icon

Nechcem dávať dieťa strážiť iným

domibed
1. apr 2022

Ahojte. Asi si mnohé pomyslíte, že som úzkostliva mamina. Ale proste to tak je a neviem si pomôcť ani neviem čo mám s tým robiť. Neznášam ten pocit, keď mám ísť preč od dcérky. Momentálne má jeden a pol roka a na prstoch dvoch rúk spocitam razy čo som išla niekde bez nej. Ak ešte idem len na hodinku tak to zvládam. Ale viac je pre mňa nočná mora. Ja viem, že sa o ňu v danej chvíli proste niekto nestará tak dobre ako by som sa mohla ja. Že jej tak nerozumie. Úplne pre ňu dýcham a robí ma to šťastnou. Je len málo chvíľ kedy by som od nej chcela vypnúť. S mužom ju ešte nemám problém cez deň na tú Max hodinku nechať.. ale dlhšie nie.. problém je ten, že muž si narokuje po tej dlhej dobe na spoločný čas. Na večeru, kino. Ja si to neviem predstaviť .. ja s ním nechcem ísť 😀🤷 nemám nikomu komu by som verila tak ako jemu . Moja.mam určite nie.. nikdy nespraví nič ako ju popytam. Svorka si tiež robí po svojom.. chýbala by mi mala.. nonstop by som na ňu myslela.. . Nevadí mi keď máme.romanticku večer vedľa v obývačke ale keď treba odbehnem za malou. Ešte sa zvykne zobudiť raz až dvakrát za noc na mliečko. Kojim. Ako ste to prekonali vy ? Vďaka.

Strana
z7
janulik2008
2. apr 2022

@lienka.7 s tou škôlkou si mi pripomenula keď šla neter do škôlky prvý deň samozrejme plač bol ale skôr si myslím že kvôli tomu že ostatné deti plakali. Keď šla zo škôlky tak sestra videla jednu pani od nás oči červené, zrevaná, úplne hotová z toho že šlo dieťa do škôlky.

Koľko kilometrov sme nachodili s kočíkom vzali sme malú a šli sa prechádzať a prišli o štyri hodiny. Mala rok keď som šla s ňou na ihrisko, zašli sme do kina. V kontakte boli

domibed
autor
2. apr 2022

@mamutka to si veľmi vystihla tak sa cítim... Že cez deň neexistujeme. Varenie je fajn, nákup tiež. Pomôže ale.nie je to to pravé orechové. Chcela by som viac momentov pre nich kedy sa roztopím ako sú spolu radi.. miesto toho on oddychuje.. niečo vybavuje na Pc alebo s ahra s malou tak 10 minút a vytiahne mobil alebo hocičo . Keď som doma aj ja.. lebo veď on chodí do roboty, na nákupy... Mala.je na mne... Že nemám ani chuť niekedy s ním tráviť čas lebo som z toho otrávená.. ale ako hovorím.. vyhovára sa na prácu. Teraz by mal mať od mája stabilný pracovný čas.. sľubuje že potom to bude iné.. tak som veľmi zvedavá 🤷 čakala som proste od neho ako od otca viac.. myslím že keby som v Tom bola.stastna tak pre neho spravím ozaj všetko na svete.. možno sa aj menej naviazem na malú.. ale.som z toho vzťahu častokrát otrávená.. je super že ju vystiska poteší sa z nej ale čakala som proste niečo viac 🤷 jedna maminka tu mala.asi pravdu . Keby medzi nami bolo všetko tip top tak so to celé nedeje

aurora33
2. apr 2022

@domibed tak to je smutné ako sa správa. Ja si myslím že ak sa za rok a pol nezmenil tak to už iné nebude.

euka210
2. apr 2022

@domibed od dojceneho pre mna neexistovalo ist prec na noc v takom veku. Ale cez den bol aj pol dna so svokrou...ale byva s nami, deti boli na nu zvyknute a mala som v nej istotu ze sa dobre o maleho postara. Na vecer az ked boli vacsi.
1,5r nie je malicke babatko, ze bez teba nevie fungovat ked ma zaujimavu cinnost.

aliaray1
3. apr 2022

@domibed ahoj, pokusas sa samodiagnostikovat podla nejakeho clanku na internete...🤷‍♀️

Tvoje argumenty o tom ako malej vyhovujes ty, aki su nevhodni stari rodicia a ze muz chce vo volnom case ktory mu venujes hlavne (iba/vacsinou) sex povazujem skor za vrchol ladovca balastu, ktory sa ti za 1.5 roka slusne nabalil.

