Moje deti v jednom kuse plačú
Ja už neviem čo mám s nimi robiť. Oni stále revú a revú celé dni 🤦 Majú všetko čo potrebujú a ešte viac. Revú doma, revú na dvore, v kočíku, na ihrisku, v obchode... Proste to je každú hodinu/ polhodinu niečo. Na dovolenke revali non-stop. Boli sme tam celá rodina, každý sa s nimi chcel hrať, nosiť ich, ale oni nie. K nikomu na ruky, nehrať sa normálne iba revať. Kúpila som im rukávniky za 50€ , v ktorých chce údajne plávať každé dieťa. Oni? Len som ich dala do bazéna tak začali revať ako tury. Vybavila som im súkromnú jazdu na koni a čo robili keď sme tam prišli? Revali ako šialené. Chudák kôň 😩 Chlap je týždeň doma a je už psychicky na dne... Proste nech robím čo robím tak oni stále plačú. Ani jeden jediný deň som nemala kľud bez ich výlevov. Začína to hneď ráno keď sa zobudia. Už začínam mať pocit, že na tento svet prišli len aby ma dostali do hrobu 🤦 Proste otras.., ja netuším čo také robia ženy so svojimi deťmi keď im stále neplačú. Mne už aj každý hovorí, že to je hrozné, že sa dostanem za chvíľu na psychiatriu. Majú 2,5roka a 1r3m
@jerrz Ano, celkove tento casty plac a amoky koli "malickostiam" a odchylkam od rutiny su priznak autizmu, ale clovek nema sancu to zistit v tych prvych rokoch, ci je to povaha alebo autizmus.
@telly4 Ak zacne plakat lebo ste islo von, nesla by som domov. Pokracovala by som v prechadzke. Ak place viac ako 15-20 minut, potom by som sa vratila.
Pre deti je zmena prostredia dost stresujuca. Takze ist von a potom zase dnu je casto sprevadzane placom.
Predchadzat sa tomu da tak ze si urobis velmi pevny rezim a pojdete von kazdy den (bez ohladu na pocasie) po tom ako sa naranajkujete a viac menej v tom istom case. Deti miluju rutinnu. Citia z nej istotu a ta zmena prostredia prestane byt pre nich po case problem. A este pomaha povedat detom co sa bude diat. Rano po zobudeni, povies: Tak a teraz sa umyjeme, najeme a pojdeme von. Mozes mat k tomu aj obrazky na stene ako harmonogram dna.
Ale ak sa jedna o aktivitu co ma byt zabava a nebude to pravidelna rutina a hlavne ju nepotrebujes ty a ani to dieta, ako napriklad jazda na koni, alebo navsteva babky, tak tam by som po minute isla domov.
@dominikamacakova a nemožu mat niaky zdravotny problem niesu niake nerozne lebo deti este nevedia povedat co ich presne boli lebo nasa mladdia tiez bola podrazdena nerozna proste to nebola ona a poton jej zistili atopicku dermatitidu a potom bohuzial epileosiu ale nemusi to byt nic zdravotne skus im rezim upravit aby chodili vzdy v ustu hodinu mozno su nevyspate alebo prespate ale chapem ako ti je lebo my to mame doma za kazdu blbost sa nervacime
Môžu byť autisti, len to ešte neviete. Proste im vadí každá zmena, aj pozitívna. Skúste nastaviť všetko na rituály, zo všetkého urobte rutinu. Žiadne prekvapká, nekupujte ani nové veci. A nech ich nikto ani neosloví, nie že by ich bral na ruky.
@dominikamacakova Možno skrátka sa len potrebuješ ty ukľudniť. Moje deti keď priveľa plačú som aj ja nervózna a u nich sa to potom ešte stupňuje. Ja ich beriem na kolená a nechám vyplakať bez mojej nervozity keď som v pohode alebo mi posledne celkom funguje keď im ukážem nádych výdych nádych výdych, dýchaj. Staršia má síce už 4 ale aj mladší 2-ročný si to už osvojuje. Staršia je viac uplakaná keď má menej pozornosti a žiarli a vtedy nám tiež povie, že nás nechce ani vidieť ale nemyslí to tak. Počkám, snažím sa ju rozosmiať alebo objať alebo len byť v takej vzdialenosti aby jej to nevadilo ale aby vedela že som tam pre ňu a že ju za jej plač neodsudzujem. Ale každá mama pozná svoje deti najlepšie tak sa možno treba vcítiť k svojmu materinskému inštinktu a chvíľu len pozorovať deti a ich správanie len ako pozorovateľ ak sa to dá. Aj keď chápem, že na nervy to už musí byť celkom záťaž a je ťažké sa odosobniť aj na chvíľu.
