icon

Nerada chodím na detské ihriská

1mamicka1
4. sep 2015

Pekný vecer. Mam trojrocne dietatko, ktore az o rok nastupuje do skolky. Vela sa spolu hrame, kreslime , chodime na prechadzke, ale co ja nemam rada, su detske ihriska. Alebo prechadzky s mamickami a s detmi z nasej ulice. Mna to doslovne vycerpava. Lebo vzdy ked ideme von na prechadzku deti sa hadaju o hracky, biju, vsetko je len moje a moje... a mna to cuca z energie, preto som zacala taketo mamickovske sedenia a stretavky rusit. Ide o to, ze nic ine sa tam neriesilo len ohovaracky, plienky atd... deti sa medzi sebou hastericili a my sme ich museli oddelovat.... Len teraz som sa dozvedela, ze som divna 😀 😀 Ze preco nechodim so susedmi na prechadzky, ihriska, a ked som povedala, ze ma to vycerpava, ze ja radsej idem s dietatkom sama, tak na mna pozeraju ako na blazna 😀 😀 Je tu nejaka mamicka, ktora tiez nevyhladava take tie mamickovske kvakanie, ohovaranie, a hufy deti?Ze si radsej urobi program pre dietatko sama? Lebo teraz som pre kazdeho divna matka, ktora nedopraje dietatu kamaratov. Ale ja nemam za potrebu aby sa moje trojrocne dieta na ihrisku len hadalo o hracky, revalo , bilo.... Pritom ked sme sami je to poklad. Len skoda ze som pre kazdeho ina, kedze mi to nechyba 🙂 🙂 🙂

veronikax
7. sep 2015

@1mamicka1 ahoj mamicka ;) Vobec nic si z toho nerob 🙂)) Ja som sa vydala... a pristahovala som sa do manzelovho mestecka (malicke mestecko). Tak isto sa nebavim so vsetkymi mamickami. A nemusi to byt povinnost....ze ty mas dieta...aj ja mam dieta...budme kamaratky automaticky ;))) To je somarina... 🙂 Rovnako ako si spoznavala priatelov pred tehu.....a ak ti niekto nesadol...tak ste sa nestretavali. Rovnako by to malo byt aj teraz 🙂 Stretavaj sa s tymi...s ktorymi ti je dobre ;) Ved ak je mamka spokojna...bude aj drobcek 🙂 Mam tu par kamaratok....s ktorymi idem von... a rozoberame vseeetko ... okrem druhych mamiciek a plienok hehe 🙂)) Na ihrisku mame tak isto obcas problem napr.s detmi co sa ohadzuju s kamenmi...a mamicky nic.... co uz myslim je dost blbe z ich strany. Tak jednoducho vezmem malu so slovami...ked sa deti nevedia pekne hrat...ideme prec. Nastastie to moja chape 🙂 Nerob nic....do coho by si sa musela nutit ;) Rob to...co citis ze je pre vas dobre ;) a niekto predsa musi byt iny 🙂))))) Zaklad je...ze budes spokojna ;) V skolke dietatko potom vsetko dobehne ;)

siska53
7. sep 2015

@cecil36 VZDY tam.boli ine deti. Pochybujem,ze kazdy chodi kazdy den do nakupneho centta a za drahe prachy nechava deti sa hrat v detskom kutiku. Vsetky vonkajsie priestory na hranie su uz ihriska. A teda neviem si predstavit,ze tam necham male dieta len tak a ja si idem nakupovat ci kavickovat.. A apolahnut sa na nejaku mladu zabku,ze tam.dozrie na vsetok ten drobizg.. A kolkokrat su ponaly poloprazdne..z tych zopar pozorovani,co som sla okolo nejakych kutikov.. Prosto sa tam.premele x deti-nahodnych navstevnikov OC.
V tom nasom sme boli asi 2x,pardon,s malym 3x,mala bola len raz a ked uz,zastavili sme s anachvilu tam,kde sme chodili cvicit. Lenze ten je malicky a opat tam boli mamicky,ktore poznam z ihriska a ktore tiez chodili s detmi na to cvicenie co aj my. Aj cudzie,ale tie deti sa nejak aj tak spolu nehrali. Lebo napr.aj ked sme sa tam po cviceni zastavili,tak tych,co tam.neboli cvicit s nami bolo malo a maloktore som.tam videla o tyzden opat.
A vobec,ja radsej cerstvy vzduch ako byt zavreta medzi murmi. Ved to som.doma ci v praci a deti zas neskor v skolkach a skolach.

