icon

Neschopná a zlá mama

4. feb 2022

Necakam lutovanie necakam vycitky len potrebujem niekde vypisat svoje pocity. Moj manzel mi vycita (on je naozaj velmi dobry, stara sa venuje sa pomaha. Lepsieho som si nemohla priat) ze:
- neviem odplienkovat nasho syna 3.5 rocneho autistu. Ze som to skusala a neslo to tak uz to neskusam. Ano nechala som to tak
- ze sa dostatocbe nevenujem mladsiemu 1.5 rocnemu ked je starsi v skolke. Ano mozno by som mohla viac. On sa hra sam tak ho nechavam. Vobec nerozprava nevydava zvuky nic
- ze vela fajcim ano naozaj vela 25 cigariet na den minimalne
- nevychadza nam setrit peniaze vravi mi keby si menej fajcila a odplienkovala starsieho usetrili by sme
Som neschopna matka nahovno manzelka ktora navyse trpi depresiami 1.5 roka sa liecim beriem kopu liekov. Mozno si ma ani nemal brat za manzelku. Asi nie asi urcite by si zasluzil lepsiu zenu a schopnu matku pre svoje deti. Tak tolko moj vylev ak chcete tak mi aj nalozte mozno si ani nic ine nezasluzim Pripadam si ako posledna neschopna nestastna chudera

Strana
z2
selest
4. feb 2022

Podla mna si vyhoreta pretoze to poznam. Mam to doma podobne len mojho starsieho PASneviem dat do skolky a ja sa nemam kam do prace vratit. Bud trosku sebecka, mysli aj na seba.Manzel moze nesuhlasit ale nemoze za teba 100% rozhodovat. Deti potrebuju spokojnu mamu nie vyhoretu trosku. Jasne ze potom fajcis a nevladzes sa vsetkemu venovat. Manzelovi nieco brani ist na MD ked mu tak velmi vadia jasle?

saraxyz
4. feb 2022

Ja by som začala robiť niečo s liekmi, ktoré užívaš. Zjavne ti vôbec nepomáhajú. Ty sa musíš dostať do pohody a počet cigariet znížis.

barborachors
4. feb 2022

Prepáčte mi, všetky ženy tu a nielen tu, ale dofrasa, ozaj preco si robite deti, ked to nezvladate?? V dnesnej dobe? Ja tomu naozaj nerozumiem. Každý druhý prispevok je tu o tom istom, dokolecka, dokola. Kazda sa tu stazujete, ake je to hrozne, ako vám muzi nepomahaju, ze nemate peniaze, robotu, decká zlé atd. Ja tomu naozaj nerozumiem. Tak si asi život riesim inak, nelezem do vzťahu s nevhodnym chlapom, mam stabilnú robotu, nervy v poriadku, vyriesene byvanie a decko v dnešnej dobe jedno. Hotovo. A to teraz myslim obecne, netýka sa to len autorky. Ďakujem za vysvetlenie.

selest
4. feb 2022

@barborachors pretoze je poriadku semtam nieco nezvladat a postazovat sa alebo poziadat o pomoc. Pretoze nie vsetky sme Xeny. Pretoze niesme ani vestice a kym nieco neskusime nevieme ake to je. A pretoze napr ja som necakala ze nam k decku pribalia PAS a ADHD, to by zlozilo vacsinu ludi kt poznam. Vlastne vacsina ma dost stravit s nim hodku ked pridu na navstevu.. napriek tomu ja mam aj druhe dieta ktore ma taha vpred..

im709vf
4. feb 2022

@barborachors neskutocne primitívny komentar. Nemá žiaden účel, a už vôbec nepomohol autorke. Nabudúce treba ostat radšej ticho

miadi
4. feb 2022

@barborachors tak Ja ti poviem za seba ze som sa tu v zivote nestazovala. Deti milujem Kludne by som mala aj tretie. Tak laskavo nezovseobecnuj! Tu pisu tie co su nestastne hladaju radu alebo si len chcu ulavit . Asi nemaju kamosky .. Ja som tu raz napisala ako ma deti robia kazdy den x krat stastnou ako sa vela smejeme kazdy den ako sa zboznujeme. A Jedna ako ty mi na to napisala ze blabol.. Lebo mà len jedno dieta a je z neho hotova 🤣 tak neveri ze existuje aj nieco ine co osobne nepozna. Vsetky zeny nie su nestastne len o tom stasti sa tu moc nehovori lebo to uz by zas bolo “ chvalenkarstvo.” Su zeny pre ktore je materstvo peklo tie prve roky a potom neskor si to uz uzivaju.

kleopatra114
4. feb 2022

@barborachors vieš , to je tak .Keď som čakala deti , tak som predpokladala a počítala s tým , že budu zdravé . Lenže nie sú .Toto pochopí iba žena , čo má postihnuté dieta . Ten tlak, stres ,beznádej čo denne musí prežívať , neistá budúcnosť . Úprimne ti poviem , keby som mala zdravé deti , tak ich vychovam aj 10 s prstom v …., bohužiaľ autista dá zabrať viac ako niekoľko normo deti.

