icon

Nedokážem uspať dieťa

miraklemeister
26. jan 2014

Ahojte baby.Ako presne ste uspávali detičky, ked mali 4 mesiace a kolko casu vám to zabralo.lebo u nas sa zas pohorsilo.problem s vecernym zaspavanim je od zaciatku.cez den trosku pokojim a malá spi aj 2 hodinky. V kociku zaspi ale o polhodinku strasidelne narieka. Len ked ideme von hned po zobudeni, tak je dobre.Síce nespí, ale ticho leží. Ale vecer to nie bohvieco, obcas narieka kvoli brusku ale niekedy sa chce hrat, smeje sa. Obvykle sa uspávame takto- Ja ju nakojim bud pri tichej hudbe, alebo ticho pustenom televízore, ponosime sa asi 10 minut a v pohode zaspi. Ale hned sa budi.a tak dokola.Obvykle zaspava az po polnoci, vydrží 6 hodín vkuse spať, ale nie je to pravidlo. Skúšala som aj bez televizora. Sedeli sme na gauči pri tlmenom svetle niekolko hodín, ale zaspala len o polnoci. Posledne 2 dni katastrofa.Vydrzala tahat az 12 hodin bez spanku.Večer bola brutálne nervózna, nespokojná a uspávanie absolútne nemožné. Inak kupem ju kazdy 2.den.skor cez den.lebo po vecernom kupeli sa este viac rozcerti.Na brusko sme skusali sirupy.masaze.probiotika.rekt.rurku.Po tejto stranke je to vyrazne lepsie.Nemáva už také záchvaty plaču. Moj problém je, že neviem docielit, aby zaspala v skorsom case. Nosenie vo vaku alebo v šatke realizujem cez den, ale ponosim ju aj večer. pri prekladaní sa budí.

Strana
z2
applede
27. jan 2014

@tinapa my robime tiez nieco podobne pred spinkanim...teda napapa sa, pritom pozera rozpravky este..ale uz jej hovorim ze dopozera poslednu a ide sa buvat...a neprotestuje uz potom 🙂 ...len zase sa zacina stavat ze ale po 3 hod spusti taky krik ako keby ju niekto...no neviem co...aj tuto noc az sa triasla ked som ju zovrala na ruky..a len pri mne...tak som ju dala do postele na nesej (inak tam nespava ani sme sa nikdy neuspavali ze spolu v nasej postely )a normalne ma za ruku drzala a zaspinkala...potom som ju preniesla do postielky a tahala az do rana...tak neviem ci to ma nejake obdobie alebo co .. 😒 ...a co mate s papanin,ked nechce prikrmy..ako stare je vase dietatko?

tinapa
27. jan 2014

@applede Má 6,5 mesiaca..dnes sme zistili, že sa mu prerezávajú dolné dva zúbky, možno je to tým.. Alebo som moc horlivá a čím viac chcem, aby papal, tým on viac nechce (myslím tým, že mu to asi trochu nanucujem..🙂 nie nasilu, keď už fakt nechce, ale keď vidím, že by aj zjedol, len tak bez záujmu, tak sa snažím doňho niečo dostať...) No povedala som si, keď mi nebude otvárať sám ústočká a papať s chuťou, lebo chce, nebudem ho kŕmiť- samej sa mi to nepáči čo robím.. Mrkvičku a zemiačik papal super, ale potom som mu dala kaleráb ( to ako samotnú jednodruhovú zeleninu najprv), z toho sa zapiekol a potom už tak nepapal dobre.. Dávam mu už samo. aj mäsko, a inú zeleninku kombinácie, niekedy zje viac, inokedy pár lyžičiek..a posledné dni nechcel vôbec. Či nebol tak hladný? Keď nechcel, dala som mu aspoň mlieko, to vypil a bolo po obede ☹. Nie je vaša malá smädná, keď tak plače? Alebo sa jej niečo zlé sníva... Náš sa tiež tak budil, začal v spánku strašne plakať, ale teraz sa naučil piť čajík, dúfam, že je to o.k. pred spaním v postieľke a je kľudný...

applede
28. jan 2014

@tinapa no je to "boj" kým sa človek zosúladí s drobcom a presne odhadne čo chce a čo nie.. 🙂 ja si pamätám že som moc neselektovla zeleninu ked sme začínali,hned mala klasicky mrkva,zemiak,kalerab,...a papala nemali sme my takyto problem nejak extra,potom po chvilke sme maso pridali a najskor rozmixovat vsetko..a potom uz ani nie...a stale som pridavalio ci zeleninu alebo nove recepisy...aj ked vymyslat tym drobcom nieco nove ...uuufffff... 😀 teraz uz ale papa skoro vsetko to co my...menej solene,korene, a teda to co ozah nejake mastne a pod.tucne jedla nie...a ci chcela cajik????no neviem je to maska podla mna......dnes som ale statnicovala tak 2tyzdne u nas bol taky rezim....ze sa mala bud varovala s tatitom ale s babkami tak potom ci chcela dohnat to ze sme nneni spolu neviem...som mala uz nervy z toho aj zo skoly ci aj to vplyvalo na nu....kazdopadne tuto noc spala jak...dudek..."bez pohnutia" a ja silno dufam ze tuto noc si to zopakuje.... 🙂 🙂

Strana
z2