Návšteva novorodenca po dovolenke
Ahojte, o par dni sa mi narodi babo. Ako kazda matka ho chcem ochranit. Brat so zenou sli na dovolenku do egypta tak som ich poprosila ze najskor o mesiac mozu prist pozriet maleho predsa afrika.... Nechapu to ani on ani mamina. Kazdi ma povazuje za precitlivenu. Uz si pridem ako debil kazdemu vysvetlovat ze novorodenec nema imunitu, tiez som mojej rodine povedala ze ani pusy na usta si neprejem aj to pozeraju ze som divna.... A to este aj muzova sesternica bude urcite chciet dojst co bola v tunise q samozrejme najlepsie hned na druhy den do nemocnice este... Este dodam ze ani krv sa mesiac po navrate z egypta nesmie darovat...
@lucyl13 ja píšem, že sú to reči "jedna pani povedala, nič viac.
@michala11111 ja som dala uplne realne prve tyzdne embargo uplne pre všetkých, mimo muza a syna, ktorí si davali vtedy pozor na choroby. Necitim sa ako ziadna biomatka a normalne to tu priznám a citim sa ze som v poriadku. Do porodnice za mnou tiez nikto nesmel, vobec som sa nerozpakovala povedat nie. Ja ta normlane chapem. Prvy rok som nesla ani do obchodných centier a vyhybala sa frekventovanym cestám. Bolo a je mi úplne jedno, kto a co si o mne myslel. Ja ked vidim cely den a noc dusiace sa dieta soplami ktoré ma mesiac, alebo aj menej tak mi je luto aj za neho. A neberiem to ako nahodu, se ju ma. A podla mna presne tymto sa to da eliminovať a urobila by som to znovu. U nas zomrelo 6 mesacne dieta v rodine kvoli nakaze od dospelých a nebudem sa hrat ze mi je to jedno.. Uplne normalne som na drzovku posielala prvý rok umyt kazdeho ruky kym ho chytal, ked mu to samemu nedoplo. Po roku som samozrejme postupne povolovala, ale to je uz uplne ine dieta. 😉 a aby ste vedeli, maly ma cez 5 rokov perfektnú imunitu aj v kolektíve klop klop.
@vedorka podľa mna to je ozaj na každej fakt ...ako to cíti...ja napr som toto izolovanie vôbec nemala v pláne , no keďže mala sa narodila ako sa narodila a bola aj v inkubátore nejaký čas, rázne som všetkým povedala ako to bude...prišli ozaj len najbližši a na chvíľu...tak po mesiaci už chodil kade kto a aj my sme komecne mohli von...,ale priznám sa, tiež som mala dosť hlavne ten prvý mesiac...mala nonstop plakala, aj v nemocnici, keďže jej vysadili veľmi silne lieky,tak som teda nechápala, čo je to to užívanie si bábätka, ktoré údajne vkuse spi prvý mesiac po porode😂a v nemocnici 2 týždne spala iba cez deň, v noci nič, takze ja som nespala vôbec ,keďže cez deň sa nedalo - Stále sa tam niečo dialo 🙈
@vedorka
S tým umývaním rúk som to tiež riešila - to mne napr tiež prízvukovali v pôrodnici , nech si každý umýva poriadne ruky kto k nej príde domov - k nám kto prišiel, väčšina to Nastasie vedela , čo ma robiť, ale poniektorí tiež nie 😊
Po roku som neriesila vôbec nič a dcérka je zatiaľ úplne ok, ale tak ešte len ide do školky😐
Ja tiež automaticky keď idem k bábätku ktoré nemá viac ako pól roka, hneď si idem umyt ruky...
Pekne zatrhni VSETKY navstevy do konca sestonedelia. Ked sa niekto urazi, jeho problem. My sme to tak robili pri oboch a to sme nikoho v rodine nemali ani v madarsku na dovolenke. Mas na to plne pravo
@michala11111 dobre rozmyslas. Kazdy by mal respektovat druheho. Mne keby niekto povedal,ze nemam chodit,zahanbim sa,ze som tak neuvazene rozmyslala a nebrala ohlad na matku. Preto nechapem ako sa mozu ludia urazit. Nerob to,co chcu ini. Ak chces doma klud,musia to pochooit a ak sa urazia,nech sa urazia. Viem aj mna by mrzelo,ze je rodina urazena,ale prvorada je matka,otec a babatko. Vy sa musime prve dni spolu zzit a uzit si tie prve dni a nie pocuvat vsetky mozne zenake navstevy ako si mas babo prikladat na prsnik a pocuvat komentovanie co mas ako robit a zavru dvere a ich navnovsia tema bude ako vsetko robis zle. Moju kamosku bol v porodnici navstivit cely kolektiv aj so sefmi. Toto by som nezvladla. Chuda po velmi tazkom porode,ledva stala...
Necitala som uplne vsetko, ale vidno ze rady k Tvojmu prispevku su tak roznorode, obhajujuce "svoju" pravdu... Rada kazdej maminky vychadza z jej postoja, zivotnych skusenosti, moznosti, rodinnych zvyklosti... atd.
Budes mama a budes sa musiet rozhodovat v zaujme svojho dietatka a svojej rodiny v sulade so svojim vnutornym presvedcenim. A ano - nikdy nevyhovies vsetkym v rodine. Ano, nech spravis akokolvek, vzdy bude niekto kto ta za to ohovori alebo sa urazi. Ale ak budes robit podla nich (sirsej rodiny) - nebudes vo vnutri spokojna. A vies co? Aj tak sa nezavdacis. Moja rada je, rob podla svojho ❤
@michala11111 v skupine augustovky riešila jedna kocka niečo podobné,ale krajina je Bulharsko a ide o svokru 😁 bábo treba chrániť, si dobrá mama. Dnes môžeš aj z Česka doniesť napr.osypky...Egypt ani nehovorím...

@maciatkolulu ty zjavne nečítaš, čo Ti píšem, tak je to zbytočne o tom kecat 😊
Ja som napísala, že jednej to o imunite po cisárskom povedali a druhej nepovedali - presne ako Tebe... nie, že to povedali jednej aj druhej...kde je pravda, to nech si vyberie každý sám ...každopádne si netreba robiť posmešky z toho, že niekto dá na rady lekárov , keď ide o jeho dieta...
To sama musíš uznať, že to moc smiešne nie je...