cecil36
7. sep 2015

@siska53 ale ja nehovorim o kutikoch v OC, ale o samostatnych detskych kutikoch npr. toto http://www.centrumgastanko.sk/galeria/ ale sú aj ine, ktoré majú aj exteriér prípadne niečo takéto ako je v MT vid foto. Ale čo fakt neznášam sú klasické sídliskové ihriská kde je viac mačiek ako detí, do bludiska si chodia vecer fetaci pichat a bezpecnost preliezok je tiez otazna. Nemala som to rada ani ako dieta ani ako dospela. A mamičky sú samostatna kapitola...A to teda rozhodne nie som introvert.

gaby21
7. sep 2015

@cecil36 Samozrejme, že sa može aj inde socializovať, ale normálne si nájde kamarátov iba na ihrisku alebo na ulici kde býva, pochybujem že dieťa si samé vyberie že chce ísť sa hrať do detského kutika, alebo do kaviarne, vidíš zase to zanho urobí rodič, ak dobre čítaš a nie len vyhladávaš gramatické chyby, tak sa dočítaš, že som napísala, že deti su spoločenské, ale o kolektívnej neorganizovanej hre, mimo dosah svojich rodičov, alebo učiteliek nemaju ani páru

siska53
7. sep 2015

@cecil36 lenze to nie je pre male deti.. Dalsia vec..kde vobec take su?,daco je pred auparkom,ale kto by sa tam.trepal? Zabijem.hodinu a pol len cestovanim tam a spat. Navyse co sme tam boli zo 2x,bolo tam.tak plno,ze sme znechuteni odtial odisli.
Uplne by stacilo kebyze tie ihriska oplotia vysokym plotom, napr.v lete o 20 a v zime o 18tej zamknu. Ale to by sa musel najst nejaky dobrovolnik..

Vsak kto nechce,na ihrisko nepojde kto chce,pojde.

kristinka86
7. sep 2015

Ženy, kde to chodievate, bývate? 😀 My sme tu partia mamičiek - cca 7 - a všetky v pohode vychádzame. Máme sa o čom baviť, či už na prechádzke, alebo na ihrisku, kde sa deti vybláznia. Dokonca ani jedno dieťa nemá problém s inými. Tie menšie občas mamičky upozornia na niečo, ale to je všetko. Jasné, že sa bavíme najmä o veciach súvisiacich detí a materskej, ale veď máme deti a sme na materskej, tak čo? 😀 Jasné, že ak to je niekomu proti srsti, ak je v okolí zlá partia, ak debaty nudia, tak to netreba síliť. Pre mňa to je ale nepredstaviteľné. Syn chodí rád na ihrisko a nevadí nám, ak tam niekoho stretneme - práve naopak. 😉

skoricaxx
7. sep 2015

Pridávam sa , ja som nemala nikdy problém s ihriskom ako takým ale skôr s témami rozhovorov neviem preco by som mala vedieť koľko má suseda pocikaných plienok,......ano s mamičkoami som sa stretavala ale mne sa časom podarilo natrafiť na tie, ktoré sme neboli 100% mamy ale aj obyčajný ľudia čo majú iné záujmy. Mam 3 deti: skoro šesť, tri a pol čerstvá škôlkarka a najmladší bude mať v decembri 2. Od júla chodím na pol úväzku do práce a to mi teda super pomohlo citim sa ovela lepsie ked sa stretám aj s inými ľuďmi....

