Nekľudné skoro 10 mesačné bábätko
Ahojte mamičky moje Koníkové!Píšem sem do fóra aby som sa dozvedela aké sú vaše detičky cez deň.Mám už druhé dieťatko tak že skúsenosti už ako také mám,ale to je tak že človek sa učí do konca života,a ja veľmi rada vypočuje aj názory iných 🙂 !Moja malá Sofi bude mať 4-tého 10 mesiacov.Je zlatá máme ju strašne radi,len je veľmi náročné dieťa,baby mne cez deň nevydrží byť 5 minút kludná.Dám ju do ohrádky,nudí sa rozhádže všetky hračky,potom nasleduje plač.Dám ju na deku,dá sa do polohy lozenie,ale nevie loziť,takže sa dá na bruško,ale aj s toho je nervózna,zase plač.Teraz začala sa ako husenica šplchaťsa na parkete,to je novinka u nej 😀 !Potom ju dám do chodítka,všetko rozhádže,ale to by ani nevadilo,ale zase plač.Dám ju von,začneme chodiť,chytím ju za ručičky,chvíľu ju to baví,potom šup sa na zem a zase sa trápi....!Poobede chodíme na prechádzky v kočíku mi celkom pekne posedí tak tam sa dám do kopy,ideme na ihrisko zo staršou dcérkou,ktorá v septembri nastúpi do prvej triedy a ja si ani neviem predstaviť ako sa takto budeme učiť.Cez deň mi spí 2x ale aj to max. jednu hodinu.Večer o 7-mej ju okúpem aj to je tortúra,keď ju vyzliekam hádže sa,obliekam ju hádže sa lebo je už unavená,potom jej dám mliečko 240 ml a našťastie zaspinká.Ináč je to strašne usmievavé dieťa,milujeme ju nadovšetko,len je strašne tvrdohlavá a keď nie je podla nej tak sa strašne čertí!Lara taká nebola,pravda viem že deti nie sú rovnaké darmo sú súrodenci.Prejde ju to?Vy ste s tým ako? Ďakujem vám za skúsenosti a dobré rady,a prajem každému krásnu nedeľu 🙂
@palomka Hú,tak to tiež nemáš ľahké 😝 !Lara,prvá dcérka bola plačlivá asi do tých 8 mesiacov,ale ona sa mi potom veľmi zmenila,a Sofika tá bola docela kludné bábätko,aj som myslela že bude taká kludnejšia a vôbec,ale ja zato ešte dúfam že keď začne chodiť tak bude spokojná lebo dostane sa tam kde chce 🙂 Len neviem či sa ja budem tomu tešiť lebo už teraz všetko ničí 😀 Lare stačilo povedať nono a nechala to,nič som nemusela odložiť ale u nej budem musieť!A kto vie,ja dúfam 😅 Pekný večer moja!
@gyarmati no my nemam ziadne dopnky, aj zaclony sme museli vymenit za kratsie lebo za nich schovaval a tahal. vsade mame bezp.zamky lebo ked zacal chodit mali sme vsade topanky....otvorim skrinky v kuchyni-topanka, idem spat-topanka, idem prat-topanka 😀 vsetko musi byt skryte alebo vylozene niekde hore a kedze mame nizky nabytok tak tam nemozme mat nic a vyzera to u nas ako keby sme sa teraz nastahovali 😀 a presne, pri prvej dcere stacilo povedat alebo ukazat no-no, a bolo jasne, ze nesmie...ale toto sidlo je uplne ine, musi vyskusat ci sa to naozaj rozbije...no ale co s nim...aj tak ho lubime 🙂
Mile mamicky.verim ze to mate tazke s vasimi detickami.verte ze ja som na tom rovnako.mam po dlhsom odstupe 3 babatko( 14mesacne) a vacsinu dni do takych 11 mesiacov som bola uplne vycerpana.Malinka neobsedela nikde dlhsie bez toho aby sa po chvilke nerozplakala alebo necertila.moje prve dve dievcata teraz uz slecny toto nikdy nerobili,nikdy som pri nich nezazila to co zazivam s malinkou Nelinkou teraz,aj ked musim priznat uz sa to zlepsilo.tiez to bolo doslova hrozne ci na prechadzkach vonku,ci doma vzdy