icon

Moje deti v jednom kuse plačú

dominikamacakova
4. sep 2022

Ja už neviem čo mám s nimi robiť. Oni stále revú a revú celé dni 🤦 Majú všetko čo potrebujú a ešte viac. Revú doma, revú na dvore, v kočíku, na ihrisku, v obchode... Proste to je každú hodinu/ polhodinu niečo. Na dovolenke revali non-stop. Boli sme tam celá rodina, každý sa s nimi chcel hrať, nosiť ich, ale oni nie. K nikomu na ruky, nehrať sa normálne iba revať. Kúpila som im rukávniky za 50€ , v ktorých chce údajne plávať každé dieťa. Oni? Len som ich dala do bazéna tak začali revať ako tury. Vybavila som im súkromnú jazdu na koni a čo robili keď sme tam prišli? Revali ako šialené. Chudák kôň 😩 Chlap je týždeň doma a je už psychicky na dne... Proste nech robím čo robím tak oni stále plačú. Ani jeden jediný deň som nemala kľud bez ich výlevov. Začína to hneď ráno keď sa zobudia. Už začínam mať pocit, že na tento svet prišli len aby ma dostali do hrobu 🤦 Proste otras.., ja netuším čo také robia ženy so svojimi deťmi keď im stále neplačú. Mne už aj každý hovorí, že to je hrozné, že sa dostanem za chvíľu na psychiatriu. Majú 2,5roka a 1r3m

drake122
4. sep 2022

@dominikamacakova Takéto veci im netreba tolerovať, budú rozmaznané potom. Treba ich nechať sa vyrevať, odnaučia sa to. Prípadne daj to "na starosť tatkovi" nech to štýlom "mám v p*či" vyrieši. Tatkovia sú v tomto dobrí.🤣

euie
4. sep 2022

@tykat mam predskolaka, kt je od narodenia narocny a tazko sa s nim pracuje, denne niekolkokrat protesty, puberta, mrncanie, "hadzanie" o zem. Pritom si nemyslim, ze je rozmaznany, ale je to povaha. Jeho 1.5r sestricka je zlaticko takmer samoudrzbove. Dakujem za prispevok. Tak snad aj my mame pred sebou posledny takyto rok a prejde to... autorka, neviem si predstavit, mat 2kusy takychto deti... na druhej strane, si viem predstavit mat aj 4ks deti ako je moja dcera lavou zadnou.. (a vtedy by som este rozpravala ake je materstvo lahke a rozdavala rady, hah)

vetthy
4. sep 2022

@dominikamacakova a čím viac si Ty vyčerpanejšia, depresívnejšia, tým bude atmosféra v rodine napätejšia, takže sa to neukludní, len stupňuje. Deti to nechápu, ale ty musíš:nie deti, Ty si prvoradá, ty musíš byť v pohode. teraz je to hra na kto z koho..a prehrávaš, a s tebou aj deti, žiaľ.fakt s tebou súcitim, aj Ta chápem. @elizabet173 Ti dáva dobré typy. alebo ked začnú revať, išla by som do spálne, zavrela by som dvere a nereagovala by som. ked Ta nebudú vidieť, zľaknú sa.treba hlavne sa vydržať. nadmerné obskakovanie podľa mna presne toľko škodí, ako totálne zanedbanie. prajem Ti veľa síl

dominikamacakova
autor
4. sep 2022

@taga býva to len tak, oni podľa mňa nemajú dôvod. Vždy ich ráno vyberiem z postele, dám ich na gauč, prebalím, dám im mlieko, alebo vodu (podľa toho či som schopná čo najrýchlejšie urobiť raňajky), pustím im rozprávky a idem si urobiť kávu. A moja reakcia na rev je, že buď nereagujem, alebo som na ne milá (akože ich chápem), alebo po nich začnem ziapať čo zas revú, alebo sa rozrevem aj ja zo zúfalstva. A po ráne zase ten rev pokračuje kvôli všetkému. Sú aj rána kedy neplačú, ale začnú dajme tomu za hodinu

taga
4. sep 2022

@dominikamacakova tak ako prve, take male deti nemaju co od rana kukat na telku! Ved tie su prestimulovane hned ako oci otvoria, este sa ani nepreberu a uz rychle farebne bliky bliky... my si to neuvedomujeme,ale pre decko je to naloz!

Nech sa naranajkuju v klude, normalne k stolu, a namiesto mlieka radsej nieco pevne (aspon pre tu starsiu), nech sa trochu aj "zabavia", kludne nech si k stolu vezmu jednu malu hracku alebo knizku..

