icon

Môže byť zapnutá televízia pri novorodencovi?

18. nov 2021

Zdravím, škodí pustena tv novorodencovi ? Keď napríklad spí? Plánujem chodiť často k mojej mamine, a tam v obývačke beží televízor nonstop. A ja som tiež zvyknutá večer zaspávať pri tv, mám si začať zvykať bez tv ? 😁 viem že budem mať asi iné starosti, ale zaujíma ma to, viem že veľa zien toto nerieši, ale nerada by som škodila bábätku.

Strana
z2
malinoismum
18. nov 2021

Nepreháňaj. Jasne že môže byt pustená - aspoň si babo zvykne na rušivé elementy a nezobudí sa ti na každý “prd” 💜

lucka_ke
18. nov 2021

môj to neznášal, ani tv ani rádio

ajko2011
18. nov 2021

Od príchodu z pôrodnice sme mali pustenú telku, dokonca keď spal mohol mať v izbe zapnuté aj rádio. Myslím, že netreba preháňať s tichom lebo dieťa spí.

zuvelyn
18. nov 2021

Nie nemám pustenú telku pri malých deťoch a už dupľom nie pri novorodencovi a keď spí. Nespí mi v hermeticky uzatvorenej bubline ale pustena Tv je pre mna neakceptovateľna, nie skrz hluk ale vsetko to svetlo co ruší človeka, ved to ani dospelý nemá pokojný spánok nie to ešte bábätko....

bagre
18. nov 2021

ja som nepúšťala, ale my celkovo tv nemáme ako kulisu, iné je rádio
spať pri tv nie je zdravé ani pre dospeláka a opýtaj sa neurológa čo telka robí s detským mozgom, nejde vôbec o zvuk ale o obraz

beata_k
Odpoveď bola odstránená
bublinka1426
18. nov 2021

@zuvelyn to nie je moc pravda. rusit? mne rusili dievcata zo spodku co neostale buchotali a hucali. takto si krpec aspon zvykol pri telke na hluk, jasne ze telka bola potishsie a ze to nebolo kazdy den. nic sa dietatu nestalo zije a krasne zaspi aj pri hluku uz teraz. a vyvratim aj toho dospeleho, si prestav ze napr mne sa najlepsie zaspava pri telke :D....tak naozaj kazdy mame asi ine proste. neakceptovatelne pre mna je to ze drbnuta suseda vedela ze sme dosli z nemocnice a ani nemala stipku pochopenia byt potichsie , to je pre mna neakceptovatelne. ze rano o pomaly 6 hucali na celu bytovku a detto stado konov od obedia az do vecera. asi tak

petamich
18. nov 2021

ono je dobre ak si zvykne na prirodzeny hluk a nezobudi sa na kazde puknutie clenka, ked zdrhas zo spalne po uspavani 😂 my ale telku v spalni nemame ani ju nevyuzivame ako zvukovu kulisu, takze u nas nie a ani by som to uprimne nechcela, aby male babo pozeralo na telku

patka06
18. nov 2021

zvuky dieťatu nevadia, pri telke by som sa snažila, aby nepozeralo na obrazovku, inak môže byť pokojne zapnutá

zuvelyn
18. nov 2021

@bublinka1426 nehovorím o hluku, prečítaj si poriadne. Mat pustenú tv pri spánku a pri malých deťoch aj pri bdelom stave nie je zdravé, povie ti to každý neurológ.

luciannka83
18. nov 2021

To je taky blby zvyk a este to zerie kopec elektriky. Muz ma taku apku, kde obcas pozrie dennu spotrebu. A tym, ze sa nam narodilo dalsie dieta, tak len chcel zistit, ci to nejak ovplyvnilo energeticky domacnost. 1den som mala cely den zapnutu telku a ta spotreba tak vybehla. Tiez som to mala len ako podmaz, lebo vkuse sama doma... Ale k veci....ved ked babo nebude v dosahu tv a nebude ju pozerat, tak by nemal byt problen. No cely den nechat hucat telku pri takom dietati, asi by som to nerobila. Zasa u nas je hluk jak v uli, aj ked telka nieje pustena🙈

bagre
18. nov 2021

@petamich puknutie clenka, ked zdrhas zo spalne po uspavani..

sticker
nefertiijti87
18. nov 2021

Naša druha dcéra prestala vrieskat a najrýchlejšie zaspala, keď bol futbal v telke 😃
Ale zasa mat v spálni telku a nechať ju pustenu celu noc a spat pri tom podľa mna neni ideál a nerobila by som to tak.

