Nechceme už druhé dieťa, čo povedať okoliu?
Ahojte baby, poslednú dobu ma trápi, že všetci sa ma dokola vypytujú kedy budeme mať druhé dieťa (dcéra 2,5r). Ja druhé nijak zvlášť neplánujem. Máte nejakú odpoveď na otázku “kedy bude druhé?” aby sa už druhý krát nepýtali? Podotýkam, že v našom okolí sme jediní, čo zatial zostali pri jednom. Napriklad cez leto ideme na dovolenku 4 rodiny, kde vsetci uz maju dve a mna z toho už teraz chytá hrúza čo si tam zase vypocujem.
@saskia_98 Ja mam kamošku, ktorá tiež prišla o maternicu, a žiaľ, aj ja som sa jej potom raz bezprizorne vo veselej nálade opýtala, či bude ďalšie...hned v tej chvíli, ako som to vyslovila, som sa chcela zahrabat do zeme a dat si facku. Vôbec som si neuvedomila, čo rozprávam. Našťastie to zobrala s humorom. Skratka treba to aj tak brať, že ľudia občas tliachaju hovadiny do vetra. A podla mňa aj väčšina týchto otázok o deťoch sú viac zdvorilostne konverzácie, než skutočna zvedavosť ci neslušnosť.
@kristina2412 ja tiez tieto hlupe otazky dostavam vzdy od mamiciek dvoch deti s ktorymi sa poznam len tak sporadicky. Inak moje naozaj najlepsie kamaratky ani rodina sa nepytaju. Asi vedia, ze cim viac sa ma budu snazit k tomu dotlacit, tym viac budem proti.
@lauriik ja som každému hovorila, že nehnevajte sa ale to je naša vec. čo koho do toho.
@vespertine ano ja to beriem ale proste tato otazka dokaze velmi ublizit aj ked clovek si to nemusi uvedomit ..
@simona92101 presne...mňa ide už z toho poraziť, konkrétne z tej debilnej otázky...Mám 15 mesačného syna a nechcem druhé, resp. sa na neho necítim ešte asi...A to ma čaká prehliadka u gynky, ktorá má bude nabádať, lebo však už máte cez 30 ...Kriste, dieťa nie je tovar na objednávku a mať dve deti nie je povinnosť...Ja asi budem odpovedať "keď bocian prinesie"😂😂😂ja som bola jedináčik štyri roky, moja mamina si myslela, že už deti nebude mať, kým neprišli dvaja bratia s 1.5 ročným rozdielom medzi sebou a o 12 rokov najmladší brat...Je to tak chúlostivá a intímna otázka, ktorá by sa vôbec nemala zo slušnosti klásť...Teda ja som ju nikdy žiadnej žene nepoložila...
@lauriik ved sa da povedat "druhe nechceme" no a co? Ja cakam druhe, mam kamosky co zostavaju pri jednom a normalne to hovoria. Jedna ze mala uz z 1 nervy (dcera ma razstep) tak to nechce zazit znova, druha z fin dovodov, tretia ze ona sama bola jedinacik a jej to tak vyhovovalo
Ja by som povedala, že keď mi ho zafinancuju 🤪🥴🥴 take debilne otázky.. A tiež neviem co je problém povedať, že nikdy. Tak nechceš visc deti a co teraz

@jajka257 ale surodenci a ukovia avtety je rozdiel.