icon

Nedokážem uspať dieťa

miraklemeister
26. jan 2014

Ahojte baby.Ako presne ste uspávali detičky, ked mali 4 mesiace a kolko casu vám to zabralo.lebo u nas sa zas pohorsilo.problem s vecernym zaspavanim je od zaciatku.cez den trosku pokojim a malá spi aj 2 hodinky. V kociku zaspi ale o polhodinku strasidelne narieka. Len ked ideme von hned po zobudeni, tak je dobre.Síce nespí, ale ticho leží. Ale vecer to nie bohvieco, obcas narieka kvoli brusku ale niekedy sa chce hrat, smeje sa. Obvykle sa uspávame takto- Ja ju nakojim bud pri tichej hudbe, alebo ticho pustenom televízore, ponosime sa asi 10 minut a v pohode zaspi. Ale hned sa budi.a tak dokola.Obvykle zaspava az po polnoci, vydrží 6 hodín vkuse spať, ale nie je to pravidlo. Skúšala som aj bez televizora. Sedeli sme na gauči pri tlmenom svetle niekolko hodín, ale zaspala len o polnoci. Posledne 2 dni katastrofa.Vydrzala tahat az 12 hodin bez spanku.Večer bola brutálne nervózna, nespokojná a uspávanie absolútne nemožné. Inak kupem ju kazdy 2.den.skor cez den.lebo po vecernom kupeli sa este viac rozcerti.Na brusko sme skusali sirupy.masaze.probiotika.rekt.rurku.Po tejto stranke je to vyrazne lepsie.Nemáva už také záchvaty plaču. Moj problém je, že neviem docielit, aby zaspala v skorsom case. Nosenie vo vaku alebo v šatke realizujem cez den, ale ponosim ju aj večer. pri prekladaní sa budí.

Strana
z2
luba28
26. jan 2014

@miraklemeister a cumlik ju neupokoji po kojeni????moj ked bol taky malicky zaspaval na rukach a potom som ho prelozila do postielky,....

lulu19
26. jan 2014

skus ked ti zaspinka zostat lezat pri nej daj ju do manzelskej a tak spinkajte .ajmoj o robil a pomohlo toto on mapotreboval citit .skus mozno pomoze

suzan1611
26. jan 2014

U nas v takychto krajnych pripadoch fungoval odstavac v kupelni, digestor ci fen. Monotonny zvuk a nosenie na rukach... Pripadne sme mu spievali uspavanky v tme lebo telka a svetlo pre drobca znamenalo ze je den a nezaspi. Tak vyskusajte a drzim palce 🙂

alexandra1104
26. jan 2014

@miraklemeister ahoj to je len take obdobie nebojsa to prejde moja spavala pekne v noci a teraz ma 9mesiacov a o 23:00 sa ete chce hrat ale neboj zmeni sa to len treba vydrzat

lucinddas
26. jan 2014

No asi ta nepotesim, u nas trvalo katastrofalne zaspavanie a spanie az do 2 rokov a to uz sme mali druhe dieta. Niekedy som ju v noci musela aj 2 hodiny kocikovat po vonku, len aby neplakala a manzel sa mohol ako tak vyspat. Inokedy som ju nosila na rukach az do 4 rano. Osvedcilo sa nam take to hojdatko fisher price, kde das dieta a vrni mu to pod zadkom, resp. som pozerala tv a ju som v tom hojdala a po 2 hodinach zaspala.

applede
26. jan 2014

v takomto obdobi ked ma mala 4mes...hmm..neviem ci sa da naucit na nejaky rezim este...u nas to fungovalo podobne...ale tak cca od 6mes sme zacali "trenovať" spinkanie a mala teraz v 14mes zaspinká sama večer ci cez den...a chodi spavat cca o 20.h....ked bola taka malicka tak sme ju enucili na nic extra uspavat ...postupne, ked sa jej nechcelo spinkat tak sme boli s nou hore...bud ja alebo ked nebol muz v robote tak on...a ja som si oddychla...ked sa drobcovi chcelo tahat...nocnu.. 😉

applede
26. jan 2014

@lucinddas uff.....toto si teda neviem predstavit 🙂 ..palec hore... 🙂

alexandra1104
26. jan 2014

moja mala je kazdy mesiac ina a ine je aj to spavanie niekedy place zo sna inac spi celu noc inokedy musime brat do postele je vzdy ina treba vydrzat

miraklemeister
autor
26. jan 2014

Dakujem dievcata.aspon vidim ze existuju este nejake moznosti.inak cumlik nie je uspesny.mala ho vzdy vypluje so smiechom.

