Pomáhajú vám muži s dieťaťom?

29. apr 2023

Pomáhajú vám vaši muži s dieťaťom? Mame mesačne dieťa a muž sa stará pekne, po mojká sem tam nakŕmi cez deň. Ale v noci nie. Ani mi to tak nevadí ze v noci nie, len on už ani pri nás nespráva za celý mesiac 3x, a chyba mi. Včera pri nás spal po dlhom čase a bola som taká spokojná. Dnes už hovorí ze bude v obývačke lebo ide mat nočnú aby sa pre nastavil. Som divná? Fakt mi chýba jeho spoločnosť.

deti95060810
29. apr 2023

ani môj v noci ku de´tom nestával - ale zas ja som kojila tak som si povedala že čo by robil, pomôcť mi nemá ako...
Ale spal vždy len s nami...vlastne nikde inde nebolo miesto - bývali sme u mojich rodičov-, jedine tak von pri psovi...🙂

autor
29. apr 2023

@deti95060810 my dávame um, ale o to mi nejde. Nevadí mi ze nevstane, iba vtedy keď pozerá tv tak vtedy by asi mohol keďže nespi. Ale tak myslím, že mi chýba jeho prítomnosť, že nieje snami v noci.

jaroe
29. apr 2023

Nie, jednak som dojčila a keby aj nie, chodil do práce, v ktorej nemohol byť ako zombie.

autor
29. apr 2023

@jaroe áno, to mi hovoril ze keď bude mať rannú nebude s nami späť. Tomu absolútne rozumiem lenže je víkend, a pritom neviem ci ste to čítali spal pri nás 3x za mesiac.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisaka
29. apr 2023

Môj muž sa nikde nestahoval, lebo on keď spí, tak spí a svet okolo nevníma. Deti sa budili často, nakojila som a spali sme ďalej. Od muža som ani pri jednom dietati nepotrebovala, aby v noci okolo nich behal, je iné byt nevyspatý doma a jedinou starosťou je starať sa o dieťa a domácnosť a iné ísť po neprespatej noci do prace a podávať výkon.
Ak by mal muž ľahký spánok sama by som ho podporila v tom, nech spáva niekde inde, keď ide do prace. Cez deň nemal problém sa postarať, prebaliť atď.

zuzanockamt
29. apr 2023

Pomáhal aj pomáha, ale noc bola v mojej réžii. Urobiť UM je chvíľa a ak bolo dieťa v nepohode - choroba, zuby, očkovanie,tak som to riešila ja. To, že spí mimo úplne chápem.

jesenzima
29. apr 2023

O deti sa samozrejme stará. Nočné vstávanie som od muža nikdy neočakávala,deti boli dojčené, a chcem, aby môj muž nebol v práci unavený, aby sa mohol sústrediť a nestal sa mu úraz, alebo nehoda ... Kým som bola na materskej, cez deň som si pri deckach dospala podľa potreby ...

zuzkapap
29. apr 2023

U nás v noci jeden prebaloval a druhý išiel zohrievať mlieko... Už sme to mali zohrate, potom ja som odsavala a on uspaval... Ja niesom názoru, že žena má ľahšiu robotu doma na materskej jak chlap v robote... Takže všetken čas mimo toho čo je v práci sa striedame pri dieťaťi obaja.

nevenka
29. apr 2023

@deti95060810 von pri psovi 🤭🤣🤣🤣

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
3petka
29. apr 2023

Môj pomáha. Ale v noci sa potrebuje vyspať do prace. Teraz je tiež v izbe staršieho chlapca, lebo mame doma malého tigríka čo nonstop vrci. Stále sa krvi a vydáva zvuky. A hlavne akurát máva koliky tak je to hrozné. No nič mi nebráni v tom ísť si k nemu ľahnúť do druhej izby keď je drobec ako tak spokojný a v pohode.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kamatopo
29. apr 2023

Môj staval v noci prv ako ja. Mňa to zas naopak hnevalo ,že bude nevyspatí. Ale spávali sme vždy spolu. U mňa je to také divné že muž sa odsťahuje do druhej izby a nechýba mu polovička. No každý sa inak potrebuje pripraviť do roboty.

nurielka
29. apr 2023

Kojit nemohol, ale staral sa keď mal voľno, kocikoval, pohrajkal sa, no neprebaloval a vždy spal pri nás. Aj keď sa mala budila na kojenie. No je rozdiel keď muž pracuje len ranné a rozdiel nočné. Taktiež je rozdiel keď sa budí dieťa na kojenie 5x za noc, alebo len raz. Teraz je na materskej on, tak si prebaľovanie užíva on.🙂

rk123
29. apr 2023

pomahat? a co je otec dietata nejaky tvoj kamarat? mne pomahaju kamarati, babky, dedkovia ..
otec je taky isty rodic ako ja, takze nie nepomaha ale stara sa a podiela sa na vsetkych veciach rovnym dielom

lusyc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasa1310
29. apr 2023

my sme tento problém nemali. Dieťa spalo od narodenia vo svojej izbe a my normálne v spálni. Boli dni kedy som ja pendlovala v noci a kedy on pomáhala. Tiež na UM

kikulienkadd
29. apr 2023

Ahoj, v našej spálni sme mali 2 deti, každé do 2r. V noci som ich kojila,prebaľovala, manžel spal so mnou v našej posteli a nikdy sa nesťažoval. Musela som ho presviedčať, že bežnú prevádzku v noci,zvládnem sama,nech sa vyspí,veď vstáva do práce. Keď boli deti choré a potrebovala som ďalšie ruky na pomoc,ochotne vstal a vždy pomohol.

