Nechcem dávať dieťa strážiť iným
Ahojte. Asi si mnohé pomyslíte, že som úzkostliva mamina. Ale proste to tak je a neviem si pomôcť ani neviem čo mám s tým robiť. Neznášam ten pocit, keď mám ísť preč od dcérky. Momentálne má jeden a pol roka a na prstoch dvoch rúk spocitam razy čo som išla niekde bez nej. Ak ešte idem len na hodinku tak to zvládam. Ale viac je pre mňa nočná mora. Ja viem, že sa o ňu v danej chvíli proste niekto nestará tak dobre ako by som sa mohla ja. Že jej tak nerozumie. Úplne pre ňu dýcham a robí ma to šťastnou. Je len málo chvíľ kedy by som od nej chcela vypnúť. S mužom ju ešte nemám problém cez deň na tú Max hodinku nechať.. ale dlhšie nie.. problém je ten, že muž si narokuje po tej dlhej dobe na spoločný čas. Na večeru, kino. Ja si to neviem predstaviť .. ja s ním nechcem ísť 😀🤷 nemám nikomu komu by som verila tak ako jemu . Moja.mam určite nie.. nikdy nespraví nič ako ju popytam. Svorka si tiež robí po svojom.. chýbala by mi mala.. nonstop by som na ňu myslela.. . Nevadí mi keď máme.romanticku večer vedľa v obývačke ale keď treba odbehnem za malou. Ešte sa zvykne zobudiť raz až dvakrát za noc na mliečko. Kojim. Ako ste to prekonali vy ? Vďaka.
@domibed neprekonala som to 🤣 tiez nemam potrebu odkladat maleho, uzivam si s nim kazdu sekundu. A teda jediny, komu na 100% doverujem a mozem ho s nim bez obav nechat, ked treba je muz. Ale neboj, ono sa to trochu zlepsi, ked bude starsia. Teraz, ked ma dva roky som podstatne menej uzkostliva.
fuha... ja som si najskôr myslela, že sa vraciaš do práce a bojíš sa nechať dieťa s opatrovateľkou alebo v jasliach. ale toto je proste veľa 😕 "odbehnúť od romantickej večere nakojiť dcéru" - a čo presne je na tom romantické? 😲
PS: môj syn zaspáva iba so mnou (cez deň vydrží aj 8 hodín bezomňa) a ja sa tak strašne teším keď konečne budeme môcť ísť s mužom do večerného kina a potom ho asi v aute znásilním 😀 lebo teda romantická večera cez deň je oničom...
@pribinak ale mne to tak proste vyhovuje. Ja nie som nešťastná v Tom.... Ja sa o seba ako ženu postarám, namalujem sa, všetko to čo som robila aj predtým.. nikdy som nechodila ku kadernícke každý mesiac alebo na nechty.. na to proste nie som 😊.. cvičím doma s malou . Ona sa už pridáva.. jediný kto je nešťastný je muž .. lebo mu nevenujem toľko pozornosti na koľko bol zvyknutý.. ale ani nechcem.. nechýba mi to proste 🤷
@zuzanka.zuzu no čo ja viem ... Podľa mňa je to ok . Mňa takéto xnasilnujuce myšlienky napadnú asi tak jedine cez moje plodné dni .. 😀 ale podla.mna mi libido po pôrode značne kelslo.. proste len mám iné priority.. ona často už nepotrebuje nakojit keď pozeráme doma film alebo tak.. ale viem že keď sa rozplače a zavolá mama keď sa jej niečo zle sniva napr (občas sa stane) alebo ju bolia zubok tak proste nebude sklamaná že tam nie som a nezačne plakať ale stačí že ju vezmem do náručia a do minúty spí ďalej aj po oprelozeni do postieľky. Ja.si to v aute už ani neviem predstaviť.. už som moz.rozmaznana na komfort postele.. s to sme si s mužom užili svoje v autach 🤷😀
@domibed Potrebovala by si prefackať...a dávaj si sakra pozor, lebo chlap ti zdupká za prvou rajdou, ktorú stretne a potom už môžeš tú vašu "pupočnú šnúru" uviazať aj da desať uzlov....Hlava mi neberie tieto "supermatky", ktoré si mimochodom taký titul dávajú samé, lebo si myslia, aké sú dokonalé a ako ich každý obdivuje👎
