Náročné bábätko
Chcem sa vás opýtať, koľko sa venujete svojmu novorodencovi? Asi pre niekoho hlúpa otázka, no som prvorodicka, némám skúsenosti s deťmi, ani to s kým porovnať. Mam mesačného chlapčeka, kojím ho. Maličký si pýta papať každé dve hodiny, počas noci sa tiež budí, výnimočne vydrží dlhšie ako tie 2hodinky. Počas dňa býva veľa času hore a pýta si pozornosť . Pospinka si pri kocikovani a po kojeni na prsníku. Co pre mňa znamená,, že nemám takmer žiaden čas, ani na WC pomaly. Na domácnosť a varenie som rezignovala. Je to bežné podľa vás? Nedokážem si predstaviť, ako to manazuju maminky, čo majú viac detí.
@kitycat moj syn spava so mnou v posteli,pretize sa mi nechcelo v noci 10x vstavat z postele, vytahovat ho z postielky a potom zas vkladat... takto je to lahsie.polexiacky som nakojila a popritom napoly spala.prebalovala som len prve tyzdne,ked pustil do plienky. Casom v noci prestane dieta kakat.pripadne ak mal velmi nacikanu plienku,ale to som velmi zvazovala,ci ho prebalit.lebo vzdy sa zobudil.zaparenim sa bat nemusis,najma pampersky su na dlhsie pouzivanie stavane
@kitycat ja síce skúsená mamina nie som ale správam spolu s malou a funguje nám to. Iba zozačiatku jej trebalo meniť zakaždým plienku. Teraz jej ťahá na tri mesiace a kaká iba ráno a večer. Cez noc jej vydrží jedna plienka. Jasné, stane sa že sa preciká ale nie je to nič strašné. Aj tak mám stále plachtu zadrbanú od môjho mlieka takže často mením obliečky. A zavinovačku nepoužívam vôbec a pri tom spoločnom spaní nie je vôbec vhodná. Pozri si na mamila.sk návod ako kojiť po ležiačky. A skúsila som ju uspať škrabkaním a capkaním počas kojenia keď leží na boku ale škrabkanie sa jej nepáči s capkanie sa jej páčilo chvíľu ale vždy ju to skôr prebralo ako uspalo. Takže to bude asi individuálne. Možno keď bude väčšia a bude môcť spávať na bruchu. To neviem od kedy môžu deti tak spať, ja som mama/amatér.

Mozete mi skusene maminy vysvetlit 2 veci?
Kojenie po leziacky v posteli. Dieta s vami spi v posteli? To ho ani neprebalite? Len strcite prso a male mate v tej istej plienke celú noc? 🤔
Uspavanie potlapkavnim po zadocku, ci skrabkanie na chrbte? Od akeho veku? Lebo dr mi zatial povedala, ze spanie len na chrbatiku. Este spi aj v zavinovacke.
Vdaka