Môže osemmesačné dieťa povedať slovo "mama"?
Dobrý deň mamičky. Je podľa vás možné že 8 mesačne dieťa povie dokonalo mama?
Ano
áno, aj iné slová, ktoré majú rovnaké slabiky
Ďakujem
Anoo, ale potom mala mesiac pauzu, možno aj viac a ako 11,5 mesacna zacala znova 😃
Povedat moze, ale ci to tak aj mysli neviem ;)
Ano, jasné, môže aj vedome.
Môže ale či tým myslí ozaj mamu alebo je to len zvuk asi ťažko povedať.
Jasne ze áno. Môj malý cielne na mňa kričal mama v 7m.
Môj tiež presne v 8 mesiacoch začal, ale len keď plakal - hneď liezol ku mne a mamamamamama 🙂 také 100% vedomé to bolo až okolo roka.
Ano aj moj
Môj syn už v 6 mesiaci poval mama aj tato 😊 veľa ludi bolo šokovaných, ja tiež 😂
Veľmi nepravdepodobné. Mnoho ľudí si bľabotanie vysvetľuje ako cielené použitie slova. Všimni si, v koľkých, aj veľmi vzdialených jazykoch, sa používa zvuk mama pre matku (niekde pre otca) Je to preto, že jedna z prvých slabík, ktoré deti začnú bľabotať, je práve "ma" a tak tomu ľudia prisúdili význam, ktorý je pre bábo najdôležitejší, hoci dieťa slabiky nevyslovuje cielene s tým, že im prisudzuje konkrétny význam.
preco by nemohlo,
niektore deti povedia prve slova, ci aj vety skoro.
neter povedala prve slova ako 4 mesacne, 6 mesacna prvu kratucku vetu.
moj najmladsi syn povedal ako 10 mes. prvu vetu.."mami aha bam /balon/.
prve tri deti mi rozpravali neskoro, a neskor bolo aj prve slovo, "mama" to teda nebolo.
Presne aj môj povedal v 8 m slovo mama
Moja v 8 mesiacoch videla v knihe ovecku a povedala baba. Doteraz si to pamätám, lebo som sa tesila aky maly genius...potom do 2,5r nechcela rozprávať 🤣
Môj syn kričal ma-ma v bolesti počas hospitalizácie v nemocnici. Mal 9. mesiacov a aktuálne prvý reálny astmatický záchvat. Nedokázal sa reálne nadýchnuť sám. To čakanie na lekárku a tento jeho plač, kedy ma volal... No vedome nevolal. Bola to strašná polhodina môjho života. Niekedy si to my - mamy - nahovárame. To tvoje dieťa reálne chápe význam slova? Iste nie. No môžeš si stále podprahovo myslieť, že sa stalo niečo zvláštne. A iste to dieťa nepovedalo mama ako dokonale artikulované slovo.
Aj moja malá v 8.mesiacoch povedala mama a používa to len na mňa, hlavne, keď chce ist ku mne, naťahuje sa alebo prilezie, chyti ma za nohy a pyta sa tak na ruky, pyta sa dojčiť - tak viem, že je to vedomé. ♥️ je šikovnejšia ako prvý syn, ale má to určite od neho, lebo on mi povie denne 589 krat mama 😊♥️🤣
ano je to možné, rovnako ako baba, dede, ham....kadé dieťa je iné a jendo je šikovnejšie v reči, iné v motorike daľšie viac vo vnímaní emócií...
Áno. Moja druhá dcérka vedela povedať tak skoro mama. A veľmi skoro začala aj rozprávať a teraz má 8 rokov a veľmi pekne číta. A aj rada číta knižky. Teraz dočítala Harryho Pottera 1. 🙂. .. u detí, ktoré skoro začnú rozprávať to treba podporovať ;)

Ano