A stihnes sa s nimi rano aspon chvilku pomojkat? Lebo prepac, ale znie to hrozne, akoze obriadim ich, zapnem telku a idem si spravit kavu... necitia sa, ze si ich od rana nevsimas? Prepac, mozno to len tak blbo vyznelo

lolita555
4. sep 2022

Nervózna matka nevozne dieťa ,prepáč ale naozaj je to pravda,každá sme si prešli výchovou každej dieťa plakalo,ty píšeš ako na pokraji nervového zrútenia ,tak decka kopírujú nekludnu vydeptanu mamu.prepac za úprimnosť ale tak to jednoducho je

dominikamacakova
autor
4. sep 2022

@taga no lenže keď im nezapnem rozprávky tak si nedám ani tú kávu a budem počúvať non-stop rev. Spávajú so mnou v posteli takže sa mojkajú až až a stále aj v priebehu dňa. Ja ich stále kŕmim, oni sa samé nenajedia. Som rada, že niečo zjedia keď im to dám ja. Inak je všetko len po zemi. A ráno ich samozrejme musím obriadiť veď sú prešťaté a hladné. A aj ja si musím dať aspoň tú kávu, ja nedokážem fungovať bez kávy

elizabet173
4. sep 2022

@dominikamacakova píšem o staršej, na mladšiu by som toto samozrejme neaplikovala. Môže kľudne revať, no ty nie si povinná ju počúvať, takže ak chce revať, odchod na chodbu, do kúpeľne, do spálne, keď doreve, môže prísť. Ešte je tu možnosť, že sa staršia revom snaží na seba pútať pozornosť, lebo žiarli na mladšiu. A tým, že ty začneš na ne ziapať, alebo sa rozreveš, sa jej to darí. Začni ináč, navar si na dva dni dopredu, na všetko ostatné sa vykašli a budeš len vychovávať. Ráno žiaden stres, žiadne pozeranie TV, tú nebudeš zapínať vôbec. Dva a pol ročná sa už môže skúšať obliekať sama, aspoň tepláky navliecť na nohy, mladšiu oblečieš ty. Mladšej dáš fľašu, staršiu posadíš za stôl a bude raňajkovať tak, ako ty. Po raňajkách ti pomôže spratať. Ak začne s revom, odchod z kuchyne, môže prísť, keď prestane. Nesmieš byť z jej revu vystresovaná, to, že plače, ju predsa nebolí. Ona len chce dosiahnuť svoje, možno len byť v popredí tvojej pozornosti.
@taga určite by som nezačínala s hračkou alebo knižkou k jedlu, je to ďalší zlozvyk, ktorý bude treba raz odbúrať. A deťom sa vôbec nemusí nonstop venovať a robiť im animátorku od rána do večera. S tým TV súhlasím a to, čo si písala o tom pomojkaní, je nesmierne dôležité. Oveľa dôležitejšie je sa ráno pomojkať, pováľať po posteli, ako to, čo dostanú raňajky o desať, pätnásť minút skôr alebo neskôr

dominikamacakova
autor
4. sep 2022

@lolita555 jasné, mám aj nervy, ale nemám vždy nervy. To sa nedá stále fungovať s dobrou náladou, navyše keď mám také uplakané deti. Každý jeden človek na svete má aj zlé dni, ale tak podľa mňa to neznamená, že mu musia deti non-stop revať. Neviem, mám okolo seba normálnych ľudí ako som ja a nemajú také deti

elizabet173
4. sep 2022

@dominikamacakova deti sú ráno precikané a hladné, ale nie vyhladované na smrť, takže kľudne ich vyobjímaj, zober do kuchyne, ta staršiu posaď za stôl, mladšiu do stoličky, alebo obe do stoličiek a staršia sa naučí jesť pekne sama. Nevidím na tom nič zložité, ak jej pokrájaš napr. chlieb s nátierkou na menšie kúsky, ktoré si bude dávať do úst a zapíjať mliekom z hrnčeka. To dieťa v jej veku bez problémov zvládne. Ty si počas toho zaleješ kávu, mladšia predsa mlieko z fľaše už tiež dokáže vypiť sama. Chápem, že si z toho revu nervózna, lenže tú nervozitu prenášaš na deti. Nepozeraj na to, aké deti majú ostatní, snaž sa pracovať s tými svojimi. Najskôr teda so staršou, tej by som to mrnčanie a revania zatrhla čo najskôr.