monykam
4. feb 2022

Sa

autor
5. feb 2022

Dakujem vam pekne vsetkym za rady i za kritiku 🙂

autor
5. feb 2022

No hlavne ze som sa mohla vyrozpravat

pataja
Autor odpoveď zmazal
pataja
5. feb 2022

Čítam, že chodíš k psychologicke, no zjavne nepomáha bud teda ona alebo lieky. Rieš toto v prvom rade, mozog je ako iný orgán v tele, ak nefunguje dobre, treba liečiť. Správne nasadené lieky spolu s psychoterapiou môžu spraviť veľmi veľa. Ale aj táto doba veľmi nenahrava mamám na MD, každý sa menej stretáva, si v jednom kolotoči, je logické, že máš ponorku a z toho depku a ešte k tomu autist.dieta. Nemáš to rozhodne jednoduche. Skus si robiť každý deň malé ciele, plány, postupne, nič veľké...skus to plniť, píš si denník, cvic jogu, skus chodiť aspoň 1 za deň na prechádzku...Držím palce

autor
5. feb 2022

@pataja Dakujem

poopsie
5. feb 2022

To, že syna plienkuješ.. Musíš zobrať ako realitu.. Nepoznám konkrétne diagnózy tvojho syna.. Akú má škálu zo spektra.. Ja sa momentálne starám o detičky s detským autiznom... Sú plienkované všetky... A sú najmenej raz tak staršie... Pracuj hlavne na sebe

sparrows
5. feb 2022

Další chlap, ktorý má kopu reči o výchove, aj keď z nej robí minimum 🤦‍♀️ Jediné, v čom s ním súhlasím je, že musíš prestať fajčiť. Ale očividne si na pokraji vyhorenia. Kľudne daj menšieho syna do jaslí a začni pracovať. Aj matky si potrebujú oddýchnuť, nie byť stále iba s deťmi 24/7, zatiaľ čo muži ich nazývajú neschopnými. Oddýchnutá a spokojná matka je základ

juliasb
5. feb 2022

Ja si myslím, že najhoršie je začať sa ľutovať a topiť sa v ľútosti. Ved to vezmi pragmaticky. Toto mu vadí, ok. Zamysli sa, čo robíš fakt zle,urob si plán ako to vylepšiť a chod si za tým,.bez emocii pragmaticky, krok za krokom.
Ja by som sa len chcela prihovoriť za to 1,5 rocne dieťa. Myslím si,že aj keď sa zahrá samé, stále tu tvoju pozornosť potrebuje veľmi. Ono možno nie a možno áno, možno naozaj ak by si mu spievala,čítala, hovorila basnicky veľa sa s ním rozprávala,by sa rozhovorilo. Ale hlasnejšie ako rozprávanie mi príde, že proste potrebuje pozornosť na to aby sa vedelo zdravo vyvíjať po psychickej stránke, je ešte malé a prvé 3 roky sú kľúčové

juliet86
5. feb 2022

odporucam ti institut virginie satirovfj. vela stastia

katkaapetko12
Odpoveď bola odstránená
slavkadud
24. feb 2022

Je toho proste na teba vela, takze nepovedala by som, ze si zla mama, no nemas sancu vsetko znasat sama. Ak by ti bolo lepsie isto by si ani tolko nefajcial. Mozno by to chcelo nejake sedenie u psychologa

sono2
24. feb 2022

Fajčenie a tabletky?,
Takto chceš žiť? Veď s tým niečo rob.
Veď to fajčiš pomaly 3 hodiny denne.
Chceš ísť do roboty tak chod. Prečo ti do toho muž hovori?
Zas ja by som tak male dieťa nedala do zariadenia.
Ale tak, ja som ok

janacechova
3. mar 2022

Autizmus je dosť zaberák, takže ženy, čo nemáte doma také dieťa a ani okolo vás nebežalo, tak si neviete predstaviť koľko energie to zoberie…(z učiteľskej praxe mám skúsenosť a to ešte s asistentkou)…preto nechápem ako môžu podaktoré ,,osvietené” písať, že načo ste si robili druhé dieťa, keď to nezvládate-chorý postoj…no načo asi?každý dúfa v zdravé dieťa, ktoré bude v dospelosti oporou rodičom…preto by som tieto ,,dobré rady” odfiltrovala úplne. Za mňa veľký obdiv každej mamine autistického dieťaťa a viacnásobnej k tomu! To fajčenie mi príde ako kompenzácia zamlčaných pocitov a želaní-také chvíľkové uvoľnenie z neľahkej situácie-pauza v ťažkostiach.Nedalo by sa nahradiť niečím iným.Napr.každý deň si dať pauzu na kávu a čokoládu,vyhradiť u manžela hodinu pre seba bez detí.Mama sa potrebuje prejsť,osprchovať,prečistiť hlavu vonku.Ja som na začiatlu myslela,že všetko musím zvládať sama…bolo to psycho- ani chvíľa pre seba…povedala som si dosť-dva dni v týždni vysielam manžels s kočíkom poobede a ja mám čas pre srba.Zacvičím si, vyložím nohy na gauč a pod.Depresia je často spôsobená tým,že nevidíme svetlo na konci tunela.S tým sa spája aj zvýšená únava-tiež poznám.Treba pomalé zmeny.Psychohygiena je pre maminy naozaj podstatná.Odplienkovanie a rozprávanie syna môžete začať riešiť až vtedy,keď dáte seba dokopy.Čo by vám urobilo radosť?Wellness,výlet do hôr,vybehnúť s kamoškou na víno?Hocičo-človek sa uvoľní a prídu aj lepšie myšlienky a motivácia ísť ďalej.Veľmi držím palce!!! 😉Potom určite pokukáte fóra a videá o tom ako riešiť problémy detí.Mne v najhorších časoch pomohlo nalakovať si nechty-taká blbosť…ale aspoň ma nachvíľu opistili myšlienky na to,že som úplne na h***.Unavená mamina nefunguje,treba to aj mužovi vysvetliť,pochopí po čase😉

janacechova
3. mar 2022

A ešte ma napadlo,že tá práca na pár hodín mi príde ako vcelku dobrý nápad.Deň sa Ti rozdelí,bude aj sebarealizácia.Nedala bysa zohnať babysitterka na pár hodín?Alebo babka keby prišla postrážiť.Len či to nebude len záťaž naviac?

Strana
z2