cecil36
7. sep 2015

@gaby21 a kolektivna neorganizovana hra v kutiku ci centre ci na zahrade u kamosky kde sa zide xy deti (obcas ani ja vsetky nepoznam lebo dobehne jedna byvala kolegyna,potom sesternica z tretieho kolena s detmi atd.) Sorry, ale ja svoje dieta neorganizuje pri hre a aj z deti, ktore pozna sa chvilu hra s tym potom s inym... V kutiku ci detskom centre ja zvycajne nie som a ak hej on sa hra s detmi nie so mnou...btw ty pustas deti von same, aby boli na ihrisku same? No ja to mladsie nie. A starsie ma 16 😀
@siska53 pri nasom dome je aj oplotene a ups o chvilu plot pretrhnuty a pubertak ci macka nema problem preliezt.

katka708
7. sep 2015

noooo ja tiež nemám moc v láske klasické detské ihriská ale trošku z iného dôvodu. Ja by som sa aj rada porozprávala a poklebetila s inými matkami ale jednak sme malá dedinka a ťažko sa stretneme pár krát do mesiaca a na druhej strane môj syn (takmer 2r) je živel všetko všetkým berie, hádže šišky, a keď si aj ostatné deti nevšíma, tak lieta krížom krážom a snaží sa prizabiť na tých najnebezpečenejších preliezkach tak ja z tých rozhovorov absolútne nič nemám a ledva vyčerpaná dotiahnem dieťa domov 🙂 On miluje kolektív a aj mladšie aj staršie deti, len sa nevie ešte hrať a ja zas nemám silu ho aspoň občasne o to ukrátiť 😀 tak zatnem zuby a hor sa na ihrisko ! 🙂

bonnie1
7. sep 2015

juj my detske ihriskamilujeme. pred rokom sme sa prestahovali a na ihrisku sme si nasli kamosov. a doslova nase dieta, ja i manzel. je tu dookola kopec mladych rodin s detmi a rodicmi v cca nasom veku. dokonca sa navstevujeme, podnikame vylety.. su to vsetko inteligentni scestovani ludia na urovni- ziadne pletky,ohovaracky ci riesenie lacnych plienok aebo pribinacikov po zaruke..teraznam deti nastupili do skolky a ovela lepsie zvladli zaciatok lebo sa poznali. ja som na detskom ihrisku velmi spokojna. inak nasa ma 2,7 m auz dlho si to bez deti neviem predstavit..

gaby21
7. sep 2015

@cecil36 No starší už má dovolené ísť sa s chlapcami previezť na bicykli po dedine, a menší sa postupne na odrážadle pridáva a áno idu aj na ihrisko, ktoré je od nášho domu vzdialené asi 200 metrov.Ale vačšinou to funguje tak že ja som doma na záhrade a oni si možu bicyklovať. po ulici, takže ich mám na očiach, robí to u nás vela detí, stretnu sa dajme tomu pred našim domom a dávaju nejaké preteky na bicykloch, hraju futbal a tak podobne. Ja normálne pošlem deti aj do obchodu nech si kupia nanuk, alebo cukríky, obchod je vzdialený asi 100 metrov, našu dedinu pokladám za bezpečné miesto a som rada, že su samostatný.

cecil36
7. sep 2015

@gaby21 aha uz chapem tvoj postoj. U nas absolutne nerealizovatelne...

cecil36
7. sep 2015

@gaby21 este by som dodala, ze je ine zit na dedine a pustat decka s kamosmi von a na ihrisko bez toho aby som mu bola za zadkom a ine mat okolo seba znecistene ihriska a pred branou jednu z najfrekventovanejších ciest v BA. Pustit tam 5 alebo 3 rocneho ho tak akurat na socialku alebo dobry pruser. Takze neporovnavat...

