icon

Musí mať mesačné bábo ponožky?

13. júl 2020

doma/vonku /v noci prosim nazory ak ano tak preco ak nie tak preco pripm od kolko stupnov atd dakuem

jabuducanevesta
13. júl 2020

v noci má predsa dupačky, kde má nôžky prikryté. ak ste vonku a je veľmi horúco, tak ja som nedávala, len som nakrémovala, nech ho neupečie slniečko alebo niekto dáva cez nôžky plienku, nech ho nespáli

ukulela
13. júl 2020

v noci pyzamo so zavretymi nozkami, cez den polodupacky - tiez so zavretymi nozkami, ked bolo velmi teplo, tak body a tenke bavlnene ponozky a cez hole nohy plienku. ja som sa riadila tym, ze babo o 1 tenku vrstvu viac, ako ja. a teda ked mal hole nozky, tak ich mal studene. ja som zimomrava tiez od noh .... muselo by byt horuco, aby som ponozky nedala. (ale vtedy by som ani von nesla) ...

bagre
13. júl 2020

Vonku ak fakt pečie by som nachvíľu nechala (ale teda dieťa v tieni nie že ho capnem na slnko) a vnútri deti mali vždy ponožky alebo dupky - stačilo že sa pri prebaľovaní vyvetrali. Stupne neporadím - záleží od dieťatka, ale mesačný drobec bude rád že má na sebe tenkú vrstvu... keď to bolo také že ani dupky ani bez nich (nevedela som sa rozhodnúť čo je lepšie lebo fakt pieklo ), tak som dala iba ponožky a prikryla podľa potreby plienkou

sonicka96
13. júl 2020

V noci nemajú mať bábätka pokožky kvôli tomu aby si nožičky oddýchli 🙂

syslik81
13. júl 2020

moja ponozky nemala nikdy -davala som jej ich na ruky aby sa neskrabala :D nosila bud dupky alebo nic... ona neznasala to slovenske vrstvenie co najviac oblecenia ci je leto ci je ima .. na lahko bola vzdy a ma super imunitu ... ale kazda mama si pozna svoje dieta najlepsie a ma sa zariadit podla vlastneho usudku a instinktu ..

zuzanaete
13. júl 2020

V lete pocas horucich dni nemali deti ponozky. A v horucich dnoch som sa ani neriadila, ze vrstvu navyse. Ved mne byva tak, ze sa niekedy pomaly ani v tricku a kratasoch neda vydrzat, tak preco davat dietatu nieco naviac. Bola som zvyknuta na komentovanie, ze by mali deti mat ponozky. Jednym uchom dnu a druhym von. Inac v zahranici kludne vidis male dieta aj pri 20 stupnoch bez ponoziek, ale svetrik kludne ma. 🙂 A na tie ponozky som sa aj pytala pediatricky, ze preco je to na SK zvykom. Tak povedala, ze ak by sa im spotili nozicky, aby im vietor neofukoval take spotene. Ale dodala, ze ked nechcem davat ponozky, tak nech nedavam. Aj keby mi povedala, ze mam davat, by som nedavala. 🙂 A nase deti problemy z toho nemali. Patria medzi tie otuzilejsie deti a nebyvaju chori.

ja_mama
13. júl 2020

Ja som tiez nedavala v lete ponozky ked bolo horuco (teplota taka ze ja by som nevydrzala tiez v ponozkach a dlhych gatiach). mala oblecene len overal s kratkym rukavom aj kratkymi nohami a bez ponoziek...take male babo by nemalo ist na slnko tym padom som ani neprikryvala plienkou len ked sme sli napr do lesa kde bolo chladnejsie ako v meste...a ponozky som v podstate kym sa nezacala plazit nepouzivala vobec, myslim si ze su moc tesne na nozky, davala som len dupacky alebo polodupacky...