miraklemeister
autor
26. jan 2014

@applede a trenovali ste podla nejakej literatury?

erickaa
26. jan 2014

@miraklemeister Nám, keď malá nechcela spať a nič iné nepomohlo, tak sme ju dali do vajíčka - autosedačky. Nohou sme ju jemne v nej hojdali a tam zaručene vždy zaspala, aj keď iné osvedčené metódy zlyhali. Ale nenechávať ju tam potom spať dlho, treba ju preložiť do postieľky. Ževraj tá poloskrčená poloha vo vajíčku pomáha, keď aj bruško ich bolí, tlačí a preto sa tam tak ukľudnia deti. Vyskúšaj 🙂

applede
26. jan 2014

@miraklemeister nie...🙂 prednedavnom som len citala knihu A dos! a velmi ma pobavila...lahke citanie na zamyslenie mozno i na pobavenie...a niektore tie myslienky sa mi vcelku pacili...jedna najviac ze..."nechajte dietatu moznost naucit sa spavat same"...🙂 ...ale to som citala teda az teraz ale v praxi to uz pouzivame 🙂

lin123
26. jan 2014

@miraklemeister ked som davala maleho do postele, pomohlo, ze som mu v postielke vytvorila taky tesny priestor, cize aj ked sa pri prelozeni na chvilocku zobudil,lebo je to predsalen zmena aj polohy,aj teploty...ale ked zacitil, ze je nieco okolo neho, ze to nie je len taky volny velky priestor, tak sa upokojil a zaspinkal. Toto fungovalo ako zazrak. 🙂
Pomahalo pohojdavanie na fitlopte pri zaspavani a od piateho mesiaca mal dudlik a to bolo tiez super na dva mesiace.
Nejaky cas fungoval zapnuty vysavac, pri tom zarucene zaspal a bolo obdobie, ekd som mu spievala a ked sa zobudil, spustila som..tak zaspal...tieto rady pomahali vzdy len na nejaky cas. Ale pomahali. 🙂 Dietatko sa meni a aj jeho potreby.

saska.t
26. jan 2014

@miraklemeister u nas funguje hopsanie na fit lopte,do 10 min. tvrda 😀

alena0305
26. jan 2014

@miraklemeister Ona kontroluje,či si pri nej - a keď zistí,že nie tak sa budí. Mne to robila malá kým bola kojená do 19mesiacov. Zaspala na prsníku a kým som si šla ľahnúť ja - za cca 2 hodiny - tak som k nej musela ísť aj 2-3krát. To isté cez obed - málokedy prespala vkuse - väčšinou 1-2krát si musela cucnúť aby spala ďalej. Skús si ju dať večer k sebe do postele, uspať kojením a buď spi rovno s ňou alebo skús po zaspatí odísť. Mne spala malá v postieľke len do 10 mesiacov kým sa vedela postaviť. Potom medzi nami a asi od 18mesiacov sme dali postieľku bez bočnice k mojej strane a vždy keď sa v noci preberie - musím jej podať ruku.

zuzana__d
26. jan 2014

@miraklemeister Aj my mame problem so spanim, mala ma uz 8 mes. a ziadna zmena. Ked ju dam vecer spat, za 10 min, alebo do pol hodiny je hore. V tichu, potme ju uspim a zase sa zobudi. Su take noci ked sa budi o 10 min, 20 min a niekedy aj hodinku si pospi. Ale ziadne ze vydrzi az 6 hodin v kuse spat, co by som zato dala 🙂 Niekedy si nestihnem ani naspäť lahnut a one je uz zase hore. Spi na vankusi, lebo prekladanie ju tiez hned budi a potom ak sa da jej ho zoberiem. A takto je to celu noc, niekedy sa uz tesim ze je rano a konecne vstavame,lebo to bola priserna noc ☹ Cumlik nemame, pekne sa napapa, kojim ju, aj v noci a cez den si vonku v kociku pospi aj 4 hod., tak aj ja rada prijmem akukolvek radu.