Ja ta asi nepotesim. Kamoska ma taku dceru. Uplakanu riadne no. Iba ked je s inymi detickami a hraju sa niekde von tak je chvilku pokoj. Chvilku. Ale cim je starsia, tym je to menej a menej. Ma 2.5roka.
Ja ti drzim palce aby si to zvladla bez samovrazdy a poradim iba modlit sa a prosit Boha o trpezlivosť 🙈. To robim ja ked je zle 🤣🤣🤣.
@dominikamacakova oni nie sú ako normalne deti to ma pobavilo 🙂 uprimne mi to je luto ale pobavila som sa na tvojich komentároch proste ta predstava.. A poradit ti mozem len pevne nervy a nastavit si nejake pravidla u nas pomohlo to aj ked pri tej menšej neviem ci ti to pomôže mam aj ja dcérku v takom veku ale ta place minimum.. A mladšia podla mna opakuje po staršej nerozmýšľala si nad skolkou?? Ja som syna dala do skolky ked mal dva roky aj 2mesiace 🙂
Mala som to rovnako pri prvých dvoch, keď boli malí a bolo to peklo. Viem presne, o čom píšeš. Vyrastú z toho určite.
Dovtedy nejak vydržať ✌️.
Držím palce, si skvelá mama👍.
@andreatytler to je to, že pri jednom ma človek viac trpezlivosti. Ak staršia hučí kvôli žiarlivosti a menšia, lebo opakuje, mama co je na ne celý deň sama sa potom môže aj poskladať. Síce vie dôvod ale pri takto malých deťoch jej to moc nepomôže. Tu by som skôr riešila ten plač, či už ignoraciou alebo inak, lebo ak to ustane, ukludni sa najmä mama a bude sa im potom s oveľa väčšou chuťou venovať a riešiť ich problémy.
@dominikamacakova myslím, že ti od nich treba aj na par hodín oddych, aby si získala trosku odstup, lebo verím, že to je na zblaznenie. Ja mam medzi deťmi 9 rokov a viem prečo, ja by som zobrala buchty do batozka a šla žiť do lesa 😂
@dominikamacakova ahoj, môj postreh...
*zaraz ráno žiadna telka, viem je to kruté ale deti nepotrebujú telku hneď ráno. Moja skúsenosť, keď mojim muž zrána pusti TV tak potom je ťažké deti ,,upratať,, aby sa najedli, prezliekli a pod. Bez TV hoci budú drankat je to oveľa pokojnejšie a dá sa najesť aj bez stimulov z mobilu.
*Prosím preried hračky aspoň do troch vriec, píšeš že majú všetko a potom ich to všetko ruší a nevedia sa upokojiť a hrať sa...daj im priestor aby si sami našli hračky ...napr štipce, krabičku a iné a sami sa s nimi dáko pohrahi.....bude pokoj aspoň na 5 minut kým dačo vymyslia....ale nie že im to dáš pod nos, na tú máte...nchaj ich nech sami hľadajú a skúmajú čo ich záujme..
*Od hladu nezomru-qk nechcú jesť meniť...veď keď budu hladné sami si vypýtajú papať...nemusíš ich pchať podľa harmonogramu raňajky, desiata, obed, olovrant večera ..ja stíhan z toho tri hlavné a popri Tom pol jablká, pár piškót ..
*Ak ti starsia hodí dačo o zem že podaj mi, tak to ignoruje..ty si tam šéf nie ona... skúšajú deti aj mňa ..keď naschvál moja hodila o zem tak som jej povedala, ze jej to nepodam lebo to ona si hodila a ona má zdravé ručičky i nôžky aby to dokázala...a keď revala tak som jej ešte nech sa rozleje na kolomaz a hodí o zem..mňa nepohne..
* Daj sa do pohody...magnezko vo velkom si nasad, železo....
@elisebah91 výbav si aj keď len na hodinu dve týždene dakoho na poatrazenie..že si ideš zabehať,zaplávať..dačo..sú už velke...teda väčšie od môjho najmladšieho 8mesacneho 😁
@bluemoon24 prosím dáš link? Našla som na ig ten profil, ale žiadne také video... Znie to super
@elisebah91 k hráčkam: s rôznych dôvodov ich máme menej, tvoje by sa asi u nás nudili...ale o Tom to je, dar deťom priestor na nudu ..aby sa samé zabavili...moja teraz trojročná zvykne ešte stále vyťahovať so šuflíka veci ako metličky, cednik, sitko, varešky, lopar a iné zdraviu nezávadné domáce potreby....ide má roztrhnúť či nemajú iné hračky ale v konečnom dôsledku som rada že sa takto zoznamujú s reálnym svetom...
