icon

Natrhnuté uško. Poraďte!

dara2583
13. apr 2010

Ahojte, hľadala som niečo takéto, ale nemôžem sa dopátrať. Mám dcérku ktorá má 6,5 mesiaca a už mesiac má natrhnuté uško. Má aj náušnice, ale tými to nie je, lebo tie jej dával doktor keď mala 2 mesiace a toto sa nám objavilo asi pred mesiacom. Má to od toho lalôčiku, alebo čo to je, na ktorom visí náušnica a ťahá sa jej to kúsok za uško. Potieram jej to liehom, niekedy lepšie, ale dnes sa ráno zase mixovala v posteli a zas to má krvavé. Neviete mi poradiť ako jej to už konečne zahojiť. Problém je aj v tom, že ona sa s oboma ušami často hrá, naťahuje si ich a podobne. Ďakujem za akékoľvek rady.

rimmel
13. apr 2010

si si ista ze to nema z nausnice, ze nausnicu netaha alebo co? ja by som jej ich vybrala

strapco13
13. apr 2010

dara..skus jej to natriet framykoinom alebo panthenolom

jespera
13. apr 2010

na uska sa vacsinou dava - aspon na to poradila Mudr. - vycistit alkoholom (nieco domace, vodka..) a framykoin masticku. ja som to tym potierala prepichnute uska -ale kym sa jej to zahojilo a prestalo hnisat - 2 tyzdne urcite,ale toja slecna kedze sa s uskami este aj hra...uvidis, pripadne prezvon Mudr.

anicka164
13. apr 2010

Mikuláš to měl nahoře, jak je přirostlé ucho k hlavě´. Naše dr. nám poradila, ať to mažem genciánovou violetí, dokud se to neuzdraví (vypadá pak vtipně fialově, na fotkách k nezaplacení 😉 ). Až se to zahojí tak preventivně promazávat Bepanthenem, aby se to znova nenatrhlo.
Pořád se mu to vracelo, ale teď naštěstí už má snad 3 měsíce pokoj. Tak třeba to u vás pak taky samo přestane, až se to uzdraví...

dara2583
autor
13. apr 2010

A môžem jej to mastiť aj keď to má krvavé?

beruska24.9.
13. apr 2010

dara - netuším přesně, o co se jedná, možná si to opravdu natrhla tou náušničkou. Nám po píchnutí oušek radili desinfekci Betadine. Je na základě jódu, takže neštípe jako lihové desinfekce. Jen pozor, barví dohněda!!!
Pokud to otřeš tou desinfekcí (dávám jí na ty vatové čtverečky, co jsem používala na čištění pupíku po narození) tak tu krev vlastně jakoby omyješ a pak to podle mě normálně namazat framikoinovou mastičkou.

dara2583
autor
14. apr 2010

Ďakujem veľmi za rady, vyskúšam, teraz som jej to začala potierať aj kamilkovým čajom, tak uvidíme. Ďakujem.

anicka164
14. apr 2010

Asi bych se bála mastit to něčím, co není desinfekční, když to je natržené do krve.
Framykoin je antibiotikum, možná bych to konzultovala raději s dr. Můžeš zkusit tu Batadine, existuje i jako mast (ale je tam napsáno, že nejmenší děti to nesmějí, tak se v lékárně zeptej. jestli už je to ok)
Držím palce

latvia
14. apr 2010

betadine sa malym detom nedava, obsahuje jod a ten je castym alergenom....ale dava sa ......teraz si nespomeniem, ale ma to taku ruzovofialovu farbu 🙂

strapco13
14. apr 2010

latvia..asi myslis hypermangan..ten je tiez dobry..pekne vysusuje..my sme ho mali na hnisave pupacily za uskami spolu so zarabanou zinkovou pastou od koznej..super kombinacia

latvia
14. apr 2010

ak je fialovoruzovy tak ano 😀

strapco13
14. apr 2010

ten je od slabunko ruzovej az po tmavofialovu..podla toho kolko prasku das..staci malinko..aby bol taky jemnucko ruzovo fialovy

lienkad
11. feb 2013

@dara2583 Zdravím.čítam že vaš príspevok že ked ste mali natrhnute uško...Ja mám 3m bábo a tiež má natrhnute uško za uškom ako kebz vzparene, také červene a aj to zapácha...No aj ja mám natrhnute a neviem prečo....No gznda mi povedal že či nemám málo železa a malí tak isto...Vám sa to ako zahojilo?A s čoho ste to mali?

dara2583
autor
12. feb 2013

@lienkad naša to mala asi z golierov, ako sa vyzliekala, aj keď som ju vyzliekala opatrne, možno jej to nejako vadilo, trvalo to dlhšie, ale potom jej to prešlo a bol pokoj. Najlepšie vám poradí strapco, ona je lekárka, aj mne poradila a pomohlo. Skúste kontaktovať ju 🙂