Ono je to uz trochu chore. Uplne pre nu dychat a nikto sa nepostara tak dobre ako ty, Ja som na moje deti naviazana ale tak zdravo. Cudzim by som neverila babysitterkam ale mame ano. Aj ich otcovi nie len na hodinu ale na dlhsie.. Keby sa dalo. Maleho ked mal rok a pol dva x strazili s big sis ich dospele sesterky ktore ani nepozna vdaka covid sme sa nestretavali ( ani pred tym Iba par x za rok maju svoj zivot ) a bol uplne v pohode Lebo tam bola jeho segra a ona si ich pamata. To dieta nepotrebuje len teba cim bude vacsie tym viac ludi vo svojom svete potrebuje. To je jedno ze babka nieco urobi inak alebo “ horsie” ako ty. Hlavne ze urobi . To nie je neurochirurgia. Tvoja mama nebude taka nemozna ako sa ti zda Ved ta vychovala pre nu zas boli jej metody tie naj. Ked svoje dieta nikomu nedoprajes skodis mu. Koledujes si o vznik separacnej uzkosti o preplakane dni tyzdne v skolke. Aj to ze mas chut na muza len ked mas plodne dni je smutne. On uz je pre teba len nastroj na rozmnozovanie. Ty by si mala byt stastna ze mas stare mami oo ruke a ochotne s nou byt. Hodina je malo aspon. dve tri. Nech stihas s muzom veceru kino aj tutumutu nez ju vyzdvihnete.Dieta sa uci od vsetkych nie len mami. Aj Ono si porebuje od teba chvilku odychnut 😜 a tvoj pristup velmi skodi manzelstvu. Ked nechces byt single mama - aj otec Je dolezity.. tak sa trochu premoz a zacni sa mu viac venovat. Teba by to tiez zabolelo byt on.. mat dieta a bum zrazu byt pre partnera neviditelna ! Nechaj svoje dieta dychat aj same aj bez teba .. a venuj sa muzovi najdi v tom balanc .
@domibed Tak male dieta ani ja nie :D
A to isli od 1r a 1,5r do jasiel na par dni.
Muz sa postaral v pohode, k babkam domov az ked sa same deti pytali..
Romantiku sme mali v obyvke pri filme kazdy vecer, skoru veceru vonku aj s malym v kociku v pohode..
Gratulujem,si na dobrej ceste k rozvodu. No zas mam pocit,ze by ta to ani netrapilo. Naopak,muz by dal pokoj a bola by si sama s malou nonstop. Tak smelo do toho.
@neanonymna vies,len problem je,ze ju muz nezaujima. To nie je o tom,ze nechce ist prec od dietata. Zas to kino je max 2h to by mohla obetovat. Lenze ona je stastna a muz ju netrapi. To je cesta ku koncu vztahu. Ona nie je len matka,ale aj zena a nato mnohe zabudate
@neanonymna hadam si to vybrali spolu. Ano,prisposobit sa. Myslim,ze on je zmiereny,ze to nie je ako predtym. No ist raz za cas von,nie je nic hrozne. A prepac vyhovarat sa na hormony je smiesne. To dieta ma rok a pol,uz to kojenie nie je take intenzivne. To by malo zmysel keby ma dieta 4m. Teda ta vyhovorka. Je to v jej hlave,ona je spokojna a nik iny ju nezaujima a to je problem
@neanonymna este raz si precitaj jej prispevky. V poriadku to nie je. Ona dieta nenecha ani s muzom dlhsie,nik sa nevie tak dobre postarat,ona stastna je,muz ju netrapi. To v poriadku nie je. Nejde o kino ani o romantiku. Mna zarazo to,ze ju nic ine nezaujima. Ma dieta a neda ho nikomu,nikam nechce ist. A prepac 1,5r dieta uz papa aj normalnu stravu,takze to kojenie nie je caste tak ako u 4m dietata napr
Damy prajem pekny den nazor Muza:
Zial ako pisete je to presne cesta k nevere a tak podobne. Treba si uvedomit ze ste furt manzelky a nepozastavili ste si tuto cinnost , myslene ironicky.