@dominikamacakova no neviem, mne to príde, že im chýba tvoja alebo mužová pozornosť.
@elisebah91 majú veľa hračiek, ale ja im to striedam, lebo ja im zo zúfalstva kupujem všetko a čakám čo ich bude baviť. Vacsina je schovaná v boxoch a v pivnici a mením to. Mladšia sa zahrá len s legom a hľadá po byte blbosti a staršia sa v poslednej dobe hrá s košíkom a vajcom (s naozajstným). Baví ich to len keď sa s nimi hrám ja, čo chápem lebo sú malé. Takže sadneme si na zem a začnú sa biť a revať, ktorá mi bude sedieť na kolenách (alebo na hlave) 🤦 Knižky -jedna chce pozrieť pozerať stranu a druhá otočiť -rev. Alebo sa začnú biť o to čo majú v ruke
@andreatytler Jasne, ani mne to neprišlo same. Mne zas pomohla skupinka tu na MK Vztahova vychova. Tam som videla ako sa to krásne dá pochopiť to dieťa a vžiť sa do neho atď atď... Funkčné vety používať, efektivnu komunikaciu aby dieťa počúvalo. Študovala som veľa a čítala knihy tak tiež Nevychova na fb , ako ty. Ale nie kazda je na toto , preto som písala ze niekto na to ma a niekto nie, mam sama kamošku co má náročné temperamentne dieťa, nevie si s nim rady , klasické metódy nezaberajú a koľko krát jej pošlem link na vzdor na Nevychove, toľko krát to ani neotvori a radšej ho dá do jasli ako sa zapodievat výchovou. To je pre mna nepochopiteľné. No nechce sa jej , nemá k tomu vzťah.
Čo sa týka toho autizmu, aj tam sa už dá rozoznať okolo 2 roka života, keď človek pozna príznaky. Ale musí byť aj veľmi vnímavý rodič aby to vedel rozoznat. A hlavne musí mať dieťa viac tých priznakov nie iba 2 a už chaosit že ma autizmus... Na všetko jedine informácie a keď to ma človek , tak sa dá už hýbať ...
@jerrz ja som pozerala aj nevýchovu, veľa videí od nich, ale to nezaberá. Autistky určite nie sú. Keď majú dobré chvíľky tak sú úžasné, spoločenské, tancujú, smejú sa, behajú. Staršia má rada deti aj ľudí, každého zdraví. Stále sa chcú objímať, bozkávať so mnou. Možno majú nejakú poruchu, ale autizmus nie
@cicuca no ja im už viac pozornosti neviem dať, oni sú na mne non-stop nalepené. Ja nemôžem ani nikam ísť. Včera som musela ísť na poštu tak boli s chlapom a keď som prišla za pol hodinu tak hodinu revali, mladšia sa dogrcala keď som bola preč 🤦 Proste ja nemôžem nič, ja nemôžem ísť ani smeti vyhodiť... Chápem, že má teraz asi separačnú úzkosť, ale ona ju má už pol roka. Chlap sa im venuje menej, ale ja ho chápem. On je tiež zúfalý a je to chlap, takže od neho ani nečakám, že bude mať trpezlivosť na dvoch urevancov
@dominikamacakova rovnako moja dcéra , plače non-stop už od narodenia a pre všetko , lebo si obuje ponožky lebo si zobuje ponožky , ráno z plačom ( ani nie že plač ale bľakot) tie som už hodná na psychiatriu , snažím sa jej venovať ,nie rozmaznávať ale venovať , no ju vytláčajú bežné aktivity ,sedieť na wc ,obliecť sa ,jesť , otvoriť dvere ,položiť niekde , no má 3 roky a stále som neprišla ako na ňu a skúšam po dobrom , mať na háku alebo už bolo aj po zlom že príkazom , lenže ona sa z revom už narodila mám taký pocit a od narodenia počúvam ona z toho vyrastie ale kedy ?? Teraz mám v pláne snou ísť opäť na neurológiu bola som už raz keď mala 1 rok na odporúčanie z nemocnice že dieťa nemôže tak veľa plakať ,no na nič neprišli , už ako bábätko vedela plakať od kedy vstala kým nezaspala a až do zachripnutia ,nevedela som ju ukľudniť a preto sme ani nikde moc nechodili ,lebo som sa bála že spustí a ja ju neukludnim , a mám ešte pocit že sa to zhoršuje
