icon

Nič nevediaca prvorodička

9. dec 2022

Dobrý vecer, chcem vás veľmi úctivo poprosiť o radu alebo ešte lepšie napísanie postupu od a po z. Som prvorodička , v utorok vykonaná akútna sekcia dnes sme boli prepustené domov . Ide o to , že mlieko stále nemám , mala sa prísava, prikladám . Problém je ten , že musím teda dokrmovat, v pôrodnici dávali Nutrilon I tak pokračujem c ňom . Ale už tu je problém . V pôrodnici bol bez akehokofelk zápachu . Mne smrdí a peni a dodržiavam prísne dávkovanie . Robím 120 ml na 4 odmerky a dcéra to pije na dvakrát . Cca každé tri hodiny . Bohužiaľ sa po ňom pokaká ale tak, ze je citit tým Nutrilonom a v stolici je milión akoby zrniečok co som čítala že je nestrávené mlieko ? A zapácha mi . Čo mám robiť prosím už som zúfalá mala je do Toho Zlta má žltačka ale teda pustili nás že to ešte nie je ani na lampu a hlásiť sa mame u pediatra . Prosím pomoc bojím sa o malu je taká chudunka a krehunka , som s ňou sama . Nechcem jej ublížiť že robím zle nuteilon alebo podobne ??? Ďakujem

petamich
9. dec 2022

v prvom rade klud, ono zarobit umele mlieko nie je uplne raketova veda 😀 co myslis tym, ze ho pije na dvakrat? po akej dobe ho dopije? preco teda nezarobis iba 60ml, ked vies, ze vypije iba 60? novorodenec kaka stale, to je uplne normalne, to ze v stolici najdes kadeco je tiez uplne normalne (moze tam byt napr. hlien, sfarbena do zelena...), flase sterilizujes, umyvas? po UM proste smrdia, to ze peni pri rozpusteni je normalne, my mame Bebu a peni tiez, ked miesam

surama
9. dec 2022

Skus dat napr. Sunar a uvidis ci sa to zlepsi. Nutrilon nesedi vela babatkam. A mala je inak spokojna ci ju boli brusko? Na zltacku najviac pomaha, aby kakala, cikala...tak sa vylucuje z tela bilirubin. Ak by mala bola stale.viac zlta, resp. oranzova, tak kontaktuj pediatricku, ale ked vas pustili domov, tak asi to bude len taka slaba zltacka.

anjelicek26
9. dec 2022

Ako pise kocka vyssie, zarob mensiu davku. Ked by nahodou vypila a bola este hladna - maj prichystany ohrievac mlieka a prasok rovno pri sebe, len nalejes, pretrepes a papate dalej. Dietatko sa prvy tyzden po porode cisti, takze skutocne je tam vsetko mozne, to teraz este neries. Mliecko ti nabehne, len vzdy ked krmis babatko, musis poctivo odsavat - a to aj v noci, kazde tri hodiny urcite... len tak to pojde... mne nabehlo mlieko na 6ty den, to bol predcasny porod, uz som ani nedufala a odrevala to... telo malo proste sok, to iste predpokladam po akutnej sekcii. Ak by ste ostali na umelom mliecku, tiez sa nic nestane.

jeanne14
9. dec 2022

Stolica ako opisuješ mi príde normálna. Má to vyzerať ako taká praženica.
Urob len 60ml, ono vieš v nemocnici si mlieko zarábajú skôr a ohrievajú napr., (aspoň u nás to tak bolo) čiže aj im určite pení keď ho spravia.
Obe deti pili nutrilon a bolo všetko v poriadku.
Či bude sedieť či nie uvidis po čase, (či sa môže vykakať, či bruško boli, grcka nadmerne.) hlavne kľud. 😊

lienockamalicka
9. dec 2022

Ak chces rozbehnut viac laktaciu a vysadit UM, odporucam kupit si cerveny Matysak. Ja mam po nom prsia na prasknutie. Tiez sme mali zltacku jemnu pri prepustani, v nemocnici nas tiez nutili kvoli tomu do dokrmovania, aby viac kakal a cikal a vyplavil zo seba ten bilirubin. Ale ja som uz v porodnici vypila jednu flasu stavy a v den prepustenia som ho uz plne kojila. Teraz papa krasne, plienky plne, krasne pribera 🙂 Drzim palce, nech je aj vasa princezna rychlo v poriadku 🙂

aliaray1
10. dec 2022

Ahoj. Po sekcii je normal, ze nemas mlieko a mozno sa koji a ani o tom nevies (nas pripad) - zistis jedine vazenim babatka.

Mlieko mi prislo na 10.den po sekcii a aj sa kojila aj dokrmovala. Nie kazde plakanie znamena hlad, ale prave pritomnost matky. Nasu flasa od kojenia neodradila do dnes. Odporucam bonding koza na kozu a satka pocas dna. Idealne bavlnena (od sestrice, be lenka) , tie elasticke atd sa tazko viazu.