helenanovakova
7. sep 2015

tiež nechodím na ihriská. debaty s cudzími ženami ma nelákajú. keď ideme na prechádzku, zastavíme sa tam, dieťa sa mi poteší z detí za 5 minút a ideme ďalej. a nepovažujem sa za divnú

babulka82
7. sep 2015

nerozumiem celkom tomu ako niekomu možeš vadit debata o detoch ked som na deckom ihrisku ,čo je na tom? ved ked ste v praci tiež sa bavite s kolegami o praci a nie o detoch.Ja sa rada bavim o detoch ved som na MD a teraz tym žijem ,jedine socilane vyžitie su internet a decke ihriska a nechapem čo je na tom zle,ved je to len určite obdobie a zachvilu pride ine. 😉

zuzana76
7. sep 2015

@gaby21 iste mas pravdu o tej hre deti a pod., ja som zase z tej druhej kategorie a vyhovuje mi to tak, s detmi som sa hravala, aj neorganizovane, ale len na nizsom stupni ZS, potom ma uz kamaratky velmi nebavili, mala som len jednu dobru kamosku, skor som sa ucila, alebo citala, proste travila som cas sama, uplne som si vychutnavala, ked som mohla byt sama doma. Von som takmer nechodila. U nas je tiez nerealizovatelne to co popisujes ty, deti by som same von nepustila a v blizkom okoli ani nemame ziadne vhodne miesto na hranie, len betonovu dzunglu.

adka2011
7. sep 2015

Divna urcite nie si, akurat z toho prispevku vyznieva obsahovo to, ze vlastne by si aj na ihrisko aj so znamymi chodila von, ale neustale riesite bijuce sa deti, resp. vyznieva to tak, ze hlavne to tvoje. Ono dieta raz musi zacat chapat, ze nie je same na svete a zvykat si na kolektiv, lebo v skolke ho to uricte dobehne, a bude to mat sakra tazke.

piuska
7. sep 2015

nie si divna a zla matka, si iba normalna baba ktora nerada ohovara.
ja som mala presne ten isty problem na ihrisku v petrzalke pri skolke pifflova, mamicky ak toto citate a citite sa urazene tak vedzte ze trafena hus zagagala.
Vase deti sa nevedia hrat, a nevedia to preto ze ich nemal kto viest k normalnej hre.
Lebo vy len sedite a ohovarate a skupinkujete miesto toho aby ste sa venovali svojim detom.
Ked robia zle a nakricite na ne to neznamena ze ste ich prave vychovali, to znamena ze ste nepochopili ze vase dieta zufalo krici ze chce vasu pozornost....
Takze ja som svoje dieta zbalila a zmenili sme ihrisko a hadaj co.... tam sa deti vedie spolu krasne zahrat, aj s maminkami a je to potom zabava a nie stres... takze chyba je bohuzial kazdy si spravime nazor kde, ale nie v tom ze si divna to rozhodne nie...

stardust
7. sep 2015

tiez neoblubujem detske ihriska, ale hlavne kvoli podaktorym otravnym rodicom. Kvoli deckam tam vsak chodim a bud sedim dakde s knihou alebo podla zaplnenosti dokladne kontrolujem funkcnost kolotocov a hupaciek 🙂

