Nevládzem, neviem už, čo s dcérou
Ahojte, neviem prečo mi zmazali prispevok, ale nemyslím si, že porušujem pravidlá. takže ahojte, aj keď mi niektora poradíte, budem vďačná a aj keď si to len niekto prečíta budem vďačná tiež. Dcere sa zhoršilo zaspávanie v noci (už som to tu písala) ale už je to aj cez deň (má 2 spanky - ukončila 6sty mesiac), ale čo začala tak cca mesiac robiť je neskutočný hnev. Cez deň musím okolo nej doslova lietat, keď je 2 min sama, začne hucat, musím hneď k nej utekať lebo len na rukách sa ukľudní,áno skúšali sme aj nechať tak,ale potom to ukludnenie trvá ešte dlhšie. Už mi ani nevydrží len tak v kocari pozerať, stále sa jej musím prihovarat a najnovšie mi chce zaspať len v kocari vonku. Nemám čas ani jesť, ani variť, keďže spi len vonku a desím sa dňa, keď začne prsat. Pcha si stále prst do úst, ale nevidím žeby mala ďasná navrete.je neskutočne nervózna a stále hučí a hučí, prišlo sme k mojej mame nech sa aspoň vyspím, ale už aj mama je z nej hotovosti a to ma bezodne dno trpezlivosti...môj manžel k nej v noci sem tam vstane ale tiež mám pocit že je rád keď ju nevidí, lebo už to trvá vážne dlho.....inak mi nemá kto pomôcť aby som si aspoň pár minút odpočinúť. cez deň skúšam všetko,ale vzdialiť sa a za 2-3minutky sa začne nudiť a hučí ...bola som aj u psychológa, lebo začínam mať divné stavy, myšlienky že má nemá rada, lebo hučí len pri mne najviac...a mne už to začína prerastať cez hlavu...psychológ povedal že mám normálny stav, keďže som frustrovaná a nemám sa pretvarovat, že mám úžasné dieťa, lebo to ešte viac berie energiu...ale ja už vážne nevládzem....ja už vážne neviem čo viac s ňou robit...prosím vás, môžu to byť zuby? stále ma prst v ústach, , slinta je nervózna,hučí....ale aby toto v podstate robila už 3m a ani náznak zubu? ďakujem
@brendaa áno veľmi rada sa kúpe 🙂 skúšali sme aj spací vak a to mala nervy velke...dnes sa mi pri prebudení po dlhej dobe na mňa usmiala...ale je veľmi zachripnuta už z toho hučania celotyzdnoveho...teraz som čítala že keď deťom idú zuby tak že maju podrazdene hrdlo od slín a že zvyknú mať sopliky ale moja sopliky nema
@aschkimka Nepotesim ta. Z pevnejšej sustavej latky to bude zrejme klokanka 😔
Skus ópium z maku. Skúšala si?☺️
@tomas97 to hádam nemyslíš vážne
@katkami123 jasne, že áno. V stredoveku bežne používané a dodnes ľudstvo prežilo. Dementov je aj bez ópia viac a viac ...
To bude podla mna len dieťa ako obe moje, že chcú byť nonstop v kontakte s tebou (šatka, nosič a vo vodorovnej polohe) a nemá tu potrebu naplnenu, tak je z toho úplne nesvoja. Môžes ju nosiť aj na chrbte, nie v predu a vyskúšať viac nosičov alebo aj takú africkú látku... To funguje skvele - a nepreháňam, keď poviem, že deti v Afrike neplačú. Ja nosím ešte bežne môjho 16 kiloveho 2,5 ročného, polovicu zvládneš v pohode, ak na chrbáte a dobre uloženú. Myslím, že to by vybavilo tvoj problém. Jasne, lepšie nosiť od mala, nech človek nemá z tej váhy taký šok a zvyšuje sa postupne. Neviem si každopádne predstaviť, ako sa to nedá, keď každá bežná Afričanka okrem toho dieťaťa na chrbte má ešte ďalších 10 kg nejakého manga v košíku na hlave. Je to len pocit, že je to veľa, ale určite je to len vec zvyku
@tomas97 učiť malé dieťa na ópium? Veď to dieťa bude mat vybudovanú závislosť na drogy minimálne o tom ako opium (droga) pôsobí na detský mozog a môže ho nenávratne poškodiť sa už ani nebudem vyjadrovať. V stredoveku aj púšťali žilou, tak budeme púšťať žilou aj my? A v dobe kamennej žili ľudia v jaskyniach, budeme aj my? Či sme v 21.storočí a na to, aby sme sa poučili z chýb predkov? Dal by si 6-mesačnému žiletku aby sa s nou hralo? Asi nie, lebo by si ublížilo, ze. Ale dať mu drogy, ktoré vytvárajú silnú závislosť mu dáš?