@jerrz presne ako píšeš ja čítam ,skúšam čo by natu našu potvorku zafungovalo , rozmýšľala som už aj nad možnosťou že je autistka , ale skôr stále rozmýšľam čo robím ja zle že sa takto správa ,nechce ísť k manželovi,nema rada kontakt , pusinky ,očný kontakt ale so mnou áno a keď sama chce ,nato som si už zvykla že nemôžem prísť a pobozkať ju lebo začne bľakať ( písme bľakať lebo ona fakt len tak jemne neplače ) tak ale snažím sa aby ona bola čo najviac v pohode ale ona ako dieťa ma totálne zničila psychicky , ale ja mám pochybnosti o sebe ako o matke že čo robím zle , ja sa jej už na všetko pýtam pomaly ,môžem ťa objať a tak lebo mám z toho strach , no stále skúšam čo najviac čítať , presne aj o tých vetách ako s dieťaťom komunikovať ale nič nezaberá , uvidíme rozmýšľam skôr že má slabo vyvinutu nervovu sústavu a nevie spracovať svoje emócie , bola aj málo z inými deťmi ,pýtala sa do škôlky tak som ju dala do obeda , nejak verím v to že sa odsleduje správanie detí že ako sa chovajú v takých situáciách a osvojí si to , aj keď neviem odkiaľ si osvojila toto správanie , lebo v domácnosti nemala od koho dobre
@elisebah91 to som skúšala 3x týždenne odísť na hodinky aj 2 potrebovala som to a myslela som si že to pomôže aj jej ,mne to pomohlo nabrala som sily a odreagovala som sa ale mala správanie nezmenila
@lujza123 skúšam tiež ignorovať už dlho n onezabera no beriem to ako naj riešenie aby ysom bola ja čo najviac v kľude
@kata305rina No to čo píšeš už ma dosť nábeh...Choďte na tu neurologiu určite. Najlepšia na PAS je Janosikova Trnava. Veľa síl a energie želám. Ak tam bude dg odlahne ti ako matke že si nezlyhala , ale zároveň aj prídu iné pocity...Vela sil a energie želám❤
@dominikamacakova ja mám presne takúto mladšiu dcéru a to ma už 3,5r.. vždy sa nájde nezmyselný dôvod na rev.. nie je že nie deň, pol hodina čo nereve.. neviem si predstaviť to mať 2x 🤦 napr dnes ráno sa revalo 15min za to,že si vzala do hlavy,že p.uc. nevie robiť zapletený cop,čiže keď sa vyspi v škôlke na obed,tak jej ho nebude mať kto naspäť spraviť 🤦
Vďaka Bohu za to, že nie som jediná... že materská DOVOLENKA 😂
@jerrz no teraz mám 3 mesačne bábo a vnímam tie rozdiely , jej vadili bežné veci ,ako prebalovanie , obliekanie ,kúpanie ( vždy sme.z manželom riešili že dali sme jej asi teplú alebo studenú vodu atď ) no vlastne všetko ,nikdy sa nedala pobaviť no pozornosť vyhľadávala prituliť nehrozilo , vraví teraz odcas so mnou , boli sme teraz na svadbách a už jej ľudia liezli na nervy , len nechápem z akého dôvodu sa vypulisuje pri detskej lekárke vyvinovy dotazník keď si ho nevšímajú vždy tam tieto veci píšem
@dominikamacakova Ak sa zacnu byt o hracky, tak ich nauc cakat kym pride na nich rada. Hra sa to dieta, ktore malo hracku prve a to druhe caka kym pride na nu rada... ak samozrejme to prve nechce dobrovolne hracku hned.
Ak sa pri citani hadaju kto bude sediet na kolenach, uz pred tym ako zacnete citat si urci pravidlo ako to bude... bud sa budu striedat alebo nikto nebude sediet na kolenach (co je asi jednoduhsie)
Ak sa hadaju ze jedna otoci stranku a druha este nechce, zase urci podredu pravidlo ze stranky budes otacat len ty ak citate vsetci traja. Alebo spolocne citanie v trojici uplne zrus ked to sposobuje privela placu.

@jerrz Mne to praveze vobec neprislo same to pochopenie pre dieta. Velmi pomohli mamicky tu na fore a Nevychova a hlavne veta ze Dieta ma vzdy dovod... ked som sa na to zacala pozerat takto a urobila si urcity odstup od toho placu a skusala hladat dovod, vzdy tam nejaky bol a ked som vyriesila problem, plac prestal a syn to vobec nezneuziva a necvici so mnou aj napriek tomu ze sa teraz uz vzdy snazim najst dovod jeho placu a ak sa da vyhoviet jeho potrebam. Zase velakrat on musi vyhoviet mojim potrebam.
Ale urcite by to bolo ovela, ovela narocnejsie ak by boli dve male deti.