dominikamacakova
autor
4. sep 2022

@elizabet173 vyskúšam to...a to o pomojkaní ráno. Veď oni sú ako opice, oni sú na mne stále zavesené aj spolu spíme. Tiež by som radšej s nimi bola hodinu ráno v posteli ako vstávať o šiestej a ísť ich obriadovať. Ale oni chcú ísť z postele von. A keď nie, tak začnú trhať závesy, skákať po posteli. Oni nebudú len tak ležať

elizabet173
4. sep 2022

@dominikamacakova keď začnú vymýšľať, trhať závesy, povieš dôrazné nie a odchádzate zo spálne. A nemyslela som ležať v spálni, pomojkať sa, vyobjímať ich, vybozkávať, niekedy to vybavíte za tri minúty, niekedy za desať.

taga
4. sep 2022

@dominikamacakova chapem, vyznelo to predtym tak "inak" 🙂 no a keby ste proste sli vsetky spolu k stolu, ved ty si das kavu / ranajky s nimi, mozte sa "rozpravat" proste nejako ich zaujat, nieco predsa musia mat rady 🤣 ale inak, su to male deticky este, a mas maly vekovy rozdiel, cize uplne chapem, ze je to pre teba narocne, lebo ani jed a nie je samostatna a obe ta velmi potrebuju... no nic, vydrzat... skus sa s nimi vela rozpravat, vysvetlovat, casom sa to zlepsi, ked im trosku rozumceky dospeju... a ty si len opakuj, ze su to deti, nerobia to naschval, nevedia to inak... to by si ich mala prave naucit, reagovat inak ako revom, ale to nejde tak rychlo ako by sme chceli 🤷‍♀️

Ja naopak vobec nemam dobru skusenost s ignorovanim a posielanim do izby atd, mojich to akurat vyhecuje do nejakej spiraly z ktorej to uz potom nejde dobre ukoncit... skor zistit, co to decko ozaj potrebuje, lebo ono za kazdou z tych prkotin sa skryva nejaka skutocna nenaplnena potreba.. uz len zistit co to je 🤣

vetthy
4. sep 2022

@taga súhlasím, telka je veľký problém. aj to, že dospelí a deti žijú v odlišnom svete. dnes dieťa má byť v detskej izbe, má papať kašičku a mlieko, ideme von, nech sa hojdá alebo sa hrá v pieskovisku, ideme hrať s autíčkami, a dieťa cíti, že to rodíč robí len z núdze, nie zo srdca... dospelí zas riešia svoje veci, a dnešná moderná doba dá veľmi málo možností na prieniky. aj tak, podľa mna sa musíme čím viac ich natiahnuť do nášho sveta. varím? tu máš kusok cesta, alebo žltok s cukrom, var aj ty.ideme vyvešať prádlo, budeš mi podávať a tak. moje deti sú už dospelé, ale veľa nám pomohlo, že furt sme mali voľajaké zvieratká, viedla som ich k tvorivej činnosti, či to bolo gorálkovanie, či stavanie bunkra...dlhé roky sme nemali telku, čítali sme príbehy, potom sme porozprávali o tom, potom sme spravili kostýmy, zahrali sme to.potom prišli na rad spoločenské hry, túry, šport.hlavne, že všetci sme bavili rovnako, nie nasilu.

dominikamacakova
autor
4. sep 2022

@elizabet173 mile rada by som im spravila aj švédske stoly, ale oni to nezjedia. Takto to u nás nefunguje, oni nie sú ako normálne deti. Ja som už skúšala všetko. Majú svoje prestieranie, riad, príbory, môžu si vybrať čo chcú jesť. Už som skúšala všetko. Jedli sme spolu, jedla sama. Ja jej dám tanier a ona ho odsunie a ešte začne pluť. Mladšia všetko hodí na zem. Jedine kedy niečo zjedia je keď dám jedlo na konferenčný stolík a kŕmim ich raz jednu a raz druhú zo spoločného taniera.

taga
4. sep 2022

@elizabet173 beriem, ze to vyzera ako ucenie na zlozvyk s tou hrackou / knizkou ale pre deti je jedenie ze vraj nuda 🤣 tak keby uz aj pri jedle mali revat, radsej nech sa niecim zabavia a najedia v klude

lolita555
4. sep 2022

@dominikamacakova všetko prejde nebude to trvať večne nájdi si čas aspoň chvíľku na seba keď budeš len trebárs sedieť sama v kľude ak sa dá pomôže to

dominikamacakova
autor
4. sep 2022

@vetthy ja sa s nimi hrám stále. Majú svoje metly, mop, môžu mi pomáhať, môžu mi podávať prádlo, majú knihy, môžme si čítať. Majú puzzle, hlavolamy... Proste tak ja neviem čo im mám ešte dať aby nerevali. Ale áno, som zlá matka vlastne lebo sa im nevenujem a preto revú. Asi ich dám na adopciu, možno u niekoho iného nebudú revať.