dadka_bb
14. mar 2017

ahojte, mne sa "vsetci" smeju ze sme polny odchov. tym ze mame psika na ihriska nechodim lebo ani nemozem.alebo je to skor super dovod na vyhovorku?😁 ja tiez neznasam ihriska a cudzie deti. ked idem s kamoskami a ich detmi to je fajn,ale to nebyva casto.vieme co si mozme dovolit,mame o com kecat,decka si vzajomne mozeme napominat ked nieco zle robia a tak. ak su tam nebodaj starsie deti,to uz je total vycerpavajuce, davat nonstop pozor ,ktore z tych vacsich nespratnikov nieco dcerke vezme,alebo ju soti tak to ne! matky starsich deciek rochnia na riti a kludne nehaju tie primitivne deti sypat mojej na hlavu piesok a pod. ja potom hukam po cudzich haha a som za debilnuu.to fakt tiez nepotrebujem..ja sa s malou zahram bud niekde na poli s havinom, prebehneme prirodu ,sledujeme lietadla,zvieratka, a ked na nejake stretko s detmi tak len tie co pozname. ja mam diagnozu ze neznasam cudzie deti,zdaju sa mi vsetky nevychovane 😂😂😂moja mala nebere nikomu hracky,s kazdym sa deli, obcas nieco vezme ale jej vysvetlim ze sa pekne podelime. od malicka takto sa hrajka s nasim havom tiez, je zatial jedinacik ale trenujeme na havinovi hah.preto nechapem preco mamy dovolia tie strkanice, a habanie veci moje moje moje. taku by dostali cez pysk kokos...no pardon za taku otvorenu spoved ale tieto nove metody nevychovy moderne ked sledujem tak ja som zhrozena. deti su zle.matky len sedia a kvakaju o debilinach.ja si s cudzymi nemam co povedat,lebo by som im len povedala nech si daju do poriadku tie deti nevychovane 😂😂 takze tak. a skolku tiez budem hladat taku kde je menej deti a klud, a ne dajaku zbesnetu 50detovu opiciaren 😂😂
teraz ani neviem ci to mam odoslat 😂lebo iste sa znesie zas kritika na mnaaaa, prosim nic zle mi neodpisujte hah

bonnie1
14. mar 2017

@dadka_bb som rada ze si sa sama rozhodla izolovat od ostatnych. palec hore 🙂

moni244
14. mar 2017

@dadka_bb som rada, ze si sa rozhodla izolovat, nam mamickam, co raz za cas navstivime ihriska, sa ulavi, ze tam nebude osoba, co berie svoje dieta ako bozstvo, ku ktoremu sa nik nemoze priblizit. Skoda, ze nie je takych viac, hned by bolo na ihrisku lepsie. A vidno, ze tvoje dieta nechodi do skolky. Tam len zazije sok, aj vdaka tebe.
Ani ja moc nemam rada ihriska, bohuzial dcera je vo veku, ked tie ihriska vyhladava rada

dadka_bb
14. mar 2017

@moni244 ale ved neberem ju ako bozstvo, keby som ju brala ako bozstvo tak ju bachnem do 1000euroveho kocika a sedim s nou na kave v obchodnom centre 😆😆 stretavam sa raz za cas s rovesnickami. na rozbesnete nevychovance decka na ihrisku nemam naladu kukat. neni o tom tato diskusia? 😜😜😜

dadka_bb
14. mar 2017

nehovoriac o soplavych a chorych detoch na ihrisku 😂😂

dadka_bb
14. mar 2017

@moni244 mozno ked moja bude mat 4., a nie 2 roky, tak to bude ine. ale zatial mi to bezduche posedavanie na 3 metroch stvorcovych s 20detmi neprinasa osoh. nehovoriac o tom ze ja s dobrym deckom som divna a musime sa podriatit tym co tam sadzaju, a vytrhavaju hracky "aby sa naucila". neni to naopak? nemali by sa prave tie druhe matky snazit ucit deti byt mile a dobre?a nie to hodit na "obdobie vzdoru" 😲😲😲

moni244
14. mar 2017

@dadka_bb prave kvoli matkam, ako ty, nerada chodim na ihriska, natrepete sa s malymi detmi na ihrisko, na preliezky pre vacsich a nic ine nerobite, len upozornujete, zazerate na kazde dieta, co sa k vam priblizi. A este ocakavate, ze 3-4 rocne det sa budu spravat ako dospely

dadka_bb
14. mar 2017

@moni244 no ved preto pisem ze tam nechodim 😊😊 my sme chodili na hojdacku a na piesok to neni len pre velkacou..neviem nejak potom nechapem co chces. najprv mi napises ze je zle ju izolovat, potom ze je zle chodit s malym na ihrisko a zazerat. asi pises len aby si rypala 😝😝😝