ju nieco bavilo iba chvilku a potom plac.ja som si na nu vymyslela fintu.vzdy ked sa jej nieco nepaci ci uz doma alebo vonku snazim sa jej pozornost uputat inym smerom bud dam hlasnejsie radio a zacnem tancovat🙂 a spievat a ona stichne a prida sa.ja po chvilke prestanem a varim alebo co potrebujem prave urobit aj urobim.Nely sa ukludni zacne sa hrat je to.ked sme vonku uputam jej pozornost na vtaciky kvietky apd.a funguje to.je velmi rozumna a zlatucka.verim ze aj vase zlaticka tak to skuste.🙂 pekny vecer a vela radosti🙂
🙂 veru smejem sa aj sama na sebe ked saskujem pred malou a ona sa potom rehoce so mnou.ano dolezitejsie je ze su zdrave,ved su to malicky drobcekovia ktory sa hladaju v tomto az pricasto zlom svete.no ja mam 3 dcerky nie sestry ale nevadi gyarmati🙂 pekny vecer🙂
@gyarmati ahoj, len tí chcem napísať, že v tom nie si sama. Ako keby som čítala o svojej dcérke. Mala pred 2 týždňami rok. Od mala si vyžaduje pozornost, už ako 2-3 mesačná taká boal, vždy plakala ked sa nudila a niekto sa jej nevenoval. Ale tó boli doslova revy. Tiež som si myslela, že bude lepšie, ked sa bude pretacat, lozit, chodiť. Bohužiaľ nie je. Chodí a aj tak stale place. Dostane sa sice kam chce, ale najradsej je pri mne a zase ked sa jej nevenujem, revy. Vždy sa snažím ju upútať ale tó pomôže tak na 5 min. Je tó niečo strašne a vyčerpávajúce. Koľkokrát manžel príde domov a pýta sa, čo som nervózna. No počúvať celé dni revy tó nie je boh vie čo. Janovsie posledný mesiac máva raple v kociku. Vyjdeme von 5 min je ok a potom začne rumazgat, chodiť nechce, ani v kociku. Všetci na mňa pozerajú ako na dementa. A ked po nej skriknem tak babky sa hneď pohorsuju. Tó u nás vyhadze skrine, ani detske oistky nepomôžu, neviem čo si tó zvykla, hneď upozornim, že nesmie, a o sekundu zas ide, potom už kricim, resp, zvysim poznatelne hlas, ked varím, stale mi chodí točiť gombikmi plynaku, tó tiež vyhresim a zas za chvíľu to isté. Len zlotu robí. Má pritom kopec hračiek, kašle na ne. Vždy akurát tó chce, čo nemôže. Prebalovanie obliekanie je nočná mora. Tó len kope a vzpiera sa a reve. Teraz cakame dvojicky a ja sa modlim, aby boli dobrucke, lebo inak má tu muž nájde asi obesenu. Je tó s ňou náročné. Najnovšie začala odmietať pit, horko ťažko do nej dostanem denne 300ml mlieka a iné mi nič nechce, žiadny čaj, vodu, sirup, rôzne flasky sme skúšali, snáď všetko. Koľkokrát si aj poplacem od zúfalstva. Niekedy mám pocit ako keby tó robila naschvál. A občas mám pocit, že som na nič mama, ked len kricim, upozorňujem, zakazujem. Na ňu extrémne veľa času nie je, keďže potrebujem aj sprchu, ocesat sa, tó mi zaberie aj hodinu, lebo z vane musím vyliezat (ma(mame taký schod a na tom vaňu, nechápe, že ked tam vylezie môže spadnúť) tak vždy vujdem, dám ju dolu, niečo do ruky a hneď je tam. Potom tá spúšť v kupelke.... A na záchod pravidelne chodíme, že ju musím mať na kolenách. Kto nemal take dieta, nepochopí. Ja som našu nikdy nerozmaznavala, ani teraz nemá tó čo chce. Hlavne ak reve, že niečo chce, nedám ani za svet. Len je proste taká. Snáď tó bude časom lepšie. Ospravedlňujem sa za preklepy, ale píšem cez telefón a občas mi tó sem hodí blbosť, nechce sa mi tó stale opravovať.
