Nízka váha 4-mesačného dieťaťa
Ahojte.Mam 4 mesačné bábätko, dcérku.Narodila sa v 35 týždni tehotenstva, urgentnou sekciou,lebo som mala zlé prietoky.Jej pôrodná vaha bola 2 kg a 46 cm.
K dnešnému dňu ma 4,5 kg a 60 cm.
Dnes sa mi ozvala jedna baba,ktora so mnou tiez v ten den rodila a tuez predčasne.Pocas rozhovoru mi vraví ze jej dcerka ma uz 6 kg ak nie viac.Zarazilo ju,ze moja ma len tak málo.Moja trpí refluxom a je na umelom mlieku (Sunar AR)
Papá pravidelne,no ma tueto problémy.Moja otázka: Je to ozaj málo kg na ten mesiac ktory má,alebo je to ok ze si ideme takým nasim tempom?
Neporovnavaj, ak je dr spokojna, je to ok. Moja sa narodila skoro 4kilova a v roku nemala ani 8kg 🤷♀️ Drobna uz ostala.
Moja sa tiež narodila v 35-tom s váhou +- 1700 g. V štyroch mesiacoch mala 59cm a 5,1kg. To ale nie je dôležité. Ak bábo prospieva, je kľudné a spokojné, všetko je ok 🙂 Ja som tieto veci absolútne neriešila. Veď aj načo? Ak je aj doktorka spokojná, vôbec to nerieš a teš sa z drobčeka 🙂
Ja dom nedopisala do príspevku ze ja to nechcem porovnávať,len skutočne neviem,ci je to v poriadku.Mam obavy,aby ju nevzali na infuzky alebo také niečo kvôli nizkej váhe.
Autorka predpokladam ze ste sledovane, chodite pravidlne na poradne, kde si doktorka odsleduje vahu, ked bude pod hranicou, doktorka sa sama ozve,ze vaha je nizsia a bude sa to riesit. Netreba robit popredu paniku, niektore priberaju viac niektore menej. My mame rok a sleduje sa vaha tiez ma nizsiu,az hlavne nechudne. Drzim palce
Podľa mňa je to ok. Opýtaj sa doktorky ak máš nejaké obavy. Moja napr. niekedy za mesiac pribrala pol kila, inokedy skoro kilo, potom skoro nič - začala sa viac hýbať. Teraz má 2 roky, váhu 11 kg a keď vidím iné deti v jasličkách, zdá sa mi úplne v pohode. Od niektorých je drobnejšia, od niektorých pevnejšia, ale je to fuk... Dobre prospieva a to je hlavné 😉
Môj krpec má svoje tempo dodnes, má cca 11 kíl, rok a 5 mesiacov za chvíľu. Mne sa tiež kamošky chvália, ako majú ich synčekovia 13-14 kg v jeho veku a aj z rodiny je môj najdrobnejší v porovnaní s celým rodom. 🙂 Neboj sa, malá prospieva a ak by sa pediatričke niečo nepáčilo, hneď by to riešila. 🙂
Najlepšie je poradit sa s pediatrom, on vidi kolko postupne babo priberalo, akym smerom to asi ide. Mozno da urobit krvny obraz ak sa mu nebude cosi zdat, mozno častejšie kontroly na prevazenie. Ale ak doteraz nic nehovoril, tak to bude asi ok 🙂 fakt, kazde dieta je ine
Ale ved chodite do poradne, keby to bolo malo, tak to pediatricka riesi, lekari radi riesia nizku vahu nieked aj zbytocne, takze toho by som sa nebala. Dolezite je, ze pribera. Moja dcera mala v roku skoro 11kg a niektori jwj rovesnici nemali ani 8 😀 a tiez to bolo ok.. netrap sa tym ktore dieta je v com ine do tvojho, niektore priberaju viac, niektore menej, na infuzky kvoli nizkej vahe nepojde, to by musela rapidne chudnut. Vsetko je ako ma byt 🙂
@mony38 áno áno,na poradňu chodíme pravidelne 🙂
Coskoro prikrmy. 🙂 Reflux bude slabsi.
v šiestich mesiacoch by malo bábo svoju pôrodnú váhu zdvojnásobiť...
Takže ako sa bábo narodilo a malo 3 kg, v 6 mesiacoch by malo mať 3*2 je 6 kg...
V roku *3 .... 3*3 je 9 kg
takže tvoja váži OK... drobná je, ale to nevadí, ide svojim tempom

Môj malý sa narodil s váhou 2340g, nechcel veľmi papávať mlieko, v 4,5 mesiaca mal 5,4 kg, čo tiež nebolo bohviečo. Niektoré detičky skrátka priberajú menej, neporovnávaj to. 🙂