elizabet173
4. sep 2022

@taga to je tvoj názor, ja ti ho neberiem, keby bolo 2,5 ročné dieťa vedené k samostatnému jedeniu, tak by to preň nuda nebola. Jedlo má byť niečím príjemným, nie niečím čo robíme popri čítaní alebo hraní sa

taga
4. sep 2022

@dominikamacakova nie ze nevenujes, to nikto nehovori, ale robis to z opacneho konca! Ty robis vsetko pre to, aby nerevali. Ale to nie je pointa zivota...
@vetthy ti to krasne opisala, deti treba zaujat, deti maju obdivovat rodica za vsetko co dokaze, ich viac zaujima realny svet ako detska metla a milion hraciek.
Deti ti opakuju spravanie, a budu to robit dovtedy, kym od teba nedostanu spravnu reakciu! Raz som citala, ze deti podvedome robia zlotu napriklad aj preto, ze citia, v com je rodic slaby a chcu ho vyhecovat k tomu, aby bol silny, pretoze dieta nevyhnutne pre svoje prezitie potrebuje silneho rodica. Nie milion hraciek, ale citit istotu rodica. V tvojom pripade by sa dalo povedat, ze mozno potrebuju citit, ze ich banalne vymyslene problemy nie su naozajstne problemy a netreba kvoli nim revat.. ze je vsetko v pohode a ze vsetko spolu zvladnete.. lenze tak sa musis v prvom rade nastavit ty, lebo momentalne si nastavena, ze si najhorsia matka, lebo tvoje deti maju vsetko a aj tak revu...

taga
4. sep 2022

@elizabet173 ano, suhlasim, moje kyseliny jedia vsetko za kazdych okolnosti aj bez hraciek 🤣 ale niekomu by to mozno pomohlo 🤷‍♀️

elizabet173
4. sep 2022

@dominikamacakova píšem stále o staršej, dáš pred ňu jedlo, sadni si oproti a začni jesť aj ty. Odsunie tanier a začne pľuť? Povieš jej, že asi nie je hladná, keď odsunula tanier, spýtaj sa, či ho môžeš odložiť, keď prikývne, ostáva bez raňajok. Keď začne pľuť pri stole, odchádza o neho okamžite. Tvrdé? No keby si toto začala pred pol rokom, dnes by si mala s pľutím pri stole pokoj. Tvoje dieťa nemá zafixované, čo všetko, čo urobí, má svoje následky. Odsúvam jedlo? Budem hladná, lebo do desiatej nedostanem nič. Pľujem pri stole? Odchádzam od neho okamžite. Tebe pri výchove chýba dôslednosť a cieľavedomosť. Keby bola staršia už naučená, mladšiu ustriehneš, aby jedlo na zem nehodila, takto to máš ťažké, lebo si to sťažuješ vlastne sama.

simca06022011
4. sep 2022

Staršia opakuje po mladšej spravanie a naopak. Ja by som s kludom prestala reagovať na tieto o "nicom" revy. Neviem co by na to psychológovia 😂 ale mne to príde uplne ako zrazu sa narodi súrodenec a starší si zacne pýtať pit z flase, plienky a pod. A potom boj o pozornost aj od druheho surodenca, opakuje co robí staršia, ak v kuse niekto riesi preco, zaco placu tak to majú aj dobrý sposob sko zaujať.

elizabet173
4. sep 2022

@taga kyseliny 😎

elizabet173
4. sep 2022

@simca06022011 je to tak, staršia veľmi skoro zistila, že keď mladšia zaplače, mama reaguje, tak to začala praktizovať tiež

dominikamacakova
autor
4. sep 2022

@simca06022011 tak toto si vystihla na 100%

dominikamacakova
autor
4. sep 2022

@elizabet173 ja som jej koľko krát zobrala jedlo, ale ona aj celý deň nič nezje. Vlastne zobratie jedla je pre ňu odmena lebo nemusí jesť..

simca06022011
4. sep 2022

Deti treba nechať sem tam a pravidelne aj bez venovania sa. Nech maju moznost sa same realizivat, hrat, vymysliet si. Vyloz si nohy a daj si kávu, netreba im v kuse program, hry a nadrapovat na rukách atd celou armádou ludi. Žiadna zla matka tu nie je 😂😁 deti su niekedy riadne satany ppdla toho co tu sem tam citam, tak treba trochu prrstat skakat ako piskaju. Chces revat moja? Ok. Vedla v izbe a potom pridi ked sa vyreves, mna boli hlava. Nechceš jest. Nechsj tak. Ine nebude. Vacsinou fakt dieta ako zasahom blesku sa ukludni ked vidi, ze cirkus nefunguje na nic. Nik nan nereaguje. Ked normálne príde a povie naopak dosiahne co potrebuje. Len treba to postupne zaviesť doma a vysvetliť starsej určite aby nebola v šoku, ze co sa deje, ci si náhodou neohluchla ze nereagujes.