Plne chapem starost o dieta ale v urcitom case to uz prehanate a viacej skodite rodine. A prisposobat sa da urcitu dobu nie roky. Osobne by som to toleroval x mesiacov.
@domibed prepac, ale presne takto sa budujú deti "zavisle" na matkach 🙉 ako co si myslíš, ze ked pôjdeš niekde s mužom a malu by strážila svokra alebo tvoja mama tak sa stane co? Neprežila by to?
Rok a pol stare dieta uz je dosť veľké na to, aby zvládlo byt v pohode aj s inými osobami. Na par hodín samozrejme. A co sa tyka tvojho muza, ani sa mu nečudujem, lebo to co robíš ty normalne nie je. 1.5 rocne dieta sa naje uz aj same inej stravy, nie je závislé od tvojho kojenia. To je len tvoja výhovorka. A teraz co, do 18tky tu bude pre teba iba dieta a nic ine?
Vies, dieta potrebuje podnety aj od iných ludi aby nebolo mamin celok a zvládlo napr.aj škôlku potom. Prepac, ale už sa teším na tvoje diskusie do "buducna" typu mam traumu dat malu do školky, lebo bude bezo mňa čepele den 🙈 Pokial toto naozaj reálne stvaraš, na mieste tvojho muza by som trvala na tom, aby si vyhľadala odbornú pomoc.
@domibed ja na Tom nevidím nič zle ani úzkostlive ... Nedala by som také malé dieťa preč ani. Moju to takto držalo do vyše 2.5roka, pár razy bola s mužom a vtedy som bola kľudná. S nikým iným nebola. Keď mala asi 2r7m tak bola so svagrovcami na hodku. Ale majú statok a dovtedy som tam chodila s ňou a keďže som tam len sedela a čítala si knihu,kým kŕmili zvieratá, začala som ju púšťať príležitostne samu. Ale vedela už povedať čo si prosi, čo chce atď.tak som bola kľudná. S mojou mamou a svokrou bola na výlete raz v troch rokoch na tri hodky. Už má 3.5r a nikdy nespala mimo mna (ani cez deň ani v noci). Nám to s mužom vyhovuje, nikdy nám nevadilo že ju máme. Večer si spravíme aj s ňou. Ale my ju nemáme na to, aby sme ju odkladali. S mužom to proste cítime rovnako, nechceme ju dávať preč. Keď bude mať osem či desať a bude chcieť ísť niekam, nech ide. Ale malé deti patria k rodičom. Mladšia má pol roka a ešte ju nikto ani nepodržal. Načo. Jej jediná potreba je mať mamu blízko seba a drámu z toho nerobím 🙂 samozrejme že sestra mi nadáva že mám dávať staršiu našej mame na noc, že jej svagrina dáva deti od narodenia jej svokrovcom a že som divná a bla bla bla. Nezáujem. Vravím jej, tak nech si spraví ona dieťa a dáva ho mame😀 mame by som aj verila ale býva ďaleko podľa mňa (60km)
Och.co.by som ja zas dala za to keby si ich niekto vzal na vikend.najlepsie oboch spolu
@domibed nemal by byt problém z tvojej strany ju dat na vecer/ v noví postaviť. Dieťatko spi, zobudí sa síce na mlieko ale to hádam zvládnu babky urobiť. Ci? Treba sa zdravo s rozumom pozerať na tieto veci pretože prehnaná upnutost na tvoju dcéru a prehnaný nezáujem o muža (záujem len doma) môže do budúcna viesť k strate oboch. Nemôžeš sa takto upinat- je to choré a mužovi to časom bude vadiť.
