Môže byť zmena správania dieťaťa spôsobená zúbkami?
ahojte nejake skusenosti a nazor potrebujem od skusenejsich mamiciek ako som ja zacalo sa to ked mal
maly 9 mesiacov cca momentalne mame 10 mesiacov
je ako vymeneny v niektorich veciach napriklad na rukach mi nezaspaval od malicka vobec nemal rad zaspavat na rukach no v kociku ci postielke odrazu inde ako na rukach nezaspi aj pocas hry sa pyta na ruky
je viacej umrncany placlivy mozu to byt zubky?
ze koli tomu chce byt noseny cele dni na rukach a este aj zaspavat? aj to ma napadlo ze dieta sa meni z mesiaca na mesiac len ma zaujima ze cim to je vlastne ale ano samozrejme uboleny je chudak prerezavaju sa mu zubadla no podavam syrup ak je velmi zle hlavne na noc alebo geliky ak vidim ze to nieje az take hrozne hryzatka a podobne cize nie ze je v bolestiach od rana do vecera ale ta zmena spravania nechapem nejde o nic
nechce spat len na rukach tak ho tak uspim nic ine mi neostava
len dufam ze sa to vrati do starych kolaji lebo celkovo spanok mu robi problemi posledne dni a to on tak rad spinkal odrazu nevie zapat nepospi dlho
je ovela viacej pritulnejsi keby som ho vladala tak by mi bol na rukach aj 24hod no sila mi uz nestaci ak sa pohraje na podlozke pol hodku tak som stastna snazim sa vymyslat aktivity cim ho zabavit ale vo finale aj tak to skonci tym ze kym ho nezoberiem sa namna bude plazit a plazit mrncat a plakat mali ste aj vy take obdobie ?
presne tymto si teraz prechadzame, mam dcerku, zacala sa strasne mamickovat, len na ruky, spinkat len v naruci. zuby v kombinacii s nastupujucou separacnou a vyvoj. prepac ze pisem aj ked nie som skusena mamicka, je to moje prve dietatko. len s nou plavam na vlnach toho co preziva a snazim sa jej co najviac vyhoviet v tom co potrebuje. vsetko prejde, bude lepsie (touto mantrou som ju pred chvilkoi douspala 😄)
@pukina mas pravdu vsetko sedi do bodky
co som citala a je to veru spankova regresia spojena zo vsekym moznym ale mozem ti povedat ze
toto obdobie je premna tiez velmi tazke vizeram ako bezdacka nevladzem nic a mam pocit ze idem 24hod
a to on bok velmi kludne dieta ktore rado spinka cize fakt. niesom zvyknuta na toto tu no musim
len preckat
@haraburdova som rada ze pisee a vidim aspon ze niesom jedina googlila som a ono vsetko presne sedi na tu separacnu uzkost regresiu zubky no jedno z druhym sa spojilo a ja neviem uz ako dalej pocas dna su chvilky kedy ani na rukach nieje dobre ani na podlozke ani v kociku a ja uz sama neviem co robit som zufala no ked ma lepsiu chvilku po spanku ma to prejde
a nocne uspavanie je hruza des

medzi 8 a 10 mesiacom babatko prechadza velkym vyvojom, precitaj si ked tak o 8-10 mesacnej regresii. plus mu moze zacinat separacna uzkost, plus ako hovoris mu idu zubky.. urcite to nebude vecne, chce to len trpezlivost.
pre mna toto bolo jedno z najnarocnejsich obdobi, preslo to okolo roka.