Neustály plač mesačného bábätka
Ahojte, prosím vás neviete mi poradiť alebo nemáte skúsenosť, že mesačne bábätko nám vkuse place pred jedením a po jedení? Je na umelom mlieku. Jedine kedy neplače je keď ju vonku kocikujeme. Pediatrička povie na všetko že to je normalne, ale viem, že nie je. Vkuse place, až je červená😔
@nina296 urcite by som skusila vymenit mliecko a dala vysetrit reflux. Nas drobec takto grckal z Hippu, dostal ine mlieko a negrcka. Plac mame uz sice tri mesiace, zmena mlieka nepomohla 😆 Niekedy preplace aj cele hodiny, je uplne zdravy, tak som sa s tym zmierila a verim, ze toto nie je trvaly stav. Raz bude lepsie, treba vydrzat 🙂
@sssilvuska a ako mesačná vypila koľko?nase 120ml a o hodinu pyta zas.je to mozne?
@nina296 moje dieta prvorodene tiez na umelom mlieku revalo prvy rok zivota vkuse...lekarka ma odpinkavala ze to je normalne...az mal tri roky sme sli na testy a vysla velmi vysoka alergia na mlieko! Ja som tusila ze potrebuje hypoalergenne lebo muz ma tiez alergiu, ale nikto ma nepocuval a ja hlupa s prvym dietatom pocuvala. Uz by som to nedopustila...
@nina296 aj ja som mala take babatko prvé dva týždne len spinkal a potom dalších 6 plakal a plakal. Neviem či mal skrytý reflux alebo koliky ( tie som poznala len ako večerné , ale on plakal celodnovo) ale keď nal cca 7 týždňov začalo sa to pomaly lepsit. Skúšali sme aj kvapky kadejaké aj biogaiu ale nakoniec som mala pocit že menej plakal keď som všetky kvapky vysadila. Tiež som bola smutná až kým mi dr nepovedala e jednoducho asi potrebuje cítiť mna. Tak som si ho dala do nosiča keď to doma začalo a potom prisla na to že nosic mu úplne vyhovuje. Nacapeny na mna a spokojný. Fyzicky som si neoddychla ale psychicky že je konečne kľudnejší to bola úľava. Držím palce nech to rýchlo prejde
@nina296 ahoj, je mozne, ze sa budem opakovat, lebo som nevitala vsetky komentare....mam sice polrocaka, ale mali sme podobny problem ako ty....neustaly plac a jedy. Pediatricka to iste, co aj tvoja....normalka, dieta place....takze som sa skusila poradit s inou a nastala zmena uplna....Mlieko najskor Beba sensitive, len z nej nekakal, tak na Sunar ar and comfort- uzasne mlieco pre mojho krpca, paradne sadlo, espumisan l do kazdej flasky 25 kvapiek, probiotika- nam najlepsie Infant Dophillus alebo biogaia rano nalacno a zapit troskou teplej vodicky ci cajika. Na ukludnenie uspavaniy a biely sum a este ma maly oblubene dve pesnicky od prvych tyzdnov- to som skusala, ze co sa mu paci a fakt su take, ze okamzite nastane klud, ked ich pocuje. Nosenie v nosici dost pomaha, pravidelne spanky, odgrgnut, masirovat a cvicit na brusko, pravidelne vetrat, vela prechádzok, neprestimulovavavt babo- ked sa ti zda, ze ma dost, prejdite sa po byte, alebo jej ukaz nejaky obraz v byte a prirovnavaj farby a akonahle zacne pretierat ocka a zivat, sup spinkat. A co sa tyka jedla, jedna velka rada....neries tabulky, kolko chce, tolko nech papa. Moj maly doteraz neda viac ako 120 ml na supu, ked bol taky .aly ako tvoje babo, tak max 60-80 ml, tak som davala castesie a vzdy, ked si pytal. Priberal sice viac ale teraz uz ako zacallozit, nepapa tolko, ma aj prikrmy, nie je tucko a je spokojny
@nina296 moja pila každé 3h...mesačná pila 120ml.. dlho pila 120ml...neskôr zas dlhú dobu 150ml...teraz má skoro 19m a nevypije veľa...rano a večer 280ml väčšinou a to je skôr málo.. ale neriešim to vôbec.. proste viac nechce a nelejem ho do nej
@jane1987 presne tak aj u nás aj mlieko všetko. Vidím ze zyva napr dám ho búvať. Neriešim ze je hore trebárs 1.5 hodky a mal by byť 3 h. Riadim sa podľa neho .narodil sa malinký a teraz sa rozpapkal co napr o 18 tej 130 a po kúpeli 100. To tak niekedy večer vyjde. Je spoko a ja tiež.
@sssilvuska ano ano...prezieram...v nemocnici mu davali 90ml a kazde 3 hodiny..ani o ml viac! Musela som vzdy ist za sestrickami a tie mi priniesli mlieko na izbu pre maleho....tych 90ml mi vyoocitali oni! A bolo to v nemicnici v TT...

@lenkaaninka ďakujem, nakoniec som sa dozvedela, že je to tým olejom, takže podľa odporúčania skúsime od Jamieson.