macka012345
26. jan 2014

Baby porate mi ako vecer uspat maleho chcem ho oducit od kojenia ma uz 2 roky a 7 mesiacov uz bolo toho dost uz ma to nebavi a chceme druhe babo ale ked kojim neotehotnim a ked mu nedam a, tak strasne place nechcem aby tak plakal vecer ked ide spinkat

sasrnka
26. jan 2014

@macka012345 mam podobny problem, teda odnaucit od kojenia maleho. Keby bol on prve dieta, tak asi dalsie nebude tak skoro 😉 Ked si ti to podari, tak mi , prosim ta, pisni, ako si to dosiahla, lebo ja som uz v koncoch. A prosiiiim, nepiste mi mamicky, ze kojenie velkeho dietatka je super.... Koji sa cele noci, niekedy kazde 2 hodiny, niekedy kazdu hodinu a fakt som sa uz straaaaaaaaaasne dlho nevyspala ☹ Uz som z toho strasne unavena. Nepoznam, co je to prespat celu noc 🙄

zuzana__d
26. jan 2014

@macka012345 Skusila by som mu to vysvetlit, je uz dost velky nato aby to chapal a asi by som mu nasla nahradu, flasu mlieka. A ked by sa podarilo, tak rano by som mu dala odmenu, zato ze je uz velky chlapcek a uz nepapa maminkine mliecko.

veriiii
26. jan 2014

@miraklemeister take male dieta spi cez den vseliako..uspavaj len ked vysiela signaly-teda si sucha ocka, ziva, je mrzute z unavy...vtedy mu musis vytvorit podmienky na neruseny spanok..vseobecne je to pohodlie, klud, bezpecie..co sa tyka vecerneho uspavania, este chvilu potrva,kym sa deti zapoja do klasickeho rezimu,aky mu nastavis..ale uz teraz mu moze spomahat vytvarat rutinu, napr kupanie o to istom case, citanie rozpravok pred spanim, vecerne mliecko atd...postupne to nadobudne pre dieta signal,ze sa ide spinkat a zmysel..ja som si tiez myslela,ze to nikdy nepride,nejaka pravidelnost.,ale asi okolo 6-7 mesiaca mi zacala zaspavat vzdy v tu istu dobu-cez den 2x 2 hodiny ,rano medzi 10-11(podla toho ako sa budila rano) a poobede medzi 15-16.) vecer spi uz okolo 20tej hod..ale ako hovorim, musis mu pomoct si na take nieco zvyknut, na tu rutinu, rezim..

veriiii
26. jan 2014

@miraklemeister a este pre upresnenie, pisem,ze uspavaj len ked vydava signaly, tym uspavanim myslim,ze mu vytvor podmienky aby malo neruseny spanok,take veci ako napr kolotocik, hopkanie a tak,ked uz vysiela signaly by boli len rusive..

anglicanka1981
26. jan 2014

A preco ju nedate spat az o polnoci, ked neplace, len je cula? Asi ma proste den. Nas tiez tak zaspava okolo polnoci, ale ved este nema povinnosti, tak preco mu natlacat nejaky rezim?

veriiii
26. jan 2014

@sasrnka no, jednotna rada neexistuje, napr niektorym detom staci par noci ponuknut vodicku alebo cajik , su mamicky,ktorym sa osvedcila vlastna detska izbicka(a s prekvapenim konstatovali,ze to nebol az taky problem ako ocakavali),zasa pre ine dietatko to moze byt problem..niekto uspeje s vvysvetlenim,ze mliecko v noci nie je..deti su rozne..ale verim,ze si unavena☹ ja osobne si myslim,ze ak ma dietako cez den dostatok tekutin, tak v noci nepije zo smadu,ale z nejakej inej potreby alebo zvyku...

sasrnka
26. jan 2014

@veriiii vodicku som ponukala, hodil mi ju prec 😉 Skusala som aj cajik, co som tvrdila, ze nikdy, ale ani to nechcel. On caje velmi nemusi, najradsej ma vodicku. Skusala som dat ine mlieko, ako moje,ale nakupili sme asi 5 znaciek a ani jedno nechcel. Skusila som izbicku, ale ani za svet tam ist a to mam problem aj so starsou dcerkou a ta uz pojde tento rok do skoly. Len ona je zasa troska ina povaha, velmi precitlivela... Vysvetlovanie nepomaha. Skusila som to raz a tak plakal ☹ a potom som ho zabavala, rozpravala....vsetko mozne a i tak zacal zasa plakat, az zaspinkal a dalsiu noc zasa skoro 3 hodiny v noci nespal a plakaaaaal, ze som sa uz bala, ze ho boli hlavicka z toho. Bol to normalne az rev. Tak som ustupila. Na treti den vecer nechcel ist spinkat a utekal predo mnou uplne v strachu ☹ Az som zacala plakat ja, ze som mu "vyrobila" traumu.

