Naučili ste dieťa spať v postielke, aj keď od narodenia spalo s vami?

honey666
25. feb 2023

Ahojtw, je tu mamka ktora ma dieta ktoe od narodenia spi s vami v posteli? Momentalne ma 16 mesiacov, bol kojeny do 1 roka a od narodenia spal s nami, jednoduchsie premna aby som sa aj ja vyspala lebo sa budil často tak ostaval primne .. no teraz by som chcela aby spal sam v postielke, vecer zaspavame tak ze si lahneme spolu na postel on lahne s hlavou na mna a takto zaspi potom viem odist, mame aj postielku prirazenu k nasej no stale ked ho tam presuniem tak samozrejme ze sa poposuva kumne a myslim si ze ho aj ja niekedy zobudim ked sa otacam a tak. Naucilo sa vase dieta spat same ?? Alebo uz ste rovno isli na vlastnu postel do detskej izby ? Dakujem

palculienka40
25. feb 2023

@honey666 moja isla do postele a izby ako 6 rocna. Do piatich bola kojena. Zalezi ako vam to vyhovuje.

milanemila
25. feb 2023

Do 6m spala v postielke (kedze sa budila tak 1-2x na noc iba na kojenie a spala dalej) od 6m spi s nami. Teraz ma 3 roky a nechce ist do svojej izby, takze kym bude chciet dovtedy bude u nas. Za chvilu sa nam narodi babo, tak to bude v postielke a ona tiez s nami. Mozno ju bude otravovat plac babatka a sama sa bude chciet presunut do svojej izby 🤷🏼‍♀️ vobec to neriesim, nebude do puberty spat s nami.

palculienka40
25. feb 2023

@milanemila nebude urcite moja sla sama a teraz by ani neprisla vadi jej chrapanie

lujza123
25. feb 2023

Naučilo sa spat samé, v 9 tich rokoch už definitívne spávala sama vo svojej izbe a svojej posteli 😂😂 😂

ivangeline
25. feb 2023

Rovno do postele od 2r.

mimi16
25. feb 2023

@palculienka40 do piatich? Nemyslíš vážne?

jazula
25. feb 2023

@lujza123 Tak a teraz mi fakt chyba možnosť pridať inú reakciu ako palec hore…nejakú jemne vydesenú 😂😂. Srandujem 🙂. Ale teda tíško dúfam, že moja bude spať sama skôr ako v 9tich 😆. Akurát jej ehm najskôr musím zaobstarať detskú izbu, ešte min 1 rok sme v 2-izbaku 🙈

palculienka40
25. feb 2023

@mimi16 nezda aa ti nieco?

beata_k
25. feb 2023

@honey666 Skus medzi seba a dieta narolovat deku/palon aby sa s tebe nepoposuvalo. Zvykne si na barieru. Potom mozno bude spat aj same v postielke.

24mirka
25. feb 2023

@honey666 spala so mnou v posteli asi do 9mes potom v postieľke prirazenej k posteli.. V noci sa prrgulala ku mne, zas som ju jemne odgulala do postieľky. Keď som ju v noci kojila, snažila som sa ja čo najviac prisunut k postieľke, aby si zvykla.. V 3r sa presunula do izby k súrodencovi. Do dnes chodí 1x za noc do spálne. Zobudí ma, aby som ju išla uložiť do postele 🤷‍♀️ uložím ju, poľúbim, prikryjem a odchádzam. Spia s nočným svetielkom. Kojenia bola do 2r.

silvia1996
25. feb 2023

Ahoj, môj spal od narodenia s nami v posteli, keď mal 17 mesiacov, presunula som ho do postieľky, ale asi mesiac som ležala v postieľke s ním kým nezaspal (ma veľkú masívnu postieľku ešte po ocinovi). Teraz má 19 mesiacov a na kojím ho vo veľkej posteli a potom presuniem do postieľky. Občas ešte má noci, kedy sa zobudí a pýta sa do veľkej postele, ale väčšinou pekne spinka do rána vo svojej. Má tam svoje hračky, svoj vankúšik, vlastné kráľovstvo, večer si môže ktorúkoľvek hračku z obývačky zobrať so sebou spinkať, aj keď autíčko 😅 a zatiaľ to funguje.

zuzulka558
25. feb 2023

Naša začala spat sama od 8 ako prišla ďalšia na svet ta ma 2 roky už,, obidve od narodenia postieľka bola na ozdobu po 2 mesiacoch som sa postielky zbavila

mimi16
26. feb 2023

@palculienka40 dojčiť dieťa do piatich rokov má aký význam? Veď to je predškolák. Je to extrém.

palculienka40
26. feb 2023

@mimi16 ziadny extrem. Mozno tvoja nevedomost. 🤫 Mnohe dojcia dlhsie ako si pyta dieta a ked maju mlieko, aj popri mensis ci bez. Len sa o tom verejne nwhovori kvoli predsudkom. Kazdemu ako to vyhovuje. Pre teba mozno extrem pre ine nie. Sused bol dojceny do siedmych popri dalsich dvoch surodencoh. Mozno pochopit by ti pomohlo nieco si nastudovat aj z historie a nieco o ucinkoch dojcenia. Preco by som mala napriklad davat dietatu od detstva kravske ci kozie kolostrum ked som mala to najdokonalejsie ludske? A odstavenie nebol problem a mlieko som mala este rok po odstaveni a bez zdravotnych problemoch. Co by ine za to dali.

mimi16
26. feb 2023
mimi16
26. feb 2023

@palculienka40 v dnešnej dobe panuje názor, že žena-matka, ktorá neštuduje či nemá prečítaných xy kníh ohľadom materstva a rodičovstva, vrátane dojčenia, spánku a výživy dieťaťa je totálne sprostá. Ja sa riadim tým, čo prospieva mne a mojim deťom, ktoré som mimochodom dojčila a dojčím aj teraz najmladšiu. Materské mlieko je dôležité pre dieťa, ale do určitého veku. 5-ročné a staršie deti už majú inú imunitu než novorodenec. A materské mlieko nie je zázrak ani vtedy ak má dieťa problém s ekzémom či inými alergiami, pretože to všetko sa dedí. A to viem z vlastnej skúsenosti. Ty a tebe podobné extrémistky si riešte po svojom. Aby mi sedem ročné s nedajbože staršie dieťa oblizovalo prsník tak to je už nechutné!