 21?
To je preunavený.
Skus úplne inak k tomu spánku pristúpiť.
Také babo tak 2 možno 3 hod bdele vydrží.
Nosič alebo ponúkať spánok v kočiari častejšie by som skúsila.
Ak už preženiem tak aspon dva dosť dlhé dene spanky minimálne by mal mat

mareka49
3. apr 2023

A nič nerobíš zle.
Dieťa sa vyvíja a každý deň je iný a mamy sa učia.
Takže len mu skúsiť porozumieť a naladiť sa.

autor
3. apr 2023

No veď toto, že spánok je dôležitý.

andreatytler
3. apr 2023

Cize mal 3 denne spanky
Rano 08:00 - 10:00 (2 hodiny)
Obed 12:00 - 15:00 (3 hodiny)
Poobede 17:00 - 19:00 (2 hodiny)

Potreba spanku sa neustale meni v prvych 3 rokoch... stale sa to znizuje a znizuje sa to prave na tych dennych spankoch. Nocny spanok ked sa raz ustali, bude rovnaky velmi dlho tych 9-12 hodin (podla toho ako ktore dieta.
Cize ak novorodenec potreboval 3 dlhe spanky, je mozne ze ako 4 mesacny uz potrebuje len 2 denne spanky, alebo 3 kratsie denne spanky.
Neukladaj na spanok v urcitu hodinu, ale riad sa dietatom. Ukladaj az vtedy ked javi znamky unavy. Cervene oci a nos, ziva, sucha su oci a tvar, je mrzuty. Vtedy hned ukladaj na spanok , lebo ak to presvihnes, bude preunaveny a vtedy bude trvat ovela dlhsie mu zaspat.
Ked sa teraz zobudi, nechaj ho hore tie 2-3 hodiny a uloz az vtedy ked zacne byt unaveny. Dieta si same urobi rezim a zacne spavat vzdy v tom istom case.
Nas syn v tom veku mal 2 dlhe spanky
6:30 budicek
9:00 - 11:00 - prvy
14:00 - 16:00 - druhy
19:30 vecierka

Robis vsetko cobre, len dietatko sa ti meni a ty sa musis menit s nim, ale snazila by som sa zaviest skorsiu vecierku ako 21:00. Nocny spanok pred polnocou je zdravsi ako spanok po polnoci a tak nech ho ma dieta co najviac.

elmivelmi
4. apr 2023

tak skud ho na rukach uhojdat