orini
29. apr 2023

Nie, ani to co pomaha tebe

simona1306
29. apr 2023

my sme sa s manzelom pri malej striedali ... on chodil spat o 12 v noci, do vtedy snou bol on ( iba na kojenie mi ju doniesol, ja som v polospanku nakojila a spala dalej ), o 12 prelozil malu do postielky a isiel spat a potom do rana bola mala v mojej rezii .... ale ked bolo velmi zle, vzdy sme boli hore obaja, povedal ze spat nebude, ze bude pri nas nech sa netrapime same .. teraz ma mala uz rok a pol a teda cez tyzden k nej vatavam ja, a vzdy v piatok a v sobotu manzel aby som sa ja vyspala ... ved porozpravaj sa snim o tom ze ti chyba, mozno to pomoze a.prehodnoti to spanie mimo vas

mamamasama
29. apr 2023

U nas v noci ja nestavam k detom. Podla studii zenske telo nezvlada unavu tak dobre ako muzske.

bucko555
29. apr 2023

Ja keď som mala bábätko tak nuž chodil do roboty koľko krát v noci vstal aj k malej, potom som ho aj posielala do vedľajšej izby nech sa vyspí a nechcel že on chce byť pri nás a nevadilo ku keď k nej vstal keď som nemusela kojit

domkakvet
29. apr 2023

Tak pokial rano vstava do prace, tak by mi to nevadilo, ale ak nikde nevstava, tak nech spi pri vas.

zorkahorka
29. apr 2023

Pomahal, pomaha. Pri druhom babu sa prestahoval vedla, tam spi so starsim, lebo maly sa casto budil. K prvemu cez vikend aj vstal a urobil mlieko, aby som si odpocinula.
Nezazluevaj mu to, potrebuje byt v praci fresh

valeriakadarova
29. apr 2023

U nás vstáva k malej v noci manžel, chodí do práce ale chce aby som sa v noci vyspala aby som mohla byť s malou cez deň keď je on v práci. Veľakrát sa stane, že malá je hore a on má ísť na dennú, nikdy ma nezobudí, proste on to berie tak, že je to aj jeho dieťa a stará sa rovnako🙂 stane sa, že spí v obývačke, ale to len preto, že chrápe a budí tým malú aj mňa😀

stannkal
29. apr 2023

Každý to ma so spánkom inak nastavené, dôležité aby to všetkým vyhovovalo. U nás bol spánok top priorita lebo ten co spal s malou sa moc nevyspal. Bola by hlúposť aby sme pri nej spali spolu a ani jeden by sa poriadne nevyspal. Takže prvé týždne sme sa striedali po polke noci, potom keď zas chodil do roboty tak ja som s nou spavala cez pracovné dni a on cez víkend.

jarnajar
29. apr 2023

V noci som vždy vstávala ja, len pri chorobe niekedy hojdal do uspatia a naposledy sme pri črevnej viróze spolu upratovali grcku, bolo to fakt všade. Inak spí ako zabitý, rýchlo si zvykol, že sú v spálni deti. Chápem, že ťa mrzí, keď pri vás nespí. Pohovorte si o tom, povedz mu, že si spokojnejšia a chýba ti.

minesasubu
29. apr 2023

U nás je to tak že sa staráme obaja skoro rovnako aj o domácnosť aj o dieťa, malý má už 9M ale na začiatku cca do 2 mesiacov cez noc sa malý budil na krmenie často tak som ho zobrala do obývačky prebalila a nakojila občas som ostala spať s malým v obývačke chcela som aby sa muž vyspal a aj som zaspala pri kojení (vstáva ráno o 5 do práce) niekedy boli také noci že muž ani nevedel že som spala v obývačke myslel si že sa vždy vrátim do spálne raz ma ráno prichytil v obývačke a že čo tam robím že on chce aby sme boli všetci spolu v spálni že on s tým počítal že sa občas nevyspí do práce ved sme na to boli pripravení ze sa nevyspíme 🙂 takže ja to chápem a nie su divná , mne tiež muž vtedy chýbal aj ked bol vedľa odporúčam ti sa porozprávať s mužom o tom ako sa cítiš a že ho chceš mať pri sebe častejšie 🙂

marianarem
29. apr 2023

Moj muz je v tomto moj hrdina, ja mam zdravotne problemy a problemy so spankom, a tak od zaciatku riesil noci on (maly bol na UM). Ja som kvoli tym problemom s dietatom aj dost vahala, no on ho velmi chcel a musim povedat, ze naozaj sa velmi zaangazoval a robi maximum, co je v jeho silach.
Ale inac ja poznam vela parov, ktore pri malych detoch spia/spali oddelene, je to pomerne bezne.