icon

Naschvály pri odplienkovaní.

mati915
1. apr 2020

Ahojte mamičky,
potrebujem pomoc, radu, som zúfalá. Mám doma 26 mesačného rozkošného, prefíkaného a hyperaktívneho chlapca. Podľa doktorky je veľmi nadaný, prvé slovo vyslovil už v 6. mesiacoch a vraj je mentálne aj fyzicky ako 38 mesačný.
Ale týka sa to všetkého len nie toalety.
Vie ju používať, dokonca vie ísť aj sám na záchod, vie zadržať, upozorniť a má všetky predpoklady zvládnuť odplienkovanie. Každý deň ho chytí asi 2 hodinová rebélia, kedy just púšťa do nohavíc, keď je nahý tak na zem, do postele, na vankúš a ešte sa pri tom na mňa tak kukne a potmehúcky ma vysmeje. 😍 takto to znie vtipne, no zo všetkých tých nehôd je asi len jedna skutočná nehoda. Nehrešíme ho, za toaletné úspechy má odmeny .pomaly už ale strácam nervy, lebo malý robí zle naschvál a uvedomuje si to .nechcem s ním kričať, ani ho biť. Ale čo mám teda robiť? Už neviem ako ho motivovať aby prestal všetko ocikavat . V pohode sa vzdá aj obľúbenej odmeny, rozprávky. Proste nemám na neho ziadne páky.

Strana
z2
sono2
2. apr 2020

@yanni takto presne som to aj ja chcela podať, že to sú dve odlišné veci. Moja keď začala strhavať pocikanu plienku to už bol kúsok od toho že viac ju nepotrebovala a nikdy som nemusela dozerať či bola na wc

janulik2008
2. apr 2020

Jáj tie mesiace prepána. Malá ako 2.5 ročná vedela R povedať šla do školky s tým že vedela R povedať. V ani nie 3 rokoch tusim skladala puzzle pre 5 rpčných cca 60 kuskov poskladala s tym ze okraje sme jej poskladali od roka a pol sama jedla lyzickou, nedavno prisla za sestrou nech ju uci pismenka štylom ze ona napisala pismeno a malá opakovala a zaujalo ju to ... ale plienka? Keď mala 2 skusali sme ale 0 bodov jednoducho nechápala. V juli mala 3 a v juni ano juni sa behom tyzdna naucila na wc bez vacsich nehod kt boli samozrejme sem tam ale vacsinou sme napr jej dali teplaky so snurkami a kedze drzala az kym nemala na krajicku tak sa stalo ze sa pocikala ale nerobila to naschval doteraz si pamatam ako ticho a zrazu rev a ona pri nocniku nohy skrizene a nevedela narychlo rozviazat snurku na teplakoch. Napr do skolky chodila s tym ze vecer plienka a vykakala sa do nej az prisiel den ked sa vykakala do nocnika.

mati915
autor
2. apr 2020

No Takže keď si tak zosumarizujem Vaše odpovede, tak prichádzam k záveru, že svojho chlapčeka preceňujem, nesprávnym spôsobom sa s ním zaoberám, nesprávne ho vychovávam, neefektívne ho donucujem na odplienkovanie a nie je na to pripravený a na svoj vek je nedostatočne mentálne vyvinutý.
A v neposlednom rade som zrejme ako matka zlyhala. Teda tak sa teraz cítim. Prišla som si sem pre radu no zistila som niečo úplne iné než čo som čakala. Hold to je život.
Držím Vám všetkým palčeky a prajem Vašim detičkám hlavne veľa zdravíčka a veľa radosti. 🙂

mati915
autor
2. apr 2020

A žienkam, ktoré pochopili o čo mi ide posielam jedno veľké ďakujem a keď vás napadnú nejaké typy a triky, napíšte mi prosím. Som vďačná za všetky užitočné rady.

sono2
3. apr 2020

@mati915 ale vôbec nie. Vieš každé dieťa je iné niektoré vie toho viac iné te ešte ťuťmak. Určite sú tam inteligentčne rozdiely to vidím aj ja v okolí ale nevidím moju ako nejako nadanu aj keď vidím, že je fakt šikovná, neširim sa o tom. Mamičky sú ješitne, malo kto sa nadchne že wow tak šikovný je teda.
Podľa mma toto sa nedá nejako dokopy dávať ešte napíšem, že mám kamarátku ktorej malá je ešte mladšia od mojej a príde mi že moja je úplne niekde inde rozumovo a pritom ešte tot kakala do plienky.
Tej kamarátka mala tiež ešte nedávno plienky ale už dávno nemá a vôbec nemala blok ísť na záchod na veľkú.
Takže. Nechaj syna tak, na poriadok ho vyhreš. Nemôže cez to svoje šantenie cikať kde mu príde. Ak nepadne na úrodnú pôdu že ho vyhrešiš prípadne dáš na zadok tak daj plienku.
Ináč ja teraz s odstupom vidím že dcéra vo veku tvojho syna moc nechápala hrešenie až teraz vidím že ju naozaj trápi a vie že urobila zle.
V podstatne ani rada neni. Ty poznáš svojho syna najlepšie. Musíš skúšať.
Ja som napríklad musela na dcéru zatlačit kvôli kakaniu dosť silno lebo držala v sebe aj štyri dni a čuduj sa svete že to už štyri dni ide každý deň sama povie a ide. Iný by to podľa mňa takto neriešil lebo som bola dosť drasticka. Ale mohlo.
Držím palce. Pôjde to🤗

mati915
autor
3. apr 2020

@sono2 nešlo mi o to aby som malého nejak prehnane vychvalovala alebo sa ním nejak predvádzala. Išlo mi o to aby mamičky pochopili že je na svoj vek dosť vyspelý a rozumie všetkému čo mu vravím. Ako píšeš, každé dieťa je iné a jedinečné. Potrebovala som poradiť ako stopnúť to jeho tunelovanie a ozaj som si zobrala k srdcu všetky rady a podarilo sa to, včera aj dneska to bola len jedna ozaj neúmyselná nehoda keď sa malý pocikal . Čo sa týka kakania , máme s tým identický problém, no odkedy sme v karanténe, malý má problém s tvrdou stolicou a zasekáva sa a to nám moc nepomáha pri učení na záchod ale verím že to zvládneme. Dnes sedel asi 20 minút na toalete a snažil sa napriek tomu že sa bál tlačiť ale mám pocit že sa skôr bál toho že ho to bude trocha bolieť ako naposledy.
No v každom prípade robíme pokroky a krásne mu mizne dermatitída po plienkach, ktorej sa zbavujene už 2 mesiace. Ešte raz ďakujem za rady. Držte sa.

sono2
3. apr 2020

@mati915 no s týmto pozor, lebo toto dcéra šťastie nemala len proste chcela len do plienky. Dávaj mu vločky a nech veľa pije.

mati915
autor
3. apr 2020

@sono2 hej snažím sa.

Strana
z2