Do mlieka davat espumisan L a kedze je vypredany, tak comfort (5-10 kvapiek do kazdej flase). Mozno zvaz ci davat 2 kvapky Vigantolu alebo to zmenit na prirodne (my davame 3 kvapky od Jamieson D vit baby, vigantol robi zle bruskam).

Nevysad UM, lebo ma zltacku a moze sa to zhorsit.
Masiruj brusko v smere hodinovych ruciciek, dozeraj ci nevystupi pupcek a ak, hlas sa k pedi a pytaj sa na chirurgiu (umbilikalna hernia), my sme prelepovali a vynasli sme si taky sposob, ze hypoalergenne samolepiace stychy a na chirurgii zasli.
Polohuj na brusko max 3x denne na max 5 minut alebo do zaplakania a nikdy nie vecer.
Pocas dna davaj prirodne kvapky Babycalm.
Nedavaj ziaden caj, ani feniklovy.
Ak ho chces pekne navyknut na vodu, my sme si nasli taky sposob, ze z Babycalm kvapiek sme davali tym kvapkatkom vodu do pusky a miluje vodu do dnes.

Ak zarabas cerstve mlieko a hned podavas mas o problem postarane, pretoze tie bublinky po potraseni sposobuju problem s prdikmi a zaludkom. My sme to riesili tak, ze sme mali zarobene 2 flase v chladnicke a do 24 hod sa musia spotrebovat. Zarobili sme mlieko, dali do chladnicky (tam odstalo a neboli biblinky), nasledne sme zohrievali na sporaku v hrnci s vriacou vodou. Do toho sme dali espumisan.

kitycat
10. dec 2022

Mne sa pustilo mlieko tak naplno asi az siesty den od cisárskeho, teraz uz len kojim.
Zo zaciatku som si male vazila, ci vobec nieco vypije. Mal do 3 kil, tak od 40 do 60 ml som sa snazila aby vypil, teraz uz musim stopovat, inak sa povracia z nadbytku 🙈
Je krehka, ale to zvladnes ☺️

bambieblue
10. dec 2022

To ze mliko peni je normalne ,kedze tym ze ked tam das tie odmerky zavries flasu a zatrasies automaticky pena vzdy ostane ale ona po case potom opadne, to ze v nemocke pena vo flasi nebola bola preto ze oni kym to mlieko spravili a doniesli uz bolo po pene, prene aj u nas to tak bolo. A to kakanie je v poriadku ako uz baby pisali a ta stolica ma taku typicku vonu mne to pride ako zkysnute mlieko 😄 no nikdy som s tym nemala problem horsie zacne pachnut ked uz zacne jest tuhú stravu😄

miadi
10. dec 2022

Vacsinou maju zeny prve 3-4dni colostrum az potom mlieko: treba vela prikladat a ci mas mlieko uvidis pri Pocte ocikanych plienok. ( nemusis ani citit ani nemusis vidiet kvapku mlieka - aj tak ho mozes mat) Hlavne pi vela vody a na jedz sa pravidelne. Spi ked sa da aj s babatkom cez den. Tu zltacku je dobre mat babatko denne chvilku nahe pri okne ( zatvorenom) ked svieti slnko. Tak aby svietilo nanho. A Hlavne klud vsetko robis dobre babatko bude ok uzivaj si ho!

miskamicha
10. dec 2022

Nerozumiem ako pije to mliecko... zarobis 120...vypije 60 a o 3 hod to dopije??????? Tak ak ano je to fuj fuj ved take UM smrdi po 20 minutach s nie toboz po 3 hodkach.

evkamotka
10. dec 2022

Ako na dva krat pije?

Vsetko co popisujes je ok. Kakanie, zapach, pena atd. Uplne ok len si ustrachana

anavixy
10. dec 2022

V nemocnici ti mozno naliali nutrilon ktory dostavaju uz zarobeny baleny v malych flastickach.. da sa tak aj kupit ale je drahy. Kazde UM ked ho riadne pretrepes peni, prna po chvilke sadne. Ak dieta neboli brusko, nic nemen, nie je ziaden problem. Stolicu moze mat take male dieta aj po/pri kazdom papani, zmeni sa to. Mlieko zarabaj podla potreby dietata, tyzdnove dieta malokedy vypije 120 a to tvoje, ako pises, vobec nie, takze zbytocne to stoji, hoci to nie je az taky problem… Stolica dojcata ma vyzerat ako prazenica, zlta/zelenkava s bielymi “zrnieckami”, ako pises, je to uplne ziaduca forma a vyzor stolice. Najdi si nejake normalne profi profily na IG s budes mudrejsia (lipirea blog, pediatricka denjas, mojeporodniasistentka, pediater online, mklife prvni pomoc detem, vasa laktacna konzultantka…)

zorkahorka
10. dec 2022

Mali sme bebu a tiez dako extra nevonala. Novorodenec kaka casto

cali2016
11. dec 2022

Umele mlieko nevonia nic moc.Zarobit trocha skorej,aby sadla pena.