Je uzasne, ze orientujem cas a pozornost napriklad na pokrokove metody akymi su hry a vzdelavanie Montessori a pod.

Sama si ale zodpovedaj otazku preco tvoj manzel odmieta byt dlhsie sam s malou? A radim bud k sebe uprimna a kriticka ak to dokazes. Nie je to napr. z neistoty, ze jej on nebude vediet dat to co ty? Lebo ved predsa ty vyberas co je pre nu najlepsie a rozhodujes o tom? Ked partner (to je jedno ci vo vareni, upratovani a pod.) vidi, ze sa presadzujes a hras to na cloveka, ktory to vie zo vsetkych najlepsie, tak ma casto strach a neistotu sam aj pustit pracku len aby to nepokazil. Citi sa ako neschopak, a pritom ho stacilo od zaciatku postupne a nenasilne zapajat a ucit sa spolocne. Laskavy pristup venujes nadramec dietatu a nanho si sa casom vysrala a hras to na chrobaka truhlika - vsetko vie, vsade bol? Apatickeho ignoranta bez zaujmu, ktoremu slo iba o sex by si si zrejme nevzala, mam pravdu?

A ty sa skutocne zatial vo vsetkych komentaroch vyjadrujes, ze ty si ta, ktora to vie najlepsie a tym zdovodnujes aj to, ze vidis ze malej vyhovujes najviac ty. V skutocnosti to ale moze byt tak, ze ju ucis na to, ze len ty to vies najlepsie a priputavas ju tymto viac na svoju stranu a muza separujes a casom sa z opatrnosti uz separuje on. Robia to takto hlavne nekonfliktne typy ludi - nechaju sa odsotit do uzadia aby bol pokoj, no ticho uzkostne trpia.

Iny priklad: manzelia si nepodelia ulohy v domacnosti a zena prebera iniciativu: varim, zehlim, upratujem, periem, vybavujem... Ked zrazu poprosi chlapa, chudak hlada cim sa vlastne maju umyvat podlahy. Ked to zena vidi, schmatne mop, naleje co treba a somre, ze si to radsej spravi sama. Skus sa zamysliet ako sa ten muz asi citi? Ako neschopak, hlupak, idiot, ktory ani nevie ze davas savo namiesto pomarancoveho Alexa - a odkial to ma vediet, neni telepat.

Pises, ze mas pocit, ze ked mate volnu chvilku chce iba sex. A nie je to tak, ze chce "aspon" ten sex? A uvedomujes si, ze muzi potrebuju sex aby citili lasku a zeny presne naopak...potrebuju najskor city a lasky aby sa im chcelo do sexu. Ano, mame to naopak. A navyse v uvode pises, ze tuzi ist spolocne von, stravit spolocne chvile a nie sex.

Btw ak by si sa bavila s detskym psychologom dozvedela by si sa mozno, ze deticky maju fazy ako napriklad "iba mama" - je to sucast ich vyvoja kedy chcu len mamu a nikoho ineho za nic na svete.
Ono to potom vyzera navonok strasne, akoby odmietalo ocka, a inych lebo...ale je to inak. Je to len prirodzena vyvojova faza ktora ako sama bez dovodu pride, tak aj odide. Ak toto manzelovi vysvetlis, nebude tak utrapene smutno a zufalo rozmyslat kde v tomto spravil chybu. Lebo nikto nie je na vine, je to len "blba faza" a nic viac a ziadna logika za tym.

Zacni od seba, plati moj koment vyssie a velmi ti drzim palce. Zanedbala si manzela a nemyslim si, ze vinu mas len ty - nesudim. Pre vas oboch (ako aj pre inych) boli posledne 2 covidove roky plne neistoty, separacie od ludi, strachu, atd. urcite velmi tazke a este k tomu prve bejby...velke zmeny.

Najdi si pls cas a sposob ako sa znova naspat zblizit s tym, koho si pred 2 rokmi tak milovala 😊♥️, najdi spat a podpor tu lasku ktora uz len plapola, aby nakoniec nevyhasla a s nou aj tvoje sny o stastnom manzelstve a rodine.

Vztahy su ako krehka nit. Ked sa raz roztrhne mozes nit zviazat, ale uzol navzdy zostane. Tak nech je tam aspon ten maly uzlik no...ale nit pojde hladko dalej 😉🌷

rosie16
24. apr 2022

Tu sa môže formovať závislosť na decku, zenská zobud sa, ak sa nezobudíš , na tvojho manžela bude mať čas nejaká iná. Hovorím ti to narovinu

Strana
z7