veriiii
26. jan 2014

@sasrnka skus ponukat dookola a robit to dookola..mozno to znie ako nutenie,ale opakovanie sa skor osvedci ako vzdanie sa..alebo len cakat,kym sa odstavi sam☹ idea vody, caju je,aby si odnaucil od chute mliecka na noc..ine mlieko by som nedavala..

veriiii
26. jan 2014

@sasrnka ziadnu traumu si mu nevyrobila, deticky si zoberu nieco do hlavicky,ale neboj, trauma to nebola,,skor truc..

tinapa
26. jan 2014

@applede No ja musím povedať, že my nášho malého máme od narodenia v kolíske, po troch mesiacoch, keď sa už tam nezmestil, v postieľke...niežeby som ho nechcela pri nás, ale máme malú posteľ, na šírku len 1,40m, takže sa naučil spávať sám...tiež máme niekedy problém ho uspať, a posledne pár dní som si všimla, že sa chce pred spaním ešte pohrať, tak som to zaviedla ako rituál..a miesto plaču je spokojné dieťatko. Tak päť minút, poviem mu, potom, že ide buvinkať a malý bez problémov zaspinká. My máme problém skôr s papaním, resp. s nepapaním príkrmov, nejak teraz odmieta...ale to je iná téma,že..? Pekný večer.

sasrnka
26. jan 2014

@veriiii to ine mliecko som mu skor davala pred spanim, akoze na vymenu, ze moje nebude, bude vecer dostavat ine.. a teda aj rano. Ale on nic nechcel. Vodu mi v noci vzdy doslova odhodi,ze on nechce take pit. Je to tvrdohlave dieta 😖 Doslova mi ju odhodi. A tym, ze on doteraz skoro vobec nerozpraval, tak to bolo komplikovanejsie, akoby mi nerozumel. Ale to som si myslela ja, lebo ako vidim teraz, velmi dobre rozumie vsetkemu, comu on chce rozumiet 😉 Nerozpraval a naucil sa 3/4 abecedy(rozoznava velke pismena, niektore mu nejdu vyslovit), rozozna vela znaciek aut, pozera naucne serialy o dinosauroch(to ma od sestricky). Ale naucit ho, ze prsko uz nebude, to je problem.

veriiii
26. jan 2014

@sasrnka hej, oni dobre rozumeju😀 comu chcu rozumiet😀

mamainprogress
26. jan 2014

@sasrnka ahoj, moj ma sice len 19m ale tiez zaspava pri dojceni, prezivam to iste a plne ta chapem. momentalne sa snazim o to, aby sa postupne naucil zaspavat aj inac nez na prsniku. ked som precitala tvoju story ako to tazko znasal, az sa mi zatocila hlava...nechcem ho tak uspavat do 4 rokov, uplny horor. zatial uz asi tyzden to robim tak, ze si lahneme do postele, vypnem svetlo a hovorim mu o jeho kamaratoch...ze Matusko vecer nepapa mliecko, Timko nepapa mliecko, Seli nepapa mliecko, atd...maminka si k nim lazka a spinkaju bez mliecka. potom mu poviem nejaku rozpravku a to uz zacne pytat mnam mnam....tak po porozpravke zasa ze mliecko sa vecer nepapa a ze postupne coskoro sa naucime spolu zaspinkat bez mliecka ako jeho kamarati. on pocuva a aj hovori ze ano ale zatial mu to mlieko dam. mam taku mozno naivnu predstavu, ze po 3-4-5 tyzdnoch takehoto vysvetlovania by to mohol pomaly pochopit a dajme tomu zaspat pri rozpravke... no uvidime 🙂 dufam, ze coskoro pochodis dobre aj ty a naucis maleho zaspat bez prsnika nejako bezbolestne. ja sa nechystam nechat vyplakat, ale neviem ako to pojde s tym mojim planom....

Strana
z2