@aschkimka Skus sa vzit do jej situacie, aby si to lepsie prezivala aj ty, ked budes kludnejsia ty, bude o cosi kludnejsia aj ona. Moja tiez mala rozne obdobia a aj ma, presne pri vsetkych je doteraz milucka a ked je so mnou, reve, vymysla... Ja to beriem tak, ze pri mne sa vie uvolnit a slobodne prejavit aj svoje negativne emocie a to je vlastne dobre, ze to pri mne dokaze, ze sa citi slobodne a doveruje mi. Nehovorim, ze je to prijemne pre mna, ale je to vlastne dobre. Su to male deti, nevedia co robit, nevedia povedat co ich trapi a preco placu, sami nevedia co sa s nimi deje a preco im je horuco, preco ich nieco boli alebo hocico ine ich trapi, jedine placom to daju najavo. Je normalne ze si z toho vycerpana, ale neber to osobne, ze to je kvoli tebe, ze place alebo co. Dieta sa narodi do sveta, co nepozna, k ludom co nepozna, vyvija sa, musi sa naucit vsetko, dychat, jest, kakat, vsimat si svet, ovladat svoje telicka a kadeco dalsie, je to pre deticky velmi tazke podla mna. Este teraz si pamatam, ako sa moja dcerka snazila chytit nejake veci do ruk, lebo videla, ze to robime, ale nedokazala si rucku ovladat, nevedela sa trafit, nevedela ako na to, plno zachvatov placu kvoli tomu chytila.
Mamka mi povedala, ze dieta mam naucit sa aj nudit. Ze ju mam niekedy nechat samu, aj nech sa trochu pozlosti, nech si zvyka, ze nemozem vzdy prist hned. Treba to davkovat postupne a potom si zvykne aspon ciastocne. Samozrejme, kazde dieta je ine, moja dost rychlo chyti dost velky zachvat placu, takze nie je to idealne, ale uz sa dokaze pohrat aj sama konecne (ma 7 mesiacov, este nedavno som jej tiez musela robit vkuse animatorku a nestihala som ani varit ani jest ani nic).
Ja sa niekedy snazim cely den prist na to, co sa malej vlastne nepaci a skusam kadeco a nic a potom zrazu cosi pomoze a ukludni sa a dokaze sa zahrat aj sama. Niekedy na to nepridem, niekedy az vecer... Snazim sa vsimat si ju, aby som prisla na to, co vlastne chce. Niekedy sa to da, niekedy nie.
No a nosic odporucam aj ja. Moja v nom niekedy reve vo velkom, ale vacsinu casu uz ked s nou zacnem chodit, tak je to fajn. Mam ergonomicky nosic, cize aj mne sa pohodlne nosi, aj ona je spokojna, neda sa porovnat, ked ju mam len na rukach a ked v tomto nosici. Kebyze nemam nosic, tak niektore dni neviem co by som robila, len som sa musela naucit ho spravne pouzivat a aj ona si musela zvyknut. Dieta ale vacsinou zboznuje ked je blizko pri rodicovi a ked ten rodic medzitym nieco ine robi, ked je dieta teda sucastou bezneho dna. Ale samozrejme, nie vsetky deti, tak tazko povedat, ci by to pomohlo aj vam. Drzim prsty.
@tomas97 v stredoveku? Este v 50 rokoch minulého storočia....😉

@luccija aj ano, dieta potrebuje podnety🙂
@aschkimka a ako reaguje, smeje sa? Uz malé bábätko citi a neskôr vidi nervoznu mamu...
Urcite máš náročné obdobie, mozno ti niekto aj povedal ze sa "oťukáte". Možno potrebuje zavinut do dečky môže sa upokojiť, zamerne píšem môže, pretoze nemusí sa ukudnit. Rada sa kúpe?
Známa vyskúšala plavanie, mala podobné babatko....
A ano aj také deti sú, niektorým sa potvrdí diagnóza, niektore su iba náročné.
Držim palce