vetthy
4. sep 2022

@dominikamacakova Tebe sa zdá, že Ta zhadzujeme?! Snažíme si pomôcť, rozoberať voľajaký problém.niektoré z nás tak, že nedokážu sa vžiť do tvojej situácie, lebo to neprežili,ani si to nevedia predstaviť. to znamená, že sedíte spolu, čítaš im, a oni začnú revať? hráte spolu na upratovanie, a začnú revať? a to krmenie na konferenčnom stolíku je už pre mna fakt cez čiaru. ked nejedia, vyhodnotím , že asi nie sú hladné. preto robia pri stole scény, lebo čakajú na obvyklú obsluhu

nika3136
4. sep 2022

Dominika, v prvom rade napisem, ze je uzasne, ze mas dve zdrave dcerky, verim, ze je to narocne, ale aj ony vyrastu..zivot NIE JE O PRVYCH ROKOCH zivota, neboj sa, budu ti v buducnosti velkou radostou. A nie, nemusis byt prve roky ani cela v oblakoch z ich detstva, obcas to musis len prezit.
Mam take dievcatko, dnes uz ma 4 a pol. Velakrat mi bolo tazko. Kazdopadne velakrat som sama sebe spytovala svedomie a usudila som, ze som sa stazovala, lebo som si chcela ulavit, ale dalo sa to aj inak. Ano, da sa vypit kava aj pomedzi to, ze deti ranajkuju s tebou za jednym stolom, ale je to pohodlnejsie, ked piju mlieko a ty si das kavicku osamote, fakt tomu rozumiem... chcem tym len povedat, ze inak by to slo tiez, aj ked menej pohodlne. Prebehla som videa, co robila moja v ich veku. Samostatne jedla jogurt, prazenicu, polievku ked mala presne 1 a pol roka. Bolo to vsade okolo, ale velmi som ju v tom podporovala, i ked by bolo pohodlnejsie ju nakrmit a nezaspinit vsetko (aj stenu) okolo. Taktiez bola slaba jedacka, nejedla teda takmer nic, ale aspon nieco.... Ked mala necele 2r, kupila som jej detsky krajac do ruky a a bezne uz krajala jablko, zemiaky ci mrkvu, v necelych 2r uz strihala noznicami, vysavala.... Tvoja starsia uz ma dost rokov a urcite vie dost veci, je vsak mozne, ze sa nudi. Ano, mozu si skladat hlavolamy, ale mozno by s tebou radsej rozbijali vajicka v kuchyni, miesali atd. Prisposob aktivity ich veku a skus byt aktivnejsia, aby si nahradila televiziu. Vecer urcite odpadnes od unavy, ale mozno to zaberie. Takto su obe znudene, zarevane, trucovite, ty podrazdena to prenasas na ne a dookola. Ver mi, staci vydrzat. Urci si PRAVIDLA!! A dodrzuj ich. Dohodnite sa. Vydrz! V 3 rokoch som zacala badat nasledky mojej vychovy. Chvala ❤❤ hrialo ma pri srdci, ked sme isli do obchodu, vzala si jednu malu vec a ked chcela dalsiu, tu pred tym isla vratit lebo vedela, ze moze len jednu. A kolko cirkusov sme prezili, co myslis?? Ale stale som jej to opakovala dookola, aj keby co bolo.... dnes si upratuje hracky bez slov, vezme mop a zmyva, vylozi umyvacku (ktore veci dosiahne odlozi, ktore nie, necha mi na linke), minule som skoro odpadla ked som ju nasla v kuchyni, ze si vzala odrezanu polovicu rozka, z chladnicky si vybrala maslo a natierala si ho, lebo bola hladna. A tiez sme boli na dovolenke, kde sa odmietla dotknut patou vody, cize som sa ja ani nekupala len bola s nou (dnes sa miluje dokonca potapat), isli sme na vylet, kde bola jazda na koni a pani nam zo sucitu vratila peniaze, lebo jednoducho nie...deti nechcu vzdy to, co my rodicia. Kazdopadne treba na nich s laskou, ale vramci hranic! Inak ti poskacu po hlave.