viestta
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
18. nov 2021

v spalni telku nemame, dcera mi spavala v spalni v postielke, telka teda kludne mohla ist v obyvacke :D. Co som nerobila je, ze som aj vacsiu ju nenechavala len tak pred telkou zapnutou sa hravat, lebo hra koncila cumenim do telky, aj ked tam nic zaujimave nebolo :D A ja som teda za to, ze male deti telku pozerat nemaju do roka a aj viac vobec :D Riesila by som to jedine kvoli svieteniu v noci do postele a kvoli pozeraniu telky drobcom. Inak si tu telku kludne zapni ak treba.

simca06022011
18. nov 2021

@nefertiijti87 na moju formula fungovala, dokonca aj tie zvuky robila az kym nezaspala :DD

tosomja
18. nov 2021

Skôr mobil pri hlave škodí ako ppustená telka. Moje deti zaspávajú večer pri tv novinách 😄

mauduska
18. nov 2021

ja napríklad vôbec nechápem, načo majú ľudia non-stop pustenú telku alebo rádio. Sem tam si pustím hudbu, napr. keď upratujem, ale inak? Načo? To aby bol človek 24/7 len ohučaný všetkými podnetmi, ktorými sa dá? Podľa mňa cez deň aspoň chvíľu ticho je fakt dôležité.. minimálne pre reset mysle.

nikol873
18. nov 2021

ked bol sebko malinky, tak mne ani nenapadlo si pustit nejak behom dna telku. akoze hej, ked mal ze obedny spanok, tak vtedy som si sadla a aj ja oddychla, to aj teraz tak robim, ze si sadnem na gauc, vylozim nohy a zapnem telku. nejake to odreagovanie predsa treba. ale ze by isla u nas telka nonstop, tak to vobec. a radio tiez malokedy.

zuzkaa1991
18. nov 2021

To určiteho mesiaca mozete pozerať tv ked spi babo ;) nasa napr. Od cca 8m zaspavala len pri tv do 14mes ;) uvidite kedy babu bude vadit tv ;) u nas ide nonstop tv ale ked bola väčšia spala izbe bez tv

hatsepset
18. nov 2021

No po tom co mam teraz (lebo nikdy nevies ake dieta bude) by som nepustala. Zvok by m9zno ani tak nevadil, ale je dokazane ze to svetlo(biele ci m9dre ci ako) navodzuje v organizme "den", preto by nemal nikto pred spanim pozerat do akejkolvek obrazovky... Zhoršuje to kvalitu spanku.
Nie na kazdeho to ma vplyv. Susedine deti maju tablet v aute, doma vsade, jedia sladke vecer a spia normalne, rozpravaju normalne.... Moji cukor vecer ako keby vzali extázu a obaja majú nks, cize absolutne žiadne obrazovky u 4r a u 10r tak hodinka a pol max

lindusss2016
18. nov 2021

@bublinka1426 a co vsetky tie elektromagneticke vlny? 🤔

janka1011
18. nov 2021

Ja mám deti odchované pri telke 😅 u nás ide tv skoro stále, deťom to od narodenia nevadilo. Postieľka bola tak, že na tv nevideli, iba počuli. Určite lepšie, ako naučiť dieťa na hrobové ticho. S tým je potom ešte len bieda.

bublinka1426
18. nov 2021

@lindusss2016 tie su vsade okolo mobilu okolo kazdeho spotrebica vonku vsade. zase toto je uz rozoberanie veci do nitky a to ja fakt nemusim. a aby sme sa chapali, moje dieta nemalo nonstop spanok pri telke, ale obcas proste spala :D.

bagre
18. nov 2021

@janka1011 a vieš že je aj taká vec, že medzi telkou nonstop a hrobovým tichom je ešte široká škála možností a zvukov? 😉

babyttcirl
18. nov 2021

Mozes, ale len do takého 3ml mesiaca. Potom to škodí, led pozera na obraxovku

abigeilleo310
18. nov 2021

Podľa mňa to preháňaťe. Z vašich detí vyrastú rozmaznany ufnukany bojazlivy frackovia.

kikulienka94
18. nov 2021

@abigeilleo310 nie nevyrastu, skuste sa spytat nejakeho neurologa, co robi a detakym mozgom TV

zuzanka.zuzu
18. nov 2021

netreba všetko prehnane riešiť, cez deň TV ide, v noci je tma a ticho - to aj pre novorodenca, aj pre mamičku 😉

kamatopo
18. nov 2021

Ja osobne by som na to dieťa neucila aby si to neskoršie nevyžadoval. Ale keď idete k máme raz začas to zas nie je také návykové. Aspoň posedite

Strana
z2