@diamond007 ved nemusia dieťa dat babke ' ' - stačí ze babka príde postrazit domov ....
Tak nedávaj, nikto ťa nenúti, ani sa svet nezruti, ani to neznamená automaticky, že si zlá manželka. To si naozaj musíte vyrozprávať len vy doma. Ja som svoju prvú do 2r samu s nikým ani nemohla nechať, lebo ona proste bola taká citlivá, možno aj ja som to viac prežívala. Teraz som už nad vecou, druhu dcéru u nás babka v pohode strážila od 6m, dieťa s tým problém nemalo, ani babka, zistila som, že nemusí byť tá starostlivosť vždy 100% podľa mňa a nemusí byť na tom nič zle. Dieťa zažije aj iný prístup, je to určite obohacujúce, nie je to tá istá autisticka rutina a dieťa prežije bez akejkoľvek ujmy 🙂 ale hlavné je, aby to vyhovovalo Tebe a mužovi. Môj muž by bol určite rád, keby sa s láskou starám bez prestávky o naše deti a nepotrebovala by som výpomoc, ale rešpektuje, že pre chod rodiny si ja musím dať pauzu a je rád, že sme si našli cestu ako spokojne fungovať ako rodina. Muži až tak neriešia, hlavne keď je žena spokojná, potom je ozaj spokojný každý v rodine, to je základ.
Naco by si mala prekonavat uplne prirodzeny pocit? Nemusis sa nechat tlacit do nicoho, v com ti je neprijemne. Rok a pol ma dcerka, nie manzel, takze by sa mohol spravat dospelejsie a respektovat tvoje materinske puto, kym je dietatko take male. Ved je to aj jeho dieta, je otec, takze by sa nemal superit o pozornost ako surodenec. Nemaj o sebe pochybnosti, si milujuca mamicka nemusis sa ani obhajovat ako pred tribunalom, len jednoducho oznam, ze to citis takto a nepojdes proti materinskemu instinktu. Bodka. Dietatko velmi rychlo vyrastie, uzi si kazdu sekundu.
Takže v podstate muža si mala len na splodenie dieťaťa.... Ono to tak vychádza. Mam dieťa, pre neho dýcha a mužovi sa už venovať nechcem, nechýba ti.....
No žiaľ musíš tým pádom brat do úvahy aj tto ze jedného dňa sa môže stať že jedného dňa nebudeš chýbať ani ty mužovi....
Nikto nepíše ze máš odísť na týždeň alebo dat na víkend dieťa babke, to som nedala ani ja... Ale dve hodiny povedzme raz do mesiaca zas tak veľa nie je...
Ako tu uz niektore baby pisali. Podla mna je uplne normalne, ze nechces nechat strazit 1,5 rocne dieta. Ved je este malinka boze a na noc by som urcite nedala... Od mojho maleho som bola prvy krat v noci ked mal 2 roky, aj to som bola v porodnici s malou :D a chyyyybal mi velmi, ale tak som si aj oddychla :D Uvidis ono ako bude rast, budes aj ty ochotna ju pomaly pustat, bude to vzdy tazke ju opustit aj ked len na chvilku, pride aj tak skolka atd. Vzdy ti bude chybat, ale aj ked uvidis aka je ona uz samostatna, pojde ti to lahsie. Samozrejme, treba mat cas aj s muzom, ale uz len chvilka a budete mat ovela viac casu na seba... deticky su mala velmi kratko.

@domibed tak uvedom si, že okrem toho že si matka, si aj manželka a vzťah - manželstvo si treba udržiavať pestovať.
Aj dcérke prospeje keď bude s babkami a bude si s nimi budovať vzťah
Však nikto tá neposiela na 3 mesačnú misiu, ale odskočiť si na 1 večer za mesiac je fajn
Aj pre teba a aj pre dieťa