@xevulax Preto som založila aj túto diskusiu,nie pre to aby sme nadávali na naše deti aké sú zlé,práve preto že keď čítam,troška mi odľahne že v tom nie som sama,že niekde behá mamička ktorá možno prežíva celý deň to čo ja 😅 a odlahne mi!Nie,vôbec nie si zlá matka,a aj ja už niekedy zvýšim hlas....!Ale je to možno smiešne,prvá dcérka bola iná,taká kludnejšia,a predsa mám viac trpezlivosti k tej našej malej potvorke 😝 !Tak ty čakáš dvojky,to je super,nech sú zdravý aj s mamičkou.Nebudeš to mať lahké ale zvládneš to uvidíš,my ženy sme silné 😉 A už vieš čo budete mať doma?Bude ti môcť kto poháhať?Drž sa moja,a keď tak mi kľudne napíš a vysťažuj sa ,aj to pomáha 😉
@gyarmati ja vždy vravím, nech je radšej ako čert, ale zdravá. Ale je tó vazne na psychiku. Dvojicky cakame jednovajecne dievčatka. Teším sa, že budú 3 sestričky. Chceli sme pre Natalku čím skôr surodenca, hlavne, aby som aj do práce späť mohla ísť a aj aby spolu vyrastali a hneď sa postastili dvojicky 🙂🙂 pomôcť má kto, rodičia bývajú 2 poschodia pod nami, ocino je doma a mamka pracuje. Aj ked otec zase pracuje z domu. No len tó je take, že mamka unavená z práce, nechcem ich otravovať, že pridite pomôcť a podobne. Občas sem skočí ocino ráno teraz tiež je tó pre mňa veľká pomoc, že za 10 min sa osprchujem, zuby umyjem hodím aspoň ľahký make up. Aspoň do tváre nech vyzerám, už ked som ako hroch 🙂 ale mám úžasného manžela, ked príde z práce hneď sa venuje malej a ja si môžem porobit, prípadne ideme spolu na prechádzku. Ale na druhej strane nechápe, že som vynervovana a unavená, nechápe, že teraz už celé noci nespim, lebo mám veľké brusko a vadí mi, že s tou malou až toľko nevladzem ako pred tehu. Vôbec tó nechápe. A tiež je iné, ked je s malou 2-3 hodinky a iné je ked ja som s ňou stale. Je fajn popísať s niekým, kto tó chápe, aj tie pocity aj problémy. A tiež musím napísať, že svoju dcérku milujem a nevymenila by som ju za nič na svete 🙂🙂 veľmi často ju aj pohladkam, dám pusinku, objimem a poviem, že ju ľúbim. Aj ked tomu este nerozumie, ale je tó najkrajší pocit na svete 🙂
Ved hej aj som pochopila ze vies ze mam 3 dcerky🙂 mne sa tato diskusia velmi paci aj ja aspon viem ze v tom niesom sama.musim priznat ze po takom case mat babo je pre mna dost narocne a vzdy ked sa citim unavene niekedy aj nahnevane ked mala strajkuje uplne ma z toho dostane jej usmev alebo vykrik mamiii.to je take zlate.baby sme uzasne maminy🙂 a mame uzasne deticky.peknu a pokojnu nocku mamicky aj babatka🙂
No nemam hadam sa mi podari dake fotocky vlozit🙂
Uz mam fotocky v albume kukni🙂
@gyarmati dakujem 🙂 poviem ti ze starsie boli tiez take rozkosne ked boli male.teraz su velke uz velke a casto sa mi stane ze by som chcela vratit cas aby boli zase take male.ako sa povie male deti male starosti vecsie deti vacsie starosti.niezeby boli zle to nie len uz maju svoj nazor a niekedy si myslia ze su mudrejsie ako ja.no aj tak som rada ze ich mam a lubim ich vsetky tri rovnako🙂
@kk1982
Ahoj ♥️
Veľmi sa smejem 😅🤣🤣🤣
Musím sa priznať, že nieee, Sofi je stále jedno živé striebro,je veľmi veľmi tvrdohlavá.
A že posledné slovo je vždy jej.
Je veľmi veľmi temperamentné dievčatko.
Ale ináč je šikovná, dobre sa učí, hoci nechce sa jej, ešte šťastie že má dobrú hlavu a veľa sa naučí v škole,doma sa učí minimum.
Takže v skratke asi tak 😊
Ale napriek tomu že veľmi veľa krát ma vytočí až do nepríčetnosti,a nie len mňa ale celú rodinu,ju milujeme,a učím sa vedľa nej ostať kľudná, trpezlivá 😉

@gyarmati 😀 ako keby som o svojom synovi citala 😀 uz ma 18m skoro a stale place. ked sme prisli z porodnice tak mi vsetci hovorili, ze to je zmena, potom, ze mam malo mlieka, potom, ze mam slabe mlieko, potom, ze je hladny a nemam dobre mlieko, potom, ze po krstinach to prejde, neskor, ze po 6tich tyzdnoch urcite...potom, ze ked sa bude vediet pretacat, sediet, chodit...bla bla bla a stale je to uplakane dieta 😀 nema ziadne zdr.problemy, ked ma dobru naladu tak je zlatucky, ale akonahle sa zacne nudit uz je zle. staci ho niekedy oslovit menom a uz place, alebo, ked mu poviem, ze mu idem pre vodu alebo mlieko, alebo, ze ideme sa prebalit...no reeeeev na raty 😔 ale uz sme si aj zvykli, neviem ci to bude povahou alebo znamenim v ktorom sa narodil, fakt neviem. hadam sa nam rychlo ozeni 😅 😀 😝 a inak je to druhe dieta a dcera bola uplne ina, kludna a usmievava. asi sme mali prve deti za odmenu a druhe naopak 😀