icon

Môže osemmesačné dieťa povedať slovo "mama"?

2. jan 2025

Dobrý deň mamičky. Je podľa vás možné že 8 mesačne dieťa povie dokonalo mama?

kikusenka1
2. jan 2025

Ano

taktotedanie
2. jan 2025

Ano

patka06
2. jan 2025

áno, aj iné slová, ktoré majú rovnaké slabiky

autor
2. jan 2025

Ďakujem

nyphadora
2. jan 2025

Anoo, ale potom mala mesiac pauzu, možno aj viac a ako 11,5 mesacna zacala znova 😃

hederamonstera
2. jan 2025

Povedat moze, ale ci to tak aj mysli neviem ;)

miriamzba
2. jan 2025

Ano, jasné, môže aj vedome.

januska12323
2. jan 2025

Môže ale či tým myslí ozaj mamu alebo je to len zvuk asi ťažko povedať.

lucia13022023
2. jan 2025

Jasne ze áno. Môj malý cielne na mňa kričal mama v 7m.

dixitka
2. jan 2025

Môj tiež presne v 8 mesiacoch začal, ale len keď plakal - hneď liezol ku mne a mamamamamama 🙂 také 100% vedomé to bolo až okolo roka.

katka533
2. jan 2025

Ano aj moj

romikk22
2. jan 2025

Môj syn už v 6 mesiaci poval mama aj tato 😊 veľa ludi bolo šokovaných, ja tiež 😂

annm81
2. jan 2025

Veľmi nepravdepodobné. Mnoho ľudí si bľabotanie vysvetľuje ako cielené použitie slova. Všimni si, v koľkých, aj veľmi vzdialených jazykoch, sa používa zvuk mama pre matku (niekde pre otca) Je to preto, že jedna z prvých slabík, ktoré deti začnú bľabotať, je práve "ma" a tak tomu ľudia prisúdili význam, ktorý je pre bábo najdôležitejší, hoci dieťa slabiky nevyslovuje cielene s tým, že im prisudzuje konkrétny význam.

negymama
2. jan 2025

preco by nemohlo,
niektore deti povedia prve slova, ci aj vety skoro.
neter povedala prve slova ako 4 mesacne, 6 mesacna prvu kratucku vetu.
moj najmladsi syn povedal ako 10 mes. prvu vetu.."mami aha bam /balon/.
prve tri deti mi rozpravali neskoro, a neskor bolo aj prve slovo, "mama" to teda nebolo.

alexxxx111
2. jan 2025

Presne aj môj povedal v 8 m slovo mama

domak2
2. jan 2025

Moja v 8 mesiacoch videla v knihe ovecku a povedala baba. Doteraz si to pamätám, lebo som sa tesila aky maly genius...potom do 2,5r nechcela rozprávať 🤣

heni79
2. jan 2025

Môj syn kričal ma-ma v bolesti počas hospitalizácie v nemocnici. Mal 9. mesiacov a aktuálne prvý reálny astmatický záchvat. Nedokázal sa reálne nadýchnuť sám. To čakanie na lekárku a tento jeho plač, kedy ma volal... No vedome nevolal. Bola to strašná polhodina môjho života. Niekedy si to my - mamy - nahovárame. To tvoje dieťa reálne chápe význam slova? Iste nie. No môžeš si stále podprahovo myslieť, že sa stalo niečo zvláštne. A iste to dieťa nepovedalo mama ako dokonale artikulované slovo.

kvadrinkaaa
2. jan 2025

Aj moja malá v 8.mesiacoch povedala mama a používa to len na mňa, hlavne, keď chce ist ku mne, naťahuje sa alebo prilezie, chyti ma za nohy a pyta sa tak na ruky, pyta sa dojčiť - tak viem, že je to vedomé. ♥️ je šikovnejšia ako prvý syn, ale má to určite od neho, lebo on mi povie denne 589 krat mama 😊♥️🤣

mogaa
3. jan 2025

ano je to možné, rovnako ako baba, dede, ham....kadé dieťa je iné a jendo je šikovnejšie v reči, iné v motorike daľšie viac vo vnímaní emócií...

viky622
3. jan 2025

Áno. Moja druhá dcérka vedela povedať tak skoro mama. A veľmi skoro začala aj rozprávať a teraz má 8 rokov a veľmi pekne číta. A aj rada číta knižky. Teraz dočítala Harryho Pottera 1. 🙂. .. u detí, ktoré skoro začnú rozprávať to treba podporovať ;)