mima283
14. mar 2017

@dadka_bb no to tu ani nevrav :D :D automaticky budeš len debil, mater rozpišťaného presmradeného decka, neviem aká panička a čo :D ja to tiež neznášm. ale chodievam tam kvôli nemu, nebudem ho predsa izolovať. tak ako ty, najradšej som s mojimi známymi a ich deťmi, lebo viem, že ti deti môžem napomenúť, ale hlavne, že si ich poriešia sami rodičia. môj syn má rok a minule mu tam začal dajaký chalan šlahať s palicou po hlave. mamka samozrejme nič, lebo žrala koláče z tácky papierovej a zapíjala to dajakou kávou a čokoládou, tak sa dívam reku keď si ona nie je schopná ani všimnúť, že jej decko bije druhé, pokúsim sa mu dohovoriť ja. palicu som mu vzala, čupla som si k nemu a slušne mu vravím, ale naozaj potichu a s kľudom, aby niekto nemal pocit, že iapem po cudzích deťoch, že prečo to robí, že ten malý sa ho anni nedotkol, ani mu tú palicu nechcel brať a že takto sa veru nespráva, otĺkať druhých. že ako by sa to asi tak jemu páčilo, keby ho teraz nejaký chlapček bil palicou po hlave. no na to sa zrazu "teta" spamätala, otrela si papule do rukáva a dobehla, že čo to má znamenať, že čo som mu palicu vzala a že čo si to dovoľujem....no vieš si predstaviť, koľko jedu ma vzalo, som myslela, že jej flesnem. tak som jej ešte s kľudom vravela, že keby sa tak viac dívala okolo seba, možno by si bola všimla, že jej syn pil môjho palicou po hlave....no a ona ešte väčší rev, že to ma neoprávňuje brať mu to a miešať sa jej do výchovy...no ty môj k*k*t ešte teraz mám nervy, keď si na ňu vspomeniem. tak som tam po nej naziapala aj ja, že nabudúce nech si žere doma koláče a nie tu, keď si nie je schopná popri tom strážiť decko, keď nie je schopná mu vysvetliť, že deti biť nemá a že to radšej budem s malým chodiť sama po vonku, ako sa tu dívať a počúvať nejakú uškriekanú histerku, ktorá dokáže len revať ako nepríčetná po cudzích ľuďoch. a že ešte raz po mne zaziape, tak tam na ňu pošlem policajtov, lebo ja som so žiadnou sliepkou husi nepásla a do mňa si veru skákať nebude. a že neviem, či to nikomu inému nevadí, ale ja si nejakým sopliakom ročné decko otĺkať nenechám a idem radšej preč ako toto........
takže tak....toto ja naozaj nepotrebujem. chápem, že si tam matky chodia oddýchnuť, ale to ich nezbavuje zodpovednosti za to dieťa, takže by si ich mohli láskavo aspoň sledovať..... a je mi jasné, že asi príde veľa neprajných komentárov, že nech počkám, keď môj malý vyrastie, že či budem aj potom taká múdra, keď sa mi to stane, ale ak to má niekto v pláne, tak sa nemusíte ani unúvať, lebo ja síce netvrdím, že sa to nemôže stať, ale svoje dieťa za to "potrestám" a nezačnej ziapať po mamičke, čo mu slušne dohovárala :D

moni244
14. mar 2017

@dadka_bb ja som nepisala, ze je zle, ze ju izolujes, ja som tomu rada, no ty mozno chodis na piesok a hojdacku, ine mamicky nie, zazila som si vcera jednu, ta, co stvarala, ked sa ine dieta priblizilo k jej milacikovi, to bola hotova kovbojka

bonnie1
14. mar 2017

@moni244 paveze mne o pride ze na tie ihriska sa chodia vyvalovat matky deti tak okolo roka, dvoch a cakaju ze tie 3,4 ,5 rocne tie male budu obchadzat.. a jasne pride mamicka s takym malym a caka , ze hoc ju moja vidi prvy krat hned jej pozicia vsetky hracky.. ale musim priznat aj ja som taka bola.. ale vyjadrovat sa o cudzích detoch tak vulgarne je moc..